Water distilleerder | verwijder kalkaanslag en hard water met een waterontharder

Water destilleerder

Bent u op zoek naar de beste water destilleerder? Te hard water en teveel kalk in uw leidingwater?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij water destilleerders installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Water distilleerder

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterverzachters - Water distilleerder
Waterverzachters – Water distilleerder

Water distilleerder

Op zoek naar een water distilleerder?

Kies beter voor een waterontharder, de beste prijzen en modellen.

De voordelen van een water distilleerder: zacht water dankzij een waterontharder.

De voordelen van een water distilleerder

Wanneer kan water ‘hard’ worden genoemd?

Water wordt als hard aangemerkt wanneer er mineralen zoals magnesium en calcium in worden gevonden. Men kan bepalen of men zacht water heeft door naar de testresultaten van het water zelf te kijken.


Water distilleerder
Water distilleerder

De problemen van hard water

Hard water kan een aantal problemen met zich meebrengen. In de eerste plaats komen de afgebroken mineralen uit hard water vrij in wat als kalkaanslag bekend is. Het zet zich af in apparaten zoals theeketels, pijpen, koffieapparaten, waterkokers en productieapparatuur. Kalk geleidt hitte maar matig en dat vormt een obstakel, omdat het de doorgang via de leidingen vermindert. Dit kan tot verstopping leiden.

Er komt een muffige schuim vrij, wanneer zeep met hard water wordt gebruikt. Het kan optreden in gootstenen, vaatwassers, wasmachines en in de douche. Dat komt omdat de mogelijkheid van zeep om te schuimen door hard water wordt verhinderd. In dit geval kunnen waterontharders worden gebruikt als middel om het probleem aan te pakken.

Water distilleerders

Waterontharders zijn apparaten, die de mineralen die het ontstaan van hard water veroorzaken, elimineren en het daarbij verzachten. Ze zijn essentieel vanwege de kwaliteit van water, dat in organisaties en huizen tijdens het hele proces gebruikt wordt. Ze moeten zorgen voor het kwijtraken van volledig geladen ionen.

Het is belangrijk om op te merken, dat de zandstenen magnesium en calcium aangemerkt worden als ‘hardheidsmineralen’. Waterontharders schakelen die uit en kunnen gebruikt worden om ijzer er uit te halen. Ongeveer vijf milligram per liter aan afgebroken ijzer kan door deze ontharders uitgefilterd worden.


waterverzachters prijzen offerte


Voordelen water distilleerder

Er zijn veel vormen van waterontharders in de handel voorhanden. Ze kunnen handmatig, mechanisch of semi-automatisch functioneren en elke soort is in staat om een specifieke hoeveelheid hardheid te elimineren. Daarna moeten ze worden opnieuw worden ingesteld.

De functionerende reservoirs in waterontharders worden gebruikt om magnesium en calcium op te vangen. De zandsteen wordt eruit gewassen om de doorstroming te doen ontstaan. De hardheidsmineralen worden vervangen door ionen zoals sodium, zodat het water kan verzachten. Als gevolg daarvan vindt in de vaten voor ionenuitwisseling tevens de uitwisseling van ionen in de vorm van potassium- en sodium zouten plaats, respectievelijk afgekort als KCI en NaCI.

Waterontharders: verleden, heden en toekomst

Waterontharders van topkwaliteit kunnen een lange tijd meegaan. Interessant is, dat het mogelijk is dat die welke in de jaren negentig gemaakt zijn, vandaag nog functioneren. Het enige dat ze vereisen, is goed onderhoud en het van tijd tot tijd vullen met zout is aanbevolen. Normaliter zijn de gebruikte zoutsoorten in waterontharders zeezout, zout als gevolg van verdamping en steenzout. De effectiviteit van waterontharders hangt van bepaalde merken af. Zoals met elk product: hoe duurder een bepaald type is, des te beter het werkt.