Meteen naar de inhoud

Waterbehandeling – de beste behandeling van hard water met een waterontharder of ontkalker

Waterbehandeling

Te hard water en teveel kalk in uw leidingwater? Dan heeft u waarschijnlijk een waterbehandeling nodig a.d.h.v. een waterontharder.

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Waterbehandeling

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterbehandeling

Waterbehandeling

Bent u op zoek naar de beste waterbehandeling experts in uw regio.

Hier op Waterverzachterprijs.be kan u prijzen ontvangen van de beste ontkalkers in uw buurt:


Water behandelen met de beste Ontkalkers >

Waterbehandeling

Waterbehandeling


Waterbehandeling & zacht water

Waterbehandeling & zacht water in uw woning is essentieel voor uw lichaam en uw elektrische apparaten.

Water is water, toch? Niet helemaal, water is er in verschillende vormen, ook in België. Op sommige plekken in Nederland is het water harder dan op andere plekken. Maar wat houdt dit precies in? Een ding is zeker, hard water brengt wat nadelen met zich mee. Gelukkig is hier iets aan te doen.

Nadelen van hard water lopen nogal uiteen. Van aanslag op glazen tot kleding die minder lang meegaat. De meeste mensen zijn wel op de hoogte van deze nadelen. Maar wist u ook dat u over het algemeen meer geld kwijt bent met hard water? En wist u ook dat er makkelijk en relatief goedkoop iets aan te doen is? De oplossing? Waterbehandeling met een goede waterverzachter natuurlijk.

Vergelijk waterontharders in de buurt.


waterverzachters prijzen offerte


Waterbehandeling

Wat is hard water?

Zoals al eerder genoemd is er zowel hard als zacht water. Hard water betekent dat er relatief veel kalk in het water zit. In zacht water is dit gehalte juist relatief laag. Gelukkig is hard water niet schadelijk voor de gezondheid. Maar waarom zou u er iets aan willen doen? Hard water is dan gelukkig niet schadelijk voor ons, toch is het wel ‘schadelijk’ voor andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag op uw nieuwe glazen, kleding die sneller vergaat en kalkaanslag in de badkamer die u niet meer wegkrijgt. Dit zijn allemaal zaken die worden veroorzaakt door hard water. De oplossing is waterbehandeling:

Oplossing van waterbehandeling

Gelukkig bent u niet afgeschreven als er bij u hard water uit de kraan komt. Afhankelijk van de plek waar u woont heeft u hard- of zacht water. U kunt daar dus weinig aan doen. Gelukkig is er wel een oplossing voor hard water: waterbehandeling. Een waterverzachter zorgt er namelijk voor dat u gewoon zacht water uit de kraan krijgt. Nu zullen sommige mensen dat misschien wat overdreven vinden. Echter, er zijn veel redenen om een waterverzachter aan te schaffen. Hieronder zetten we de beste voordelen van een waterverzachter op een rijtje.

Tip: de waterhardheid per gemeente bekijken.

Een lagere energierekening

Ja, u leest het goed. Maar hoe precies levert hard water dan een hogere energierekening op? Dit komt omdat kalksteen vaak achterblijft in de leidingen door de hoeveelheid kalk in hard water. Dit hoopt zich op. Omdat kalk een isolerende werking heeft gaat hierdoor veel warmte verloren. Door, met behulp van een waterverzachter, voortaan zacht water door de leidingen te hebben stromen blijft er minder kalk achter. Dit zorgt er dus voor dat er minder warmte verloren gaat en dat u zo minder hoeft te stoken. Jaarlijks kan dit behoorlijk wat energiekosten schelen.

Ontkalker kopen ? Prijzen Ontvangen >


Minder schoonmaakwerk dankzij waterbehandeling

Hoe goed we ook schoonmaken, kalk blijft toch hardnekkig. Vaak wordt schoonmaakmiddel natuurlijk vermengt met water, waar kalk in zit. De ene week was uw glazen douchewand nog mooi schoon, een paar dagen later zit er alweer kalk op. En dan hebben we het nog niet gehad over de spiegels.

Waterbehandeling met ontkalker

Waterbehandeling met ontkalker


Speciaal schoonmaakmiddel is nodig om deze streeploos schoon te vegen. Vaak zijn ook wasbakken en toiletten het slachtoffer van hardnekkige kalkaanslag. Per jaar bent u waarschijnlijk behoorlijk wat tijd kwijt aan het schoonmaken en weg proberen te krijgen van kalkaanslag. Een groot deel van dit schoonmaak werk kan echter gewoon worden voorkomen door een waterverzachter aan te schaffen! Deze voorkomt namelijk dat er overal kalkaanslag achterblijft.

Uw glazen gaan langer mee

Waar die gloednieuwe glazen wijnglazen er in de winkel nog zo mooi uitzagen staan ze nu helaas dof in de kast. Hoe goed u ze ook schoonmaakt, als het water hard is zullen ze nooit zo mooi glanzen als in de winkel. Met een waterverzachter zullen uw glazen wel weer goed schoon worden. Zonder kalk in het water wordt uw vaat weer écht schoon!

Kleding gaat langer mee

Het liefst heeft u dat uw zwarte kleding zwart blijft. Begrijpelijk. Kalk is helaas niet zo goed voor uw kleding, en omdat kleding een keer in de zoveel tijd toch écht toe is aan een wasbeurt is zacht water aan te raden. Kalk zorgt er vaak voor dat kleding minder lang mooi blijft. Zowel op gebied van kleur als kwaliteit van het materiaal. Met zacht water blijft uw kleding langer mooi.

Minder schade aan uw huishoudelijke apparatuur

Het is nu wel duidelijk dat kalk in het water veel schade aanbrengt. Ook de meeste huishoudelijke apparatuur zal een langere levensduur krijgen met zacht water.


Waterbehandeling zacht water in douche

Waterbehandeling zacht water in douche


Denk hierbij aan waterkokers, wasmachines en vaatwassers. Dit scheelt u op de lange termijn dus ook heel wat kosten.

Zacht water

Sommige mensen zeggen zelfs dat zacht water lekkerder is dan hard water. Hard water is gelukkig niet schadelijk voor de gezondheid. Dit neemt niet weg dat kalk misschien niet heel lekker is. Een waterverzachter laat uw thee dus ook nog eens lekkerder smaken

Voorkom huidproblemen

Soms lost een waterverzachter ook huidproblemen op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een droge of geïrriteerde huid. Een waterverzachter kan hier dus ook een oplossing voor zijn!

Minder schoonmaakproducten nodig

Alles bij elkaar opgeteld kosten schoonmaakmiddelen best veel, zeker op jaarbasis. Met schoner water is er ook minder schoonmaak- hygiëne middel nodig. Dit kan gaan over afwasmiddel, waspoeder maar ook shampoo.

Besparing op anti kalk of ontkalking producten

Misschien vanzelfsprekend, maar als er minder kalk in het water zit hoeft u dus ook de kalkaanslag niet meer aan te pakken. Weg met die dure anti kalk producten. Ook hier bespaart u op de kosten.

Voordelen met een waterverzachter

Het mag dan duidelijk zijn, zacht water heeft veel voordelen vergeleken met hard water. Omdat u niet kunt kiezen wat voor soort water er uit de kraan komt kunt u overwegen om een waterverzachter aan te schaffen. Hard water is niet alleen onhandig, het loopt ook nog eens in de kosten. Daarom is een waterverzachter een investering waard. Om te onderzoeken of een waterverzachter iets voor u is kunt u op internet zoeken wat de hardheid van het water bij u in de buurt is.


Waterbehandeling In Uw Woning Is Essentieel Voor Uw Lichaam En Uw Elektrische Apparaten: Hier Is Waarom

Wat is waterbehandeling in uw eigen woning?

De populariteit van het gebruik van waterbehandelingen in eigen huis is over de hele wereld aanzienlijk toegenomen. Terwijl openbare watermaatschappijen het Water meestal chemisch behandelen voordat het over woonwijken wordt verdeeld, wordt de hygiëne van de particuliere watervoorziening nu al lange tijd onder de loep genomen. Hoewel Waterbehandeling een lang en moeilijk proces is, hebben technologische innovaties en de toenemende vraag van de consument naar dergelijke apparatuur ertoe geleid dat veel apparaten worden ontworpen die geschikt zijn voor gebruik als mini waterverzachters in uw woning.

Zodra u de kwaliteit van het Water dat aan u beschikbaar wordt gesteld hebt bepaald, is de volgende stap om te begrijpen hoe de behandeling werkt. De vijf basisprocessen die hieronder worden beschreven worden in verschillende combinaties gebruikt om Water te zuiveren dat ofwel hard is, een geur heeft, besmet is met bacteriën of waarin zand en vuil zit. Kort gezegd is Waterbehandeling een combinatie van waterfilters, behandelaars, zachtmakers en chemische stoffen die in fasen werken om Water voor dagelijks gebruik te zuiveren. Hieronder beschrijven we enkele basisstappen om water te behandelen.

Hoe werken waterverzachters?

Waterbehandeling omvat een aantal processen. De meeste waterbehandelingen voor in het eigen huis gebruiken een combinatie van een paar van hen, maar niet noodzakelijkerwijs alle, om het water dat uit de kranen komt schoon te maken. Voordat deze combinatie wordt bepaald en voordat zelfs de beslissing maar wordt genomen om thuis waterzuivering te gaan gebruiken, moet men weten hoeveel het water behandeld moet worden door te meten hoe schoon het water in uw huis is.


waterverzachters prijzen offerte


Waterbehandeling soorten

Desinfectie

De eerste stap is het desinfecteren, waarbij het water wordt gezuiverd van alle bacteriën of wormen die in de waterleiding terecht zijn gekomen. Een combinatie van chloor en koken doden de meest schadelijke virussen en ziekte veroorzakende bacteriën.

Filteren

Filteren, wat een uitgebreide stap is, kan op een aantal manieren geschieden, zoals mechanische filters die vuil verwijderen, koolstoffilters die ongewenste smaken en geuren in het water wegnemen of neutraliserende filters die zuur water behandelen door middel van kalksteen.

Omgekeerde Osmose

Dit technologisch geavanceerde proces maakt gebruik van semi-doorlaatbare membranen die tot 90% van de onzuiverheden en verontreinigingen uit het water halen, waardoor het geschikt wordt voor dagelijkse consumptie. Omgekeerde Osmose wordt gewoonlijk in combinatie met filtersystemen gebruikt.

Destillatie

Verdampt water, waardoor de verontreinigingen als residu achterblijven.

Ionen uitwisseling

Dit proces is een onderdeel van ontharding en behandeling, waarbij harde mineralen zoals calcium en magnesium worden onttrokken en zouten worden toegediend om het water chemisch in evenwicht te brengen. Behandelaars worden toegevoegd om het afzetten van mineralen langs de binnenwanden van leidingen te verminderen.

Andere tip: Een waterkoeler met bruisend water? Een groot comfort in je leven, gratis prijsofferte.


waterverzachters prijzen offerte


Voordelen van waterbehandeling

Voor uw gezondheid: het doel van een kwalitatief goede Waterbehandeling is het water geschikt te maken voor menselijke consumptie. Onzuiverheden en verontreinigingen zijn in overvloed in het water van private en publieke systemen te vinden omdat het water onder de oppervlakte wordt gewonnen. Bacteriën in onbehandeld water kunnen tot darm- en inwendige infecties, maagvergiftiging en andere door water overdraagbare ziekten leiden.

Voor uw apparatuur: een deel van een waterbehandeling proces is het zachter maken en behandelen van water. Deze processen zijn nodig om overtollige mineralen uit het water te verwijderen die erosie in apparaten veroorzaken en het energieverbruik verhogen. Het reinigen en poetsen van apparaten met Hard Water laat een laag schoonmaakmiddel op het apparaat achter die tot ernstige gevaren voor de gezondheid kunnen leiden en daarnaast de machine onbruikbaar kunnen maken.

Het mag duidelijk zijn: om uw hard water te behandelen laat u best een installateur van waterontkalkers komen zodat uw waterbehandeling in handen is van experts.

Hier gratis prijs offertes van de beste waterbehandeling toestellen bij U in de buurt:

Water behandelen een Waterverzachter >


Waterbehandeling

info: industriële waterbehandeling | waterbehandeling regenwater | waterbehandeling ontijzering | waterontharders | drinkwatersysteem kantoor |