Waterontharding


Waterontharding: Kies de beste Waterontharder voor je woning

Waterontharding wordt al bijna een eeuw lang gebruikt als alternatief voor traditionele waterbehandelingen, zoals koken en distilleren.

Wil je prijzen vergelijken van waterontharders voor waterontharding in je buurt?

Prijzen en merken van waterontharding >

Waterontharding
Waterontharding

Conventionele waterreiniging methodes staan erom bekend vuil en bacteriën uit ruw water te verwijderen om het bruikbaar te maken.

Waterontharding behandelingen bieden echter een methodische procedure voor waterreiniging, waarmee niet alleen het vuil uit ruw water wordt verwijderd, maar ook de grote hoeveelheden van zoute mineralen. Scroll omlaag om meer hierover te lezen.

Soorten waterontharding processen

Voordat we verder gaan is het belangrijk de verschillende waterontharding methodes te bespreken, waaruit u kunt kiezen. De keuze hangt echter af van de behoeftes van uw huishouden. Waterontharding apparaten zijn er in twee soorten: op zout gebaseerd en zoutloze ontharders. Op zout gebaseerde ontharders zuiveren ruw water voor gebruik als drinkwater en verwijderen tegelijkertijd alle niet-essentiële mineralen, zoals calcium en magnesium, door het gebruik van speciale zouten. Zoutloze ontharders zijn beter bekend als ontkalkers. Dit type ontharder ontkalkt slechts het ruwe water, zodat het leidingen en watersystemen in huis niet verstopt door de ophoping van kalk. In tegenstelling tot op zout gebaseerde ontharders halen deze apparaten geen minerale zouten uit het water.

Soorten waterontharders voor waterontharding

  • Elektromechanische ontharders
  • Handmatig geregenereerde ontharders
  • Ontharders met afmeten
  • Ontharders met tijdklok

Alle bovenstaande ontharders bieden waterontharding behandelingen door verschillende methodes. Nu u weet welke soorten ontharders er bestaan, zijn hier 3 simpele manieren om een ontharding behandeling te kiezen die het beste past bij uw huishouden.

1. Waterhardheid

Niet alle ontharders zijn ontworpen om dezelfde waterbehandeling te bieden. Meet de hardheid van uw water met behulp van een simpele zeepset of vraag uw lokale waterbedrijf om u een nauwkeurige aanduiding van de waterhardheid te geven. Het bedrijf zal een monster nemen van het water bij u thuis en een schatting geven van de hardheid en het type ontharder dat geschikt is voor een dergelijke hardheid.

2. Afmeting versus behoefte

Het besluit welke waterontharder u kiest hangt sterk af van de behoefte van uw huishouden. Om de behoefte van uw huishouden te berekenen, schat u de gemiddelde hoeveelheid water in liters die u dagelijks verbruikt, de hardheid van het water, het aantal huishoudens en de liters die door elk lid van het huishouden per dag wordt verbruikt.

Een nauwkeurige schatting van de behoefte van uw huishouden helpt u beslissen welk formaat waterontharder geschikt is. Gebaseerd op uw berekening van de behoefte van uw huishouden heeft u misschien een waterontharder met dubbel of enkel reservoir nodig.

Conclusie: vergelijk prijzen, merken en kwaliteit van waterontharders

Veel waterontharder bedrijven leveren informatie over waterontharding. U kunt ook contact opnemen met uw lokale waterontharder leverancier en een inschatting krijgen wat betreft het soort apparaat dat past bij uw behoefte op het gebied van onthard water.