Meteen naar de inhoud

Waterontkalkers | waterontkalker in uw woning of appartement kopen: vergelijk hier prijzen & ontdek de soorten van waterontkalkers

Waterontkalkers

Bent u op zoek naar de beste waterontkalkers? Vergelijk prijzen en modellen hier.

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Waterontkalkers

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterontkalkers

Waterontkalkers

Bent u op zoek naar de beste waterontkalkers?

Kies uw Waterontkalker bij de beste installateur van ontkalkers in uw buurt.

Dat kan via Waterverzachterprijs.be, de beste Waterverzachter bedrijven doen u graag een prijs offerte op maat.


Prijzen van Ontkalkers Vergelijken >

Waterontkalkers

Waterontkalkers


Waarom een waterontkalker kopen?

Hebt u thuis hard leidingwater? Een waterontkalker kan u veel geld besparen. De nadelige gevolgen van hard water kunnen u een hoop kopzorgen geven.

Als u uw toestellen of uw waterleidingen moet vervangen kan dit u ook veel geld kosten. In dit artikel bespreken we de vele nadelen van hard water. Sommige zullen u wellicht verrassen. Zo leert u wat u allemaal kan besparen met een waterontkalker.

De nadelen van hard water en de gevolgen voor uw portemonnee.

Hard water is water met een grote concentratie magnesium en calcium. Harde mineralen. Ons leidingwater wordt uit de grond opgepompt. Zo komt kalk erin terecht. Het water passeert door diverse grondlagen met een verschillende samenstelling. Het is logisch dat ons water verschillende stoffen bevat. Zeker omdat onze Belgische bodem relatief rijk is aan kalk. De waterhardheid varieert wel van plaats tot plaats. De concentratie stoffen is niet overal gelijk.


Waterontkalkers prijzen vergelijken

Waterontkalkers prijzen opvragen en vergelijken kan u hier:


waterontkalker prijs


Alles over de beste waterontkalkers:


Hard water nadelen 

Kalkaanslag is moeilijk te verwijderen

Kalk zet zich af op uw douche, bad, toilet en op ander sanitair. Heel vervelend die kalkaanslag. Hardnekkig ook. Gewone schoonmaakmiddelen volstaan niet om het te verwijderen. U moet er speciale antikalk producten voor gebruiken. Daarbij komt dat de kalk snel weer toeslaat. Een dag later lijkt het alsof u niet gepoetst hebt. Frustrerend.


waterontkalkers zacht water

Goede waterontkalkers zorgen voor zacht water in uw woning


Kalkaanslag verstoort de werking van zepen

Hard water vermindert het reinigend vermogen van wasmiddelen en zeep. Om uw was schoon te krijgen, bent u genoodzaakt om flink wat meer wasmiddel te gebruiken. Met zacht water, bespaart u jaarlijks op wasproducten.

Hard water zorgt voor verstoppingen

Hard water veroorzaakt verstoppingen in uw waterleidingen en riolering. Ontstopping – firma’s en loodgieters zijn duur. Met een waterontkalker in huis hoeft u ze niet te bellen.

Hard water tast textiel aan

De vezels van textielproducten verslijten sneller bij het wassen in hard water. Ook de kleuren vervagen uw witte was wordt grauw. Het resultaat van wassen in zacht water is veel beter.

Kalksteen op verwarmingselementen

Op elektrische verwarmingselementen die hard water opwarmen vormt er zich onvermijdelijk een kalklaag. Verwarmingselementen moeten langer werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Het gevolg? Een verhoogd energieverbruik en oververhitte toestellen. Het komt o. a. voor in uw boiler, uw koffiezet en uw wasmachine.

Doet apparaten kapot gaan

Elektrische toestellen die met hard water werken, verbruiken niet alleen meer energie, ze gaan ook sneller kapot. Het vervangen van apparaten kost u natuurlijk ook heel wat. Dat zijn pijnlijke uitgaves. Zeker wanneer je het niet verwacht.


waterverzachters prijzen offerte


Waterontkalkers: waarop letten?

Een waterontkalker is een investering om uw huis te beschermen. Het is geen goedkoop toestel maar het levert u wel een flinke besparing op. Vraag raad aan een ervaren installateur van waterontkalkers of waterontharders. Zo kan u het meest geschikte toestel kiezen. Koop geen goedkope namaak waterontharder, maar een waterontharder van een goed merk. Een waterontkalker moet degelijk zijn. Kwaliteit heeft zijn prijs maar ook een bewezen doeltreffendheid.

Waterontkalker tegen kalkaanslag

Waterontkalker tegen kalkaanslag


Soorten waterontkalkers

Er zijn verschillende soorten waterontkalkers op de markt. Leer ze allemaal kennen. Zo zal u een verantwoorde keuze kunnen maken:

Koop waterontkalker die met ionenwisseling werkt

Voor een particuliere woning is een waterontkalker met onthardingszout het meest efficiënt. Deze werkt op basis van ionenwisselwerking. Er bestaan ook goedkopere magneetontharders. Uit onderzoek blijkt dat die niet zo goed werken. Koop deze dus niet.

Een waterontkalker met mechanische of elektronische besturing

Waterontkalker worden mechanische of elektronisch bestuurd. Mechanische of hydraulische toestellen verbruiken geen elektriciteit. Ze werken op waterdruk.

Elektronische waterontkalkers hebben geavanceerde instellingsmogelijkheden.

Welk systeem u moet van uw verbruikspatroon afhangen. De mechanische toestellen zijn goedkoper. Kies er alleen voor als u een heel regelmatig verbruik hebt. Laat u adviseren door uw leverancier.

Volume gestuurd of tijd gestuurd

Een tijd gestuurde waterontkalker start het regeneratieproces na een vooraf ingestelde tijd. Deze toestellen houden geen rekening met het werkelijke waterverbruik. Verbruikt u minder water gedurende een bepaalde periode? Dan zal deze waterontkalker ontharden zoals gewoonlijk. Als uw verbruik niet constant is, kiest u beter een ander systeem.

Een volume gestuurde waterontkalker werkt op basis van verbruikt volume. Dat is dus beter bij een schommelend verbruik. Zo wordt het onthardingszout efficiënte gebruikt.

Elektrische toestellen kunnen nog veel meer. Zij zullen bijvoorbeeld rekening houden met de waterhardheid.

Een waterontkalker met een enkele of dubbele hars cilinder?

In een toestel met één hars cilinder wordt geen zacht water aangemaakt als het regeneratieproces bezig is. Een waterontkalker met twee hars cilinders kan altijd zacht water leveren. Als het hars in de ene cilinder wordt geregenereerd, kan de tweede cilinder nog steeds het water ontharden. Een toestel met twee cilinders heeft ook een grotere capaciteit. Het kan meer zacht water leveren. Een ontharder met twee cilinders is vanzelfsprekend duurder maar biedt meer comfort voor grote gezinnen.

Hoeveel water en zout worden verbruikt bij het regenereren?

Tijdens het regeneratieproces maakt het toestel zout water aan. Het verbruikt dus water en zout. Dat verbruik verschilt van toestel tot toestel. Het ene toestel zal er zuiniger mee omspringen dan het andere. Voor u een waterontkalker aankoopt informeert u best naar het water – en zoutverbruik. De jaarlijkse kostprijs hiervan kan sterk variëren naargelang het type toestel.

Wat zijn de onderhoudskosten en de garantietermijn van waterontkalkers

Ook de kosten van het preventief onderhoud kunnen sterk uiteenlopen. Vraag hiernaar wanneer u een water ontkalker koopt. Een goedkoop toestel kan mogelijk grote onderhoudskosten met zich meebrengen. Informeer ook naar de duur van de garantietermijn.

Ervaren waterontkalker installateurs

Wat is er dus belangrijk wanneer u een waterontkalker aankoopt? Uw eigen verbruik. Laat uw keuze in de eerste plaats daar vanaf hangen. Kies vervolgens een degelijk toestel. En een degelijke leverancier! Bij voorkeur een met een jarenlange ervaring. Hij moet uw toestel kunnen onderhouden, en herstellen als het nodig is. Een goede leverancier kan ook altijd wisselstukken leveren als dat nodig is. Voor de goedkopere toestellen zijn vaak geen wisselstukken te vinden. Hou er ook rekening mee dat goedkope toestellen vaak zijn opgebouwd uit minderwaardige materialen die sneller defect geraken. Ervaren vakmensen kunnen u helpen om een geschikte keuze te maken. Zo zal u het maximale profijt uit uw investering kunnen halen.


Kalkaanslag verwijderen met waterontkalker

Kalkaanslag verwijderen met een waterontkalker


Waterontkalkers: Werking en Voordelen

Waterontkalkers zijn apparaten die ontwikkeld zijn om de hardheid uit het water te verwijderen. Wanneer er calcium- en magnesiumionen, of de chloriden, sulfaten en bicarbonaten van deze elementen, in contact komen met water vormen ze het wittige ‘calcium hydrogeen carbonaat’. Het maakt het water niet alleen onzuiver, maar ook hard. Dit harde water is hierdoor niet geschikt voor huishoudelijke klussen.

Waterontkalkers verwijderen deze ionen en ander onwenselijke elementen uit het water en maken het veilig voor het gebruik voor diverse taken.

Hoe werken waterontkalkers?

Waterontkalkers werken volgens het principe van ‘ionenwisseling.’ Ze verwisselen de harde metalen-ionen voor zachtere ionen. Waterontkalkers bestaan uit een mineralen-tank die vol zit met kleine, polystyreen korrels, ook bekend als zeolieten of harsen. Deze korrels zijn negatief geladen, waar magnesium- en calciumionen positief geladen zijn.

Zodra het harde water door deze met harsen gevulde mineralen-tank stroomt, hechten de korrels zich aan de calcium- en magnesiumionen. De natriumionen in de mineralen-tank, nemen de plaats in van de magnesium- en calciumionen waardoor het harde water zacht wordt.

Als de korrels verzadigt raken met magnesium- en calciumionen draait de waterverzachter de waterstroom en spoelt het al het vuil uit de tank.

Voordelen van waterontkalkers

Waterontkalkers zijn tegenwoordig hard nodig omdat u geen garantie krijgt dat het water dat door de kranen en douche spoelt van goede kwaliteit is. Hier volgt een lijst met belangrijke redenen waarom u een waterverzachter of waterontkalker in huis, bedrijf en industrieel complex zou moeten installeren.

• Om het Water Veilig voor Consumptie te Maken: Water dat harde ionen bevat is niet geschikt om te drinken of om mee te koken. Het kan schadelijk zijn voor uw spijsverteringsgestel, uw longen en uw huid. Waterontkalkers verwijderen alle onzuiverheden uit het water en maken het weer veilig voor consumptie.

• Om Veilig met het Water te Kunnen Wassen: Hard water maakt het bijna onmogelijk om op een normale manier de afwas of de was te doen. Deze calcium- en magnesiumionen zijn niet goed voor uw kleding en laten grote, niet verwijderbare vlekken achter. Als het water zacht wordt gemaakt door een waterverzachter kunt u zorgeloos de was en de afwas doen.

• Om de Leidingen in het Huis een Langer Leven te Geven: Het vuil dat in het harde water zit, staat ook bekend als ‘kalkaanslag.’ Het hecht zicht aan de afvoerleidingen en begint deze langzaam aan te tasten. Als de leidingen beginnen te rotten, gaat het water lekken en staat uw huis bloot aan talloze gevaren. Bovendien moet u veel vaker de leidingen vervangen of repareren. Met een, in uw huis geïnstalleerde, waterverzachter is het water dat door de buizen stroomt vrij van deze gevaarlijke ionen en zal het niet langer de leidingen in gevaar brengen.


Beste waterontkalkers

Beste waterontkalkers


Waterontkalkers nodig of niet

De meeste mensen beseffen dat water bestaat uit verschillende mineralen die goed zijn voor de gezondheid. Echter, niet veel mensen weten dat niet al deze mineralen goed zijn voor hun huishoudelijke apparaten en sanitair systeem. Als huishoudelijk water een hoog gehalte aan mineralen bevat zoals calcium en magnesium, verandert het in hard water, waarvan bekend is dat het leidingen en douches kan verstoppen en een negatieve invloed heeft op de werking van zepen en detergenten.

Hard water kan ook schade berokkenen aan huishoudelijke apparaten. Dit is waarom waterontkalkers van belang zijn. Een waterontkalker is een apparaat speciaal ontworpen om hard water te behandelen door het te neutraliseren van de effecten van calcium en magnesium, zodoende het water zacht te maken. Dit artikel werpt enig licht op de verschillende voordelen van waterontkalkers voor huishoudelijk gebruik.

Waterontkalkers verlengen de levensduur van uw huishoudelijke apparaten

Wanneer hard water door een apparaat vloeit zoals een wasmachine, vaatwasser of boiler of elk ander apparaat dat gebruik maakt van water tijdens de werking ervan, laat het afzettingen van kalk, calcium en magnesium achter, genaamd kalkaanslag. Hoe meer deze kalkaanslag opbouwt, hoe lager de efficiëntie en prestaties van de machine worden. Dit zal niet alleen leiden tot hogere energiekosten om de apparaten hun werk te laten doen, maar het zal ook de levensduur van de apparaten verminderen. Het voorzien in zacht water door middel van waterontkalkers, kan deze problemen effectief aanpakken. Dankzij het elimineren van kalkaanslag kan de levensduur van het apparaat verlengd worden.

Waterontkalkers zorgen voor een betere was

Wanneer het water hard is, hebben detergenten of zeep het moeilijk om op te lossen, wat kan resulteren in ruw wasgoed dat niet goed schoon is. Nadat het water wordt behandeld met waterontkalkers, zal de werking van detergenten verbeteren waardoor kledij er na het wassen schoner uit zal zien en zachter aan zal voelen.

Een waterontkalker zorgt voor schonere badkamer-tegels en douchewanden en ramen

Hard water laat vlekken achter op badkamer-tegels en -muren, douchegordijnen en wastafels, die moeilijk te verwijderen zijn en er lelijk uitzien. Water dat wordt verzacht laat geen kalkaanslag of witte vlekken achter op deze materialen omdat het wordt behandeld op zodanige wijze dat de mineralen die kalk veroorzaken, geëlimineerd worden.

Waterontkalker: gezondere huid

Zacht water zorgt ervoor dat zeep meer schuimt en gemakkelijker afgespoeld kan worden van de huid. Baden in hard water zal een schilferige film op het lichaam achterlaten die niet gemakkelijk helemaal afgespoeld kan worden. Niet te vergeten, de achtergebleven zeepresten die ontstaan omdat de werking van de zeep wordt belemmerd. Door te douchen onder zacht water zal uw huid glad en zacht aanvoelen.

Waterontkalkers zijn zonder twijfel een goede investering voor het huishouden vanwege hun vele voordelen. Mensen die zich bijzonder bewust zijn van diverse schoonmaak problemen zullen massaal dit product in hun huizen willen installeren. Bij anderen komen forse prijskaartjes soms in de weg van een goede beslissing, maar deze mensen moeten begrijpen dat de voordelen en kostenbesparingen die waterontkalkers bieden, meer dan genoeg opwegen tegen de initiële kosten. Huiseigenaren of mensen die in residentiële appartementen wonen, hebben in het bijzonder behoefte aan waterontharder omdat het water dat verstrekt wordt aan deze huishoudens meestal hard is. Vergeet ook niet om rekening te houden met de waterontharder reviews en beoordelingen van kopers voordat u een besluit neemt over het kopen van een specifiek type en merk van waterontkalker voor het huishouden.


Kies nu een waterontkalker bij de beste installateurs van waterontkalkers in uw regio.


Waterontkalkers

Info: waterontkalkers merken | waterontkalker kopen | waterontkalkers op leidingnet | elektronische waterontkalker | elektronische ontkalker | waterontkalker zonder afvoer | waterverzachter appartement


Waterontkalker in uw woning of appartement

Het water dat u gebruikt om de was te doen, te koken of gewoon op te drinken, wordt uit de Nederlandse bodem gehaald. Als er meer kalk in de bodem zit, komt er meer kalk in het leidingwater terecht. Water met een grote hoeveelheid kalk uit de bodem, wordt ook wel hard water genoemd. U kunt hard water verzachten door een waterontkalker met onthardingszout aan te schaffen.

Het aanschaffen van een waterontkalker met onthardingszout heeft enkele interessante voordelen. In dit artikel leest u van welke 9 grote voordelen u profiteert als u een waterontkalker voor uw woning koopt.

Uw waterleidingen kunnen niet verstoppen door kalk

Een waterontkalker met onthardingszout verandert hard water in zacht water. Dit doet het apparaat door de kalk actief uit het water te halen. Zit er minder kalk in uw leidingwater, dan kunnen uw leidingen niet langer aangetast worden door kalk. Dit betekent dat een waterontkalker ervoor kan zorgen dat uw leidingen niet langer verstoppen en bovendien langer mee gaan.

Heeft u regelmatig last van verstopte leidingen, maar weet u eigenlijk niet hoe dit komt? Dan is de kans groot dat dit te maken heeft met het gebruik van hard water in uw leidingen. Hoopt de kalk in het water zich op, dan worden uw leidingen namelijk vanzelf nauwer. Dit betekent dat u sneller te maken heeft met vervelende verstoppingen. Door een waterontkalker te kopen, lost u dit probleem direct op.

Uw energierekening daalt aanzienlijk

Het aanschaffen van een waterontkalker levert een flinke energiebesparing op. Dit komt ten eerste omdat uw boiler of geiser beter functioneert met een waterontkalker in huis. Functioneert uw boiler of geiser beter, dan hoeft u minder energie te gebruiken om water te verwarmen. Op de langer termijn levert dit u een flinke energiebesparing op, van tientallen euro’s per jaar.

Daarnaast kunnen uw apparaten niet aangetast worden door kalk als u een waterontkalker heeft. Dit betekent dat de apparaten als nieuw blijven functioneren en minder stroom gebruiken. U bespaart dus niet alleen op de boiler of geiser, maar ook op het stroomverbruik van uw apparaten. In totaal kan de besparing op uw energierekening tot tientallen euro’s per jaar oplopen, wat betekent dat u uw investering in een waterontkalker in een mum van tijd terugverdient.


waterverzachters prijzen offerte


U heeft geen last meer van kalkaanslag

U poetst regelmatig, maar u heeft altijd kalkaanslag op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet. Hier kunt u niets aan doen, want dit heeft met de hardheid van uw water te maken. Door in een waterontkalker te investeren, lost u dit probleem op. Dit apparaat verwijdert de kalk uit het water, zodat de kalk niet op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet kan blijven zitten.

Door een waterontkalker te gebruiken, hoeft u geen anti-kalkmiddelen te kopen om die vervelende kalkaanslag te kunnen verwijderen. Dit is niet alleen goedkoper, maar het is ook beter voor het milieu.

U verhoogt de waarde van uw huis

Door een waterontkalker aan te schaffen, verhoogt u de waarde van uw huis. U heeft namelijk iets extra’s te bieden bij de verkoop van uw woning en hier wordt zeker extra hypotheek voor betaald. Wilt u uw huis op de lange termijn een keer verkopen, dan is het aanschaffen van een waterontkalker zeker een goede investering. U kunt er zelf misschien minder lang gebruik van maken, maar u verdient er wel geld op bij het verkopen van uw woning.

U beperkt uw ecologische voetafdruk

Vindt u het belangrijk om zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu, zodat u uw ecologische voetafdruk kunt beperken? Dan is het aanschaffen van een waterontkalker met onthardingszout ook zeker een goede investering. Met dit apparaat hoeft u namelijk minder zeep te kopen en gebruikt u de energie in huis effectiever. Zeker als u dit apparaat op de lange termijn gebruikt in huis, beperkt u uw ecologische voetafdruk drastisch.

U voorkomt en geneest bepaalde huidproblemen

Het is belangrijk om uw huid goed schoon te houden, maar veel mensen weten niet dat het reinigen van de huid met water ook voor problemen kan zorgen. Gebruikt u hard water bij het reinigen van uw huid, dan kan de kalk in het water namelijk in uw poriën gaan zitten. Dit zorgt ervoor dat de poriën verstoppen en dit is schadelijk voor de huid. Door een waterontkalker te gebruiken, geneest u bestaande huidproblemen en kunt u bovendien andere huidproblemen voorkomen. Uw huid wordt gezonder en straalt veel meer.

Zonder waterontkalker : een harde huid

Zonder waterontkalker : een harde huid


Uw was is altijd lekker zacht

Door uw kleding te wassen met zacht water, komt uw was altijd schoon én extra zacht uit de wasmachine. Gebruikt u nu een wasverzachter voor extra zachte was, maar vindt u dit eigenlijk zonde van uw geld of voor het milieu? Dan koopt u een waterontkalker om met zacht water te kunnen wassen. In dit geval heeft u altijd zachte was, ook zonder chemische middelen zoals een wasverzachter.

Zachte was met een waterontkalker

Zachte was met een waterontkalker


Uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Een grote hoeveelheid kalk in uw harde water, blijft bij het gebruik van leidingwater in uw huishoudelijke apparaten hangen. Dit betekent dat uw wasmachine, uw vaatwasser, uw waterkoker en andere apparaten sneller aangetast worden door kalk. Koopt u een waterontkalker om zacht water te gebruiken, dan gaan de apparaten veel langer mee.

Uw badkamer is volledig vrij van kalksporen

Tot slot zorgt het gebruik van zacht water in de badkamer ervoor dat uw badkamer altijd volledig vrij is van lelijke kalksporen. Bent u nu iedere week uren bezig om uw badkamer helemaal te reinigen en vrij te maken van kalk? Dan kunt u in een waterontkalker investeren. Door zacht water in de badkamer te gebruiken, ziet uw badkamer er altijd netjes uit. U hoeft niet meer uren te poetsen om de badkamer schoon te krijgen, maar houdt lekker tijd over om leuke dingen te doen.


waterontkalker prijs


Waterontkalkers voor professionele toepassingen

Een waterontkalker draagt bij aan kostenbesparing

Als ondernemer hebt u met heel wat zaken te maken. Een daarvan is het beheersen van de kosten. Een besparing op de kosten is dan ook nooit weg. Dankzij de investering in een waterontkalker wordt het mogelijk om de uitgaven te verlagen.

Werking waterontkalker

Het drinkwater in België heeft een uitstekende kwaliteit. Waar wel verschil in zit, is in de hardheid van het water. Die varieert per regio. Waterhardheid wordt uitgedrukt in Dh graden, waarbij Dh staat voor Duitse eenheid. Hoe hoger het getal, hoe harder uw water is. Een getal tot rond de 8 betekent dat er sprake is van zacht water. Hard water bevat meer kalk en magnesium. Het gevolg daarvan is dat deze stoffen hechten aan verwarmingselementen, tegels en wasbakken. Twee heel bekende gevolgen zijn de op tegels en wasbakken achterblijvende vieze laag en dat verwarmingselementen van apparatuur dicht slibben. Daardoor presteren ze minder, moet dus meer energie gebruikt worden en gaan ze sneller stuk. Door gebruik te maken van een waterontkalker wordt het water zacht en hebt u veel minder of nauwelijks nog last van deze problemen.

Een waterontkalker is kostenbesparend

Hard water verkort de levensduur van machines, laat vieze plekken achter en doet afbreuk aan smaak van de koffie en thee. Als bedrijf zijn dit vier kostenposten. Een omdat uw apparatuur vaker gerepareerd moet worden en sneller stuk gaat. Twee omdat u meer energie verbruikt. Drie omdat steeds agressievere poetsmiddelen gebruikt moeten worden. En vier, omdat uw medewerkers en gasten niet enthousiast zijn over de smaak van uw koffie of thee. Dit laatste is iets waar men vaak niet snel bij stil staat, maar als een potentiële klant een kopje koffie voorgeschoteld krijgt dat niet zo goed van smaak is, kan dat invloed hebben op de toekomstige relatie. Dankzij een waterontkalker worden al deze problemen opgelost en begint het kosten besparen. Op energie, op de aanschaf van nieuwe apparatuur en poetsmiddelen en op de goodwill dankzij lekkere koffie.

Duurzaam

Een andere reden om een waterontkalker aan te schaffen is de duurzaamheid van het product. Bij normaal gebruik ligt de levensduur van een waterontkalker rond de 20 jaar. Het apparaat maakt gebruik van zoutkristallen die biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk zijn. Past precies in de governance code van de moderne ondernemer. De kalk en het magnesium dat het zout bindt en uit het water haalt, wordt via de normale weg afgevoerd. Het zijn producten die in de natuur voorkomen en die geen enkel nadeel hebben voor het milieu.

Voordelen zacht water

De voordelen van zacht water zijn snel te benoemen.

  1. Het smaakt lekkerder, wat ook in koffie en thee te proeven is.
  2. Niets slibt dicht.
  3. Het energieverbruik gaat omlaag. Dat geldt eens te meer wanneer u naast een koffieapparaat, een vaatwasser ook een wasmachine in uw bedrijf hebt. Of als u bijvoorbeeld een wasserette bezit.
  4. Er hoeft minder gepoetst te worden waar het douches, wasbakken en dergelijke betreft. Iets wat ook te zien is aan de toiletpotten en pissoirs, die minder dof en vies zijn. Dat betekent minder poetsproducten en minder tijd.
  5. De investering in een waterontkalker is snel terugverdiend.
  6. Voor kappers, sauna’s en wellness geldt dat dankzij het zachte water minder producten, zoals shampoo, badzout of douchegel nodig zijn. Bij hard water werkt het water tegen het product in. Uw waterhardheid meten is dus een goede tip.

waterverzachters prijzen offerte


Welke waterontkalker?

Van een waterontkalker voor een onderneming zal er meer van verwacht worden dan van een apparaat dat binnen een huishouden gebruikt zal worden. Welke waterontkalker voor u het best functioneert, zal afhangen van de hoeveelheid water die u dagelijks verbruikt, van uw wensen en van de hardheid van het water. Als u als uitgangspunt neemt dat het water uiteindelijk een hardheid van rond de 8 graden Dh moet hebben, valt al snel de keuze op een op zoutbasis werkende waterontkalker. Dit omdat deze waterontkalker zo kan worden geïnstalleerd dat u op afstand zout kunt bijvullen. Ook omdat er, waar nodig meerdere cilinders of zelfs op meerder plekken een waterontkalker neergezet kunnen worden. Tevens kan er een 2e reservoir aangelegd worden, zodat er altijd zout aanwezig is. H

et schoonmaken van de waterontkalker, dat zo nu en dan noodzakelijk is, kan buiten de werkuren of op momenten dat het minder druk is, geregeld worden. Om echt goed zicht op alle mogelijkheden te krijgen, kunt u het best een waterverzachter prijs offerte aanvragen. Zo kan de waterontkalker aan uw onderneming aangepast worden.

Leidingen

Een vraag die vaker in fora terug komt, is of zacht water slecht is voor koperen leidingen. In België hebben we te maken met loden leidingen – in oude panden -, pvc leidingen voor het transport en bij de aansluiting van apparaat vaak met koperen leidingen. Mochten er nog loden leidingen aanwezig zijn, dan is aan te raden die snel te vervangen, aangezien zachter water looddeeltjes mee kan nemen. Dit is slecht voor uw gezondheid. Verder geldt dat onderzoek laat zien dat zacht water geen negatief effect heeft op koperen leidingen. Met andere woorden investeren in zacht water heeft geen nadeel.

Waterontkalker kopen

Als ondernemer gaat u niet over een nacht ijs wanneer u wilt investeren. Het spreekt dan ook voor zich dat u graag heldere informatie heeft om een beslissing te staven. Wat betreft de waterontkalker kan gezegd worden dat dit een zeer goede investering is. Kijkend naar ervaringscommentaren valt op dat er geen negatieve reactie te vinden is. Wel wordt, vaker, aangeraden de waterontkalker door een vakman te laten plaatsen. Dat heeft als extra voordeel dat de garantie op die waterontkalker indien nodig geldend gemaakt kan worden. Kort samengevat: de waterontkalker is een prima investering, waar u veel plezier van zult hebben en die kostenbesparend werkt.

De beste waterontkalkers vindt u door prijzen te vergelijken.

Veel succes met het vinden van de waterontkalker die het best bij u past.


waterontkalker prijs