Voordelen van een waterontharder – de beste waterverzachter kopen : prijzen, merken en modellen vergelijken

De vele voordelen van een waterontharder

Te hard water en teveel kalk in uw leidingwater? Wist u dat een waterontharder hiertegen helpt? Dit is een van de vele voordelen van een waterontharder, ontdek er nog veel meer!

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Voordelen van een waterontharder

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Voordelen van een waterontharder
Voordelen van een waterontharder

9 Voordelen van een waterontharder in uw woning

Een waterontharder in uw woning: 9 voordelen

Het water dat u gebruikt om de was te doen, te koken of als drinkwater, wordt uit de bodem gehaald. Als er veel kalk in de bodem zit, komt er dus ook kalk in het leidingwater terecht. Water met een grote hoeveelheid kalk, wordt ‘hard water’ genoemd. U kunt hard water verzachten door middel van een waterontharder in combinatie met onthardingszout.

Een waterontharder met onthardingszout heeft opvallend veel voordelen. In dit artikel leest u van welke 9 grote voordelen u profiteert wanneer u een waterontharder voor uw woning installeert.

1. Uw waterleidingen kunnen niet verstoppen door kalk

Een van de voordelen van een waterontharder is dat het hard water gefilterd wordt en dat uw leidingen dus niet meer kunnen verstoppen.

Hebt u last van verstopte leidingen maar weet u eigenlijk niet hoe dit komt? Dan is de kans groot dat dit te maken heeft met de aanwezigheid van hard water in uw leidingen. Met een waterontharder, lost u dit probleem op.

Een waterontharder met onthardingszout verandert hard water in zacht water. Dit doet het apparaat door kalk uit het water te filteren. Indien er minder kalk door uw leidingen stroomt, kunnen ze niet langer aangetast worden door kalksteen. Zo zullen ze langer meegaan en spaart u dure herstellingskosten uit.

2. Een dalende energierekening

Een boiler functioneert optimaal wanneer hij niet gehinderd wordt door kalksteen.

Kalksteen heeft een isolerende werking, zo gaat er kostbare gecreëerde warmte verloren.

Het aanschaffen van een waterontharder kan daarom een flinke energiebesparing opleveren. Op lange termijn zal u zo tientallen euro’s per jaar kunnen sparen.

Daarnaast kunnen uw andere apparaten ook niet aangetast worden door kalk.

Dit betekent dat de apparaten als nieuw blijven functioneren en minder stroom gebruiken.

Met een waterontharder bespaart u dus ook op het stroomverbruik van uw apparaten. Zo verdient u uw investering in een mum van tijd terug.

3. U hebt geen last meer van kalkaanslag

Regelmatig schoonmaken heeft geen zin wanneer u te maken hebt met hard water. De kalkaanslag blijft overal hardnekkig opduiken. Op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet. Hier kan u niets aan doen, want dit heeft met de hardheid van uw water te maken. Door in een waterontharder te investeren, lost u dit probleem op. Dit apparaat verwijdert de kalk uit het water, zodat de kalk niet op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet kan blijven zitten.

Door een waterontharder te gebruiken, hoeft u geen anti-kalkmiddelen te kopen om die vervelende kalkaanslag te verwijderen. Dit is niet alleen goedkoper, maar het is ook beter voor het milieu.

|info voordelen van een waterontharder|


Voordelen van een waterontharder
Voordelen van een waterontharder

4. U verhoogt de waarde van uw huis

Door een waterontharder aan te kopen, verhoogt u de waarde van uw huis. U heeft namelijk iets extra’s te bieden bij de verkoop van uw woning. Een waterontharder is dus zeker een meerwaarde wanneer u uw huis wilt verkopen. Een extra reden om de investering te doen.

5. U beperkt uw ecologische voetafdruk

Vindt u het belangrijk om zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu, zodat u uw ecologische voetafdruk kunt beperken? Dan is een waterontharder met onthardingszout ook zeker een goede investering. Dankzij dit apparaat hoeft u minder producten te kopen en gebruikt u de energie in huis effectiever. Wanneer u dit toestel op lange termijn gebruikt in huis, beperkt u uw ecologische voetafdruk drastisch.

6. U voorkomt en geneest bepaalde huidproblemen

Het is belangrijk om uw huid goed schoon te houden. Veel mensen weten echter niet dat het reinigen van de huid met water ook voor problemen kan zorgen. Gebruikt u hard water bij het reinigen van uw huid, dan kan de kalk in het water uw poriën verstoppen. Zo kan de huid niet vrij ademen en kan ze de nodige voedingsstoffen niet opnemen. Een waterontharder kan dus ook bestaande huidproblemen oplossen en andere huidproblemen voorkomen. Uw huid oogt gezonder en straalt meer.

7. Uw was is altijd lekker zacht

Door uw kleding te wassen met zacht water, komt uw was altijd schoon en extra zacht uit de wasmachine. Gebruikt u nu een wasverzachter voor extra zachte was, maar vindt u dit eigenlijk zonde van uw geld of voor het milieu? Ook hier zal een waterontharder goed van pas komen. Met zacht water wassen maakt een groot verschil uit. Omdat uw was dan altijd zacht is, hebt u geen chemische wasverzachters meer nodig.

8. Uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Wanneer u leidingwater gebruikt met een grote hoeveelheid kalk, zullen uw waterleidingen zelf maar ook uw huishoudelijke apparaten daar schade van ondervinden. Dit betekent dat uw wasmachine, uw vaatwasser, uw waterkoker en andere apparaten sneller aangetast worden door kalk. Koopt u een waterontharder om zacht water te gebruiken, dan gaan de apparaten veel langer mee.

9. Uw badkamer is volledig vrij van kalksporen

Tot slot zorgt het gebruik van zacht water in de badkamer ervoor dat uw badkamer altijd volledig vrij is van lelijke kalksporen. Bent u nu elke week uren bezig om uw badkamer helemaal te reinigen en vrij te maken van kalk? Dan kunt u in een waterontharder investeren. Door zacht water in de badkamer te gebruiken, ziet uw badkamer er altijd netjes uit. U hoeft u niet meer te ergeren aan de steeds terugkerende kalksporen in uw badkamer. Zo houdt u meer tijd over om leukere dingen te doen dan de schoonmaak.


waterverzachters prijzen offerte


Geniet van de vele besparingen die een waterontharder u oplevert

De vele besparingen die het gebruik van een waterontharder kan opleveren

Hard water. Het is een term die heel wat mensen bekend in de oren zal klinken. Dat betekent echter niet dat iedereen weet wat hard water eigenlijk is. Hard water heeft die benaming gekregen omdat er kalkdeeltjes in te vinden zijn. De aanwezigheid van deze ruwe deeltjes steen gaven logischerwijze aanleiding tot die benaming. Zacht water is water die een lage hoeveelheid kalk bevat. Door het gebruik van een waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd, kunt u van hard water zacht water maken.

Waarom is dit van belang? Wist u bijvoorbeeld dat de aankoop van een waterontharder u heel wat besparingen kan opleveren? Wist u dat hard water hebben uw energiefactuur kan doen oplopen? Als u het nu in Keulen hoort donderen leggen we het even voor u uit.

De vele besparingen dankzij een waterontharder

In dit artikel leest u over de vele voordelen van een waterontharder.

1. De isolerende kwaliteiten van kalksteen

Wanneer er hard water door een toestel stroomt, kan er kalksteen ontstaan.

Kalksteen is een isolerend materiaal. Dat betekent dat ze warmte zal vasthouden in plaats van ze vrij te geven. Op die manier werkt een toestel dus niet optimaal.
Deze isolerende werking zorgt ervoor dat de verschillende elementen van het apparaat hun werk niet kunnen doen.

Zo is er veel energie nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. (en gaat er dus ook veel energie verloren) Het duurt langer voor een zekere temperatuur is bereikt. Deze verspilling van energie komt voort uit het feit dat de toestellen door de kalkaanslag niet optimaal kunnen functioneren. Dat is vervelend maar het heeft uiteraard ook een effect op de energiefactuur. Die is al hoog genoeg zonder dat kalk ze nog verder de hoogte in jaagt. Een waterontharder zal op dit vlak dan ook heel wat besparingen opleveren.

2. Kalkaanslag en extra poetswerk

Iedereen die ooit al eens geconfronteerd werd met kalkaanslag weet dat kalkaanslag verwijderen een hels karwei is. Uren schrobben, gespecialiseerde producten in huis halen en agressieve detergenten gebruiken. Bovendien zijn dergelijke producten niet goedkoop. Kalkaanslag kost tijd en moeite maar het vormt ook een nog eens een aanslag op de portefeuille. Door de installatie van een waterontharder is dat allemaal niet nodig. U hoeft geen uren te schrobben om kalkaanslag te verwijderen en geen dure producten in huis te halen.

|info voordelen van een waterontharder|


Voordelen van een waterontharder
Voordelen van een waterontharder

3. De levensduur van uw toestellen

Iets waar televisiereclames regelmatig voor waarschuwen: het effect van kalkaanslag op toestellen. Misschien hebt u het zelf al meegemaakt. De waterleidingen van uw vaatwasmachine of wasmachine zijn broos en verstopt geworden door kalkaanslag. Erger nog: de actieve elementen waarop de hele werking berust hebben een witte laag gekregen die voor problemen zorgt.

Kalk is één van de grootste oorzaken van slijtage bij huishoudtoestellen zoals waterkokers, vaatwasmachines en wasmachines. Dit leidt dan ook tot de snellere aankoop van nieuwe toestellen. Met een waterontharder kan u dus besparen omdat toestellen minder snel verslijten waardoor ze minder snel aan vervanging toe zijn. Dat ook beter voor het milieu!

4. De bescherming van de garderobe

Een ander effect van hard water is de vroegtijdige slijtage van kledij. De kalkdeeltjes in het water beschadigen de vezels. Er ontstaan microscopisch kleine scheurtjes in de kledij maar er is ook een verlies aan kleur. Door zacht water te gebruiken verlengt u de levensduur van uw kleding.

5. Het dichtslibben van de waterleidingen

Wist u dat één van de grootste oorzaken van verstopte leidingen kalkaanslag is?
Aan het vrijmaken van verstopte waterleidingen hangt er een stevig prijskaartje vast. Dat is immers iets dat u niet zelf kan doen: daar is een vakman voor nodig. Met een waterontharder kan u dit voorkomen. Besparingen draaien niet alleen maar om wat u minder kan uitgeven maar ook om wat u niet hoeft uit te geven.

Een waterontharder: de slimme investering

Er zijn tal van besparingen en voordelen verbonden aan een waterontharder. Het is ook niet voor niets dat het bedrijfsleven al massaal is overgeschakeld op zacht water. Zij weten al langer dat voorkomen beter is dan genezen. Waarom zou u dat dan ook niet doen? De installatie van een waterontharder is een slimme investering die u in de toekomst veel kan besparen.


waterverzachters prijzen offerte


7 Redenen waarom een waterontharder kopen voor uw woning de beste keuze is – Voordelen van een waterontharder

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een toestel dat – zoals de naam het zelf zegt – de hardheid van het water vermindert en dus de kwaliteit en gezondheid ervan verbetert. De hardheid van het water wordt mede bepaald door de aanwezigheid van bepaalde ionen, zoals magnesium en calcium. Die kunnen schade berokkenen aan waterwaterleidingen en huishoudapparaten. Een waterontharder filtert deze stoffen uit het water. Het resultaat is zacht water, vrij van kalk.

Een waterontharder installeren levert heel wat voordelen op en is dan ook het overwegen waard. Welke voordelen, lees je hier.

7 voordelen van een waterontharder

1. Een waterontharder gaat kalkaanslag tegen

Kalkaanslag treedt op wanneer water verwarmd wordt.

Zo wordt er kalksteen gevormd in waterleidingen en in toestellen zoals een wasmachine, koffiezetapparaat, boilers, waterkokers, … Hierdoor raken ze sneller beschadigd en gaan ze dus ook veel minder lang mee.

Door de verkalking kunnen de verwarmingselementen hun hitte niet meer overdragen op het water waardoor ze oververhit dreigen te geraken. Gevolg? Kapotte toestellen en nodeloze kosten. Een waterontharder kan dit perfect voorkomen.

2. Besparen dankzij een waterontharder

Kalk lijkt misschien een klein obstakel te zijn in het huishouden maar na enkele jaren kan de verkalking in uw toestellen of waterleidingen u duur komen te staan. Onderzoek wijst uit dat uw energiefactuur met 20 % kan stijgen wanneer je de kalkaanslag niet tijdig aanpakt De installatie van een degelijke waterontharder is dan ook dé oplossing om niet alleen je waterleidingen, maar ook je portemonnee te beschermen.

U heeft al veel voordelen van een waterontharder kunnen ontdekken, maar wist u dat er nog meer voordelen van een waterontharder zijn?

3. Veilig water in uw woning

Het ontharden van water – en dus het verkrijgen van zacht en proper water – biedt enkel voordelen voor de gezondheid én voor het huishouden. Er wordt vaak gedacht dat de kalk in hard water een essentiële bouwstof is voor onze botten. Vandaar dat er mensen zijn die weigerachtig staan t.o.v. een waterontharder. Dit is echter een fabel. We halen onze calcium vooral uit onze voeding.

De hoeveelheid die we uit drinkwater halen is verwaarloosbaar. Bovendien zijn waterontharders uitgerust met een zogenaamd mengventiel, die de ontharding binnen de aanbevolen marges houdt. Té zacht water kan namelijk ook nadelig zijn.

Zo is je woning verzekerd van kwalitatief, kalkvrij water.

4. Je huishoudtoestellen intact houden

Niets zo vervelend als huishoudtoestellen die stuk gaan door defecte of verstopte onderdelen. Het zorgt niet alleen voor heel wat frustratie, na verloop van tijd lopen ook de kosten op. Een waterontharder maakt komaf met vroegtijdige slijtage van huishoudtoestellen. Schadelijke stoffen in het water, zoals calcium en magnesium, krijgen geen kans om schade te berokkenen. Je huishoudtoestellen zacht behandelen, dat kan dus met een waterontharder!

|info voordelen van een waterontharder|


Voordelen van een waterontharder
Voordelen van een waterontharder

5. Jezelf tijd én poetswerk besparen

Kalk in hard water is niet enkel nadelig voor waterwaterleidingen en toestellen.

Kalk kan ook je potten en pannen aantasten waardoor je heel wat meer tijd moet spenderen om de kalklaag eraf te krijgen.

Als je afwast, dan wil je natuurlijk dat het snel gaat. Met een waterontharder vermijd je dat kalk zich op je keukengerei kan ophopen.

6. Huid – en haarproblemen voorkomen met een waterontharder

De hardheid van het water kan, zoals eerder vermeld, een negatieve invloed hebben op waterleidingen en op de kwaliteit en levensduur van huishoudtoestellen. Maar te hard water heeft nog een nadeel: het is ongezond voor de huid en het haar.

Onze huid en haar komen zo goed als dagelijks in contact met leidingwater via kranen en douches. De kwaliteit en de hardheid van het water waarmee we ons wassen kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van onze huid en ons haar. Een waterontharder verwijdert schadelijke stoffen uit het harde water, waardoor het niet enkel zachter wordt voor toestellen en waterleidingen maar ook voor onze huid en haar.

7. Agressieve en (vaak) dure detergenten vermijden dankzij een waterontharder

Wat doe je met kookpotten, pannen en andere metalen voorwerpen die geteisterd worden door kalkaanslag? Je doet er alles aan om die kalk zo snel en efficiënt mogelijk te verwijderen. Vaak lijkt het gebruik van agressieve en sterke detergenten dé oplossing te zijn. Niets is minder waar, dergelijke producten zijn dan misschien wel heel goed in het verwijderen van ongewenste aanslag, ze kunnen ook een bedreiging vormen voor het milieu en voor de eigen gezondheid. Bovendien zijn ze vaak erg duur.

Een waterontharder: dé oplossing voor gezond en zacht water

Of je nu je water gezond wil houden, jezelf een hoop afwas wil besparen of gewoon geen geld wil uitgeven aan dure en schadelijke reinigingsmiddelen – een waterontharder kopen is dé oplossing om je woning te voorzien van zacht water. Het is de beste én meest efficiënte manier om problemen door kalkaanslag te voorkomen.


waterverzachters prijzen offerte


9 voordelen van een waterontharder

De doorsnee consument heeft al gehoord over hard water en zacht water.

Meestal reikt de kennis echter niet verder dat.

Wat meestal wel algemeen geweten is, is dat kalkaanslag tal van problemen kan veroorzaken.

Hard water is water met een hoge concentratie kalk.

Zacht water bevat lage concentraties kalk.

Een waterontharder filtert de kalk uit het water waardoor je zacht water verkrijgt.

Maar waarom zou u opteren voor een waterontharder?

Omdat er tal van voordelen aan verbonden zijn natuurlijk.

Belangrijkste voordelen van een waterontharder

1. Besparing op uw energiefactuur

Laten we eerlijk zijn: bij grote beslissingen is het budget meestal doorslaggevend.

Wat zal het kosten, wat brengt het op en is het de investering wel waard?

Een van de voordelen van een waterontharder is dat uw energiefactuur een stuk lager uit zal vallen.

Hoe komt dit?

Kalk is een isolerend materiaal.

Het zet zich vast overal waar het in contact komt met warmte.

Het gebeurt in toestellen en waterleidingen.

Daardoor kunnen toestellen niet meer efficiënt werken en gaat er warmte verloren in waterleidingen.

Er is meer energie nodig om hetzelfde resultaat te bereiken.

Dat energieverlies wordt gecompenseerd door meer energie te verbruiken waardoor uw rekening stijgt.

2. Geen kalkaanslag in de douche

Wie doucht er nu niet graag?

Het water laten stromen terwijl u de temperatuur geleidelijk aan de hoogte injaagt: heerlijk.

Wat minder ideal is, echter, is de kalkaanslag in uw douche.

Het is een prijs die u moet betalen voor die paar minuten plezier.

Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn, dat u de douche een grondige schoonmaakbeurt geeft, elke keer nadat u gedoucht hebt.

Een waterontharder installeren zou echter veel gemakkelijker zijn.

Het zachte water zal geen kalkaanslag achterlaten zodat u in het vervolg zorgeloos kunt douchen.

3. Glanzend en gezond haar

Uw haar is ongetwijfeld belangrijk voor u.

Wist u dat het wassen met hard water schade kan toebrengen en dat het de natuurlijke glans van uw haar wegneemt?

Ruwe kalkdeeltjes brengen het haar beschadiging toe.

Met een waterontharder zijn deze kalkdeeltjes niet in het water aanwezig.

Het gevolg?

Haar dat geen beschadigingen vertoont en een natuurlijke glans heeft.

|info voordelen van een waterontharder|


Voordelen van een waterontharder
Voordelen van een waterontharder

4. Spaarzaam met wasmiddelen

Iedereen die een eigen huishouden heeft weet het: wasmiddelen en schoonmaakproducten zijn duur.

Hard water bemoeilijkt de actieve werking van deze producten omdat zeep niet oplost in kalk.

Het resultaat?

Producten die sneller op geraken dan zou mogen en u die sneller terug in de winkel staat om te veel geld aan nieuwe uit te geven.

Met een waterontharder zullen uw producten wel optimaal kunnen functioneren.

Zo haalt u meer voldoening uit schoonmaken en hoeft u minder producten te gebruiken.

5. U straalt, uw kleding ook

Kalk heeft een vernietigend effect op de kleuren en vezels van kledij.

De ruwe stenen die kalk eigenlijk zijn, brengen de kledij langzaam maar zeker schade toe.

U wast ze kapot.

Door een waterontharder te gebruiken en dus kalkvrij water, doet dit proces zich niet voor.

Het resultaat?

Uw kleding gaat langer mee en de kleuren stralen als nooit tevoren, dankzij een waterontharder.

6. Gezondere huid

Net zoals kalkaanslag effect heeft op toestellen en op het haar, tast het ook de huid aan.

De kalkdeeltjes beschadigen de natuurlijke beschermlaag van de huid.

Doordat de zeep niet kan oplossen geraken de poriën verstopt.

Dit kan irritaties veroorzaken en zorgt ervoor dat de huid harder aanvoelt.

Met een waterontharder zal de natuurlijke beschermlaag van uw huid intact blijven en uw huid zal ook zachter aanvoelen.

7. Geen verstopte waterleidingen

Een verstopte waterleiding is één van de ergste zaken die u kan overkomen.

Het is iets dat niet gemakkelijk op te lossen valt, bovendien zijn er grote kosten aan verbonden.

De voornaamste oorzaak van verstopte waterleidingen is kalkaanslag.

Een situatie die u perfect kan voorkomen met een waterontharder.

Geen verstopte leidingen, geen grote kosten.

8. Uw toestellen hebben een langere levensduur

Kalk zorgt ervoor dat toestellen minder lang meegaan.

De kalkaanslag tast niet alleen het rendement aan maar kan ze ook structureel beschadigen.

Door gebruik te maken van een waterontharder kan u dit echter volledig vermijden.

Geen kalkaanslag betekent dat het rendement van uw toestellen hoger ligt, de levensduur omhoog gaat en u uw toestellen minder snel moet vervangen.

9. Goed voor het milieu

Door gebruik te maken van een waterontharder en ontkalkt water, gebruikt u heel wat minder detergent en schoonmaakproducten in huis.

Bovendien moeten uw toestellen niet zo snel vervangen worden.

Beide zaken hebben een merkbaar positief effect op het milieu.

Het is één van de voordelen van een waterontharder waar de meeste mensen niet bij stilstaan.

|info voordelen van een waterontharder|


Voordelen van een waterontharder
Voordelen van een waterontharder

De vele voordelen van een waterontharder

Op esthetisch vlak is het ontbreken van kalkaanslag een regelrechte overwinning.

U wint tijd en u wordt niet langer ontmoedigd door de steeds terugkerende kalkaanslag.


waterverzachters prijzen offerte


Dit waren enkele voordelen van een waterontharder, maar hier stoppen de vele voordelen van een waterontharder zeker niet. 

Er zijn er nog tal van andere.

Vele particulieren moeten nog overtuigd worden maar wist u dat zo goed als elke onderneming gebruik maakt van een waterontharder?