Meteen naar de inhoud

Waterontharding – beste manier om hard te ontharden met een waterverzachter : ontdek de prijzen

De beste waterontharding met een ontkalker

Bent u op zoek naar waterontharding? Last van te hard water of teveel kalk?

Vraag en vergelijk prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterontharding

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

waterontharding

waterontharding

Kies de beste waterontharding oplossing

Waterontharding wordt al bijna een eeuw lang gebruikt als alternatief voor traditionele waterbehandelingen, zoals koken en distilleren.

Wil je prijzen vergelijken van waterontharders voor waterontharding in je buurt?


Prijzen en merken van waterontharding >

Waterontharding

Waterontharding


Conventionele waterreiniging methodes staan erom bekend vuil en bacteriën uit ruw water te verwijderen om het bruikbaar te maken.

Waterontharding behandelingen bieden echter een methodische procedure voor waterreiniging, waarmee niet alleen het vuil uit ruw water wordt verwijderd, maar ook de grote hoeveelheden van zoute mineralen.


waterverzachters prijzen offerte


Soorten waterontharding processen

Voordat we verder gaan is het belangrijk de verschillende waterontharding methodes te bespreken, waaruit u kunt kiezen. De keuze hangt echter af van de behoeftes van uw huishouden. Waterontharding apparaten zijn er in twee soorten: op zout gebaseerd en zoutloze ontharders. Op zout gebaseerde ontharders zuiveren ruw water voor gebruik als drinkwater en verwijderen tegelijkertijd alle niet-essentiële mineralen, zoals calcium en magnesium, door het gebruik van speciale zouten. Zoutloze ontharders zijn beter bekend als ontkalkers. Dit type ontharder ontkalkt slechts het ruwe water, zodat het leidingen en watersystemen in huis niet verstopt door de ophoping van kalk. In tegenstelling tot op zout gebaseerde ontharders halen deze apparaten geen minerale zouten uit het water.

Soorten waterontharders voor waterontharding

  • Elektromechanische ontharders
  • Handmatig geregenereerde ontharders
  • Ontharders met afmeten
  • Ontharders met tijdklok

Alle bovenstaande ontharders bieden waterontharding behandelingen door verschillende methodes. Nu u weet welke soorten ontharders er bestaan, zijn hier 3 simpele manieren om een ontharding behandeling te kiezen die het beste past bij uw huishouden.

1. Waterhardheid

Niet alle ontharders zijn ontworpen om dezelfde waterbehandeling te bieden. Meet de hardheid van uw water met behulp van een simpele zeepset of vraag uw lokale waterbedrijf om u een nauwkeurige aanduiding van de waterhardheid te geven. Het bedrijf zal een monster nemen van het water bij u thuis en een schatting geven van de hardheid en het type ontharder dat geschikt is voor een dergelijke hardheid.

2. Afmeting versus behoefte

Het besluit welke waterontharder u kiest hangt sterk af van de behoefte van uw huishouden. Om de behoefte van uw huishouden te berekenen, schat u de gemiddelde hoeveelheid water in liters die u dagelijks verbruikt, de hardheid van het water, het aantal huishoudens en de liters die door elk lid van het huishouden per dag wordt verbruikt.

Een nauwkeurige schatting van de behoefte van uw huishouden helpt u beslissen welk formaat waterontharder geschikt is. Gebaseerd op uw berekening van de behoefte van uw huishouden heeft u misschien een waterontharder met dubbel of enkel reservoir nodig.

Conclusie: vergelijk prijzen, merken en kwaliteit van waterontharders

Veel waterontharder bedrijven leveren informatie over waterontharding. U kunt ook contact opnemen met uw lokale waterontharder leverancier en een inschatting krijgen wat betreft het soort apparaat dat past bij uw behoefte op het gebied van onthard water.


waterverzachters prijzen offerte


Wat is Waterontharding?

Waterontharding is het proces waarbij onzuiver Water geschikt wordt gemaakt voor dagelijks gebruik. Het Water dat de leidingen en kranen van uw huis binnenkomt gaat meestal door een aantal processen voor het smaakt zoals het smaakt wanneer u het drinkt. Zuivering van Water is een combinatie van verschillende stappen, zoals filteren, desinfecteren en verzachten van het Water, zodat er geen overtollige mineralen of vrije stoffen achterblijven die uw gezondheid kunnen schaden.

De Noodzaak van Waterontharding

Als uw water via de openbare watersystemen binnenkomt, is het reeds gezuiverd voor gebruik. Echter, als u een watervoorziening uit een particuliere bron heeft, is het installeren van een huis Waterontharding apparaat een goede manier om ervoor te zorgen dat het water dat in uw huis binnenkomt net zo schoon is als u wilt dat het is.

Door de toegenomen land-en watervervuiling, staat elke waterbron onder de loep van milieuactivisten die vinden dat ontsmettingsmiddelen in het water zelfs te vinden zijn in de schoonste wateren, want elk meer, vijver en rivier heeft een gemeenschappelijke bron. Land verontreinigende stoffen die sijpelen in de bodem en worden geabsorbeerd door het water voegen ook toe aan de reeds aanwezige bacteriën in rivieren en oceanen.

Het is dus belangrijk een Waterontharder thuis geïnstalleerd te hebben, zodat er absoluut geen twijfel is over de vraag of het water in uw huis puur is of niet, het maakt dan niet uit waar het vandaan komt.

Tip: de beste airco zonder buitenunit kopen?

Eenvoudige manieren om Water te Ontharden in Huis

De noodzaak van het zuiveren van Drinkwater is niet nieuw. Nog voor waterontharders werden geïntroduceerd, reinigden mensen hun leidingwater door het volgen van een aantal eenvoudige stappen, zoals met een zeef meerdere keren filteren om het water te ontdoen van vuil, door te koken bij hoge temperaturen om besmettelijke bacteriën te doden, het oplossen van zout voor het verbeteren van de smaak en door het beluchten van water containers, zodat er geen geur wordt opgesloten. Deze handmatige stappen zijn al jaren lang beschouwd als de meest betrouwbare manieren van waterzuivering.

Echter, met de vooruitgang in de technologie, werden de handmatige stappen vervangen door binnenlandse filters voor thuis en in kantoren. Deze filters zijn gevormd in de vorm van cilinders en zijn gemaakt van speciale zeven en chemische stoffen die Water Zuiveren in drie tot vier fasen, waarbij elektriciteit wordt gebruikt om de filter te draaien. Het nieuwste filtersysteem is de nieuwe ‘kan vorm’ filter dat een cartridge met de alles-in-één functie heeft. Deze cartridge combineert de koolstoffilter en UV-stralen filter om het water van onzuiverheden en smaak te ontdoen.

Het maakt niet uit wat voor soort Waterontharder u kiest, het is noodzakelijk om te begrijpen dat de investering een absolute noodzaak is. Ziektes verspreid door water zijn erg gewoon in onze huizen vandaag de dag, en daarom, is het consumeren van schoon water niet meer een luxe die kan worden vermeden. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan modellen voor waterzuivering systemen afhankelijk van de hoeveelheid water dat moet worden gezuiverd, de hoeveelheid zuivering die nodig is en de technologie die gebruikt wordt in de zuiveringsinstallatie.


waterontharding

waterontharding


Wat is Waterontharding?

Waterverzachting is het proces waarbij ionen, zoals calcium, magnesium, ijzer, aluminium en andere kationen uit hard water worden verwijderd. Water wordt hard als het oplost met onzuiverheden als calcium en magnesium, wat als resultaat heeft dat zeep en wasmiddelen slecht oplossen.

Problemen van hard water:

Hard water kan een hoop problemen geven in het huishouden.

Kalkaanslag

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem bij gebruik van hard water. Kalkaanslag vormt zich op douchecabines en in badkuipen, leidingen, glaswerk, toiletpotten en pannen. Als het zich in waterleidingen vastzet, vermindert het de waterstroom en tast het leidingen stelsel aan. Het kan zelfs roestvorming tot gevolg hebben.

Hoge Energiekosten

Het duurt langer om hard water te verhitten of af te laten koelen. Er wordt daarom meer energie gebruikt door het elektrische systeem om hard water te verwarmen. Zelfs wanneer u een apparaat als een espresso- of koffiezetapparaat gebruikt, duurt het langer.


waterverzachters prijzen offerte


Verstoort de werking van zeep

Omdat er calcium en magnesium in het harde water zit, laten deze mineralen zeep en schoonmaakmiddelen lastiger oplossen. Er is veel meer zeep nodig om het goed te laten schuimen. Zelfs wanneer er wel schuim ontstaat, geeft het zeepresten die zich hechten aan kleding en deze zo beschadigen. Hierdoor slijt de kleding sneller en krijgt het een vale uitstraling.

Goed het haar en de huid schoon krijgen

Het is moeilijk uw haar en uw huid te wassen met hard water. Vaak voelt de huid uitgedroogd en schilferig aan, omdat er zich bij gebruik van hard water een onzichtbare laag van calcium op de huid vormt. Haar wordt droog en broos en verliest zijn glans.

Verandering in smaak

Hard water smaakt anders dan zacht water. Zelfs met hard water gemaakte thee en koffie smaken anders.

IJzer

Zelfs een hele kleine hoeveelheid ijzer in het water kan vlekken tot gevolg hebben. Rode of roestvlekken kunnen ontstaan op gootstenen en vloeren.


waterontharding

waterontharding


Hoe het water ontharden

Met zoveel problemen omtrent hard water, is het voor het hele huishouden beter wanneer u gewoon het water verzacht. Er zijn verschillende methoden om water te verzachten. Bijvoorbeeld:

Algemeen

In deze type apparaten vindt de verwisseling van ionen plaats. De calcium- en magnesiumionen in het harde water worden vervangen door natrium en kalium. Deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid en verzachten het water voor algemeen gebruik. Deze apparaten zijn kostenbesparend, zowel op de korte als op de lange termijn en zijn eenvoudig te installeren. Deze apparaten kunnen thuis, op een effectieve manier en met weinig onderhoud, gebruikt worden.

Distillatie

Distillatie is een kostbare procedure waarbij de niet-vluchtige calcium- en magnesiumionen worden verwijdert.

Omgekeerde Osmose

Omgekeerde osmose is het proces waarbij onder hoge druk een osmose reactie wordt omgekeerd. Hierbij wordt water van een oplossing van hoge concentratie naar een oplossing van verdunde concentratie geperst, waarbij de calcium en magnesium in het harde water verwijderd worden door een membraan tussen de twee oplossingen.


waterontharding

waterontharding


Veel gestelde vragen over waterontharding

Waterontharding wordt, ondanks de grote vooruitgang die is geboekt in het veld, nog steeds beschouwd als een nieuw concept in de markt. Het wordt keer op keer beschouwd als een ingewikkeld, verwarrend idee dat vaak als onnodig, of in enkele gevallen zelfs zinloos, wordt gezien. Echter, dankzij de toename in interesse in schoon, zuiver water, willen mensen nu graag beter begrijpen wat waterontharding inhoudt en wat het daadwerkelijk met zich meebrengt. Met de toenemende zorgen over het milieu en de steeds groeiende bezorgdheid over zuivering en schoonheid ontstaan er nieuwe vragen rondom waterontharding: wat is het, hoe werkt het, waarom is het beter en wat zijn de gevaren van onbehandeld, hard water.

De meest gestelde vragen omtrent waterontharding zijn, onder andere, de volgende:

Wat is hard water?

De hardheid van water is simpel gezegd gerelateerd aan het bestaan van minerale afzettingen in water dat verder schoon is. Deze minerale afzettingen worden door de waterstroom opgepikt terwijl het door de grond stroomt. Onder deze mineralen vallen calcium- en magnesiumafzettingen. Deze kunnen duidelijk worden gezien in een dun laagje witte mineralen die achterblijven na het wassen van kleren, of het wassen van je eigen haar. Specifieker heet het hard water om dat het minder vatbaar is om op te lossen met andere substanties, in het bijzonder, wasmiddelen en zeep.

Wat is waterontharding?

Waterontharding duidt op het verschonen en zuiveren van calcium- en magnesiumionen uit het water. Waterontharding gebeurt door de positief geladen calcium- en magnesiumionen en soms zelfs ijzerionen, te verwijderen. Zodra deze ionen voorgoed uit het water zijn verwijderd, wordt hard water beschouwd als behandeld en de uitkomst is zacht, zuiver water.

Waterontharding gebeurt op vier verschillende manieren, namelijk Zout-Vrije waterontharding, Zout-Gebaseerde waterontharding, Omgekeerde Osmose waterontharding en Magnetische waterontharding. Het wordt uitgevoerd door waterontharders die in de meeste gevallen direct aan het centrale waterbron systeem zijn verbonden.

Waterontharders zijn apparaten die het water ontharden door één van de vier hierboven genoemde methoden uit te voeren, afhankelijk van het model en de fabrikant van de ontharder.


waterverzachters prijzen offerte


Waarom is waterontharding zo belangrijk?

Hard water kan schadelijk zijn voor de menselijke huid en voor het haar. Mensen met huidallergieën, een gevoelige opperhuid en een droge huid lopen risico meer huidproblemen te krijgen dankzij langdurig gebruik van hard water. Haar wordt ook ernstig beschadigd door hard water, aangezien de mineralen de poriën van de huid en de haarzakjes verstoppen en natuurlijke groei en ontwikkeling zo verhinderen. Hard water lost minder snel op met andere substanties, waaronder zeep en was- en schoonmaakmiddelen. Ze vormen zo een hoop minerale bezinksels en geleiachtige brokken van zeepresten. Hard water verkort de levensduur van wasmachines, waterkokers en afwasmachines, doordat er binnen in de apparaten kalkaanslag verzamelt. Dit veroorzaakt hoge kosten wanneer de machines moeten worden vervangen.

Is het veilig om onthard water te drinken?

Ja, in het algemeen is het veilig om onthard water veilig.

Hoe duur is waterontharding?

De prijs en kosten van een waterontharder zijn direct afhankelijk van de efficiëntie van de waterontharder. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van een waterontharder zijn, onder andere, het soort energie dat wordt gebruikt om het apparaat van stroom te voorzien en of het elektrisch of water gestuurd is. Andere factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de hardheid van het water en de hoeveelheid water die behandeld moet worden met een waterontharder.