Waterontharder prijs – vergelijk prijzen, voorwaarden, garanties bij het kopen van een waterverzachter

Waterontharder prijs

Bent u op zoek naar de beste prijs voor een waterontharder? Hebt ook u last van te hard water en teveel kalk in uw leidingwater?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - waterontharder prijs

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

WaterverzachtersWaterontharder prijs
Waterontharder prijs

Waterontharder prijs

Waterontharder prijs: hoeveel kost een waterontharder?

Velen zouden zeggen dat een waterontharder begint bij ongeveer € 600 euro. Er zijn modellen voor minder dan 600 euro, maar die werken gewoon niet zo goed. Anderen zouden zeggen dat het moeilijk te zeggen zou zijn, omdat u moet kijken naar de kwaliteit van het water, de hoeveelheid gebruik en alle andere factoren die een rol kunnen spelen. Maar, als u serieus een waterontharder wilt kopen, kost dat tussen de 1250 tot 2000 euro.

Een goede waterontharder kost ongeveer € 1250 tot € 2000. Een waterontharder is een belangrijk apparaat om te hebben voor het geval u in een gebied met hard water woont. Als u uw water uit een put haalt, is de kans groot dat het harder is dan wat u uit een gemeente of stad krijgt. Zonder het gebruik van een waterontharder zullen uw kleren en uw vaat ruw en stug aanvoelen – behandeld met zeep, maar helemaal niet schoon. U kunt modellen vinden die met installatie komen voor minder dan 1000 euro; maar ze werken gewoon niet zo goed! Andere factoren, zoals de hoeveelheid gebruik, kunnen van invloed zijn op de prijs. Een waterontharder is voor bepaalde streken onontbeerlijk wegens de hardheid van hun watervoorziening, dus het is de moeite waard uw onderzoek te doen alvorens er een te kopen.


waterverzachters prijzen offerte


Een goede waterontharder kost dus rond de € 1250 tot 2000 euro. Hij helpt u om zonder zeep te wassen en zich schoon te voelen, ook al is hij met zeep behandeld, maar helemaal niet echt schoon als u een slecht model koopt voor minder dan 1000 euro; andere factoren zoals de hoeveelheid gebruik beïnvloeden de prijs ook!

Een goede waterontharder kost ongeveer € 1250 tot € 2000 en het zal de moeite waard zijn, want u kunt met zeep wassen zonder het gevoel te hebben dat er een nazeep effect is waardoor de kleren ruw en stijf aanvoelen – zelfs als ze al met zeep behandeld zijn, maar helemaal niet echt schoon! Het is ook belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de hoeveelheid gebruik, die de prijs kunnen beïnvloeden, dus zorg ervoor dat u wat onderzoek doet voordat u er een koopt.


Waterverzachter kopen prijs
Waterverzachter kopen prijs

De voordelen van de installatie van een waterontharder

Van waterontharders is bekend dat ze de tijd die nodig is om de was te doen verkorten, dat ze voorkomen dat het water kalkaanslag krijgt op de vaat, en dat ze de opbouw van mineralen in de toestellen verminderen. Het helpt ook om de leidingen vrijer te laten stromen – onder andere door de mineralen te verwijderen die ze kunnen verstoppen. Zacht water zorgt ervoor dat uw huid soepeler en zachter aanvoelt. Het resultaat daarvan zal zijn dat u ook minder zeep verbruikt! Het enige nadeel is dat deze apparaten duur zijn, maar ze zullen u op andere manieren geld besparen.

Een waterontharder is een belangrijk apparaat om te hebben voor het geval u in een gebied met hard water woont. Als u uw water uit een put haalt, is de kans groot dat het harder is dan wat u uit een gemeente of stad krijgt. Zonder het gebruik van een waterontharder zullen uw kleren en uw vaat ruw en stug aanvoelen – behandeld met zeep, maar helemaal niet schoon.

Waterontharders helpen de hoeveelheid wasmiddelen te verminderen die wasmachines nodig hebben om kleding schoon te maken, omdat zij mineralen vervangen die bijdragen tot de opbouw – die verstoppingen kan veroorzaken als er zich na verloop van tijd te veel ophoopt in de leidingen. Zeep werkt ook doeltreffender wanneer hij gebruikt wordt op onthard water, omdat er minder minerale afzettingen overblijven nadat ze weggespoeld zijn tijdens de spoelcycli. Dit resulteert in zachtere huid en kleding. Waterontharders kunnen helpen om toestellen als vaatwasmachines, wasmachines en boilers te beschermen, door te voorkomen dat zich op de interne onderdelen van die toestellen hard-water mineralen ophopen.

Van onthard water is bekend dat het uw huid gladder en zachter doet aanvoelen – u zult ook minder zeep gebruiken! Het enige nadeel van een waterontharder is dat ze duur zijn; maar op uw beurt bespaart u er op andere manieren geld mee

Voordelen van de installatie van een waterontharder:

Waterontharders verkorten de wastijd, voorkomen kalkaanslag op de vaat, verminderen de opeenhoping van mineralen in de nabijheid van apparaten &helpen leidingen vrijer stromen (door verstoppende mineraal afzettingen te verwijderen).

Onthard zeepwater in douche/bad voelt beter aan dan niet-onthard water.

Zacht water maakt de huid gladder en de kleren zachter

– Een waterontharder is duur, maar betaalt zichzelf terug met geld dat bespaard wordt op de energierekening & beter beschermde toestellen

– Onthard zeepwater in douche/bad voelt beter aan dan ongeonthard water

– Onthard afwaswater bewaart het afwasmiddel, zodat u geld bespaart op zeep

– Zeep werkt doeltreffender wanneer u onthard afwaswater gebruikt, omdat er minder minerale afzettingen achterblijven nadat ze weggespoeld zijn tijdens het spoelen – wat resulteert in een schonere vaat! Waterontharders kunnen helpen om toestellen zoals vaatwasmachines te beschermen, door te voorkomen dat zich in die toestellen hard-water mineralen ophopen, en ook de interne onderdelen van wasmachines en waterverwarmers.

Er zijn veel voordelen aan de installatie van een waterontharder, zoals energiebesparing door minder wasmiddel te gebruiken en schonere kleren/gerechten; het enige nadeel is dat ze geld kosten om aan te schaffen (tussen € 1250-2000), maar dat u er op andere manieren meer mee bespaart

Voordelen van de installatie van een waterontharder:

Waterontharders verkorten de wastijd, voorkomen kalkaanslag op de vaat, verminderen de aangroei van mineralen in de buurt van apparaten; helpen leidingen vrijer te stromen (door verstoppende mineraal afzettingen te verwijderen) Onthard zeepwater in douche/bad voelt beter aan dan ongeonthard water. Zeep werkt doeltreffender wanneer u onthard afwaswater gebruikt, omdat er minder minerale afzettingen achterblijven nadat ze weggespoeld zijn.


waterverzachters prijzen offerte


Wanneer is het nodig een waterontharder te installeren?

Een waterontharder is nodig voor mensen die hard water hebben van een particuliere bron. De hardheid komt van mineralen in het water, zoals calcium en magnesium. In grotere hoeveelheden kunnen die een residu achterlaten op kleren, de vaat en het baden. Een waterontharder ruimt dit op door de mineralen te vervangen door natrium-ionen, die beter oplosbaar zijn in water. Dit gebeurt door de calcium- en magnesiumionen uit te wisselen voor natriumionen.

Een waterontharder kost ongeveer € 1250 tot € 2000, afhankelijk van waar u hem koopt. Hij kan online of offline gekocht worden; ze verkopen allebei goede producten tegen redelijke prijzen. Een waterontharder is een belangrijk apparaat om te hebben voor het geval u in een gebied met hard water woont. Als uw gezin veel zeep gebruikt bij de afwas en de was, overweeg dan de aanschaf ervan! Zonder het gebruik van een waterontharder zullen uw kleren en uw vaat ruw en stug aanvoelen – wel behandeld met zeep, maar helemaal niet schoon!


Waterhardheid: te hard water

Hard water is een veel voorkomend probleem, een probleem dat alle huiseigenaren snel en efficiënt opgelost willen zien. Traditioneel wordt een waterontharder voor het hele huis geïnstalleerd om deze zware minerale uitdaging aan te gaan. De voordelen van zacht water zijn onder andere zijdezacht haar en huid, heldere kleding en effectievere wasmiddelen. Onthard water laat geen vlekken achter op glazen, korstvorming op kranen en zeepresten in de douche, zoals hard water met mineralen dat wel doet.

De kosten voor de installatie van een waterontharder variëren naargelang de grootte van uw huis, het waterverbruik van uw gezin, en de toestand van uw water. Voor huizen die stadswater gebruiken, kan de watermaatschappij een rapport opmaken met de verontreinigingen en hardheid van het water. Huiseigenaren die afhankelijk zijn van bronwater kunnen een in de winkel gekochte testkit gebruiken om de pH-waarde, hardheid en ijzergehalte te bepalen.

Als uw huis wordt geplaagd door hard water, moet het zo snel mogelijk worden behandeld. De minerale afzettingen in hard water hopen zich op en bedekken het oppervlak van leidingen en apparaten. Na verloop van tijd wordt de watertoevoer in uw huis beperkt en is onderhoud nodig om verstoppingen te voorkomen. Er ontstaat ook kalkaanslag in waterverwarmers. De kalkaanslag verhindert de warmteoverdracht naar het water, wat resulteert in een hoger energieverbruik en hogere verbruikskosten. Waterontharders zijn systemen die ontworpen zijn om hard water te behandelen. De meeste systemen kunnen in twee types worden onderverdeeld: waterontharders op basis van zout en waterontharders zonder zout.


Hoe kunt u zien of uw water hard is

Hieronder volgen enkele kenmerken van hard water:

als uw water uit een put komt, is het bijna altijd hard

als u in een gebied woont met veel calcium- en magnesiumafzettingen, is uw water waarschijnlijk hard

Als u denkt dat uw water zacht is, probeer dan de vaatwastest: vul een glas tot de helft en spoel er dan wat vaat mee af. Als ze schoon zijn zonder dat er zeep aan te pas komt, dan is het water zacht. Als u zeep moet gebruiken, dan is uw water hard.

Als u uw harde water wilt ontharden met een systeem dat het beste werkt voor uw huis of appartement, neem dan contact op. Waterontharder installateurs en bedrijven bieden gratis offertes en consultaties aan, dus neem zeker contact met hen op.


Vind hier info over de waterontharder prijs


waterontharder prijs
waterontharder prijs

Waterontharder prijs

Stelt u zich uw afwasmachine eens voor zonder het gebruik van een waterontharder; het zou zijn alsof u de afwas zou doen in schuurpapier.

Het is moeilijk te geloven, maar met de technologie en de innovaties van vandaag kunt u genieten van schonere kleren en afwas zonder dat u zeep of afwasmiddel nodig hebt – en dat alles met slechts één apparaat: een waterontharder. Een goede waterontharder kost ongeveer € 1250 tot € 2000. In plaats van meer geld uit te geven aan wasmiddel of afwasmiddel, installeert u gewoon een waterontharder die het werk voor u zal doen.


waterverzachters prijzen offerte


Waterontharders op basis van zout

Systemen op basis van zout verwijderen calcium- en magnesiumionen uit het aangetaste harde water door ze te vervangen door natriumionen door middel van ionenuitwisseling. In een waterontharder zit een mineraalreservoir gevuld met duizenden harskorrels. Wanneer hard water in de mineralen tank stroomt, trekken de harskorrels de calcium en magnesium ionen aan. Terwijl de hard water ionen door het hars stromen, ruilen ze van plaats met de natrium ionen, wat resulteert in onthard water.

Eens de waterontharder vol zit met hard water, zal het systeem moeten regenereren. Tijdens de regeneratie wordt zout gebruikt om de pekeloplossing te maken die door de harstank wordt gepompt om de harskorrels te reinigen. De pekeloplossing en mineralen worden dan uit de harstank gespoeld en in de afvoer voordat het onthardingsproces opnieuw begint.

Wanneer het hars vrij van mineralen is gespoeld, wordt het “heropgeladen” en kan het calcium en magnesium mineralen blijven aantrekken en verzamelen. Het toevoegen van zout aan de ontharder is een noodzakelijke stap in het regeneratieproces. Zonder dit zout kan een waterontharder geen onthard water produceren. Zout gebaseerde waterontharders verwijderen effectief hardheid ionen zoals magnesium en calcium uit uw drinkwater.

Dit bespaart huiseigenaars geld voor reparaties aan toestellen, aantasting van leidingen, en detergenten die minder doeltreffend worden door hard water. De installatie van een onthardingssysteem op basis van zout kan variëren van de kleinste eenheid met een capaciteit van ongeveer 800 euro tot meer dan 3500 euro voor eenheden met een grote capaciteit voor grote huishoudens met een te hoge hardheidsgraad van het water.

Vind hier info over de waterontharder prijs

Zoutvrije waterontharders

Zoutvrije waterontharders zijn eigenlijk geen ontharders, het zijn waterconditioners, of ontkalkers, zoals ze beweren conditioneren uw water in plaats van minerale ionen te verwijderen. In het op zout gebaseerde proces (echte waterontharding) worden hardheidsmineralen uit het water verwijderd. Bij een zoutvrij proces blijven de mineralen in het water, maar hun vorm wordt zogenaamd veranderd zodat de mineralen zich niet aan oppervlakken hechten.

Door het ionenuitwisselingsproces achterwege te laten, kunnen zoutvrije waterbehandelingsapparaten niet als echte waterontharders worden beschouwd, omdat ze de hardheidsmineralen niet uit het water kunnen verwijderen. Hoewel deze apparaten geen waterverspilling veroorzaken en minder onderhoud vereisen dan traditionele wateronthardingsapparatuur, kan een waterconditioner geen onthard water leveren. Bij gebruik van een zoutvrije conditioner zou een watertest dezelfde hardheid voor en na de behandeling aantonen.

Er is geen elektrische klep nodig op een zoutvrij systeem omdat het systeem werkt als een conditioner en geen hardheidsmineralen opvangt, waardoor het niet nodig is om ze te zuiveren. Hoewel een zoutvrije waterbehandelingsinstallatie geld bespaart op zout en elektriciteit, moeten deze toestellen regelmatig hun filters vervangen, wat de huiseigenaars honderden euro’s per jaar kost. De initiële kostprijs van een zoutvrije waterbehandelingsinstallatie ligt tussen 300 en 4000€ afhankelijk van de grootte van het toestel.

Zoutvrije waterontharders verwijderen het calcium en magnesium niet, maar beweren dat ze de ionen in suspensie houden en voorkomen dat ze zich ophopen wanneer ze door uw leidingen stromen. Dit zal echter niet verhinderen dat deze harde mineralen zich afzetten op plaatsen waar het water stilstaat – zoals in een warmwatertank. Bovendien zal water dat na behandeling met een conditioneringssysteem op een oppervlak opdroogt, nog steeds verdampingsafzettingen achterlaten.

Vind hier info over de waterontharder prijs


waterontharder prijs
waterontharder prijs

Kosten waterontharder

De kosten voor de installatie van een goed wateronthardingssysteem mogen dan wel hoog lijken, gemiddeld zo’n 1000€ voor een gemiddeld huishouden, de prijs die je betaalt als je hard water in je huis laat infiltreren, is veel hoger. Hard water is potentieel rampzalig voor loodgieterssystemen en alle waterverbruikende toestellen, van de kleinste, zoals koffiezetapparaten, tot de duurdere, zoals wasmachines, vaatwassers en boilers.

Water voelt gewoon beter aan als het onthard is. Het voelt prettig aan op je huid en zeep en wasmiddelen worden beter schoon en schuimen beter. Hard water maakt het wassen van kleding moeilijker en verandert heldere kleding in doffe grijstinten. Zelfs als u met deze ongemakken kunt leven, is hard water niet veilig voor uw huis. Verstopte leidingen en het vervangen van apparatuur is niet goedkoop.

Op zout gebaseerde ionenuitwisselingssystemen zijn de meest betrouwbare en betaalbare waterontharders die er zijn. Hoewel het misschien wenselijk klinkt om geen zout te gebruiken, kunnen zoutloze systemen alleen de schade maskeren die hard water uiteindelijk veroorzaakt. Waterontharders op basis van zout betalen zichzelf keer op keer terug.

Dus als je gefrustreerd bent dat je toestellen de tand des tijds niet doorstaan, is het misschien niet omdat “ze ze gewoon niet meer maken zoals ze vroeger deden”. In veel gevallen is hard water het probleem, en er is iets wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huishoudelijke apparaten een mooie, lange levensduur hebben.

Vind hier info over de waterontharder prijs


Hoe kiest u de juiste waterontharder voor uw huis?

Alledaagse klusjes kunnen al lastig genoeg zijn zonder dat u daar nog waterproblemen aan toevoegt. Nadat de was is gedaan en de kinderen en de vaat zijn geschrobd, zou het laatste waar u aan denkt moeten zijn of uw inspanningen voor niets zijn geweest. Toch merkt u dat uw glaswerk bedekt is met een troebele film en dat uw pasgewassen kleren er groezelig uitzien. En waarom is uw huid zo droog en jeukt hij zo?

Dat is een probleem met hard water, en je bent niet de enige. Meer dan 85% van alle huishoudens heeft te kampen met hard water dat een ravage aanricht in hun kleding, afwas, haar, huid en watergebruikende apparaten. Water met een hoog gehalte aan opgelost calcium en magnesium reageert slecht met zeep en wasmiddelen en vormt zeepschuim. Deze reactie dwingt tot het gebruik van extra schoonmaakmiddelen en ellebogenvet om de klus te klaren.

Vind hier info over de waterontharder prijs


waterverzachters prijzen offerte


WONEN IN EEN GEBIED MET HARD WATER

Hard water is een natuurlijk verschijnsel. Als er regen valt, wordt het beschouwd als “zacht” en mineraalvrij. Maar als dat regenwater door gesteente en grond stroomt, neemt het mineralen op, zoals calcium en magnesium, waardoor het water “hard” wordt. De hardheid van water wordt eenvoudig gemeten aan de hand van de hoeveelheid opgeloste calcium en magnesium mineralen. Als u in een gebied met hard water woont, zult u de effecten ervan zien en voelen.

Er ontstaan vlekken en korstvorming op kranen, douchekoppen en badkuipen. Kalkaanslag en mineraalafzetting hopen zich ook op in onzichtbare plaatsen, waar u het misschien pas doorheeft als de watertoevoer verminderd is of als u geconfronteerd wordt met dure reparatiefacturen als gevolg van defecte apparatuur. Wanneer hard water uw leidingen begint te verstoppen en een kortere levensduur veroorzaakt voor grote toestellen zoals uw waterverwarmer, worden de voordelen van het ontharden van uw water duidelijk.

Huiseigenaren krabben vaak op hun hoofd over hard water ellende. Het goede nieuws is dat de investering in een hoogrendement waterontharder de problemen met hard water oplost en zo tijd, geld en frustratie bespaart. Die lelijke vlekken en mineraalafzettingen verdwijnen door de afvoer, samen met hard water, zodra u de juiste waterontharder voor uw huis kiest.

Het niet zo goede nieuws is dat het kiezen van de beste waterontharders voor thuis niet zo eenvoudig is als het kopen van de laatste technologie of het duurste systeem op de markt. Beslissen welke waterontharder te kopen is geen gokspelletje; er is veel te overwegen vooraleer deze investering te doen. De juiste dimensionering van een waterontharder voor uw huis is de sleutel.

Vind hier info over de waterontharder prijs

WELKE WATER ONTHARDER HEB IK NODIG?

Om de juiste maat te bepalen, moet je eerst weten hoeveel hardheid hij per dag moet verwijderen. Dit wordt bepaald door het dagelijks waterverbruik en de hardheidsgraad van uw leidingwater. Een reizende zakenman die alleen woont en een beperkte hoeveelheid water per dag gebruikt, zal niet hetzelfde wateronthardingssysteem nodig hebben als een gezin van vier dat regelmatig een bad neemt en elke week meerdere ladingen wasgoed maakt. Woningen met een hoger waterverbruik hebben baat bij een ontharder met een grotere filtercapaciteit om zonder onderbreking te kunnen genieten van onthard water.

Bekijk uw waterrekening om een goed idee te krijgen van wat het verbruik is gedurende een normale maand. Dit helpt om vast te stellen hoeveel uw huishouden gemiddeld per dag verbruikt. Als u deze informatie niet direct bij de hand hebt, kunt u ook een eenvoudige formule gebruiken: aantal personen in uw huishouden x 75 liter per dag. Dit geeft u een goede schatting van uw dagelijkse waterverbruik.

Vervolgens moet u weten wat de hardheidsgraad van uw water is. Als je stadswater hebt, zou je plaatselijke waterleidingbedrijf deze informatie gemakkelijk voor je beschikbaar moeten hebben. Vaak kunt u hun jaarverslagen, ook wel Consumer Confidence Reports (CCR) genoemd, online vinden. Of bel de leverancier om de hardheidsgraad op te vragen.

Als ze dit nummer niet kunnen geven of als je bronwater hebt, zul je het water zelf moeten testen.

Om de dagelijkse onthardingsbehoefte van uw huis te berekenen, vermenigvuldigt u het aantal personen in uw huishouden met het gemiddelde waterverbruik per dag (in liters). Vervolgens vermenigvuldigt u dat getal met de hardheidskorrels in uw water om een vrij nauwkeurig aantal hardheidskorrels te bekomen die uw ontharder dagelijks zal moeten verwijderen.

Bijvoorbeeld, je hebt bepaald dat je waterhardheid 10 GPG is. Met 5 mensen in uw huis, vermenigvuldigd met 75 liter, is dat 375 liter dagelijks waterverbruik. Uw dagelijkse onthardingsbehoefte van 10 GPG vermenigvuldigd met 375 liter, komt neer op een totaal van 3.750 gram per dag. Nu u weet hoeveel hardheidkorrels per dag uw ontharder moet verwijderen, kunnen we verder gaan met het kiezen van het juiste systeem voor uw huishouden.

Vind hier info over de waterontharder prijs


waterontharder prijs
waterontharder prijs

FILTERCAPACITEIT EN REGENERATIE BEGRIJPEN

De beste waterontharder zal de onthardingscapaciteit maximaliseren en het zoutverbruik minimaliseren. Elke waterontharder werkt net iets anders, dus u moet weten hoeveel zout er gebruikt zal worden en hoeveel ontharding het resultaat zal zijn. Hoe meer water er gebruikt wordt, hoe vaker uw ontharder zal moeten regenereren, afhankelijk van de capaciteit. Regeneratie is het aanzuigen van zout, of pekeloplossing, om de harskorrels te bedekken, zodat het systeem hardheid uit het water kan blijven verwijderen.

Er zijn twee types van regeneratie die gebruikt worden bij waterontharding. Timer ontharders zijn zo ingesteld dat ze elke week op dezelfde dag regenereren, ongeacht het waterverbruik. On demand ontharders regenereren op basis van een vooraf bepaalde hoeveelheid water die door het systeem is gegaan. On demand ontharders tellen de gebruikte liters en trekken deze af van de totale capaciteit wat een efficiënter resultaat oplevert.

Vind hier info over de waterontharder prijs

Tijdgestuurde vs on demand waterontharders

Gezien de verschillende kenmerken van ontharders is het handig om een ervaren professional je te laten begeleiden in het matchen van je huis met het juiste systeem. Het doel is om een water onthardingssysteem te installeren dat hardheidsmineralen verwijdert met zo weinig mogelijk afval.

De totale capaciteit in korrels is het vermogen van het apparaat om de mineralen die het harde water veroorzaken per regeneratie te verwijderen. Wanneer u de gemiddelde hardheidskorrels per dag kent die uw systeem zal moeten verwijderen, neemt u het giswerk weg van de benodigde capaciteit en creëert u de grootste besparing in zout- en waterkosten.

Zeer efficiënte waterontharders hebben aanzienlijk minder zout nodig en verbruiken minder liters water per regeneratie, wat huiseigenaars helpt om honderden euro’s per jaar aan werkingskosten te besparen. Waterontharders verlengen de levensduur van toestellen en zorgen ervoor dat ze zo zuinig mogelijk werken.

Water heeft een wisselwerking met alles wat het aanraakt en wanneer uw leidingwater vol mineralen zit die u en uw toestellen er slecht doen uitzien, is het tijd om afscheid te nemen van hard water. Krijg uw schone, witte handdoeken, glanzend haar en vlekvrije vaat terug door het wateronthardingssysteem te kiezen dat bij u past.

Vind hier info over de waterontharder prijs


waterverzachters prijzen offerte


Hoeveel kost het om een waterontharder te installeren?

Waarom wil je je water ontharden? Ten eerste vind je het niet leuk om naar de witte kalkaanslag op je douchekop te staren als je probeert schoon te worden. Je hebt er ook een hekel aan om drinkglazen opnieuw te wassen als ze vol vlekken uit de vaatwasser komen. U bent ook bang voor de rekening als de mineralen (kalk) uw leidingen en armaturen gaan verstoppen.

Je hebt de hardheid van je water getest en het is zoals je vermoedde. Het is hard. U weet dat u een waterontharder nodig heeft, maar wat gaat het u kosten? Van het systeem zelf, tot het werk en de installatie, je weet dat het waarschijnlijk niet goedkoop zal zijn. Hoe groter uw huis, hoe meer waterverbruikende toestellen en installaties u heeft, hoe groter de waterontharder zal zijn die u nodig heeft. Bovendien, hoe harder uw water is, hoe krachtiger uw systeem zal moeten zijn om zacht water door uw huishouden te laten stromen. Toch is het een stuk minder duur dan wat er kan gebeuren als je het probleem niet oplost.

Vind hier info over de waterontharder prijs


waterontharder prijs
waterontharder prijs

Kosten voor de installatie van een waterontharder

Niet alle waterontharders zijn gelijk, maar als u bedenkt hoe vaak u het water in uw huis gebruikt, en hoe belangrijk het is dat het water bruikbaar en betrouwbaar is, dan is het duidelijk dat een degelijk systeem de investering waard is.

De kosten van een ionenwisselaar onthardingssysteem kunnen variëren van een paar honderd euro tot een paar duizend, afhankelijk van de grootte en functies. De installatie van het systeem door een vakman is een groot deel van de kosten. Slimme doe-het-zelvers kunnen dit project misschien zelf aan, maar vaker laten huiseigenaren het liever over aan een expert op dit gebied.

Gemiddeld kost een professionele waterontharder installatie tussen de 800 en 3000 euro, inclusief werkuren en materialen. Natuurlijk varieert de prijs sterk afhankelijk van het type waterontharder, de grootte van uw huis, de korrel capaciteit van het systeem, en de complexiteit van de installatie. Als uw huis vooraf is aangesloten voor een waterontharder of gemakkelijk toegang heeft tot een waterleiding, is de installatie van een waterontharder een veel eenvoudigere taak, waardoor de arbeidskosten aanzienlijk dalen.

Nieuwere huizen met een gemakkelijk toegankelijke waterleiding zullen de minste arbeidskosten hebben. Het prijskaartje gaat omhoog wanneer de waterleiding moeilijk bereikbaar is, er in de hoofdleiding moet worden gesneden en de leidingen op de juiste lengte moeten worden gesoldeerd. Voor een vooraf aangelegde installatie komt er gemiddeld nog 200-500 euro bij en dit omvat meestal de basisinstallatie, de benodigdheden, het gereedschap, de uitrusting en het opruimen van de werkplek. Het verwijderen en afvoeren van een oude waterontharder kan de prijs verhogen.

Ion uitwisselingssystemen vereisen een afvoerpijp en een bron voor elektriciteit. Uw ontharder moet aangesloten worden op de hoofdwaterleiding zodat hij onthard water kan leveren aan het hele huis, en zo veel mogelijk van het sanitair systeem kan beschermen tegen verstoppingen en opbouw van hard water mineralen. In woningen die niet vooraf zijn aangesloten op een waterontharder, wordt de installatie ingewikkelder en tijdrovender, wat zich weerspiegelt in de arbeidskosten. Dit kan oplopen van 750 tot 1.500 euro (alleen al aan arbeidskosten), afhankelijk van de complexiteit van het project.

Vind hier info over de waterontharder prijs

Waar een waterontharder kopen?

Omdat u uw water al getest heeft, bent u gewapend met de meest nuttige informatie in de zoektocht naar een perfect waterbehandelingssysteem voor uw huis. Het kennen van uw huidige waterhardheid niveaus geeft u (of een ingehuurde professional) een idee van welke korrel capaciteit u nodig zult hebben. Als je nog geen aankoop hebt gedaan en nog in de onderzoeksfase zit, zal het verzamelen van schattingen van verschillende bronnen je een algemene kostprijs geven van de installatie en alle vereisten die je nodig zal hebben vooraleer verder te gaan met de installatie.

Hoewel er genoeg plaatsen zijn om te winkelen voor een behandelingssysteem, als u niet weet wat u zoekt, is het gunstig om de hulp in te roepen van iemand die gespecialiseerd is in waterfiltratie in plaats van simpelweg een grote winkel te bezoeken. Anders zult u merken dat u blanco naar alle waterfiltratie systemen staart en meer verward bent dan ooit wanneer u probeert opties te vergelijken.

Big box retailers bieden concurrerende prijzen; maar u zult niet alleen willen winkelen op basis van de laagste prijs, maar ook het type service en expertise dat u zult ontvangen voor en na de aankoop is gedaan. Er zijn maar weinig medewerkers van een grote winkelketen die de ervaring en kennis hebben om u de hulp te bieden die u nodig hebt om de juiste keuze te maken. Bovendien, als er iets mis gaat na de installatie, kan het veel moeilijker zijn om de klantenservice te krijgen die u verdient.

Wanneer u een waterbehandelingsspecialist belt, krijgt u antwoord op al uw vragen over filtratie en kunt u er zeker van zijn dat u precies het juiste systeem voor uw huis of bedrijf aanschaft.

Vind hier info over de waterontharder prijs


waterverzachters prijzen offerte