Waterontharder vs waterfilter verschil

Het verschil tussen een waterontharder en een waterfilter

Bent u opzoek om uw water gezonder te maken? Maar u twijfelt tussen een waterontharder of een waterfilter? Misschien bent u op zoek naar de beste waterverzachter? Ontdek hier ons gamma

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachter prijzen

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterontharder systemen – Wat is het verschil?

Hoe hard water behandelen

Hard water teistert maar liefst 85% van de huizen in België. Hoewel het over het algemeen niet schadelijk is om te drinken, veroorzaken de mineralen in hard water een aantal problemen voor huiseigenaren. Problemen zoals verstopte leidingen en een kortere levensduur van huishoudelijke apparaten. Onbehandeld hard water kan een negatieve invloed hebben op het waterverbruik in uw dagelijks leven, van drinken tot koken en schoonmaken.

Waterontharders verwijderen effectief de mineralen uit hard water. Dit wordt bereikt door een ionenuitwisselingsproces te gebruiken om schadelijk calcium en magnesium uit de watertoevoer te verwijderen. Het verschil tussen een goede en een slechte waterontharder is de efficiëntie waarmee deze harde water mineralen worden verwijderd. Hoog-efficiënte ontharders gebruiken veel minder zout en water dat nodig is om te regenereren, waardoor er minder afval en energiekosten zijn.

Ionenwisseling is de enige manier om water echt zacht te maken. Een waterontharder heeft twee tanks, een mineralen tank gevuld met duizenden hars korrels en een pekel tank die gebruikt wordt om zout op te slaan en op te lossen. Het regeneratieproces zuigt pekel aan uit de pekel tank en verdeelt het in de mineralen tank. Hier hecht het zich aan de hars korrels. Wanneer hard water door de mineralen tank stroomt, laten de hars korrels de zoutionen los en wisselen ze deze uit voor de calcium- en magnesiumionen. Dit proces resulteert in onthard water.

Na verloop van tijd, wanneer de hars korrels bedekt raken met calcium en magnesium ionen, moeten ze worden “geregenereerd”. Tijdens de regeneratie spoelt de pekel oplossing het hars vrij van mineralen en stuurt ze naar de afvoer. De pekel laadt de hars korrels op, zodat ze verder kunnen gaan met het leveren van onthard water in het hele huis.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil


Waterontharder vs waterfilter verschil

Waterontharder vs waterfilter verschil


WATER CONDITIONER VS. WATERVERZACHTER

Zout vrije waterontharders zijn in feite helemaal geen ontharders maar water conditioners. Het verschil tussen een waterontharder en een water conditioner is dat de conditioner de mineralen in hard water verandert, maar ze niet verwijdert. Een water conditioner vermindert kalkaanslag, maar een waterontharder verwijdert kalkaanslag uit calcium en magnesium door zout te gebruiken in de regeneratiecyclus.

De hardheid van water wordt gemeten in korrels per gallon of GPG. Het verschil tussen een waterontharder en een water conditioner is dat na gebruik van een zout vrije ontharder de hardheidskorrels per gallon onveranderd blijven. Bij onthard water zal de hardheid korrel per gallon na gebruik van een waterontharder nul zijn.

Het veranderen van de chemische structuur van de mineralen kan helpen voorkomen dat aanslag zich hecht aan oppervlakken. Sommige van deze oppervlakken zijn kranen of leidingen, maar overal waar water gedurende lange tijd stilstaat, zoals een boiler, zijn zoutloze systemen veel minder doeltreffend dan traditionele waterontharders die zout nodig hebben.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil

Waterontharder vs waterfilter verschil?

Waterontharders verwijderen calcium en magnesium mineralen die water hard maken en kalkaanslag veroorzaken. Een waterfilter verwijdert over het algemeen chloor en andere verontreinigingen, maar niet de mineralen die verantwoordelijk zijn voor hard water. Waterfilters gebruiken verschillende technologieën om de verontreinigende stoffen aan te pakken. Waterontharders gebruiken alleen zout en ionen-uitwisselende harsen om calcium en magnesium te verwijderen.

Als hard water het probleem is, zijn waterontharders de meest kostenefficiënte oplossing. Als er andere problemen zijn met de waterkwaliteit, zoals chloor, ijzer of bacteriën, kan het testen van uw water ervoor zorgen dat de behandelingsoptie die u kiest het meest geschikt is voor uw huis. Begrijpen wat er in uw water zit is de eerste stap in het besluitvormingsproces.

Een vergelijkingsgids voor waterfilters en waterontharders kan ook helpen bepalen welke thuisfiltratie producten optimale resultaten zullen bereiken. Als uw watervoorziening een waterontharder vereist, kijk dan naar de capaciteit van het systeem en hoe het bepaalt wanneer het moet regenereren. Sommige systemen regenereren op basis van tijd, ongeacht het waterverbruik. Een systeem op basis van een meter zal enkel regenereren wanneer nodig en is daarom het meest economisch en vergt het minste onderhoud.

De beste waterontharder kopen gids zal het verschil in deze eenheden en hun specifieke filtratie mogelijkheden te schetsen. Het doel van een waterfilter is om schadelijke verontreinigingen te verminderen en het water beter te laten smaken. Waterontharders behandelen hard water en verlengen de levensduur van alle waterverbruikende toestellen aanzienlijk. Om de juiste te vinden is wat onderzoek nodig en een handleiding voor het kopen van waterontharders kan helpen om de verschillende types, kosten en andere overwegingen te schetsen voordat je tot aanschaf overgaat.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil

WATERONTHARDER SYSTEMEN – WAT IS HET VERSCHIL?

Welk type waterbehandelingssysteem is geschikt voor jou? Er is geen eenvoudig antwoord. Wanneer u uw keuze maakt, overweeg dan om met een waterbehandelingsbedrijf in zee te gaan dat een aantal verschillende soorten producten verkoopt. Niet elk systeem is geschikt voor alle huishoudens; je zult de voor- en nadelen van elk moeten afwegen om het meeste uit je waterbehandeling te halen.

Beoordelingen van waterontharders en consumentenrapporten bevatten aanvullende informatie en aanbevelingen. Deze evalueren de beste waterontharders en systemen op de markt om aan uw exacte behoeften te voldoen. Klanten reviews voegen perspectief en advies dat kan worden gebruikt om uw voordeel. Ervaren consumenten geven eerlijk inzicht en beantwoorden vragen, zodat u een bepaald systeem vindt dat goed bij uw huis past.

De grootte van de ontharder die u kiest en de hardheidsgraad van uw water bepalen de regeneratiecyclus en de hoeveelheid zout die nodig is. Alle waterontharders, ongeacht de prijs, zullen uw water ontharden en de hardheidskorrels per gallon tot nul herleiden. Een hoge kwaliteit ontharder of filtratie systeem met bewezen betrouwbaarheid en een lange garantie zal toekomstige verergeringen voorkomen.

Wacht niet tot hard water de toestellen in uw huis vernielt. Het oplossen van hard water problemen met het juiste behandelingssysteem geeft u controle over de waterkwaliteit in uw huis. Zorg ervoor dat het product dat u kiest alle hardnekkige mineralen en/of verontreinigingen verwijdert. Eenmaal geïnstalleerd zal een waterbehandelingssysteem voor uw hele huis een merkbare verbetering van uw water geven die u kunt proeven en voelen.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil


waterverzachters prijzen offerte


Verschillen waterontharders: Tijdgebonden vs. On Demand

De zomer staat voor de deur en dat betekent meer blootstelling aan de zon en heel vaak een verbrande huid. Genieten van de warmte van de zon vereist mildere verzorging om de droge, jeukende huid te kalmeren. Mineralen in hard water ontdoen de huid van het vocht dat ze nodig heeft om zonneschade te herstellen en te genezen. Onthard water helpt op natuurlijke wijze om de huid gehydrateerd, schoon en gezond te houden, zodat gezinnen kunnen ontspannen en genieten van een zorgeloze zomer.

De negatieve effecten van hard water gaan veel verder dan het effect op de huid. Wanneer de mineralen in hard water onbeheersbaar worden, moeten huiseigenaars overwegen om te investeren in een waterontharder. Een waterontharder is een permanente oplossing en de eerste stap om huid en geld te besparen. Als huiseigenaars weten wat het verschil is tussen een ontharder met timer en een ontharder op aanvraag, kunnen ze de juiste keuze maken voor hun huishouden.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil

Hoe Waterontharders Werken

Een waterontharder regenereert volgens een vooraf bepaald schema, ongeacht de hoeveelheid water die gebruikt wordt. Omdat het bijna onmogelijk is om elke dag precies dezelfde hoeveelheid water te gebruiken, kunnen ontharders te weinig regenereren, waardoor huiseigenaren geen andere keuze hebben dan hard water te gebruiken. Of als het waterverbruik te hoog wordt ingeschat, zullen deze ontharders onnodig regenereren, waardoor veel water en energie wordt verspild.

De grootte van een waterontharder wordt gemeten in liters of korrelcapaciteit. Het is belangrijk om de juiste ontharding capaciteit voor een woning te bepalen voor de installatie. Dit is des te meer het geval bij systemen die worden ingesteld op basis van een schatting van het gemiddelde waterverbruik per persoon.

De economische werking van een ontharder hangt af van een delicaat evenwicht tussen continue productie van onthard water en het volledig gebruik van de hars. Alleen gedoseerde systemen kunnen een hoog rendement opleveren.

Het correct instellen van een getimede waterontharder kan lastig zijn en leidt vaak tot meer lozing van afval in het milieu dan nodig is. De gemiddelde persoon gebruikt 80 liter water per dag, maar het waterverbruik van een huishouden varieert gedurende het jaar. Bovendien variëren sommige gemeenten de hardheidsgraad van het water. Alleen wanneer het waterverbruik en de hardheidsgraad consistent zijn, zorgt een waterontharder voor een enigszins effectief gebruik van de hars.

De regeneratie van de meeste systemen wordt gepland in verhouding tot de hardheid van het water, de capaciteit van het toestel, en het aantal personen in het huishouden. Deze regeneratie wordt meestal uitgevoerd in het midden van de nacht wanneer er geen water wordt gebruikt om een onderbreking van de onthard watervoorziening te voorkomen.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil


Waterontharder vs waterfilter verschil

Waterontharder vs waterfilter verschil


Voordelen van een On Demand Water Softener

Een On Demand Water Softener werkt op basis van behoefte. Deze nieuwere technologie garandeert een ononderbroken aanvoer van zacht water. Ontharders op aanvraag zijn de meest efficiënte systemen om hard water te verwijderen.

Ongeacht hoelang het duurt om een vooraf ingestelde hoeveelheid water te verbruiken, een waterontharder met meter zal pas regenereren wanneer die hoeveelheid verbruikt is. Dit vermijdt over- of onderregeneratie van de ontharder, zelfs als de vraag naar water stijgt of daalt. In het ideale geval zal een ontharder regenereren net voor hij zijn capaciteit bereikt; dit is wat van een gedoseerde ontharder de meest rendabele maakt.

Een waterontharder met meter moet ingesteld zijn om te regenereren bij ongeveer 75% van zijn capaciteit voor een optimale werking.

On demand technologie is de meest geavanceerde oplossing voor hard water problemen. Deze systemen zijn betrouwbaar, gemakkelijk te installeren en bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding. On demand ontharders zijn het meest geschikt voor iedereen die op elk moment en in elke hoeveelheid schoon, onthard water wil.

Huiseigenaars moeten er niet aan denken om de ontharders uit te schakelen als ze langere tijd niet thuis zijn. On demand ontharders doen het telwerk voor hen. Deze systemen nemen al het giswerk weg van de vraag en aanbod van zacht water.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil

Upflow of Downflow – Wat is het verschil?

Met waterontharders op afroep bespaart u op zout, water en geld met een minimum aan onderhoud. Met meer dan 1 miljoen van deze tanks verkocht en nul defecten, spreekt de geschiedenis van duurzaamheid voor zich. En omdat het een “set and forget” systeem is, hoeven huiseigenaars zich nooit zorgen te maken over herprogrammering of aanpassingen aan de instellingen.

Upflow Brining bij waterontharders met meter berekent exact hoeveel zout er nodig is om te regenereren. Dit zorgt voor het zachtste water, met de minste verspilling. Downflow pekelen is een oudere technologie waarbij hard water van boven het harsbed binnenkomt en door het hars moet stromen om het ionenuitwisseling proces te voltooien en zo het water te ontharden.

Helaas, met downflow systemen, zal het water van nature bezinken boven de hars en dringt alleen door in de bovenste lagen. De richting van de stroming verzwakt de effectiviteit van de filtratie en kan een frequentere regeneratie veroorzaken dan nodig is.

Een on-demand systeem als een groot voordeel ten opzichte van andere gewone ontharders. Of de gasten nu een piek in het waterverbruik veroorzaken of dat het waterverbruik door reizen daalt, deze toestellen passen zich aan om het verschil te overbruggen.

Een regeneratie met een timer is een minder efficiënte methode om onthard water te produceren en kan een aanslag zijn op de portemonnee. Het maakt niet uit hoeveel water een gezin gebruikt, de ontharder zal elke keer regenereren en enkele kilo’s zout gebruiken. Hogere werkingskosten resulteren in een verlies van honderden euro’s per jaar voor huiseigenaars.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil

Hard water is schadelijk – red uw huid en uw portemonnee

Het maakt niet uit welk type ontharder wordt gekozen, de voordelen van het verwijderen van hard water uit de watervoorziening van een huis zijn ontelbaar. Systemen op basis van zout doen uitstekend werk bij het verwijderen van hard water mineralen. Schoner, vlekkeloos glaswerk en vaatwerk, een zachte huid en zacht haar, geen zeepuitwerpselen en kalkaanslag, een langere levensduur van de toestellen en besparingen op energiekosten zijn allemaal goede redenen om in een waterontharder te investeren.

Waterontharders zijn vrij gemakkelijk te installeren, maar voor onervaren huiseigenaars of diegenen die geen zin hebben om het project aan te pakken, zal het contacteren van een professional een correcte installatie verzekeren voor optimale prestaties en toekomstige garantieproblemen vermijden.

Voor meer hulp bij het kiezen van de beste ontharder voor een huis, is contact opnemen met een betrouwbare lokale dealer een veilige gok. Een expert komt ter plaatse, controleert de hardheid van het water, meet en beantwoordt alle vragen. Dit maakt de aankoop van het perfecte systeem een gemakkelijke taak. Met de installatie van een waterontharder kunnen huiseigenaren hun huid en hun portemonnee beschermen. Het enige wat overblijft is ontspannen en genieten van de zomerzon.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil


Waterontharder vs waterfilter verschil

Waterontharder vs waterfilter verschil


Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterfiltratiesysteem voor het hele huis?

Soorten water filtratie systemen

Een waterontharder is een filtersysteem voor het hele huis dat de mineralen verwijdert die hard water en kalkaanslag veroorzaken. Een water filtratie systeem voor een heel huis kan een groot aantal verontreinigingen filteren en verwijderen in een heel huis. Terwijl waterontharders worden beschouwd als hele huis filtratie-apparaten, water filtratie systemen omvatten meer dan alleen waterontharders. Ontharders zijn de beste en meest efficiënte oplossing voor hard water.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil

Het doel van een waterontharder is de opbouw van kalk in leidingen te voorkomen, en apparaten die water gebruiken te beschermen tegen voortijdige vervanging. Dit wordt bereikt door de calcium en magnesium hardheid ionen te verwijderen door het proces van ionenuitwisseling, met een wateronthardingssysteem op zoutbasis. Waterontharders zijn systemen die op de hoofdleiding worden aangesloten en al het water in uw huis ontharden.

Waterontharders filteren het water. Wat echter wordt verwijderd zijn hardheidsmineralen en sommige vormen van ijzer. Ontharders zijn niet ontworpen om zware metalen, chloor, fluoride, lood, en andere chemicaliën of bacteriën te filteren. Als u bezorgd bent over onzuiverheden zoals kwik, pesticiden en andere verontreinigende stoffen, is een waterfiltratiesysteem voor het hele huis de juiste keuze.

Afhankelijk van het filtratiesysteem dat u kiest, kan een grote verscheidenheid aan zuiveringstechnologieën worden gebruikt om verontreinigingen in uw water te behandelen. Het identificeren van de verontreinigingen die u wenst te verwijderen is de eerste stap in het selecteren van het juiste filtratiesysteem. Een teveel aan chloor valt vaak op door zijn geur, en hardheidsmineralen worden opgemerkt door hun karakteristieke vlekken op gootstenen en glazen. Maar veel gevaarlijke verontreinigingen die in uw water aanwezig kunnen zijn, zijn lang niet zo gemakkelijk te herkennen, omdat ze niet altijd te zien, te ruiken of te proeven zijn.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil


waterverzachters prijzen offerte


WAT KOMT ER UIT DE KRAAN?

Om een waterontharder of ander filtersysteem efficiënt te laten werken, is het van vitaal belang om de minerale samenstelling en concentraties van de verontreinigende stoffen in het water te kennen. Indien uw water afkomstig is van een privé waterbron, zoals een put, moet u uw water laten testen door een professional. Als uw leidingwater afkomstig is van de stad, is uw water al voor u getest.

Deze rapporten, CCR’s (Consumer Confidence Reports) genoemd, geven informatie over de kwaliteit van uw lokale drinkwater. De rapporten kunnen per post worden toegestuurd of online worden gevonden. In tegenstelling tot openbare watersystemen worden particuliere waterputten niet gereguleerd door de EPA (Environmental Protection Agency) en is er dus geen eis voor een jaarlijks waterkwaliteitsrapport. Daarom moeten huiseigenaren met een particuliere waterput elk jaar hun eigen tests uitvoeren. De waterkwaliteit kan en zal veranderen; laat u niet verleiden tot een vals gevoel van veiligheid omdat uw waterkwaliteit in de afgelopen jaren uitstekend was.

Normen beperken de hoeveelheden van specifieke verontreinigende stoffen die in uw water mogen zitten, om ervoor te zorgen dat leidingwater voor de meeste mensen veilig te drinken is. De vraag is of u erop kunt vertrouwen dat het water uit uw keukenkraan schoon genoeg is voor uw gezin, op basis van de richtlijnen die door de EPA zijn vastgesteld. Het drinken van stadswater garandeert niet dat het gezond water is – alleen dat het goed genoeg is en u niet ziek zal maken.

Helaas betekent het feit dat uw water is gereinigd en gezuiverd niet dat er geen troep in zit waarvan u niet wilt dat uw gezin het drinkt. Veel leidingwater bevat bacteriën, lood, chloor, voorgeschreven medicijnen en hormonen. Over het algemeen is het leidingwater dat door de E.P.A. wordt gereguleerd vrij van besmettelijke micro-organismen en veilig genoeg om te drinken. Als u zich ongemakkelijk voelt met wat u ziet op uw CCR, kunt u een filtratie systeem overwegen om andere verontreinigingen te verwijderen die uw gezondheid negatief kunnen beïnvloeden.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil


Waterontharder vs waterfilter verschil

Waterontharder vs waterfilter verschil


Waterontharder of waterfilter?

De verbeteringen die een water filtratie systeem aan uw waterkwaliteit kan maken zijn niet beperkt tot het verwijderen van verontreinigingen. Het is algemeen bekend dat het drinken van veel water helpt bij het prestatievermogen van het lichaam, maar het helpt ook bij de hydratatie van de huid. Met minder agressieve chemicaliën in het water dat je drinkt, verwerkt je lichaam water efficiënter en blijft het beter gehydrateerd. Naast de gezondheidsvoordelen van het drinken van gefilterd water, maakt het filteren van douchewater het water zachter en laat het je huid meer vocht vasthouden dan wanneer je gewoon kraanwater gebruikt.

Door jezelf te informeren over wat er in je water zit, kun je de juiste methode vinden om te verwijderen wat er niet in hoort. Waterontharders en waterfiltersystemen richten zich op verschillende verontreinigingen, dus welke je het beste kunt gebruiken hangt af van wat er in je water zit. Als uw huishouden te kampen heeft met hard water en andere onzuiverheden, is de oplossing een combinatie van zowel een waterontharder als een waterfiltratiesysteem voor het hele huis.

Uw watercondities zijn specifiek voor uw huis en het gebied waar u woont; het beste waterfiltratie systeem is er een dat is aangepast om al het water dat door uw huis stroomt te filteren en schoon te maken. Het verwijderen van giftige stoffen uit uw water zorgt ervoor dat het beter presteert, smaakt en ruikt. Het combineren van verschillende waterfiltratie oplossingen kan leiden tot een betere kwaliteit van het water in uw huis. Als u besloten heeft om een waterfiltratie systeem voor uw hele huis te implementeren, is er eigenlijk geen nadeel. Het verbeteren van de waterkwaliteit in uw huis is goed voor uw apparatuur, uw huis en de gezondheid van uw gezin.

Info: Waterontharder vs waterfilter verschil