Waterfilter of waterontharder kopen

Wenst u zich graag te informeren over of u best een waterfilter of waterontharder aankoopt?

Bij ons vindt u alle informatie en prijzen voor waterontharders in uw buurt:

waterfilter of waterontharder

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

waterfilter of waterontharder
waterfilter of waterontharder

Waterfilter of waterontharder

Wat is het verschil tussen een waterfilter en een waterontharder? Als het gaat om het zuiveren van leidingwater, hoor je vaak de termen waterfilter en waterontharder. Maar wat is het verschil tussen die twee? In beide gevallen gaat het om het zuiveren van leidingwater.

Het zijn echter twee totaal verschillende apparaten. Over het verschil tussen een waterfilter en een waterontharder kunt u op deze pagina lezen. Twijfelt u om een waterfilter of een waterontharder te installeren? Informeer u dan goed, zodat u weet wat u kunt verwachten. Lees de volgende tekst zorgvuldig en beslis in welk toestel u moet investeren en waarom.

waterverzachter gezondheid
waterverzachter gezondheid

Wat is een waterfilter?

Een waterfilter is aangesloten op een waterkraan. Bijvoorbeeld, naar de keukenkraan. Het filter verwijdert onzuiverheden uit het water. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw waterleidingen verouderd zijn. Dan kunnen veel onzuiverheden met het water mee stromen. De filter houdt ze tegen. Als u een waterfilter op uw keukenkraan installeert, zult u zuiverder water kunnen drinken. U zult ook schoner water hebben om te koken. Bijvoorbeeld, als je soep maakt.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat hard water in zacht water verandert. Hard water is leidingwater met een hoog kalkgehalte. Wanneer water uit de grond wordt opgepompt, zit er automatisch kalk in het water. De omvang kan van regio tot regio sterk verschillen. In zacht water is de kalkconcentratie zo laag dat de nadelen van kalk geen rol spelen. Een waterontharder is een apparaat dat hard water omzet in zacht water. Dit gebeurt op een zeer eenvoudige manier. De harde bestanddelen worden uit het water gefilterd. Ze worden er bij de bron uitgefilterd. Dat wil zeggen, voordat het water door de rest van het huis stroomt.

Het is mogelijk een extra waterfilter toe te voegen aan een waterontharder. Een waterontharder verwijdert alleen kalk uit het water. Je kunt ook last hebben van andere dingen. In dit geval verwijdert het waterfilter de grove onzuiverheden uit het leidingwater. Een waterontharder verzacht het harde water. Waterontharderfilters worden ook wel voorfilters genoemd. Dit is logisch, want zij worden vóór de waterontharder geïnstalleerd. Een voorfilter is geen verplichte vereiste voor een waterontharder. U kunt het gebruiken om de levensduur van uw waterontharder te verlengen. Het kan een extra hulp zijn als u niet alleen problemen hebt met kalkaanslag, maar ook met allerlei andere zaken.

Het verschil tussen een waterfilter en een waterontharder

– Een waterfilter en een waterontharder zijn twee totaal verschillende dingen. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat een waterontharder kalkaanslag uit hard water verwijdert. Een waterfilter kan ook wat kalk uit het water verwijderen, maar werkt beter op grovere onzuiverheden. Bijvoorbeeld, uit de waterleidingen. De waterontharder kan hard water zachter maken. Een waterfilter filtert het water oppervlakkiger.

– Een waterfilter is ter plaatse aangesloten. Bijvoorbeeld, naar de waterkraan in de keuken. Een waterontharder is aangesloten bij de bron. Waar het stadswater uw huis binnenkomt.

– Het filter van een waterontharder is een ander soort filter dan een waterfilter. Het is een soort cilinder gevuld met kunstharsdeeltjes. Het werkt op basis van ionenuitwisseling. Met behulp van positieve en negatieve lading. Het filter moet worden schoongehouden met regenereerzout. Een waterfilter werkt meestal met actieve kool en heeft een heel ander effect.

– Tenslotte werkt een waterfilter plaatselijk, bij een specifieke kraan in huis. Een waterontharder werkt met de bron van het water dat u thuis gebruikt. Op die manier kunt u overal in huis zacht water gebruiken. Wilt u overal in huis gefilterd water gebruiken? Dan moet u een waterfilter aansluiten op alle waterbronnen in huis. Maar dat is niet het doel van een waterfilter. Het wordt eigenlijk alleen plaatselijk gebruikt.

kalk in water
kalk in water

Hard water ontharden met een waterontharder

Steeds meer mensen investeren in een waterontharder om hun harde leidingwater om te zetten in zacht water. Dit is geen overbodige luxe. Hard water heeft veel nadelen. Lees er alles over in de volgende rubriek.

1. de nadelen van hard water

Misschien gebruikt u thuis hard water zonder dat u zich bewust bent van de nadelen ervan? U zult zich de nadelen van hard water, zoals hieronder opgesomd, wel realiseren. Gebruikt u hard water in uw huishouden? Dan krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd.

Dit zijn de belangrijkste nadelen van hard water:

– De levensduur van uw huishoudelijke apparaten wordt verkort. Kalkaanslag is schadelijk voor deze toestellen. Ze verhinderen dat de warmte wordt afgevoerd. Dus verbruiken ze meer energie tot ze uiteindelijk door oververhitting stuk gaan.

– U heeft regelmatig last van kalkaanslag in de badkamer, keuken en toilet. Deze afzettingen zijn moeilijk te verwijderen.

– Uw wasmachine gebruikt twee keer zoveel wasmiddel.

– U heeft een hoge energierekening door verminderde prestaties van de ketel en/of de cv-ketel.

– U kunt zelfs huidproblemen krijgen als u hard water gebruikt. De kalk in dit water kan je poriën binnendringen. Huidproblemen zoals eczeem of psoriasis kunnen hierdoor verergeren. En hoe zit het met je haar? Hard water kan ervoor zorgen dat je haar zijn glans verliest. De kalk in hard water kan je haar doffer maken.

2. De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder kan al deze problemen uit de wereld helpen. Uw toestellen gaan langer mee, ze werken beter, u hebt geen last meer van kalkaanslag en uw energiefactuur zal drastisch dalen. Je ziet er ook beter en gezonder uit. Want zacht water verbetert ook de conditie van uw huid en laat uw haar glanzen. Ook goed om te weten: Met een waterontharder gaat uw kleding langer mee. Dit komt omdat u met zacht water minder wasmiddel hoeft te gebruiken. Daarom gaan de kleuren ook langer mee.

Wil je een waterontharder kopen? Win altijd professioneel advies in

Wilt u een waterontharder kopen om zacht water in uw huis te gebruiken? Koop dan niet zomaar een waterontharder. Vraag advies aan een expert. Welke waterontharder het beste is voor uw huishouden hangt af van verschillende factoren. Het raadplegen van een waterbehandelingsdeskundige zal ervoor zorgen dat u de beste waterontharder koopt.

water ontkalker
water ontkalker

waterfilter of waterontharder