Meteen naar de inhoud

Waterontharder en kalkaanslag | stop hard water, kies voor zacht water met de beste waterverzachter

Wat is het verband tussen een waterontharder en kalkaanslag? Een waterontharder pakt kalkaanslag grondig aan.

Vergelijk en vraag vrijblijvend een offerte aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

Waterontharder en kalkaanslag

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterontharder en kalkaanslag
Waterontharder en kalkaanslag

4 klachten die je kunt verhelpen met een waterontharder

Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om kalkaanslag uit leidingwater te verwijderen. Gelukkig is dat niet altijd nodig. Het wordt alleen aanbevolen boven een bepaalde waterhardheid.

Natuurlijk bevat niet al het leidingwater een grote hoeveelheid kalk. Dit is het geval met leidingwater dat is gewonnen uit kalkrijke grond. Dit water wordt dan “hard water” genoemd.

Hard water is niet gevaarlijk, maar het brengt wel bepaalde ongemakken met zich mee. Gelukkig kunt u deze problemen voorkomen door een waterontharder te installeren. Dit apparaat wordt gebruikt om kalkaanslag uit het water te verwijderen. Op deze pagina kunt u lezen welk verschil een waterontharder kan maken.

1. apparaten met kalkaanslag

Hebt u leidingwater met een hoog kalkgehalte? Of hard water. Dan kan kalkaanslag van dit water zich ophopen in uw apparatuur. Dit is het geval met toestellen die water verwarmen. Bijvoorbeeld de wasmachine, de waterkoker of het koffiezetapparaat. Je ziet de kalkaanslag niet altijd, maar dat betekent niet dat hij er niet is. In de waterkoker bijvoorbeeld is kalkaanslag duidelijk zichtbaar, maar in uw wasmachine of in uw waterleidingen kan kalkaanslag hard toeslaan. Meestal is het dan al te laat om er nog iets aan te doen. Kalk is een steen. De kalklaag kan zo dik worden dat er niets meer aan te doen is.

Kalkaanslag zorgt ervoor dat uw apparaten harder werken en uiteindelijk stuk gaan. Veel sneller dan u waarschijnlijk hoopte toen u uw toestellen kocht. Met een waterontharder in uw huis kunt u dit volledig voorkomen. De kalk wordt uit het water gefilterd voordat het water door uw huis stroomt. Een waterontharder pakt het probleem bij de bron aan. Het is aangesloten op de waterleiding. Waar het water je huis binnenstroomt.

2. verstopte leidingen

Kalkaanslag zet zich niet alleen af in apparaten. Ook uw waterleidingen zijn gevoelig voor de schadelijke effecten van kalkaanslag. Omdat je het niet kunt zien, kun je er niets aan doen. Wees alleen waakzaam als de waterdruk afneemt. Hoe groter en dikker de afzettingen worden, hoe minder snel het water door de leidingen kan stromen. Dit zal uiteindelijk tot verstoppingen leiden. Dan kun je alleen maar hopen dat de loodgieter er iets aan kan doen.

Met een waterontharder in uw huis kunt u dit volledig voorkomen. Alleen zacht water zal door uw leidingen stromen. Geen kalkaanslag meer. En geen risico op verstopte leidingen.

3. kalkaanslag in de badkamer

Een ander onaangenaam effect van kalkaanslag is de ophoping van kalk op uw sanitair. Kalk maakt veel dingen in uw badkamer kapot. Week na week en weer moet je het verwijderen. Dit kost veel energie. Trouwens, de kalkaanslag zal in een mum van tijd terugkomen. Met een waterontharder zult u veel minder problemen hebben met kalkaanslag. Degenen die al een waterontharder hebben, zullen verbaasd zijn over het verschil in de hoeveelheid kalkaanslag.

4. lichamelijke klachten: Huid en haar

Wat veel mensen niet weten, is dat hard water ook lichamelijke ongemakken kan veroorzaken. De kalk in het water kan zich ook in de poriƫn van de huid vastzetten. Het is niet zichtbaar met het blote oog, maar op lange termijn kan het leiden tot huidproblemen. Ten eerste kan kalk de huid uitdrogen. Kalk kan ook eczeem veroorzaken, maar ook ernstige huidproblemen zoals psoriasis. Nou, kalk kan de symptomen verergeren.

Als uw huid alleen in contact komt met zacht water, zal ze beter gehydrateerd zijn.

Hetzelfde geldt voor je haar. Het krijgt zijn glans terug en voelt zachter aan.

waterverzachter gezondheid
waterverzachter gezondheid

Waterontharder: een goede investering

Een waterontharder kan u op verschillende fronten helpen. Hard water hebben is geen ramp, maar een waterontharder kan het veel gemakkelijker maken. Zodra u het verschil zelf ervaart, zult u zich afvragen hoe u zo lang zonder kon.

– Apparaten gaan langer mee en waterleidingen raken verstopt.

– Je badkamer gaat veel langer mee. Schoonmaken geeft meer voldoening en de effecten houden langer aan.

– Uw huid is gezonder en uw haar glanst zoals het hoort.

Er zijn dus vele redenen om te investeren in een waterontharder. De aankoopprijs mag u niet afschrikken. U moet het zien als een investering op lange termijn. En als levensverzekering voor uw toestellen. Koop een goed toestel van een betrouwbare leverancier. Zo kunt u er zeker van zijn dat u kwaliteit koopt. U kunt ook rekenen op deskundig advies.


Waterontharder en kalkaanslag