Water ontkalken met een waterontkalker

Water ontkalken met een Waterontkalker

U heeft vast de termen ‘hard water’ of ‘verkalkt water’ gehoord en heeft zelfs misschien wel eens de schadelijke gevolgen ervan ondervonden. Hard water is water dat vol zit met chloriden, bicarbonaten en sulfieten van calcium- en magnesiumionen. Dit soort water is ongeschikt voor gebruik voor diverse taken en moet hierom ontkalkt worden.

Water ontkalken met een waterontkalker

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Water ontkalken met een waterontkalker

Ontkalken van Water

Ontkalking van water refereert aan het proces waarbij positieve magnesium- en calciumionen en hun zouten worden verwijderd uit het water. Wanneer deze ionen in het water terechtkomen, reageren ze op de koolstofdioxide in het water en vormen zo ‘calcium hydrogeen carbonaat’ dat resulteert in het ontstaan van vervelend wit gekleurde viezigheid in het water. Deze viezigheid staat ook bekend als kalkaanslag.

Kalkaanslag is een gevaar voor zowel huishoudelijke als industriële taken. U kunt dit water niet drinken, niet mee in bad gaan, mee schoonmaken, afwassen of wassen. Bovendien hoopt het zich op in uw leidingen en beschadigt deze. Dit verstoort het industriële proces en resulteert in verschillende problemen.

Om daarom deze problemen voor te zijn, is het heel belangrijk dat u de lastige calciumionen en magnesiumionen verwijdert. Met behulp van ontkalking van het water worden deze kationen en hun zouten uit het water verdreven en alle gerelateerde problemen worden opgelost.


waterverzachters prijzen offerte


Hoe hard water ontkalken

Ontkalking van het water kan op een aantal manieren gebeuren. Het belangrijkste doel in dit proces is het verwijderen van de calcium- en magnesiumionen uit het water, zodat ze geen kalkaanslag kunnen vormen. Dit doel wordt bereikt door een waterverzachter te gebruiken. Verschillende waterverzachters gebruiken verschillende technieken om deze ionen te verwijderen.

Eén van de meer gebruikte technieken om deze ionen te verwijderen is door het ‘ionenwisseling’ proces. Bij dit proces worden andere zouten aan de mineralen tank van de waterverzachter toegevoegd en wanneer het harde water door deze tank stroomt, nemen de positieve ionen van het zout de plaats in van de magnesium- en calciumionen. Bijvoorbeeld: als u natriumchloride tabletten gebruikt, nemen de natriumionen de plaats in van de magnesium- en calciumionen en maken zo het harde water zacht.

Soorten waterontkalkers

Behalve de ‘ionen verwisseling’ waterverzachters, zijn er ook magnetische en elektronische waterverzachters of waterontkalkers op de markt. Deze staan ook bekend als zout vrije waterverzachters. Bij deze waterverzachters wordt nanotechnologie gebruikt om het water te ontkalken. Deze verzachters veranderen de complete structuur van deze ionen, zodat ze geen kalkaanslag meer kunnen vormen.

De beste waterontkalker kopen

Als u op zoek bent naar een waterverzachter of waterontkalker voor in huis, kunt u het beste een ionen verwisseling verzachter aanschaffen, omdat deze minder energie verbruiken en zeer effectief zijn. Als u er eentje voor uw fabriek wilt, is het een verstandig idee te investeren in een elektromagnetische waterverzachter of elektronische ontkalker, omdat deze sneller en meer efficiënt zijn en daarom beter geschikt voor fabrieken.

waterontkalkers zacht water

Waterontkalkers prijzen vergelijken – zacht water