Meteen naar de inhoud

Ontkalker – de beste waterontkalker in België kopen aan de beste prijs en voorwaarden

Ontkalker

U heeft interesse in een ontkalker? Te hard water en teveel kalk in uw leidingwater?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - ontkalker

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

ontkalker

ontkalker

Zoekt u een de beste ontkalker voor uw woning?

Hier kan u prijzen vergelijken van de beste merken van Ontkalkers bij u in de buurt.


Water Ontkalkers : Prijzen? Meerdere Prijsoffertes Ontvangen >


ontkalker

ontkalker


Voordelen van een ontkalker?

Ontdek de 9 voordelen van een ontkalker, en 5 tips bij het kopen en vinden van de beste ontkalkers

De gemiddelde consument heeft meer dan waarschijnlijk al gehoord van hard water en zacht water maar heeft geen idee waar de hele discussie nu over gaat. Welnu laat on su verdiepen in de wondere wereld van de ontkalker.

Ontkalker

Wat de gemiddelde consument vast en zeker wel weet is dat kalkaanslag op hun toestellen ontzettend vervelend is en u voor tal van problemen kan stellen.

Maar wist u dat er een direct verband tussen deze twee zaken is? Hard water, het water dat uit uw waterleidingen komt, is eigenlijk water met kalkdeeltjes in. Zacht water kunt u verkrijgen door de installatie van een ontkalker en is water dat ontkalkt is. Maar waarom zou u opteren voor ontkalkers en het gebruik van zacht water? Omdat er tal van voordelen aan verbonden zijn natuurlijk.


zacht haar en zacht water met waterontkalker

zacht haar en zacht water met ontkalker


Hier zijn 9 voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van een ontkalker.

De 9 voordelen van een ontkalker

Besparing op uw energiefactuur

Laten we even heel eerlijk zijn: in de eerste plaats kijkt u bij beslissingen toch ook naar uw portefeuille? Wat zal het kosten, wat brengt het op en is het de investering wel waard? Laten we u dan al meteen gerust stellen: één van de voordelen van een ontkalker is dat uw energiefactuur een stuk lager uit zal vallen.

Hoe komt dit vraagt u zich af? Simpel. Kalk is een isolerend materiaal dat wanneer het in contact komt met uw toestellen zich erop zullen vastzetten. Het doorstromende water komt op die manier niet meer zo vlot in contact met het oppervlak wat leidt tot energieverlies. Er is immers meer energie nodig om hetzelfde resultaat te bereiken en uw rekening vaart daar zeker niet wel bij.


waterverzachters prijzen offerte


Kalkaanslag in de douche

Douchen is echt een heerlijke bezigheid. Het water over uw haar en huid laten stromen terwijl u gradueel de temperatuur de hoogte injaagt: hemels. Wat minder hemels is is het feit dat enkele uren later al uw douche vergeven is van de kalkaanslag.

Het is een zware prijs die u moet betalen voor die paar minuten plezier. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn elke keer nadat u doucht u de douche een grondige kuisbeurt geeft. Een gemakkelijkere oplossing zou zijn een ontkalker te installeren. Het zachte water zal geen kalkaanslag achter laten zodat u in het vervolg zonder zorgen kunt genieten van de douche.

Glanzend en gezond haar

Uw haar is ongetwijfeld ontzettend belangrijk voor u. Wist u dan ook dat het wassen met hard water schade toe kan brengen en de natuurlijke glans van uw haardos wegneemt? De ruwe kalkdeeltjes trekken en schuren tegen uw haar en brengen het beschadiging toe.

Om nog niet te spreken over het gegeven dat uw haar dof wordt. Gelukkig dan ook dat één van de vele voordelen van een ontkalker is dat deze kalkdeeltjes niet in het water aanwezig zijn. Het gevolg? Haar dat geen beschadigingen vertoont en een natuurlijke glans verkrijgt.

Spaarzaam met wasproducten

Iedereen die een eigen huishouden heeft weet het: wasmiddelen en kuisproducten zijn ontzettend duur. Komt daar nog eens bij dat heel wat van de actieve werking van deze producten gaat naar het doorbreken van de kalklaag die zich vastzet. Het resultaat?

Producten die sneller op geraken dan eigenlijk zou moeten en u die sneller terug in de winkel staat om veel te veel geld aan nieuwe uit te geven. Door een ontkalker te gebruiken kan de volledige actieve werking aan het kuisen en schoonmaken besteed worden. Zo raast u minder snel door uw voorraad heen en staat u minder snel terug in de winkel.

U straalt: zachte huid en mooie kleding

Kalk heeft een vernietigend effect op de glanzende kleur van kledij. De ruwe stenen die kalk eigenlijk zijn trekken en scheuren langzaam maar zeker de kleding die u wast kapot. Door een ontkalker te gebruiken en dus kalkvrij water doet dit proces zich niet voor. Het resultaat? Uw kleding gaat langer mee en de kleuren stralen als nooit tevoren.

Veel gezondere huid

Net zoals kalkaanslag zijn effect heeft op toestellen en uw haar heeft het dat ook op uw huid.


waterontkalker zachte huid

ontkalker zorgt voor een zachte huid


De ruwe steentjes beschadigen eigenlijk de natuurlijke beschermlaag en poriën van uw huid. Dit kan irritaties veroorzaken en zorgt ervoor dat uw huid harder aanvoelt. Door het gebruik van een ontkalker zal de natuurlijke beschermlaag van uw huid niet enkel intact blijven maar uw huid ook zachter aanvoelen.

Verstopte waterleidingen

Een verstopte waterleiding is één van de ergste zaken die u kunnen overkomen aan het huis. Het is iets dat niet gemakkelijk op te lossen volt en bovendien een behoorlijk prijskaartje meedraagt. Een grote oorzaak van verstopte waterleidingen is overmatige kalkaanslag. Een situatie die u perfect kunt voorkomen door van de vele voordelen van water ontkalkers gebruik te maken. Geen verstopte leidingen, geen groot prijskaartje.

Uw toestellen hebben een langere levensduur

Kalk zorgt ervoor dat de toestellen die u in het huishouden gebruikt minder lang mee gaan dan zou kunnen. De kalkaanslag tast niet enkel het rendement aan maar kan ze ook structureel beschadigen. Door gebruik te maken van een ontkalker kunt u dit echter volledig vermijden. Geen kalkaanslag betekent dat het rendement van uw toestellen hoger ligt, de levensduur omhoog gaat en u minder snel naar vervanging moet zoeken.


waterverzachters prijzen offerte


Beter voor het milieu

Door gebruik te maken van een ontkalker en ontkalkt water gebruikt u heel wat minder detergent en kuisproducten in huis. Bovendien dient u uw toestellen niet zo snel te vervangen. Beide zaken hebben een merkbaar positief effect op het milieu. Dat is dan ook één van de voordelen van een ontkalker waar de meeste mensen niet meteen stil bij blijven staan maar vast en zeker van groot belang is!

De vele voordelen van een ontkalker

Daar stoppen de vele voordelen van een ontkalker zelfs nog niet. Zo is alleen al op esthetisch vlak het ontbreken van de kalkaanslag een regelrechte overwinning. Zo hebt u persoonlijk minder kuiswerk te verrichten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om u toch volledig over de streep te trekken: wist u dat zo goed als elke onderneming gebruik maakt van een ontkalker? Daar is een reden voor, meerdere zelfs.


Water Ontkalkers : Prijzen? Meerdere Prijsoffertes Ontvangen >


Beste ontkalker kopen

Wanneer u thuis een probleem heeft met hard water dan kan een ontkalker precies zijn wat u nodig heeft.

Het is een echte investering en daarom moet u uw ontkalker zorgvuldig kiezen.

U wilt de beste ontkalker krijgen die u kunt betalen want het is iets wat u voor lange tijd in uw huis zult hebben.

De lange-termijn effecten van hard water op uw apparaten en waterleidingen betekenen dat het niet een probleem is die u oplost door een paar maanden een ontkalker te gebruiken.

Alle ontkalkers werken op min of meer dezelfde manier.


Beste ontkalkers

Ontkalkers


Ze verwijderen de calcium- en magnesiumionen die in hard water zitten en vervangen ze door natriumionen die niet iets beschadigen.

Dus welke factoren moet u overwegen wanneer u een ontkalker kiest voor thuis?

Ontwerp van de ontkalker

Het ontwerp van ontkalkers is veel beter geworden de afgelopen jaren en ondanks dat ze in het algemeen allemaal op dezelfde manier werken hebben ze niet allemaal hetzelfde ontwerp.

Producenten hebben grote stappen gemaakt met aspecten zoals duurzaamheid en veiligheid, de bediening, de waterstroom, het uitwisselingsproces en de manier waarop de ontkalkers de regeneratie uitvoeren.

Een moderne ontkalker heeft een hars tank, een pekeltank en een paneel waar u de ontkalker op kan bedienen.


waterverzachters prijzen offerte


Besturing van ontkalker

Een geprogrammeerde besturingsregelaar kan worden gebruikt met een simpele ontkalker maar in het algemeen wordt dit beschouwd als relatief ouderwets!

Een alternatieve oplossing is een systeem die de hardheid van het water controleert en met de regeneratie begint wanneer de waterhardheid een bepaald punt bereikt.

Enkele of dubbele tank?

Indien u voor een ontharder met een enkele tank gaat moet u in gedachte houden dat wanneer de ontkalker het regeneratieproces uitvoert u alleen toegang tot hard water heeft.

Echter, dit duurt ongeveer een uur en u kunt het zo instellen dat dit tijdens de nacht gebeurt wanneer uw huishouden waarschijnlijk geen water nodig heeft.

Er zijn minder bewegende delen bij een systeem met een enkele tank.

Kiezen voor een systeem met een dubbele tank is soms ook mogelijk of noodzakelijk…

Echter, bedenk eerst of u in de positie bent waarbij u op ieder moment van de dag zacht water nodig heeft.

Prijs Ontkalkers

Ondanks alle andere belangrijke details, is één van de belangrijkste factoren die uw keuze voor de beste ontkalker voor thuis zal beïnvloeden de prijs.

Nogmaals, er zijn ontkalkers voor ieder budget dus u moet bepalen hoeveel u kunt besteden.

Aangezien de basisprincipes hetzelfde zijn bij ontkalkers hoeft u alleen te bepalen welke aspecten u wel en niet nodig heeft.

Het online vergelijken van ontkalkers is een simpele manier om naar alle verschillende aspecten te kijken die elke ontharder heeft en de prijs van elke ontharder te vergelijken.

U moet ook de doorlopende kosten voor het gebruik van de zouten in het proces in overweging nemen.


waterverzachters prijzen offerte


Grootte van de ontkalkers

De fysieke grootte van de ontkalker zal minder van belang zijn voor uw keuze dan de capaciteit die het kan verwerken.

U moet ervoor zorgen dat welke ontkalker u ook kiest, het de juiste capaciteit heeft voor bij u thuis.

Het heeft geen zin om een ontkalker met een kleine capaciteit te nemen wanneer uw wasmachine vrijwel altijd draait.

Bepaal ongeveer de hoeveelheid water dat uw huishouden gebruikt en zorg dat de ontkalker dit aankan.


5 Dingen om in Gedachten te Houden Voordat U een Ontkalker koopt

Wat is een Ontkalker

Een ontkalker is een apparaat dat wordt gebruikt om de materialen uit het water te halen die het vol kalk en hard maken. Deze waterontkalkers transformeren het water zodat het puur en zacht wordt. Het verwijdert magnesium, kalk en verschillende andere metalen uit het water.

Water dat al deze ionen bevat, staat bekend als hard water.

Het is ongeschikt voor een groot aantal taken, waaronder het wassen van lichaam en kleding, schoonmaken en zelfs drinken.

Wanneer u een vies, wit schuim ontdekt in het water dat uit uw kranen komt, of bij het koken van het water, is het tijd voor u om een een ontkalker aan te schaffen.

Of het nu een kantoor is, een ziekenhuis of bij u thuis, een ontkalker is overal nuttig en nodig.

Ontkalker kopen

Het kopen van een ontkalker is geen gemakkelijke taak.


ontkalker kopen

Ontkalker kopen


Door het overwegen van de volgende vijf belangrijke punten, zal het aanzienlijk gemakkelijker voor u worden om ontkalkers te kopen.

Uw Gemiddelde Dagelijks Gebruik van Water

U moet uw gemiddelde dagelijkse waterverbruik kennen, of u nu een ontkalker voor uw kantoor of uw huis koopt, want dan kunt u een ontkalker kopen die daarvoor geschikt is. Om dit te berekenen, vermenigvuldigt u het aantal liters water dat dagelijks door elke person in uw huis wordt gebruikt met het totaal aantal mensen die in uw huis wonen. Elke ontkalker is anders; sommige ontharders zijn geschikt voor het verzachten van 30 gallons water, terwijl andere gemakkelijk meer dan 100 gallons kunnen verzachten.

De Hardheid van het Water in uw huis

Er zijn verschillende types ontharders of ontkalkers voor verschillende types hard water. Als het water dat u thuis heeft een hoge concentratie harde metaalionen bevat, hebt u een zeer krachtige ontkalker nodig. Daarom is het belangrijk om de hardheid te weten, want dan kunt u een ontkalker kopen die daarvoor geschikt is. Manuele ontharders hebben langere tijd nodig om het water te verzachten, terwijl elektrische en magnetische ontharders sneller en effectiever zijn, speciaal bij erg hard water.

Ontkalker die Gemakkelijk te Gebruiken is

Ontharders moeten vaak een back wash doen om weer op te laden, daarom worden een timer en een meter bijgeleverd, die kunnen worden bevestigd aan de watertank waarin u de ontkalker doet. Zorg er voor dat u een ontkalker koopt die een gemakkelijk te hanteren timer heeft en die minder water verspilt bij het opnieuw opladen.


waterverzachters prijzen offerte


Gemakkelijk te Installeren

Vraag het winkelpersoneel van wie u de ontkalker koopt, naar de installatieprocedure. Als de ontkalker die u koopt gemakkelijk in uw tank aangebracht kan worden, heeft u geen professionele hulp nodig. Echter, als u het niet begrijpt, vraag dan de manager om een expert met u mee te sturen. De meeste winkels installeren gratis, dus denk daar aan.

Operatiemodus van de Ontkalker

Bij manuele ontharders moet u de kleppen openen en sluiten, terwijl een automatische dat zelf doet. Daarom moet u de operatiemodus kennen van de ontkalker die u koopt, zodat u kunt inschatten of u al dan niet de tijd heeft om de kleppen op tijd te managen. Als u druk bezet bent, kies dan een automatische.


Prijs van een Ontkalker

Als u een ontkalker koopt, check dan de prijs en kwaliteit bij verschillende ondernemingen. Kies dan de beste ontkalker, zodat u een ontkalker koopt die het best bij uw woning past.


Water Ontkalkers : Prijzen? Meerdere Prijsoffertes Ontvangen >


Ontkalkers: verschillende manieren waarop ontkalkers problemen, veroorzaakt door hard water, bestrijden

Water wordt beschouwd als ‘hard water’ wanneer het bestaat uit een grote hoeveelheid magnesium, calcium en andere mineralen. Deze metalen worden vastgehouden door grondwater, simpelweg omdat ze met het steen en de grond oplossen naar hun omgeving.

Er zijn twee problemen die veroorzaakt worden door hard water:

1. Vanwege het neerslaan bouwt opgelost magnesium en calcium zich op de binnenkant van waterkokers, leidingen, fluitketels, machines en zelfs koffieapparaten op. De waterstroom in leidingen wordt verminderd als gevolg van de kalkaanslag. Dit is de reden waarom ze nog zwakker worden in het geleiden van warmte.

2. Zeep en zijn vermogen om te schuimen worden verminderd. In plaats van schuim te vormen, leidt de reactie tot plakkerige aanslag.

Deze problemen kunnen opgelost worden door het gebruik van ontkalkers. De bekende technieken hiervoor zijn;

  • Filteren door destillatie
  • Filteren door omgekeerde osmose
  • Het water door een ontkalker laten lopen.

waterverzachters prijzen offerte


Het is een bekend feit dat de smaak van water een significante hoeveelheid verbetert als het wordt gefilterd in gootsteen kranen en waterkoelers. Toch kan het prijskaartje er voor zorgen dat je bijna van gedachten verandert. Dit is de reden dat chemicaliën uit verpakkingen het water in kleine hoeveelheden ontharden, neem het voorbeeld van wasmachines. Hoewel voor vanzelfsprekende redenen, blijft het water ondrinkbaar en heeft het een negatief effect op kleding vanwege de fosfaten die erin aanwezig zijn. Dit heeft ook tegengestelde effecten op het milieu.

Ontkalken kan duidelijk een alternatief zijn voor het ontharden van water. Het logische verschil tussen de twee is dat een ontkalker het probleem, namelijk de mineralen in het water, doet verdwijnen. Een eenvoudige ontkalker verwijdert slechts de schade, in andere woorden de kalkaanslag, die veroorzaakt wordt door het probleem.

Dit is de reden dat wij het sterk aanraden om een ontkalker te kopen om af te rekenen met hard water in uw huis of appartement.

Andere tip: Bent u op zoek naar een horeca drinkwatersysteem voor uw zaak? Ontdek de drinkwatersystemen


Water Ontkalker Kopen

Info: elektronische ontkalker | ontkalker product | ontkalker drinkwater | ontkalker werking | ontkalker zout | ontkalker wikipedia