Waterverzachter kopen in Brugge (8000)? Vergelijk hier de prijzen van de beste waterverzachters in uw regio

Waterverzachter Brugge

Waterverzachter Brugge – 8000. Wilt u een Waterverzachter installateur vinden in de buurt van Brugge?

Zoek niet verder, hier kan u gratis prijzen & modellen aanvragen en vergelijken. Dat is belangrijk voor uw portemonnee.

Waterontkalker in uw woning of appartement

Prijzen van Waterverzachters in Brugge >

 

Waterverzachters Brugge

Waterverzachters Brugge


Waterverzachter prijzen vergelijken in Brugge

Waterverzachters worden meer en meer toegepast in de woningen van particulieren, ook in Brugge.

Indien uw waterbedrijf vrij hard water levert, doet u er goed aan om het leidingwater te ontharden.

De gevolgen van hard water in uw huis kunnen immers op termijn flink wat geld kosten.

Waterverzachters zijn niet goedkoop: een goed toestel kost al vlug zo’n € 1.250 tot € 1.800.

Een waterverzachter is echter een investering die zichzelf terugbetaalt.

U doet er goed aan om op voorhand de eigenschappen en de prijzen van verschillende types waterverzachters te vergelijken.

In dit artikel leest u meer over de nefaste gevolgen van hard water, het werkingsprincipe van waterverzachters en een aantal tips om de prijzen van waterverzachters correct te beoordelen.

Info: Waterverzachter Brugge.

Waterverzachter Brugge

Waterverzachter Brugge


Waarom beter zacht dan hard water?

Het waterbedrijf levert u leidingwater met een bepaalde hardheid, ook in Brugge. De hardheid van water slaat op de hoeveelheid metaaldeeltjes, vooral magnesium en calcium, die in het water zijn opgelost.

Hard water bevat vrij veel magnesium en calcium. Leidingwater wordt gewonnen uit diepe grondlagen, en deze lagen bevatten een bepaalde hoeveelheid magnesium en calcium.

De concentraties verschillen van streek tot streek, en daarom is de hardheid van water niet op alle plaatsen dezelfde.

U kunt te rade gaan bij uw waterbedrijf om de gemiddelde hardheid van het lokale leidingwater zoals Brugge te weten te komen.

Er bestaan ook testen om de hardheid van het water te meten. Deze testen (met teststrips of een druppeltest) kunt u zelf uitvoeren.

Indien blijkt dat u over vrij hard leidingwater beschikt, is het aangewezen om een waterverzachter te laten installeren.

Hiermee kunt u allerlei vervelende problemen voorkomen | Waterverzachter Brugge.

waterontharders Brugge


De schadelijke gevolgen van hard water in Brugge zijn onder meer:

  • U verbruikt veel meer elektriciteit omdat de warmte-elementen in uw elektrische boiler, stoomstrijkijzer, koffiezetapparaat en wasmachine bedekt zijn met een laagje kalk. Dit kalklaagje is het rechtstreekse gevolg van hard water. Het kalklaagje werkt isolerend, en daarom is er meer elektrische energie nodig om het water op te warmen.
  • U moet veel meer wasmiddel toevoegen aan uw wasmachine om een schone was te bekomen. Hard water werkt immers de reinigende eigenschappen van wasmiddelen tegen.
  • U loopt het risico dat toevoerleidingen, afvoerbuizen en riolering verstopt geraken door kalkaanslag. Een dure interventie van een ontstopping-firma is meestal het gevolg.
  • Rond de wastafel, het aanrecht, het bad en de douche merkt u kalksporen, die moeilijk te verwijderen zijn. Na het poetsen van de ramen of van de auto blijven er nog kalkstrepen zichtbaar. U moet veel geld uitgeven om speciale schoonmaakproducten te kopen die de kalksporen kunnen verwijderen.
  • Uw lichaam kan ook hinder ondervinden van hard water. Uzelf wassen in hard water werkt huidirritatie en een uitgedroogde huid in de hand.
  • Info: Waterverzachter Brugge.

Waterhardheid Brugge

De waterhardheid in Brugge bedraagt ruim 25 tot 30 Franse graden.

Dit is dus vrij hard water.

Waterhardheid Brugge | Waterverzachter Brugge

Waterhardheid Brugge | Waterverzachter Brugge

Dit betekent dat jaarlijks ongeveer 45 tot 50 kilo kalk door uw waterleidingen loopt, en in de meeste gevallen rechtstreeks de toestellen in uw woning bereikt, zoals boilers, verwarming, waterkokers, koffiezet apparaat, enzovoort.

Oplossing: Waterverzachter Brugge.

Waterverzachters voorkomen deze problemen

Wenst u de negatieve gevolgen van hard water te vermijden, dan kan een waterverzachter de ideale oplossing zijn. Een waterverzachter werkt als volgt.

• Speciale kunsthars korrels, die zich in een cilinder bevinden, halen de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water en geven natriumdeeltjes in de plaats. Hard water wordt toegevoerd aan de cilinder en loopt langs de korrels naar beneden. Aan de uitgang van de cilinder blijft zacht water over.

• De kunsthars korrels moeten regelmatig gespoeld worden met zout water, omdat ze verzadigd geraken met calcium en magnesium. Dit proces noemt men ‘regenereren’. Het spoelwater wordt door het toestel automatisch aangemaakt met behulp van regeneratiezout. De eigenaar moet dit regeneratiezout regelmatig bijvullen.

• Tijdens het regenereren staan de kunsthars korrels magnesium en calcium af aan het zout water. Omgekeerd geeft het zout water natriumdeeltjes af aan de korrels. Het zout water dat magnesium en calcium bevat, loopt weg in het riool.

Vergelijk prijzen van waterverzachters in Brugge

Als u van plan bent om een waterverzachter aan te kopen, is het goed om vooraf de eigenschappen en prijzen van diverse toestellen te vergelijken. De prijs van waterverzachters wordt vooral bepaald door het volume, de aansturing, de installatiekosten en de kosten van het onderhoud. Let daarbij op volgende zaken | Waterverzachter Brugge:

Volume

Het volume van waterverzachters heeft een grote invloed op de prijs. Kies een waterverzachter die voldoende zacht water kan leveren voor uw woning, maar ook niet veel meer dan nodig. U laat het best een ervaren vakman het gemiddelde verbruik aan water in uw woning bepalen en het benodigde volume van een waterverzachter berekenen.

Prijs Waterverzachter Brugge

De prijs van waterverzachters hangt ook af van de manier waarop deze worden aangestuurd.

Mechanische waterverzachters werken op basis van waterdruk; elektriciteit komt er niet aan te pas. De bediening van deze waterverzachters is eenvoudig en u hebt vanzelfsprekend nooit last van elektriciteitspannes en storingen in de elektronica.

Elektronische waterverzachters worden aangestuurd door een microprocessor en kunnen zeer nauwkeurig ingesteld worden. Bij deze waterverzachters kan het regeneratieproces precies geregeld worden zodat er zo weinig mogelijk regeneratiezout wordt verbruikt.

Besturing

Verder onderscheidt men toestellen met tijd gestuurde regeneratie en volume gestuurde regeneratie. De goedkopere waterverzachters werken meestal tijd gestuurd: de regeneratie start automatisch na het verstrijken van een bepaalde periode. Indien u elke dag ongeveer dezelfde hoeveelheid zacht water verbruikt, kunt u volstaan met een toestel met tijd gestuurde regeneratie.

Als er echter grote schommelingen optreden in uw waterverbruik (bijvoorbeeld indien u vaak op reis bent), kiest u beter voor een duurder toestel met volume gestuurde regeneratie. Daarmee vermijdt u dat de regeneratie onnodig vlug start, of integendeel veel te laat plaatsvindt.

Prijs voor een waterverzachter: 5 dingen om op te letten (zout, onderhoud, BTW, capaciteit, werking)

Ervaren waterverzachter installateur uit Brugge

Waterverzachter Brugge?

De aankoop van een geschikte waterverzachter is geen goedkope investering.

Daarom wordt het aanbevolen om de installatie en het onderhoud over te laten aan een ervaren technicus. Vraag vóór de aankoop naar de kostprijs van het preventief onderhoud, zodat u nadien niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk dat een duurder toestel zijn meerprijs uiteindelijk terugverdient.

Men kan het regeneratieproces immers optimaliseren waardoor het toestel minder zout en minder water verbruikt. Laat een ervaren vakman uit Brugge uw waterverzachter regelmatig onderhouden, zodat u lang kunt genieten van een probleemloos werkende waterverzachter.

Waterverzachter Brugge > die vindt u via Waterverzachterprijs.be: de beste waterverzachters in Brugge (8000) en omstreken.