Hard water ontharder

De beste ontharder tegen hard water kopen aan de beste prijs?

Vergelijk eerst en vraag hier prijzen, modellen en advies aan bij water ontharder installateurs in uw buurt:

Hard water ontharder

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Hard water ontharder
Hard water ontharder

Hard water ontharder

Hoe weet ik of ik hard water heb? 3 tips

Iedereen wil comfort in huis. U bent waarschijnlijk geen uitzondering. Bepaalde elementen kunnen onbewust bijdragen tot het wooncomfort. Een daarvan is de kwaliteit van het water. Hard water, bijvoorbeeld, is een bedreiging voor uw levenskwaliteit. Het heeft bepaalde negatieve effecten. Zowel voor het huishouden als voor uw gezondheid en portemonnee.

Maar hoe weet u of er hard water in uw huis is? Hoe weet je of je een waterontharder nodig hebt?

Moet u uw hard leidingwater ontkalken om de problemen die het veroorzaakt op te lossen? Met de volgende tips kunt u zich een beter beeld vormen van de kwaliteit van uw water. Lees verder om uit te vinden of een waterontharder iets voor je kan doen.

Heeft u thuis hard water?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of uw huishouden geplaagd wordt door hard water. De volgende drie dingen zijn de meest voorkomende gevolgen van hard, kalkhoudend water. Zij kunnen u helpen erachter te komen of uw water te hard is.

1. Huishoudelijke apparaten gaan stuk en waterleidingen raken snel verstopt

Een van de gevolgen van hard water is dat het uw toestellen aantast. Dit kan zowel uw waterleidingen als uw elektronische apparaten aantasten. Dit zijn toestellen die water verwarmen. Uw boiler, bijvoorbeeld.

Heeft u ooit last gehad van verstopte waterleidingen? Raken uw apparaten, zoals uw waterkoker of koffiezetapparaat, snel verstopt? Moet u ze regelmatig onderhouden om er zeker van te zijn dat ze goed werken? Dan heb je waarschijnlijk hard water.

De kalk in hard water bestaat uit mineralen. De belangrijkste daarvan zijn magnesium en calcium. Kalkaanslag hoopt zich op in de loop der jaren. Laagje voor laagje. Dit gebeurt bijvoorbeeld in een waterkoker of in uw waterleidingen. Daardoor slibben ze als het ware dicht en werken ze minder goed. En dat betekent natuurlijk dat ze vaker moeten worden onderhouden. Hebt u gemerkt dat uw huishoudelijke apparaten slechter worden? Is de waterdruk aan het afnemen? Dan heeft het waarschijnlijk te maken met de hardheid van uw water. Een waterontharder kan dit voorkomen.

2. je schrobt en poetst … zonder het gewenste resultaat

Een ander teken dat er iets mis is met uw leidingwater, is dat u het heel vaak moet schoonmaken. En vooral dat je veel afwasmiddel moet gebruiken voor de afwas. Maar ook voor het wassen van kleren, het schoonmaken van de douchecabine, enz. Dit kan worden veroorzaakt door het effect van kalk in uw water. Dit komt omdat kalk de werking van de actieve bestanddelen in verzorgingsproducten aantast.

Kalk heeft de eigenschap zich te verbinden met bepaalde stoffen in detergenten, reinigingsmiddelen en zepen. Dit vermindert hun doeltreffendheid drastisch. Bijgevolg moet u er meer van gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken. Dit is niet goed voor je portemonnee. En zeker niet voor het milieu. Dergelijke middelen zijn vaak schadelijk voor de natuur. Je wilt zo weinig mogelijk gebruiken.

Een waterontharder filtert de harde bestanddelen uit het water. Zo krijgt kalkaanslag geen kans zich te ontwikkelen. Dan is schoonmaken veel makkelijker. Je hebt minder tijd en minder producten nodig. Het effect van reinigingsmiddelen is optimaal in zacht water. Dat alleen al maakt een waterontharder de moeite waard.

3. de kwaliteit van uw haar en huid verslechtert

De negatieve effecten van hard water blijven niet beperkt tot huishoudelijke apparaten en waterleidingen. Ook uw eigen lichaam komt elke dag in contact met kraanwater. Als er veel kalk in zit, kan dit een probleem zijn. Hard water, bijvoorbeeld, laat een laag kalk achter op uw huid en haar. Dit gebeurt als je een douche of een bad neemt. Vooral als je doucht met water van hoge temperaturen. Dit is niet zo erg, maar het is zeker onaangenaam. Kalkaanslag vormt een hardnekkige laag op je haar. Dit droogt het uit en maakt het harder en stugger. Het verliest ook zijn glans. Hetzelfde geldt voor de natuurlijke beschermlaag van de huid. Dit droogt de huid uit.

Daarom hebben mensen met huidproblemen meer last als ze hard water gebruiken. De kalklaag maakt hun huid nog kwetsbaarder. Dit kan huidproblemen zoals psoriasis of eczeem verergeren. Een waterontharder maakt er korte metten mee.

Geef hard water geen kans

Een waterontharder pakt het probleem bij de bron aan. Dankzij een waterontharder vormt de kalkaanslag in hard water niet langer een bedreiging voor uw huishouden en uw gezondheid. Een investering waar u lang profijt van zult hebben.


Hard water ontharder