Voordelen van een waterverzachter

Voordelen van een waterverzachter

Geniet ook zelf van de voordelen van een waterverzachter door zelf een waterverzachter aan te schaffen.

Voor meer informatie over de prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Voordelen van een waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Voordelen van een waterverzachter

Voordelen van een waterverzachter

7 Unieke voordelen van een waterverzachter

Hoogst waarschijnlijk hebt u al over een waterverzachter gehoord? Weet u ook wat het precies is? Lees verder en ontdek er alles over. Een waterverzachter is een toestel die hard water omzet in zacht water. Hard water is rijk is aan calcium en natrium. Dit brengt een aantal nadelen met zich mee. Kalkaanslag en verstopte leidingen bijvoorbeeld. Kalk kan nog heel wat andere zaken teweeg brengen.

Problemen die u nooit zou associëren met de aanwezigheid van kalk. Een waterverzachter filtert deze stoffen uit het water. Zo kan u, ondanks het feit dat uw leidingwater hard is, toch genieten van zacht water in huis. Dit zogenaamde zachter water kan u als consument tal van besparingen en voordelen opleveren. We sommen er enkele op!


voordelen van een waterverzachter

voordelen van een waterverzachter


1. Bespaar op energie

Iedereen kent kalkaanslag. Het ontsiert sanitair en andere oppervlaktes. En het is hardnekkig. Op zich kan het geen kwaad. Kalksteen daarentegen kan wel heel wat schade aanrichten. Het vormt zich langzaamaan. Laag per laag. Eens het er is, is het moeilijk weg te krijgen. Vandaar ook dat het ‘kalksteen’ genoemd wordt. Dat is vooral het geval binnenin toestellen en waterleidingen. Op er nog iets aan te doen.

Met alle gevolgen van dien. Toestellen gaan kapot of geraken oververhit.
Zo’n onverwachte kosten zijn nooit leuk. Zeker als u het niet verwacht. Stel u voor dat u uw waterleidingen moet vervangen? De kosten die dat met zich meebrengen kunnen een serieuze streep door uw rekening zijn.

Een ander, minder gekend gevolg van kalksteen is dat uw energierekening erdoor stijgt. Kalk werkt isolerend. Wanneer het zich vastzet in een toestel, verstoort het de normale werking. Het toestel moet dan harder werken om een normale prestatie te leveren. Zo gaat er heel wat energie verloren. Het logische gevolg is een verhoging van uw maandelijkse energiefactuur.

Een neveneffect van kalkaanslag die de meeste mensen niet kennen. Energie besparen is dan ook een van de grootste voordelen van een waterverzachter. Vaak wordt die over het hoofd gezien. Op lange termijn scheelt het heel wat in de portefeuille. Bij een boiler zou het verschil echt groot zijn.


waterverzachters prijzen offerte


2. Minder tijd besteden aan de schoonmaak

Kalkaanslag verwijderen is een van de vervelendste onderdelen van de schoonmaak. Het is hardnekkig. U moet speciale antikalkproducten gebruiken om het te verwijderen. Hard water bezorgt u heel wat extra werk bij de schoonmaak. Met een waterverzachter zal het verschil in kalkaanslag aanzienlijk zijn. Zo kan u ook heel wat tijd winnen dankzij een waterverzachter.

In dit artikel leest u over de voordelen van een waterverzachter.

3. Het verbruik van onderhoudsproducten daalt

Het is niet alleen op uw energiefactuur dat u het effect van hard water kunt zien. Het zal u ook opvallen dat u minder agressieve detergenten in huis moet halen wanneer u een waterverzachter hebt. Ook het gebruik van wasmiddel zal dalen. In hard water moet u dubbel zoveel of meer wasmiddel gebruiken. Deze producten zijn vaak ook duur. U bespaart dus ook extra als u er minder van moet gebruiken.

4. Goed voor het milieu

Het effect van hard water op het milieu is dubbel. Kalkaanslag werkt het verbruik van agressieve detergenten in de hand. Denk bijvoorbeeld aan de verkleuring in uw toilet. Veel mensen doen meerdere keren per week bleekwater in hun toilet. Ze doen dit opdat het niet zou verkleuren. Dat zijn ettelijke hoeveelheden bleekwater die in het milieu terechtkomen. Op termijn is dat nefast voor het milieu.

Langs de andere kant, verlaagt kalkaanslag ook de levensduur van allerlei toestellen. Door kalk moeten ze sneller vervangen worden. We weten allemaal dat de groeiende afvalberg van elektronisch afval één van de grootste milieuproblemen van onze tijd is.

5. Gezond voor huid en haar

Doucht u thuis met hard water? Ook onder de douche of in het bad kan u last ondervinden door kalk. Dat het uw sanitair ontsiert is bekend. Maar wist u dat kalk uw poriën kan verstoppen? Zo geraakt uw huid niet gehydrateerd. Door het harde water voelt het haar zelf ook harder aan. Die gezonde glans die iedereen wil hebben? Niet echt mogelijk in hard water. Toch niet voor bepaalde haartypes. Wie zich wast met zacht water, zal bevestigen het een groot verschil uitmaakt. Dan hebt u zacht haar en een gezonde, glanzende huid.

|info voordelen van een waterverzachter|


voordelen van een waterverzachter

voordelen van een waterverzachter


6. Geen stijve kleren meer

Het is niet het grootste probleem, wel iets dat veel mensen vervelend vinden: stijve kleren. Hard water zet een groot deel van de bevolking aan tot wasverzachter kopen. Als u kan wassen met zacht water, is wasverzachter overbodig. Dankzij een waterverzachter hoeft u eigenlijk nooit meer wasverzachter te kopen. Kalk kan zich niet langer vastzetten op uw kleding. Alweer een besparing.

7. Beter voor de infrastructuur van uw huis

Uw waterleidingen kunnen aangetast zijn door kalksteen. Als u daar niet alert voor bent, zal u dat hoogst waarschijnlijk niet meteen opmerken. Tegen de tijd dat u de link legt met kalk, is het te laat om er nog iets aan te doen. Kalk kan ook toeslaan in uw centrale verwarming. Een ramp als u dat moet vervangen. Overschakelen op zacht water elimineert het risico van kalkaanslag en kalksteen in de infrastructuur van uw huis.

Hetzelfde geldt voor al uw toestellen die warm water gebruiken.
Dankzij een waterverzachter kan u financiële katers voorkomen.

Alleen maar voordelen met een waterverzachter

Een waterverzachter biedt u tal van voordelen. Bij sommige zal u misschien zelfs nooit stil gestaan hebben. De meeste mensen hebben thuis te maken met hard water. Dat betekent niet dat iedereen problemen zal krijgen. Er zijn verschillende gradaties van waterhardheid. Is het water bij u thuis echter heel hard? Dan overweegt u toch best om een waterverzachter te installeren. Voorkom problemen en defecten voor het te laat is.


Een waterverzachter: 4 voordelen voor uw huid en haar

Hoogst waarschijnlijk kent u de term ‘hard water’. Maar wat is de exacte betekenis? Wist u dat hard water slecht is voor uw huid en haar? En zo ja, dat er iets aan gedaan kan worden met een waterverzachter? Op deze vragen vindt u hieronder een antwoord.

Het water dat u thuis gebruikt – of het nu in de keuken, de badkamer of de wasmachine is – bevat altijd een bepaalde hoeveelheid harde mineralen. De voornaamste zijn calcium en magnesium. Als het water relatief weinig mineralen bevat, is het ‘zacht’. Dan is er niks aan de hand. Iedereen heeft deze stoffen tot op zekere hoogte nodig om gezond te blijven. Maar wat als er een (te) grote dosis mineralen in het water zit?

Dan is er sprake van ‘hard’ water. En dat is minder onschuldig. Het beschadigt uw toestellen maar er zijn ook negatieve effecten op uw huid en haar. Een waterverzachter biedt uitkomst.


waterverzachters prijzen offerte


Een kleiner risico op huidproblemen dankzij een waterverzachter

Hard water kan de gezondheid van uw huid en haar negatief beïnvloeden. Uw huid en haar hebben vocht en talg nodig om er mooi uit te zien. Een frisse huid en glanzend haar zijn uiterlijke tekenen van gezondheid. Hoe tast kalk uw gezondheid nu aan?

Tijdens het douchen of baden blijft er een onzichtbare laag kalk achter op uw huid of hoofdhuid. De kalkdeeltjes kruipen in de poriën en blijven daar zitten. Zo geraken de poriën verstopt. Zo geraakt de huid niet meer gehydrateerd. De natuurlijke talg-laag is verstoord. Het gevolg is dat de huid uitdroogt. Het haar verliest zijn glans en wordt dof en futloos. Als shampoos of conditioners niet lijken te helpen, is een waterverzachter misschien de oplossing die u zoekt.

Niet alleen uw haar maar ook uw huid kan het zwaar te verduren krijgen. Vooral mensen met een gevoelige huid kunnen last ondervinden. De grote hoeveelheid mineralen in hard water kunnen de huid uitdrogen. Ze kunnen ook huidziektes veroorzaken. Uit een Brits onderzoek blijkt dat eczeem, een extreme vorm van droge huid, vaker voorkomt bij baby’s die worden gewassen met hard water.

Ook bij mensen met psoriasis zal de toestand verergeren door de aanwezigheid van kalk. Huidverzorgingsproducten verliezen ook hun werking door kalk. Zonde van al die dure producten Hebt u een gevoelige huid? Dan moet u zeker overwegen om een waterverzachter te kopen.

In dit artikel leest u over de voordelen van een waterverzachter.

Kan u ook ziek worden door de kalk in hard water?

Hoewel niet alle wetenschappers het erover eens zijn, zou er een verband zijn tussen bepaalde ziektes en hard water. Er zijn aanwijzingen voor maar het is niet wetenschappelijk bewezen. Door het langdurig drinken van hard water zou er een verhoogd risico zijn op bepaalde aandoeningen. Bijvoorbeeld op cardiovasculaire ziektes, dementie en het zou zelfs vruchtbaarheidsproblemen kunnen veroorzaken. Zoals kalk uw waterleidingen kan verstoppen, heeft het hetzelfde effect op uw aders. Een alarmerende gedachte. Als uw water echt heel hard is, kan u voor alle zekerheid een waterverzachter installeren.

Wat is dat, een waterverzachter?

Installeer een waterverzachter in uw woning installeert en u bent voorgoed verlost van de kalk in het water. Een waterverzachter onthard uw water voor het uw huis verder binnen stroomt. Het pakt het probleem bij de bron aan. Meestal wordt een waterverzachter direct achter de watermeter geïnstalleerd.

Het toestel bestaat uit een filter en een zoutreservoir. Door middel van ionenwisseling blijven de harde elementen in de filter van de waterverzachter achter. In het zoutreservoir zit er speciaal regeneratiezout om de filter te spoelen wanneer hij verzadigd is. Eens de filter gespoeld is, wordt het zoute spoelwater samen met de harde elementen langs het riool afgevoerd.

Het spoelen van de filter van een waterverzachter is ‘de regeneratie.’ Dit is essentieel voor de goede werking van de waterverzachter. Meestal gebeurt dit ’s nachts omdat er tijdens het regenereren tijdelijk geen zacht water kan gebruikt worden. Deze cyclus wordt enkele keren per week herhaald. Het duurt telkens 10 minuten tot een half uur.

Waterontharders in elk huishouden

We wisten al langer dat hard water schadelijk kan zijn voor waterleidingen en voor huishoudtoestellen. Dat het ook de gezondheid kan schaden is een nieuw en beangstigend idee.
Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, zijn er toch grote vermoedens dat kalk bepaalde ziektes veroorzaakt of verergert.

Wetenschappelijk onderzoek wijst steeds meer in die richting.
Wie liever het zekere voor het onzekere neemt, kan een waterverzachter installeren.

Het is niet ondenkbaar dat elk huishouden in de toekomst een waterverzachter zal hebben. Of zal moeten hebben. Mensen die al een waterverzachter hebben, kunnen niet meer zonder. Dat het ook beter is voor de gezondheid is een extra reden om er een in huis te halen. Zeker wanneer u kinderen hebt.

Een waterverzachter kopen

Gezond haar, een mooie huid, minder risico op huidaandoeningen en allerlei ziektes. Een waterverzachter heeft alleen maar voordelen. Niet alleen voor de gezondheid. Ook uw apparaten gaan aanzienlijk langer mee dankzij een waterverzachter. Door kalkaanslag zijn er al veel wasmachines, waterkokers koffiezetapparaten en boilers kapot gegaan. Met een waterverzachter bespaart u kosten op het onderhoud en op de aankoop van nieuwe toestellen. Een waterverzachter is een investering die zichzelf terugbetaalt.

Wacht niet langer en ga zelf op onderzoek uit. Zoek een leverancier met veel ervaring. Laat u niet verleiden door goedkope toestellen. Kies kwaliteit en u zal er de vruchten van plukken. Het komt erop aan om u goed te informeren. Daarbij is het erg belangrijk dat u uw verbruik goed in kaart brengt. Kies een toestel op basis van uw verbruikspatroon. Zo zal u er het meeste voordeel mee doen.

|info voordelen van een waterverzachter|


voordelen van een waterverzachter

voordelen van een waterverzachter


Een waterverzachter: alleen maar voordelen

Weet u waar het water dat u in huis gebruikt vandaan komt? In de meeste gevallen wordt het uit de bodem opgepompt. Daarom wordt het ook wel grondwater genoemd.

Zit er veel kalk in de bodem? Dan bevat het water automatisch ook veel kalk.

Dat is zo op de meeste plaatsen in België.

Water met grote hoeveelheden kalk is ‘hard water’. Bij lage concentraties kalk wordt het ‘zacht water’ genoemd. Hard water zorgt niet alleen voor kalkaanslag op uw sanitair, ook uw apparaten en waterleidingen worden aangetast door kalk. U kan dit perfect voorkomen. Met een waterverzachter. Een waterverzachter transformeert hard water in zacht water. Zo hoeft u niet langer hard water te gebruiken.

Lees hieronder welke voordelen u dit allemaal oplevert.

1. Met een waterverzachter gaan uw apparaten langer mee

De kalk die in hard water zit, blijft altijd voor een deel in uw apparaten hangen.

U kan ze nog zo goed reinigen of ontkalken, u kan niet overal aan.

Apparaten die met verwarmd leidingwater werken, kunnen hierdoor kapotgaan. Er ontstaat kalksteen op de verwarmingselementen. Die kunnen de warmte niet goed afgeven. Want kalk heeft een isolerende werking. Zo geraken uw toestellen oververhit.

Dat kalksteen heel snel kan ontstaan, valt vooral op in uw waterkoker. De kalk komt altijd in een mum van tijd terug.

Natuurlijk kan je kalkaanslag deels verwijderen. Antikalk middelen werken perfect.

Ze kunnen echter niet overal aan en kalksteen kan echt dik worden. Dat krijg je niet meer zomaar weg. Niet voor niets wordt het ‘steen’ genoemd’. Met een waterverzachter voorkomt u de vorming van kalksteen. Het is een soort van levensverzekering voor uw toestellen.

2. Geen verstopte leidingen met zacht water

De kalk in uw water komt niet alleen in uw apparaten terecht, het blijft ook in uw waterleidingen achter. Omdat u ze niet goed kunt schoonmaken, krijgt kalk hier vrij spel. Ze vernauwen, zonder dat u dit in de gaten heeft. De kans op volledige verstopping vergroot met de tijd. Zelf kan u er niets aan doen. Alleen een loodgieter kan u helpen. De kosten kunnen dan hoog oplopen.

Hebt u thuis hard water? Neem dan uw voorzorgen. Voorkom verstopte leidingen voor het te laat is.

In dit artikel vindt u informatie over waterverzachter.

3. Een waterverzachter zorgt voor een flinke energiebesparing

Wat veel mensen niet weten, is dat een waterverzachter ook voor een flinke energiebesparing kan zorgen. Ten eerste moet uw boiler minder hard werken om het water verwarmd te krijgen. (dat geldt ook voor uw andere toestellen) Zo bespaart u energie.

Ten tweede blijven uw apparaten optimaal functioneren. Zonder een waterverzachter, vermindert de werking van apparaten geleidelijk aan. Dit merkt u in het gebruik en ook aan uw energierekening. Uw apparaten hebben dan meer stroom nodig voor hetzelfde resultaat. Dit resulteert ook in hogere energiekosten. Met een waterverzachter bespaart u energie op twee manieren, wat een flinke kostenbesparing op kan leveren.


waterverzachters prijzen offerte


4. Minder schoonmaken dankzij zacht water

Een waterverzachter levert ook een voordeel op bij het schoonmaken. In de eerste plaats moet u minder schoonmaken. Wist u dat kalk en zeep samen een chemische reactie vormen? Het resultaat is een vettige, slijmerige substantie. Met een waterverzachter blijft er geen kalk meer achter in uw bad, douche, toilet en in uw lavabo. Kalkresten verwijderen is een frustrerende taak. Het is een vieze smurrie en het komt zo snel terug. Het maakt alles dof en doet ook uw siliconen voegen verkleuren.

Dankzij een waterverzachter gebruikt u minder chemische schoonmaakmiddelen. Dat betekent ook een kleinere ecologische voetafdruk.

5. Uw kleding ziet er mooier uit als u in een waterverzachter investeert

Een wasmachine met kalkaanslag functioneert altijd minder goed:

– Uw wasmachine moet harder werken.

– Uw kleding moet op hogere temperaturen gewassen worden.

– U moet meer wasmiddel gebruiken voor hetzelfde resultaat.

– Uw was ziet er grauw uit, zeker de witte was.

– Kleuren vervagen.

– De vezels zien af.

Met een waterverzachter presteert uw machine opmerkelijk beter. U hoeft minder heet en minder lang te wassen en u gebruikt minder wasmiddel. Zo gaat uw kleding veel langer mee. De kleuren blijven intact en de stoffen behouden hun vorm.

|info voordelen van een waterverzachter|


voordelen van een waterverzachter

voordelen van een waterverzachter


6. Een gezonde huid en glanzend haar dankzij zacht water

Tot slot worden uw huid en haar mooier als u een waterverzachter gebruikt. Wast u zich met hard water, dan kan er kalk in uw poriën achterblijven. Dit kan uw poriën doen verstoppen en huidproblemen veroorzaken. Uw huid geraakt dan niet meer gehydrateerd. De natuurlijke oliën kunnen hun werk niet meer doen.

Ook uw haar is niet optimaal. Het krijgt een doffe waas door de kalk in het water. Dure shampoos en oliën zullen geen verschil maken. Of uw haar wordt er vettig van. Wie zijn haar met zacht water wast zal bevestigen dat een waterverzachter een groot verschil maakt.

Hoe werkt een waterverzachter?

Een waterverzachter bestaat uit een filter en een zoutreservoir. Daarin zit speciaal onthardingszout. Een natuurlijke hulpstof om de kalk uit het water te filteren. Het ontharden zelf gebeurt op basis van een chemisch proces: ionenwisseling.

Daarbij blijven de kalkdeeltjes in de filter. Omdat ze positief geladen zijn, hechten ze zich vast aan negatief geladen deeltjes in de filter. Zit die filter vol? Dan moet hij gespoeld worden. Daarvoor dient het zout. Dit proces wordt ‘de regeneratie’ genoemd.

Onmiddellijk van de voordelen profiteren? Koop een waterverzachter.

Wilt u de levensduur van uw apparaten verlengen? Geen verstopte waterleidingen meer? Een kleinere ecologische voetafdruk achterlaten? Koop dan een waterverzachter en installeer deze in uw woning of bedrijf. Het is een investering. Wel een die u vele interessante voordelen oplevert. Op lange termijn. Omdat u minder energie en schoonmaakmiddelen nodig zal hebben, zal u dankzij uw waterverzachter ook flink wat kunnen besparen. Zo verdient u uw investering in een mum van tijd terug.