Voordelen van een waterontharder – koop de beste waterverzachter in de buurt : prijzen

Voordelen van een waterontharder

Bent u op zoek naar de beste waterontharder? U bent dan zeker benieuwd naar de voordelen van een waterontharder.

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Voordelen van een waterontharder

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Voordelen van een waterontharder
Voordelen van een waterontharder

Voordelen van een waterontharder

Geschat wordt dat 85 procent van de huizen in België hard water hebben. Als u zich afvraagt wat hard water is, dan bent u niet de enige, want veel huiseigenaren kennen het verschil niet tussen hard en zacht water. Hard water is water dat extra minerale en metaalafzettingen bevat, zoals calcium en ijzer.

Hoewel hard water perfect veilig is om te drinken, kunnen deze minerale afzettingen problemen veroorzaken met uw leidingen en de toestellen in uw huis, en het kan problemen veroorzaken met uw huid. Daarom is het voor huiseigenaren met hard water in hun huis zeer voordelig om te investeren in een waterontharder voor het hele huis. Hier zijn een paar voordelen van een water ontharder voor uw huis.

Handige voordelen van een waterontharder


voordelen van een waterontharder
voordelen van een waterontharder

Verlengde levensduur van het apparaat

Veel huiseigenaren zijn verbaasd te horen dat hard water schadelijk kan zijn voor hun apparatuur, en de levensduur kan verkorten. De mineralen in hard water kunnen vooral schadelijk zijn voor uw wasmachine, vaatwasser en boiler, omdat hard water ervoor zorgt dat deze apparaten vaak gerepareerd moeten worden.

Bovendien is hard water veel moeilijker te verwarmen voor uw waterverwarmer. Hard water heeft soms wel 25 procent meer tijd nodig om op te warmen, wat kan resulteren in inefficiënte verwarming. Een waterontharder kan uw maandelijkse energierekeningen aanzienlijk verlagen en uw huis energie-efficiënter maken.

Handige voordelen van een waterontharder

Beter voor uw leidingen

Hard water kan ook verschillende problemen veroorzaken met het sanitair in uw huis, omdat het kalkaanslag achterlaat in uw sanitair en in uw leidingen. Deze aanslag bouwt zich na verloop van tijd op en kan verstoppingen in uw sanitair veroorzaken, en kan kostbare corrosie in uw leidingen veroorzaken die de levensduur van het sanitair in uw huis drastisch kan verkorten.

Een van de meest voorkomende loodgieter problemen van huiseigenaren met hard water is dat de kalk- en mineraal afzetting in hun water om de paar jaar de douchekop kapot maakt, waardoor deze steeds vervangen moet worden.

Handige voordelen van een waterontharder

Beter voor uw huid

Dit is misschien wel een van de grootste voordelen van waterontharders; niet alleen kan hard water problemen veroorzaken in je huis, maar hard water is ook niet al te vriendelijk voor je huid. De minerale afzettingen in hard water die uw toestellen en sanitair kunnen vernielen, beginnen hetzelfde te doen met uw huid.

Na verloop van tijd kan dit leiden tot een droge, gebarsten, geïrriteerde en bloedende huid als gevolg van de minerale resten die hard water op je lichaam achterlaat. Dit kan vooral problematisch zijn voor mensen met reeds bestaande huidaandoeningen, omdat hard water deze problemen alleen maar verergert.

Handige voordelen van een waterontharder

Eenvoudiger schoonmaken

Hard water is niet alleen slecht voor uw vaatwasser en wasmachine, maar ook voor uw kleding en vaatwerk. Als u ooit witte vlekken, strepen of zeepresten op uw vaat of kleding hebt gezien wanneer deze uit de was komen, komt dit waarschijnlijk door hard water, omdat hard water het moeilijker heeft om uw kleding en vaat volledig schoon te spoelen. Met zacht water wordt het niet alleen schoner, maar kunt u ook minder zeep en afwasmiddel gebruiken, waardoor u geld bespaart.

Handige voordelen van een waterontharder

Voordelen waterontharder

Er zijn veel voordelen aan waterontharders, want hard water kan destructief en ongezond zijn voor jou en je huis. Als je eenmaal de beschikking hebt over zacht water, zal je zelf zien wat een groot verschil zacht water kan maken in je leven. Toch zijn hier slechts enkele van de voordelen van zacht water voor huiseigenaren aangestipt.

Handige voordelen van een waterontharder


waterverzachters prijzen offerte


De kracht van een waterontharder

We besteden niet veel tijd aan de kwaliteit van ons water of aan een waterontharder, maar dat zou wel moeten. Hoewel ons water meestal relatief veilig is, worden vele Belgen elk jaar via hun watervoorziening blootgesteld aan verschillende gezondheidsrisico’s. Leidingwater veroorzaakt ook andere problemen.

Water afkomstig van kalksteen bronnen beschadigen toestellen, huishoudapparaten en waterverwarming systemen door de opbouw van calciet. Hard water veroorzaakt kalkaanslag in douches en baden, waardoor het moeilijker wordt om je huis schoon te maken.

Gelukkig is de oplossing eenvoudig! Een waterontharder voor thuis is een eenvoudige manier om schade aan uw huis en uw gezondheid te voorkomen. Waterontharders voor thuis zijn goed voor uw hele huishouden, verminderen gezondheidsrisico’s en verlengen de levensduur van uw toestellen.

Handige voordelen van een waterontharder

Een waterontharder zorgt voor een betere luchtkwaliteit

De meeste mensen staan niet eens stil bij het idee dat water invloed heeft op hun luchtkwaliteit, maar chemische stoffen die van nature in het watersysteem voorkomen en het chloor dat wordt toegevoegd om het meeste leidingwater te zuiveren, zorgen ervoor dat er gassen in uw huis vrijkomen.

De meeste mensen hebben geen last van deze gassen, maar als u of uw gezinsleden last hebben van allergieën of astma, verergeren de toegevoegde chemicaliën vaak de aandoening. Een waterzuiveringsinstallatie voor thuis voorkomt dat deze gassen uw huis binnendringen, en zorgt zo voor een betere luchtkwaliteit en veiligheid voor uw dierbaren.

Handige voordelen van een waterontharder

Bescherming tegen verontreinigingen

Een waterfilter voor thuis is de laatste bescherming tegen verontreinigende stoffen in gemeentelijke waterbronnen. Veel waterbronnen in België bevatten gematigde tot hoge niveaus van industriële en milieuverontreinigende stoffen, dus het is belangrijk om uw water zuiver en schoon te houden. Neem de controle over de veiligheid van uw gezin door een laatste maatregel toe te voegen om te voorkomen dat kankerverwekkende stoffen, toxines en bacteriën uw water binnendringen. Kraanwater is veilig om te drinken en wordt zorgvuldig gecontroleerd, maar het verwijderen van verontreinigingen kost tijd. Bescherm uw huis tegen gevaarlijke chemicaliën met een waterzuiveringsinstallatie voor thuisgebruik.

Handige voordelen van een waterontharder


voordelen van een waterontharder
voordelen van een waterontharder

Water dat geweldig smaakt

Een paar steden hebben al geweldig smakend water, maar de smaak varieert met de waterbehandeling en de locatie. Vermijd de smaak van chloor, en voorkom dat bittere minerale smaken in uw water komen met een thuisfiltratie systeem. Deze systemen zorgen voor water met een heerlijke smaak zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over afzonderlijke waterkruiken of gootsteen filters die na verloop van tijd stuk gaan of steeds nieuwe filters nodig hebben.

Handige voordelen van een waterontharder

Schoon water uit elke bron in uw huis

Als u het zat bent om naar de keuken te moeten lopen voor het enige schone water in uw huis, dan is een waterfiltratie systeem iets voor u. Met slechts één zuiveraar krijgt u schoon water uit elke bron in uw huis. Elke gootsteen, kraan en elk apparaat krijgt vers, schoon water wanneer u vervuiling tegenhoudt voordat het uw huis binnenkomt. U zult een verschil merken in uw haar en huid met schoner, zacht water.

Handige voordelen van een waterontharder

Gemakkelijker schoonmaken

Voorkom kalkaanslag en zeepresten met een waterontharder voor thuis. Met onthard water krijg je vlekvrije douches en baden. U zult nooit meer uren bezig zijn om de kalk van uw glazen douchedeur te schrobben! Zelfs uw kleding is zachter, helderder, en gaat langer mee met een waterzuiveraar voor thuis.

Apparaten met een lange levensduur

Omdat uw apparaten nooit in contact zullen komen met kalkaanslag, zullen ze langer meegaan. Ze blijven efficiënt en effectief tot u klaar bent om een nieuwe te kopen. Vermijd de aankoop van een nieuw toestel voor uw oude versleten is met een waterzuiveringsinstallatie voor thuis. Uw apparaten zullen langer meegaan, beter werken en er schoon uitzien.

Er zijn zoveel voordelen aan een waterzuiveringsinstallatie voor thuis. Geniet van schoon, fris smakend water uit elke bron in uw huis. Uw gezin zal profiteren van schonere lucht, apparaten die langer meegaan, en bescherming tegen verontreinigende stoffen in de watervoorziening. Maak u nooit meer zorgen over de kwaliteit van uw water.

Handige voordelen van een waterontharder


waterverzachters prijzen offerte


Wat een waterontharder kan doen voor uw huid en haar

Niemand van ons zou bestaan zonder water. De noodzakelijke vloeistof maakt meer dan 70% van het aardoppervlak uit en over het algemeen 55 tot 65% van elk menselijk lichaam. We hebben water nodig om te hydrateren, te koken, schoon te maken, en nog veel meer. De kwaliteit en het gehalte van het water zijn doorslaggevend voor het nut dat wij hebben bij al onze behoeften die water nodig hebben.

De term hard water verwijst naar grond- of oppervlaktewater dat een hoog gehalte aan mineralen bevat. Tot de mineralen die in hard water voorkomen behoren magnesium-, calcium- en ijzerzouten.

Hoewel de bovengenoemde mineralen noodzakelijke voedingsstoffen zijn voor het menselijk lichaam, vormen ze, wanneer ze in hoge concentraties in waterbronnen worden aangetroffen, een gevaar voor de gezondheid of zelfs een gevaar.

Handige voordelen van een waterontharder

Hoe hard water de huid beïnvloedt

Wanneer je het meest essentiële en uitgebreide element van de aarde combineert met het grootste orgaan van het lichaam, zijn de effecten zowel duidelijk als secundair. De kwaliteit en het gebruik van water beïnvloedt ons allemaal op dagelijkse basis:

 • Baden, onze handen wassen en onze handen wassen hebben allemaal met water te maken.
 • Zonder drinkwater kunnen we niet overleven. Ironisch genoeg vormt water dat grote hoeveelheden noodzakelijke elementen en zelfs sporen van stoffen zoals lood, arsenicum of fecale stoffen bevat, een bedreiging voor de gezondheid in verschillende mate.
 • Voor het schoonmaken van onze kleding en huishoudelijke oppervlakken is water nodig. De materialen en oppervlakken komen vaak rechtstreeks in contact met onze huid, waardoor water opnieuw een belangrijke factor wordt.

Een overvloed aan mineralen, zowel goede als slechte, kan de huid aantasten. Deze nadelige effecten variëren van licht irriterend tot ernstige gezondheidsproblemen en omvatten het volgende:

 • Uitslagen en irritaties als gevolg van direct baden en de resten die achterblijven op het wassen van kleding en linnengoed.
 • Acne ontstaat als gevolg van verstopte poriën door het hoge mineralen gehalte in het water.
 • Eczeem en andere huidaandoeningen worden op zijn minst verergerd door hard water.
 • Kinderdermatitis ontstaat als gevolg van zeepschuim.
 • Een droge, jeukende hoofdhuid en futloos haar zijn het gevolg van zowel irritatie van de hoofdhuid als het overeind gaan staan van de haarschubben, waardoor het haar ruw en warrig wordt.

voordelen van een waterontharder
voordelen van een waterontharder

Kosten van hard water

Als je denkt dat je je geen zacht water behandelingssysteem kunt veroorloven, denk dan nog eens na. De financiële en andere kosten van hard water zijn veel hoger dan de kosten van zacht water.

Handige voordelen van een waterontharder

Behandelingskosten:

 • Meer geld voor badproducten en shampoo
 • Medicijnen op recept en vrij verkrijgbare medicijnen voor uitslag en andere huidaandoeningen
 •  Een bezoek aan de dermatoloog kan € 100 tot € 200 per bezoek kosten
 • Meer geld voor schoonmaakmiddelen

Het ongemak van huidaandoeningen:

 • Alleen al een droge huid veroorzaakt jeuk en ongemak
 • Uitslagen en huidirritaties zijn pijnlijk en vervelend
 • Een droge, jeukende hoofdhuid leidt tot roos en futloos haar

waterverzachters prijzen offerte


Handige voordelen van een waterontharder

Zelfbewustzijn:

 •  Een ontsierende huiduitslag of acne veroorzaakt verlegenheid en kan zowel uw zakelijke als persoonlijke leven beïnvloeden
 • Pijn en ongemak van huidaandoeningen zorgen voor afleiding die de productiviteit vermindert

Handige voordelen van een waterontharder

Voordelen van zacht water

Wassen en schoonmaken met zacht water vergt minder wasmiddel en minder krachtsinspanning. U zult merken dat film en resten verdwijnen van kleding, borden en andere oppervlakken. Baden en haren wassen gaat veel beter. Beter handelbaar en gezonder haar en een zachtere huid zijn vaak vrij snel het resultaat van het gebruik van zacht water.

Er bestaat onenigheid over de vraag of hard water of zacht water de gezondste keuze is als drinkwater. Hoewel sommige mineralen in hard water essentieel zijn, krijgen de meesten van ons voldoende van deze mineralen binnen via hun voeding of supplementen.

Zelfs sporen van mineralen die soms in hard water voorkomen, zoals lood en arsenicum, vormen een potentieel gevaar voor de gezondheid. Daarnaast zijn er elektrolyten toegevoegd aan water of zijn er dranken verkrijgbaar die elektrolyten vervangen voor serieuze sporters of mensen die problemen hebben met uitdroging.

In de meeste gevallen heeft de hoeveelheid natrium die in uw water terechtkomt als gevolg van een waterontharder geen invloed op uw gezondheid. Als er een probleem is, zal een omgekeerde osmose systeem natrium verwijderen.

Handige voordelen van een waterontharder


waterverzachters - Voordelen van een waterontharder
voordelen van een waterontharder

6 voordelen van waterontharding

Schoner wassen

Alle stoffen worden schoner als ze worden gewassen in onthard water en met de juiste zeep en/of het juiste wasmiddel. Onzuiverheden in hard water zetten zich vast in de weefsels, waardoor ze ruw en stijf worden.

Wit wordt grijs, kleuren vervagen. Hard water zorgt ook voor de ophoping van zeepdrab, dat moet worden afgespoeld om de stoffen schoon te krijgen. Zacht water voorkomt deze problemen.

Handige voordelen van een waterontharder

Bespaar water

Met onthard water, dat minder hard is en minder zeepdruppels bevat, kunt u stoffen schoner wassen met minder spoelen. Zo is het vaak mogelijk voor een wasserij om een spoelcyclus volledig te elimineren, zonder verlies van wasefficiëntie. Waterbesparingen kunnen aanzienlijk zijn!

Handige voordelen van een waterontharder

Bespaar energie

Als u een warm spoelprogramma elimineert, vermindert u de energie die nodig is om dat water te verwarmen. Wanneer kalkaanslag zich ophoopt in uw waterverwarmer, moet u de kalk eerst verwarmen voordat u het water kunt verwarmen. Dat is een verhoging die u niet nodig hebt – en die u kunt voorkomen met zacht water.

Handige voordelen van een waterontharder


waterverzachters prijzen offerte


Lagere leveringskosten

Met onthard water is er minder bleekmiddel nodig en zijn chemische ontharders niet nodig. In plaats van wasmiddelen kunnen zeepjes worden gebruikt, die ingebouwde chemische reinigingsmiddelen hebben. Veel van deze middelen zijn samengesteld met fosfaten of chemicaliën om de hardheid van het water te bufferen.

De ervaring leert dat de totale toevoerkosten tot 50 procent kunnen worden verlaagd. Uw besparing zal afhangen van uw huidig gebruik van chemicaliën, dat rechtstreeks verband houdt met de kwaliteit van uw water.

Handige voordelen van een waterontharder

Verminder de kosten voor het vervangen van linnengoed

Als u een interne wasserij heeft, bent u bezorgd over de vervangingskosten van het linnen. Twee dingen zorgen ervoor dat stoffen verslijten: de mechanische werking van het wassen en de chemische werking. Door zacht water te gebruiken en één spoelcyclus te elimineren, vermindert u de mechanische werking.

Door te bezuinigen op bleekmiddelen, detergenten en andere chemicaliën (waarvan u de meeste niet nodig hebt met zacht water), vermindert u de chemische werking. De kosten voor het vervangen van linnengoed kunnen tot 40 procent dalen, afhankelijk van de hoeveelheid chemicaliën die u nu gebruikt en de kwaliteit van uw water.

Handige voordelen van een waterontharder

Lagere reparatie- en onderhoudskosten

Elk apparaat dat water gebruikt, kan schade oplopen door hard water. Hard water verstopt leidingen en sproeiers, beschadigt kleppen en pompen en vermindert de efficiëntie van de machine.

Als door hard water een waswiel moet worden gerepareerd, betekent dat productieverlies en reparatiekosten. De levensduur van de machine kan ook aanzienlijk worden verkort, wat betekent dat kostbare apparatuur vaker moet worden vervangen.

Handige voordelen van een waterontharder