Voordelen van waterverzachters – de beste waterontharder of waterontkalker kopen in de buurt

Voordelen van waterverzachters

U hebt last van hard water? Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - voordelen van waterverzachters

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

voordelen van waterverzachters
voordelen van waterverzachters

De 9 voordelen van waterverzachters in uw woning of appartement

Een waterontharder in uw woning: de 9 voordelen

Het water dat u gebruikt om de was te doen, te koken of gewoon op te drinken, wordt uit de Nederlandse bodem gehaald. Als er meer kalk in de bodem zit, komt er meer kalk in het leidingwater terecht. Water met een grote hoeveelheid kalk uit de bodem, wordt ook wel hard water genoemd. U kunt hard water verzachten door een waterontharder met onthardingszout aan te schaffen.

Het aanschaffen van een waterontharder met onthardingszout heeft enkele interessante voordelen. In dit artikel leest u van welke 9 grote voordelen u profiteert als u een waterontharder voor uw woning koopt.

Info: voordelen van waterverzachters


waterverzachters prijzen offerte


Uw waterleidingen kunnen niet verstoppen door kalk

Een waterontharder met onthardingszout verandert hard water in zacht water. Dit doet het apparaat door de kalk actief uit het water te halen. Zit er minder kalk in uw leidingwater, dan kunnen uw leidingen niet langer aangetast worden door kalk. Dit betekent dat een waterontharder ervoor kan zorgen dat uw leidingen niet langer verstoppen en bovendien langer mee gaan.

Heeft u regelmatig last van verstopte leidingen, maar weet u eigenlijk niet hoe dit komt? Dan is de kans groot dat dit te maken heeft met het gebruik van hard water in uw leidingen. Hoopt de kalk in het water zich op, dan worden uw leidingen namelijk vanzelf nauwer. Dit betekent dat u sneller te maken heeft met vervelende verstoppingen. Door een waterontharder te kopen, lost u dit probleem direct op.

Uw energierekening daalt aanzienlijk

Het aanschaffen van een waterontharder levert een flinke energiebesparing op. Dit komt ten eerste omdat uw boiler of geiser beter functioneert met een waterontharder in huis. Functioneert uw boiler of geiser beter, dan hoeft u minder energie te gebruiken om water te verwarmen. Op de langer termijn levert dit u een flinke energiebesparing op, van tientallen euro’s per jaar.

Daarnaast kunnen uw apparaten niet aangetast worden door kalk als u een waterontharder heeft. Dit betekent dat de apparaten als nieuw blijven functioneren en minder stroom gebruiken. U bespaart dus niet alleen op de boiler of geiser, maar ook op het stroomverbruik van uw apparaten. In totaal kan de besparing op uw energierekening tot tientallen euro’s per jaar oplopen, wat betekent dat u uw investering in een waterontharder in een mum van tijd terugverdient.

U heeft geen last meer van kalkaanslag

U poetst regelmatig, maar u heeft altijd kalkaanslag op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet. Hier kunt u niets aan doen, want dit heeft met de hardheid van uw water te maken. Door in een waterontharder te investeren, lost u dit probleem op. Dit apparaat verwijdert de kalk uit het water, zodat de kalk niet op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet kan blijven zitten.

Door een waterontharder te gebruiken, hoeft u geen anti-kalkmiddelen te kopen om die vervelende kalkaanslag te kunnen verwijderen. Dit is niet alleen goedkoper, maar het is ook beter voor het milieu.

Info: voordelen van waterverzachters


voordelen van waterverzachters
voordelen van waterverzachters

U verhoogt de waarde van uw huis

Door een waterontharder aan te schaffen, verhoogt u de waarde van uw huis. U heeft namelijk iets extra’s te bieden bij de verkoop van uw woning en hier wordt zeker extra hypotheek voor betaald. Wilt u uw huis op de lange termijn een keer verkopen, dan is het aanschaffen van een waterontharder zeker een goede investering. U kunt er zelf misschien minder lang gebruik van maken, maar u verdient er wel geld op bij het verkopen van uw woning.

U beperkt uw ecologische voetafdruk

Vindt u het belangrijk om zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu, zodat u uw ecologische voetafdruk kunt beperken? Dan is het aanschaffen van een waterontharder met onthardingszout ook zeker een goede investering. Met dit apparaat hoeft u namelijk minder zeep te kopen en gebruikt u de energie in huis effectiever. Zeker als u dit apparaat op de lange termijn gebruikt in huis, beperkt u uw ecologische voetafdruk drastisch.

U voorkomt en geneest bepaalde huidproblemen

Het is belangrijk om uw huid goed schoon te houden, maar veel mensen weten niet dat het reinigen van de huid met water ook voor problemen kan zorgen. Gebruikt u hard water bij het reinigen van uw huid, dan kan de kalk in het water namelijk in uw poriën gaan zitten.

Dit zorgt ervoor dat de poriën verstoppen en dit is schadelijk voor de huid. Door een waterontharder te gebruiken, geneest u bestaande huidproblemen en kunt u bovendien andere huidproblemen voorkomen. Uw huid wordt gezonder en straalt veel meer.

Uw was is altijd lekker zacht

Door uw kleding te wassen met zacht water, komt uw was altijd schoon én extra zacht uit de wasmachine. Gebruikt u nu een wasverzachter voor extra zachte was, maar vindt u dit eigenlijk zonde van uw geld of voor het milieu? Dan koopt u een waterontharder om met zacht water te kunnen wassen. In dit geval heeft u altijd zachte was, ook zonder chemische middelen zoals een wasverzachter.

Info: voordelen van waterverzachters


voordelen van waterverzachters
voordelen van waterverzachters

Uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Een grote hoeveelheid kalk in uw harde water, blijft bij het gebruik van leidingwater in uw huishoudelijke apparaten hangen. Dit betekent dat uw wasmachine, uw vaatwasser, uw waterkoker en andere apparaten sneller aangetast worden door kalk. Koopt u een waterontharder om zacht water te gebruiken, dan gaan de apparaten veel langer mee.

Uw badkamer is volledig vrij van kalksporen

Tot slot zorgt het gebruik van zacht water in de badkamer ervoor dat uw badkamer altijd volledig vrij is van lelijke kalksporen. Bent u nu iedere week uren bezig om uw badkamer helemaal te reinigen en vrij te maken van kalk? Dan kunt u in een waterontharder investeren.

Door zacht water in de badkamer te gebruiken, ziet uw badkamer er altijd netjes uit. U hoeft niet meer uren te poetsen om de badkamer schoon te krijgen, maar houdt lekker tijd over om leuke dingen te doen.


Voordelen van waterverzachters: Ontdek de vele voordelen van waterverzachters in je woning

Het is noodzakelijk te weten hoe de hardheid van je water is in de regio of stad waar je woont. Hard water is namelijk voorzien van calcium en magnesium. Deze stoffen hebben de eigenschap om kalkaanslag te veroorzaken. Ongetwijfeld zul je weten wat de gevolgen hiervan zijn.

Aan de uiteinden van je kranen zit een dikke laag kalk en kalkaanslag kan ook in de kraan voor schade zorgen. Je ooit zo mooie glimmende badkamer tegels worden door kalkaanslag aangetast en worden dof en hebben een witte uitslag. Hard water zorgt er dus voor dat je veel tijd kwijt bent aan het poetsen.

Maar kalkaanslag op kranen en tegels is met enige inspanning nog wel te verwijderen. Maar kalkaanslag kan ook ernstige gevolgen hebben voor je huishoudelijke apparatuur. Huishoudelijke apparatuur waar water mee wordt gebruikt, is meestal voorzien van een verwarmingselement.

Dit is de typische plek waar kalk aan zal hechten. Je huishoudelijke apparatuur zal niet meer voldoende verwarmd worden en je verbruikt dus meer energie om je apparatuur op te warmen. Daarnaast is kalkaanslag van invloed op de levensduur van je huishoudelijke apparatuur. Je apparatuur zal veel eerder stuk gaan.

Hard water is ook van invloed op de gezondheid. Het lichaam heeft inderdaad calcium nodig, maar wanneer je voortdurend hard water drinkt, krijg je teveel kalk binnen. Een teveel aan kalk in het lichaam zorgt ervoor dat andere mineralen, zoals ijzer en zink niet goed worden opgenomen. Heb je een baby of kleine kinderen? Voor hen is het zeker niet aan te raden om veelvuldig hard water te drinken. Ook je huid en je haren hebben te lijden van hard water.

Een waterleidingbedrijf zal water altijd ontharden, maar ook in zacht water zal dan nog steeds calcium en magnesium zitten. Een klein beetje kan en is zelfs gezond. Maar wanneer er nog steeds hard water uit je waterleidingen stroomt, dan is het te overwegen om een waterontharder te kopen. Met een waterontharder zijn veel problemen te voorkomen. Je profiteert met een waterontharder van allerlei voordelen op vele gebieden.

Info: voordelen van waterverzachters


waterverzachters prijzen offerte


De financiële voordelen van een waterontharder

Natuurlijk moet je rekening houden met een investering in een waterontharder, maar de kostprijs is zeker te overzien. Helemaal als je beseft hoeveel financiële voordelen je met een waterontharder krijgt, waardoor een waterontharder snel is terugverdiend. Wat zijn de financiële voordelen van een waterontharder?

Een daling van de energiekosten (minder stookkosten)

Hard water in je waterleidingen, zorgt er ook voor dat kalk zich aan de binnenzijde van je waterleidingen zal afzetten. Hierdoor slippen de waterleidingen heel langzaam dicht en zit er veel minder warm water in je leidingen. Je cv-ketel zal hierdoor veel meer energie nodig hebben om je waterleidingen toch warm genoeg te krijgen.

Gemiddeld genomen zul je over een periode van 10 jaar zo’n 20% rendementsdaling hebben, als je leidingen vol met kalk zitten. En dan hebben we het nog helemaal niet over de kosten die ontstaan, als je na verloop van tijd waterleidingen moet vervangen. Want kalkafzetting uit waterleidingen halen is nagenoeg niet te doen.

Minder verbruik van zeep en detergenten

Voor diverse gelegenheden gebruik je zeep in het water, zoals wasmiddel in de wasmachine, shampoo onder de douche en afwasmiddel in het afwaswater. Het is algemeen bekend dat zeep in hard water veel minder effectief is en minder hard schuimt.

Dit houdt in dat je veel meer zeep nodig zult hebben. Met een waterontharder verkrijg je zacht water, waar zeepresten veel effectiever zijn en je dus veel minder zeep en detergenten nodig hebt. Bij zeer zacht water hoef je zelfs geen zout meer in je vaatwasser toe te voegen en ook dure vaatwastabletten zijn niet meer nodig. Met een beetje zeeppoeder kun je dan al af. Gemiddeld genomen bespaar je op jaarbasis al zo’n 30% op zeepproducten, dat is ongeveer € 30,- per jaar.

Je huishoudtoestellen gaan langer mee

Al je huishoudtoestellen, zoals de wasmachine, de vaatwasser, de waterkoker en het strijkijzer hebben met hard water veel te verduren. Vooral de verwarmingselementen in deze apparaten worden door kalkaanslag aangetast. Logischerwijs heeft dit tot gevolg dat je apparaten niet meer voldoende warm worden.

Om toch voldoende warm te worden zal er meer energie verbruikt worden. Daarnaast richt kalkaanslag dusdanig grote schade aan, aan het mechanisme van deze apparaten, dat de levensduur aanzienlijk wordt beperkt. Met zacht water uit de waterontharder is het mogelijk om de levensduur van je huishoudtoestellen tot wel 30% te verlengen.

Je kleren blijven langer mooi, kleurrijk en zacht

Met zacht water hoef je minder vaak naar de winkel om nieuwe kleding te kopen. Je kleding slijt namelijk veel minder hard en blijft veel langer mooi. Ook kleuren zullen met zacht water veel langer behouden blijven. Wanneer je met hard water wast, zullen kalkdeeltjes zich op de kleding hechten. Je kleding voelt minder zacht aan en kleuren vervagen en slijten sneller.

Info: voordelen van waterverzachters


voordelen van waterverzachters
voordelen van waterverzachters

Geen flessenwater meer nodig

Wanneer je je bewust bent van hard water in je waterleidingen, maar je hebt geen waterontharder, dan drink je waarschijnlijk flessenwater. Een fles water in de supermarkt lijkt goedkoop, maar als je uitrekent hoeveel flessenwater je op jaarbasis aanschaft, zul je schrikken van het bedrag.

Dit kun je voorkomen door een waterontharder te installeren. Je kunt dan gewoon kraanwater drinken. Een bijkomstig voordeel is dat je af bent met het slepen met zware flessen.

Persoonlijke voordelen van een waterontharder

Voor de gezondheid heeft een waterontharder ook de nodig voordelen. Hard water is slecht voor je interne organen, omdat het niet goed andere belangrijke stoffen kan opnemen. Maar ook je huid en haren hebben te lijden van hard water.

Mooiere huid

Kalkaanslag is niet bevorderlijk voor je huid. Je huid zal veel ruwer aanvoelen en er wat doffer uit gaan zien, als je dagelijks doucht met hard water. Zacht water zonder kalk is daarentegen veel beter voor de huid. Je zult merken dat je huid veel gladder aanvoelt en er beter uitziet.

Mensen met eczeem kunnen veel baat hebben bij een waterontharder. Hoewel het niet wetenschappelijk vast staat, ervaren veel eczeem patiënten dat hun klachten verminderen, sinds zij een waterontharder gebruiken. Doordat je ook minder zeep en shampoo hoeft te gebruiken met zacht water, zal dit ook zeker bevorderlijk voor je huid zijn.

Zachtere haren

Hard water met kalk maakt je haren veel ruwer, doordat minuscule kalkdeeltjes aan de haren blijven zitten. Hierdoor zal ook de glans van je haren afnemen. Zacht water bevat geen kalk, waardoor de kwaliteit van je haren aanzienlijk kan verbeteren en veel meer zal glanzen. Ook het gebruik van minder shampoo bij zacht water heeft een positief effect op de gezondheid van je haren.

Info: voordelen van waterverzachters


voordelen van waterverzachters
voordelen van waterverzachters

Minder kans op verkalking van je interne organen

Wanneer je langdurig hard water en dus kalk binnenkrijgt, kan het niet anders dat dit effect heeft op je interne organen. Je nieren en bloedvaten kunnen op den duur gaan verkalken en je loopt extra risico op nierstenen. Met een waterontharder sluit je in ieder geval extra risico’s voor je interne organen uit en hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

Voordelen voor het milieu van een waterontharder

Een waterontharder heeft niet alleen positieve gevolgen voor je gezondheid en je financiële situatie. Met een waterontharder ben je ook milieuvriendelijk bezig.

Je verbruikt geen plastic flessen meer

Minder flessenwater gebruiken is niet alleen een financieel voordeel, je bespaart hier ook het milieu mee. Al die flessen die je jaarlijkse aankoopt zijn een hoop plastic wat in het milieu terecht kan komen. Plastic zal niet afbreken en is een hele zware belasting voor het milieu. Je zorgt er met een waterontharder voor dat er veel minder plastic in het milieu terechtkomt.

Energiezuiniger wonen

Doordat waterleidingen waar hard water doorstroomt aangetast zijn door kalk, zal er veel meer energie verbruikt moeten worden om het water te verwarmen. Met zacht water door de leidingen heb je dit probleem niet, waarmee je dus flink wat energie kunt besparen. Dit is goed voor het milieu en zeker ook voor je portemonnee.

De (kleine) nadelen van een waterontharder

Je bent nu op de hoogte van de vele voordelen van een waterontharder, maar je moet voor aanschaf van een waterontharder wel alle voordelen en nadelen tegen elkaar op laten wegen. Wat zijn dan de eventuele nadelen van een waterontharder? Dit zou voor velen de aanschafprijs kunnen zijn.

Dit is natuurlijk een investering, maar alle voordelen opgeteld zullen ervoor zorgen dat je de aanschafprijs behoorlijk snel kunt terugverdienen. Een nadeel die niet mooier te maken is, is het regeneratiezout dat je regelmatig moet bijvullen. Dit zijn meestal zakken van 25 kilogram en dat is dus best een heel gewicht om telkens met je mee te moeten sleuren. Overigens kun je regeneratiezout ook online kopen, dan wordt het gewoon bij je thuisgebracht en dat scheelt al veel gesleep met zware zakken.


waterverzachters prijzen offerte


Vraag nu je offerte aan

Wil je ook van alle voordelen van een waterontharder profiteren? Dan zit je op deze website goed. Hier kun je namelijk van verschillende leveranciers uit jouw regio een offerte opvragen. Je krijgt dan diverse offertes in je postvak en kun jij de verschillende modellen waterontharders en prijzen gemakkelijk met elkaar vergelijken.