Meteen naar de inhoud

Toestellen gaan langer mee met een waterontharder : vergelijk prijzen, merken en modellen van de beste waterverzachters

Wist u dat uw toestellen langer mee gaan met een waterontharder?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterontharder

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

waterontharder
waterontharder

4 redenen waarom uw toestellen langer meegaan met een waterontharder

U hebt een jaar geleden een nieuwe wasmachine gekocht, maar u merkt nu al dat hij niet meer zo goed werkt als 12 maanden geleden. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van het toestel, maar misschien wel met het leidingwater waarmee u uw kleren wast. Als het hard water is, d.w.z. water met een hoog kalkgehalte, kan uw wasmachine minder goed werken en zelfs eerder stuk gaan.

Op deze pagina komt u meer te weten over hoe apparaten werken en hoe lang ze meegaan in verband met het gebruik van hard water. Op deze pagina wordt uitgelegd waarom apparaten langer meegaan als u geen hard water gebruikt, maar het water “onthardt” met een waterontharder.

1: Er blijft minder kalk achter in uw toestellen met een waterontharder

De grote hoeveelheid kalk die zich in hard water bevindt, kan in uw toestellen achterblijven. Dit zie je vaak niet bij een wasmachine of vaatwasser, maar wel bij een waterkoker. Je hebt net een nieuwe waterkoker en je ziet nu al kalkaanslag? Dit wordt veroorzaakt door kalkaanslag in hard water. Niet alleen ziet uw waterkoker er niet meer zo nieuw en fris uit, hij heeft ook last van kalkaanslag. Na verloop van tijd kan de kalkaanslag het toestel zo erg beschadigen dat het voortijdig stuk gaat.

Dit geldt niet alleen voor de waterkoker, maar voor alle apparaten die hard water gebruiken. Denk aan de wasmachine, maar ook aan de vaatwasser. Door zacht water te gebruiken wordt de kalkaanslag in al deze toestellen verminderd en wordt hun levensduur verlengd.

2: Minder zeepresten in uw toestellen dankzij een waterverzachter

Als u een wasmachine heeft met hard water aanslag, zult u meer wasmiddel moeten gebruiken om uw was schoon te krijgen. Een deel van het wasmiddel dat u gebruikt, wordt weggespoeld wanneer u wast, maar helaas kan niet alles worden verwijderd. Dit betekent dat er zeepresten achterblijven in de wasmachine. Dit is niet alleen onhygiƫnisch, maar kan ook het toestel beschadigen. Uw wasmachine kan ook stuk gaan door de combinatie van te veel kalk en zeepresten van het gebruik van grote hoeveelheden wasmiddel.

3: U hoeft geen chemische ontkalkers te gebruiken – koop een ontkalker

Om kalkaanslag uit uw toestellen te verwijderen, hebt u speciale ontkalkingsmiddelen nodig. Ze verwijderen goed kalkaanslag van apparaten, maar zijn vaak erg chemisch. De kalkaanslag wordt verwijderd, maar de sterke chemicaliƫn kunnen een negatief effect hebben op uw apparatuur. Dit betekent dat uw toestellen ook kunnen worden beschadigd door langdurig gebruik van ontkalkingsmiddelen.

Als u zacht water gebruikt voor uw toestellen, hebt u geen ontkalkingsmiddelen nodig. In dat geval blijft er geen kalk achter in uw wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser en andere apparaten. Omdat u geen sterke en soms schadelijke ontkalkingsmiddelen gebruikt, gaan uw toestellen langer mee.

4: Uw apparaten hoeven minder hard te werken dankzij een waterontharder

Tenslotte gaan uw apparaten langer mee omdat ze in zacht water gewoon minder hard hoeven te werken. De combinatie van kalkaanslag, zeepresten en schadelijke ontkalkingsmiddelen zorgt ervoor dat uw toestellen minder goed werken in hard water. Aangezien u uw apparaten vraagt hetzelfde te doen, b.v. schone was wassen, moeten uw apparaten nog harder werken om dit doel te bereiken. Uiteindelijk kan dit er ook toe leiden dat uw toestellen sneller stuk gaan dan u zou willen.

Als u zacht water gebruikt in uw apparaten, hoeven ze minder hard te werken om uw vaat schoon te krijgen, uw kleren te wassen of uw water aan de kook te brengen. Omdat ze op het beoogde vermogen werken, gaan ze net zo lang mee als u verwachtte toen u ze kocht.

waterhardheid meten met een waterontharder
waterhardheid meten met een waterontharder

Wilt u geld besparen op nieuwe apparaten? Koop een waterontharder

Wilt u geld besparen op nieuwe apparaten door uw huidige apparaten langer te gebruiken? Koop dan een waterontharder. U zult geen problemen meer hebben met kalkaanslag in uw toestellen, zeepschuim en schade veroorzaakt door het gebruik van chemische ontkalkingsmiddelen. De aanschaf van een waterontharder is een eenmalige investering, maar die betaalt zichzelf snel terug. U bespaart niet alleen geld op nieuwe toestellen, maar ook op wasmiddelen, dure schoonmaakproducten en zelfs uw energiekosten. Dit betekent dat u uiteindelijk zelfs geld overhoudt voor uw waterontharder wanneer u uw investering hebt terugverdiend.

Bovendien vermindert de aankoop van een waterontharder uw ecologische voetafdruk. Door minder apparatuur te kopen, minder energie te verbruiken en minder schadelijke wasmiddelen te kopen, draagt u bij tot een beter milieu.

waterverzachter
waterverzachter

waterontharder