Waterontharder appartement : de beste waterontharder voor je appartement kopen aan de beste prijs

Waterontharder voor in je appartement

Bent u op zoek naar de beste waterontharder voor in je appartement?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Waterontharder Appartement

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterontharder Appartement
Waterontharder Appartement

Waterontharder Appartement

4 redenen waarom u een waterontharder moet hebben voor uw appartement

Als u behoort tot die ongelukkige mensen die hard water hebben in hun appartement, dan is het belangrijk voor u om een waterontharder van goede kwaliteit te verkrijgen voor uw appartement.

Waterontharder appartement
Waterontharder appartement

Een waterontharder is een apparaat die hard water eenvoudig en efficiënt kan omzetten in zacht water.

Als u denkt dat hard water niet zo’n grote bedreiging is en dat een waterontharder voor uw appartement niet echt nodig is, lees dan verder om een aantal belangrijke redenen te ontdekken waarom u een waterontharder nodig hebt voor uw appartement.

Zacht leidingwater met een waterontharder voor uw appartement

Hard water is water dat uit calcium, magnesium-ionen en calciumcarbonaat bestaat, die een krijtachtige verbinding is die gewoonlijk wordt aangeduid als “schaal”.

Het geeft water een zeer onaangename smaak.

Water met die geur en smaak is niet goed om direct te worden geconsumeerd of om gebruikt te worden om eten te bereiden.

Wanneer u dranken drinkt of voedsel eet dat hard water bevat, krijgt u niet alleen een onaangenaam gevoel, maar hebt u het risico van diverse aandoeningen, waaronder diarree.

Wanneer u anderzijds een waterontharder hebt voor uw appartement, hebt u de hele tijd toegang tot schoon water.

Een appartement waterontharder vermindert het risico op huidinfecties

Een andere belangrijke reden om een waterontharder te hebben voor uw appartement is dat het helpt bij het schoonhouden van uw huid.

Het vermindert ook de kans op het verkrijgen van huidinfecties.

Wanneer u doucht of een bad neemt met hard water, wordt er een laag schuim op uw huid afgezet.

Dit zorgt ervoor dat uw huid erg gaat jeuken.

Wanneer uw huid een laag vuil heeft, wordt de kans op een huidinfectie groter.


waterverzachters prijzen offerte


Zacht water vermindert de onderhoudskosten van uw waterleidingen in uw appartement

Als u hard water hebt in uw appartement, dan moet u veel geld investeren in het onderhoud van de afvoerbuizen en rioolstelsels van uw woning.

Dit komt omdat hard water ervoor zorgt dat de leidingen en rioleringen wegrotten en doet lekken.

Wanneer dit gebeurt, verhogen de onderhoudskosten van deze zaken.

Wanneer u echter een waterontharder hebt voor uw appartement, zal uw appartement zacht water hebben en zullen de afvoerbuizen en drainage-systemen van uw appartement in een goede staat blijven en de onderhoudskosten worden verlaagd.

Verkrijg een betere prijs voor uw appartement met een waterontharder

Als u ooit van plan bent uw woning te verkopen, moet u een waterontharder hebben voor uw appartement.

Dit komt omdat een waterontharder alle leidingen, douches, kranen en inbouwapparatuur in uw appartement in een goede staat houdt.

Dit verbetert automatisch de waarde van uw appartement.

Dus, als u geïnteresseerd bent om in aanmerking te komen voor deze redenen, moet u vandaag nog een waterontharder kopen voor je appartement.


Waterontharder voor appartement

Waterontharders voor kleine of verhuurde ruimtes.

Uw nieuwe appartement heeft een prachtig uitzicht, vriendelijke buren, en een kruidenier in de straat. U heeft een goed gevoel over uw huurkeuze. Alleen had je in het begin niet gemerkt dat het water uit de kraan “anders” is dan je gewend bent. Na een paar weken realiseert u zich dat het niet uw verbeelding is. Je geeft meer uit aan wasmiddelen, en je zeep geeft je geen schoon gevoel. Zelfs je haar en huid komen in opstand. Je hebt wel eens van hard water gehoord, maar het was niet iets waar je in je vorige huis mee te maken had, dus je weet niet eens wat het precies is… of hoe je het moet oplossen.

De eenvoudige definitie van waterhardheid is de hoeveelheid opgeloste calcium en magnesium mineralen die het water bevat. Hard water heeft een hoog gehalte aan mineralen en kan voorkomen bij bronwater of stadswater. Het is over het algemeen veilig om te drinken en mee te wassen, maar na verloop van tijd leidt het tot vervelende, dure en zelfs gênante problemen. Douchen met hard water vermindert het vochtgehalte en laat een film achter die je huid en haar droog kan doen aanvoelen, vaak roos veroorzaakt of een opflakkering van huidproblemen zoals eczeem.

Als u de was doet met hard water, gaat stof sneller kapot en ziet uw witte was er groezelig uit. Afwassen met hard water laat vlekken of resten achter, en mineraal afzetting kan uw sanitair, gootstenen en douchekoppen verstoppen wanneer hard water door uw toestellen stroomt. De energierekening schiet omhoog als apparaten harder moeten werken, en de lelijke vlekken in uw gootstenen en badkuipen kunnen frustrerend zijn.

Het is waarschijnlijk dat uw vrienden of buren dezelfde problemen hebben ervaren. Sommigen van hen hebben hun hard water problemen opgelost met de installatie van een ontharder voor het hele huis. De voordelen van een waterontharder hoeven niet beperkt te blijven tot huiseigenaren. Als je in een huurhuis, appartement, of zelfs een stacaravan woont – overal waar zacht water gewenst is, de ruimte beperkt is, en een permanente aansluiting niet nodig is, zijn er tal van waterfiltratie opties voor jou beschikbaar.


waterverzachters prijzen offerte


Waterbehandeling in je appartement

Als u uw woonruimte huurt en de waterkwaliteit wilt verbeteren met een waterontharder, moet u het verschil begrijpen tussen point of use (POU) en point of entry (POE) methodes. POE-systemen worden rechtstreeks geïnstalleerd op het punt waar het water uw huis binnenkomt. Ze worden ook wel waterontharders voor het hele huis genoemd omdat ze al het water behandelen dat het huis binnenkomt. Dit type filtratie wordt geplaatst bij de hoofdwaterleiding en het is misschien niet haalbaar om te installeren als u in een appartement of flat woont omdat de aansluiting die nodig is om te installeren onmogelijk te vinden is, en/of toestemming van de huisbaas vereist.

Een POU waterontharder is precies wat het lijkt – het wordt geïnstalleerd op het punt waar water wordt gebruikt en wordt rechtstreeks aangesloten op een kraan of douche, waarbij alleen het water wordt gefilterd dat uit die bron komt. Deze systemen kunnen water van hoge kwaliteit en met een goede smaak leveren door onzuiverheden te verwijderen, net zoals een POE. Als u in een appartement of flat woont, is een waterontharder het gemakkelijkst te installeren. Kleinere, compacte systemen passen gemakkelijk in kasten, onder gootstenen, in stacaravans of appartementen, waar ruimte vaak een probleem is.

Natuurlijk is de grootte van een water filtratie apparaat een factor bij het overwegen van de beschikbare ruimte. POU waterontharders zijn klein, en gemakkelijk te installeren op een enkele wateraansluiting, meestal onder de gootsteen van uw keuken of badkamer, en behandelen het deel van het water dat u gebruikt om schoon te maken, te baden, of te drinken. De kleine ruimte die u opoffert voor een filtratie systeem is de resultaten meer dan waard. Uw water is geurvrij, smaakt heerlijk en verwijdert kalk, hard water en roestvlekken.


waterontharder appartement
waterontharder appartement

Draagbare waterontharders voor in je appartement

Als uw woonsituatie niet permanent is, of als u een camper of boot hebt, betekent dat niet dat u hard water moet verdragen. Voor wie onderweg is of zijn investering wil kunnen meenemen wanneer hij verhuist, maakt een draagbare waterontharder het gemakkelijk om onderweg water te filteren.

Gezinnen met een camper hebben het vaak moeilijk met hard water door de verschillen in mineraal gehaltes van plaats tot plaats. Een draagbare waterontharder zal de waterkwaliteit op peil houden, waar u ook heen gaat. Reis vriendelijke draagbare waterontharders hebben kenmerken zoals: snelle regeneratie, ruimtebesparende compacte ontwerpen, handgrepen, gemakkelijke aansluitingen, weinig tot geen drukverlies, full flow koppen, hoog rendement, weinig onderhoud, en de meeste hebben geen elektriciteit nodig.

Mobiele waterontharders werken zoals standaard waterontharders door calcium en magnesium ionen te vervangen door kalium en natrium ionen. Draagbare ontharders helpen ook kalkaanslag en roestvlekken te voorkomen en verlengen de levensduur van uw waterinstallaties. Vaak biedt dit type waterontharder uitstekende garanties: levenslange garantie op uw tank en 5 jaar op andere onderdelen.

De fysieke grootte van een waterontharder is niet altijd een factor als het gaat om de gemiddelde eengezinswoning, maar de grootte en het gewicht van de apparatuur is van groot belang als u onderweg bent of als de ruimte beperkt is. Elke waterontharder heeft een bepaalde korrelcapaciteit. Dit verwijst naar de maximale korrels hardheid die de ontharder kan verwijderen vooraleer regeneratie nodig is. De ideale korrelcapaciteit hangt af van de hardheid van het water en het aantal mensen dat met uw ontharder zal worden bediend. Een draagbare waterontharder met een korrelcapaciteit tussen 10.000 en 15.000, bijvoorbeeld, is meestal voldoende voor 3 personen.

Sommige draagbare waterontharders hebben een basis regeneratie cyclus waarbij je zout moet toevoegen aan de pekeltank en het regeneratie proces manueel moet starten. Andere geavanceerde modellen doen dit automatisch. De meeste draagbare waterontharders hebben geen elektriciteit nodig, hoewel sommige slimme functies hebben met meters voor totaal opgeloste vaste stoffen die stroom via batterijen kunnen vereisen.


waterverzachters prijzen offerte


Waterontharder voor je appartement

Waterontharders voor het hele huis zijn vaak het antwoord op hard water problemen, maar een standaard waterontharder is niet de oplossing voor de meeste flatbewoners, gewoon omwille van de manier waarop een gebouw is aangesloten. Het installeren van een waterontharder is waarschijnlijk niet toegestaan of haalbaar. Zelfs als je toestemming hebt gekregen van je huisbaas voor een installatie, wordt dat dure systeem waarschijnlijk zijn eigendom als je verhuist.

Als hard water een probleem voor je is, is het waarschijnlijk ook een overlast voor je buren in het appartementencomplex, evenals voor de huisbaas. Onderhoudsbeurten voor reparaties aan toestellen en loodgieter problemen kunnen duur zijn voor de eigenaar van het gebouw; het is mogelijk dat je huisbaas uiteindelijk de voordelen zal inzien van een investering in een POE-systeem voor het hele gebouw. Maar als uw huisbaas niet helemaal overtuigd is, en je bent ziek van het leven met hard water, kunt u nog steeds gemakkelijk verbeteren van de kwaliteit van het water in uw eigen leefruimte.