Waterontharder kopen voor hard water

Wilt u graag de beste waterontharder kopen voor hard water? 

Informeer hier voor prijzen en advies bij waterontharder installateurs bij u in de buurt:

Waterontharder kopen

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterontharder kopen
Waterontharder kopen

7 tekenen dat je een waterontharder in je huis of appartement nodig hebt

Hard water wordt door de meeste mensen alleen geassocieerd met de hoeveelheid wasmiddel die in de wasmachine moet. Maar de gevolgen van hard water gaan verder dan dat. Veel huishoudens hebben te lijden onder de vele negatieve effecten van hard water.
Hard water bevat veel harde mineralen zoals calcium en magnesium. Samen vormen ze kalksteen. Kalksteen lijkt onschuldig, maar het kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw huishoudelijke apparaten. En zelfs op uw energierekening. Heeft u thuis hard water? Lees dan zeker verder.

water ontkalking

7 tekenen dat uw huishouden echt een waterontharder nodig heeft

1. De verwarming staat op volle toeren, maar zonder het gewenste resultaat

Een eerste teken van hard water is een defect verwarmingssysteem. U laat uw verwarming of boiler op volle toeren draaien, maar het wordt helemaal niet warm? Kalkaanslag kan de boosdoener zijn. Warm water wordt door de waterleidingen voor uw centrale verwarming gepompt. Als dit water hard is, bevat het veel meer kalk. En wat doet kalk? Het heeft een isolerend effect. Als het zich eenmaal in de radiator of boiler heeft genesteld, vermindert het het verwarmingseffect van deze systemen. Het slaat de warmte op in plaats van het af te geven. Als gevolg daarvan moet het verwarmingssysteem harder werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Hetzelfde gebeurt in uw boiler. En dat is natuurlijk niet goed voor je energierekening.

2. Je kleren voelen ongemakkelijk aan als ze uit de wasmachine komen

Een tweede oorzaak van hard water is slijtage van uw kleding. Deze slijtage ontstaat tijdens het wassen. Wanneer uw kleding in contact komt met hard water, tast kalk de vezels en kleuren aan. Het feit dat je meer wasmiddel moet gebruiken met hard water helpt ook niet. Je kleren zullen ook harder aanvoelen. Om dit te compenseren, gebruiken veel mensen wasverzachters. Al die extra hoeveelheden zijn ook niet goed voor het milieu. Voelt uw kleding hard en stijf aan na het wassen? Zijn de kleuren niet meer wat ze geweest zijn? Dan moet u overwegen een waterontharder te installeren.

3. je moet een ongewoon grote hoeveelheid wasmiddel gebruiken

Het volgende teken is dat u grotere hoeveelheden zeep of wasmiddel e.d. moet gebruiken, anders schuimen de producten niet. Anders schuimen de producten niet. Dat komt omdat kalk de werking van deze producten verhindert. Het resultaat? U moet veel meer zeep, afwasmiddel en schoonmaakmiddelen gebruiken voor allerlei huishoudelijke taken. Dit is niet alleen slecht voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

4. Uw haar en huid voelen stug aan na het douchen of baden

Is je haar stug en uitgedroogd of heb je last van een droge huid? Als dat zo is, ligt het waarschijnlijk niet aan de producten die je gebruikt. Het is waarschijnlijker dat de kalk in je water je huid uitdroogt. Nogmaals, een waterontharder kan wonderen doen. Net als bij huishoudelijke apparaten zet de kalk in hard water zich af in de poriën. De beschermende laag van het haar en de huid wordt op deze manier beschadigd. Dit is vooral een probleem voor mensen die aan eczeem of psoriasis lijden. Dus als je een gevoelige huid hebt, is een waterontharder sterk aan te bevelen.

5. huishoudelijke apparaten gaan veel korter mee

Een ander effect van hard water is dat het de levensduur van huishoudelijke apparaten verkort. Het kan nodig zijn uw waterkoker of koffiezetapparaat regelmatig te vervangen. Alleen omdat je hard water gebruikt. De kalk in het water zet zich af in de apparaten. Telkens als u ze gebruikt, komt er een laagje kalkaanslag bij, tot zich uiteindelijk kalksteen vormt. Dit betekent dat u de toestellen regelmatiger moet onderhouden. Hiervoor worden vaak agressieve reinigingsmiddelen gebruikt. Middelen zoals detergenten of zelfs azijn. Niet goed voor je toestellen. Dit versnelt het afbraakproces. In het ergste geval gaan ze stuk en moet je ze vervangen. Een waterontharder voorkomt dat er kalkaanslag in uw apparaten ontstaat. Het is de ideale oplossing als u uw dure toestellen wilt beschermen.

6. je moet veel vaker schoonmaken

De kalk in hard water tast niet alleen apparaten, kleding en uw huid aan. Het is ook een huishoudelijke overlast. Als je doucht of baadt, zet kalk zich af op de muren. Deze kalkaanslag in de badkuip of op de badkamertegels is hardnekkig. Je kunt zonder, want het geeft je extra schoonmaakwerk. Gewone allesreinigers zijn niet voldoende; u hebt sterkere middelen nodig. Op die manier gaan kostbare tijd en energie verloren. Wilt u altijd een schone badkamer hebben? Dan moet je alles een paar keer per week schoonmaken. Met een waterontharder zult u merken dat alles langer schoon blijft. Alleen al om deze reden is het de investering waard.

7. Hard water smaakt letterlijk harder dan zacht water

Drink je thuis graag kraanwater? Of zou je het drinken als het beter smaakte? Zo ja, dan kan een waterontharder uw water beter laten smaken. Het ruikt ook beter en is minder troebel. Veel kalk in water is niet schadelijk voor de gezondheid. Het kan perfect gedronken worden. Alleen de smaak is niet zo optimaal. Het kan het water een vreemde nasmaak geven. Zelfs als je het verwarmt om thee of koffie te maken, kan het vervelend zijn. Een waterontharder in uw huis zal ook de smaak van uw leidingwater verbeteren. Kleurloos en reukloos. Bijna vergelijkbaar met bronwater.

Er zijn dus vele redenen om een waterontharder te kopen.

waterontharder reviews
waterontharder reviews

waterontharder kopen