Redenen om een waterverzachter te kopen – de beste ontharders in België vergelijken: prijzen en merken

Redenen om een waterverzachter te kopen

Last van hard water? Veel kalk in uw leidingen? Dan hebt u redenen om een waterverzachter te kopen.

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Redenen om een waterverzachter te kopen

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Redenen om een waterverzachter te kopen
Redenen om een waterverzachter te kopen

4 redenen om een waterverzachter te kopen

Het is duidelijk dat door de aanwezigheid van metaalionen, bepaalde complicaties kunnen optreden in het water. Het verminderen van de doeltreffendheid van zepen binnen redelijke grenzen is er een van. Dit leidt ook tot de opbouw van kalkaanslag en leidt verder tot galvanische corrosie en het veroorzaken van schade aan het sanitair.

De volgende zijn de belangrijkste problemen in verband met hard water. Hieronder staan ook manieren waarop een ontharder voor hard water de schade verhindert.


waterverzachters prijzen offerte


1. Ophoping van kalkaanslag

Kalkaanslag is de wit gekleurde, harde kalkachtige afzet die vaal gezien wordt in ketels, slecht onderhouden centrale systemen voor warm water en ketels voor warm water. Het is ook te vinden op andere oppervlakken waar de verdamping van hard water heeft plaatsgevonden, zoals oude leidingen.

In soortgelijke, nog moeilijker te reinigen gevallen, brengt kalkaanslag daadwerkelijk schade toe aan het fungeren van andere onderdelen. Het is door de opbouw van kalkaanslag in de pijpen dat de vloeistofstroom en de thermische geleiding gereduceerd wordt tot de buitenste laag. Dit resulteert in een algehele vermindering van de impact van de thermische efficiëntie van de leiding wanneer die gebruikt wordt als een warmtewisselaar.

Dit kan voorkomen worden door een proces genaamd kalk ontharding, die algemeen bekend staat als het “Clark-proces”. Het is een waterontharding methode dat calciumhydroxide gebruikt om de hardheid in het water te verwijderen. Door dit proces worden micro-organismen verwijderd en worden organische stoffen (opgelost) door uitvlokking.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


redenen om een waterverzachter te kopen
redenen om een waterverzachter te kopen

2. Zichtbare zeepuitslag

Zeep kan samengaan met het calcium aanwezig in hard water. Dit mengsel vormt meestal zeepuitslag en dat resulteert in de vorming van een dunne laag op het binnenoppervlak van gootstenen, drainage leidingen en badkuipen.

3. Galvanische corrosie

Deze methode is elektromechanisch en daardoor corrodeert een metaal in een andere op het moment dat beide metalen een elektrisch contact ervaren in de aanwezigheid van een elektrolyt. Hetzelfde proces wordt gebruikt in primaire cellen of batterijen om een elektrische spanning te produceren.

Galvanische corrosie wordt versneld wanneer de pH en corrosie onderdrukkingsdoses niet het juiste aantal hebben. Deeltjes worden vrijgegeven die schade veroorzaken aan circulatiepompen en warmtewisselaars.

Dit kan voorkomen worden door ontharders voor hard water te gebruiken. Vanwege het feit dat magnesium en calcium reeds geëxtraheerd worden, worden de opofferingsanodes voorzien van een kathodische bescherming. Deze zijn duidelijk actiever vergeleken met beschermd metal. Dat is de reden waarom de schade minder zal zijn.

4. Negatieve invloed op huishoudelijke apparaten en sanitair

Hard water kan schadelijk zijn voor de waterleiding thuis. Gewoon water heeft significante hoeveelheden mineralen, zoals ijzer, kalk en calcium. Wanneer er, na verloop van tijd, te veel van deze worden opgebouwd, kan dat een probleem worden. De stroming van het water wordt traag en kalkaanslag wordt opgebouwd op de kanten rond de douche en deuren. Dit kan frustrerend zijn. Anderzijds echter, hoe bewuster u bent over de gevolgen van hard water, het meer u in staat bent om ze te voorkomen.

Het gebruik van stalen leidingen is typisch maar nutteloos voor dit probleem. Hoewel ze moeten vervangen worden, is het verstandiger PVC-leidingen of koperen materiaal te gebruiken, want die zijn immuun voor de gevolgen van hard water.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


4 belangrijkste redenen om een waterverzachter te kopen

Een waterontharder is een geweldig apparaat, dat een einde maakt aan alle problemen die u hebt door het harde water dat aan uw huis wordt geleverd. Wanneer u een waterontharder op de watervoorziening van uw huis bevestigt, komt dit apparaat in actie. Het verwijdert alle onzuiverheden, zoals chloriden, bicarbonaten en sulfaten van calcium en magnesium die het water hard maken.

Wanneer deze verontreinigingen uit het water worden gespoeld, is het schoon en geschikt voor consumptie of voor wassen, baden, schoonmaken en zelfs koken. Kijk eens naar 4 fantastische redenen waarom u een waterontharder zou moeten hebben.


waterverzachters prijzen offerte


U krijgt toegang tot schoon en voedzaam drinkwater

Hard water is absoluut niet geschikt om te drinken. Het bestaat uit verontreinigingen die kunnen leiden tot een verscheidenheid van stoornissen en medische aandoeningen. Zij kunnen u maagklachten bezorgen, uw spijsverteringsprocessen verstoren en cholera, diarree en diverse andere ziekten van de longen, maag en het immuunsysteem veroorzaken.

Een waterverzachter, daarentegen, reinigt het water van deze onzuiverheden, wat het absoluut hygiënisch en voedzaam maakt. Met een waterontharder in uw huis hoeft u niet lang na te denken over het drinken van het water uit de kranen van uw huis.

U verhoogt de gemiddelde levensduur van de afvoerbuizen en machines in uw huis

Hard water is niet alleen ongeschikt om te drinken, maar het is ook funest voor de afvoerbuizen, wasmachines en vaatwassers van uw huis. De kalk in hard water reageert met het metaal van de pijpen en andere machines en begint ze te verrotten. Dit verkort hun levensduur, waardoor u ze regelmatig moet herstellen dan wel vervangen. Echter, wanneer u een waterontharder in uw huis installeert, helpt dit de levensduur van deze onderdelen te verlengen, want zacht water is totaal niet schadelijk voor ze.

Het helpt u uzelf schoon te houden

Hard water vormt een kleverig laagje op uw huid waardoor zeep geen schuim kan vormen en water geen vuil en andere onzuiverheden van uw huid kan wassen. Dit resulteert in een vuile huid die u jeuk kan bezorgen. Wanneer u veel jeuk hebt, loopt uw huid het risico op huidinfecties, zoals eczeem en huiduitslag.

Wanneer u een waterontharder in uw huis haalt, hebt u toegang tot schoon water dat u zal helpen schoon te blijven en dat alle infecties van de huid op afstand zal houden.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


redenen om een waterverzachter te kopen
redenen om een waterverzachter te kopen

U verhoogt de financiële waarde van uw huis

Wanneer de afvoerbuizen van uw huis in goede staat zijn, de ingebouwde vaatwassers perfect in orde zijn en uw huis toegang heeft tot zacht water, wordt de financiële waarde van uw huis hoger. Dit helpt u om een goed bod voor uw huis te krijgen wanneer u besluit om het te verkopen.

Een waterontharder heeft dus niet alleen voordelen voor de gezondheid, maar ook veel financiële voordelen.

Als u wilt profiteren van al deze voordelen, dan moet u er serieus over nadenken om een prima kwaliteit waterontharder voor uw huis te kopen.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


Vier redenen waarom uw huis een waterontharder nodig heeft

Als u in het bezit bent van een gebouw, een kantoor of een huis, kunt u u misschien afvragen of u een waterontharder nodig heeft. Ondanks dat uw watervoorraad wel veilig en gezond kan zijn, zijn er nog steeds een aantal redenen die moeten worden belicht zodat u kunt overwegen om een waterontharder te kopen. In plaats van dat u naar prijzen gaat zoeken van verschillende waterontharders, kunt u de redenen hieronder lezen om te helpen bij uw beslissing:

1. Bespaar honderden euro’s per jaar

Het kan misschien moeilijk zijn om te geloven, maar het is een feit dat waterontharders besparen op uw uitgaven. Volgens onderzoek kan een familie van 4 jaarlijks tussen 600 en 800 euro besparen door het installeren van een waterontharder.

Een waterontharder voorkomt niet alleen schade aan kleding, het verlengt ook de levensduur van apparaten die gebruikmaken van water voor het klaarmaken van eten, zoals koffiemachines. Waterkokers kunnen hier ook van profiteren omdat ze efficiënter gaan werken. Ook zal een wasmachine 50% beter gebruikmaken van water.

Dit kan u misschien wel overtuigen om te betalen voor een waterontharder, afgezien van hoeveel ze kunnen kosten.

2. Het schoonmaken van uw huis wordt veel makkelijker

De prijzen van waterontharders beginnen er heel vriendelijk en uitnodigend uit te zien als u u beseft hoeveel wateronthouders helpen bij het schoonhouden van uw huis. Hard water laat vlekken en witte restjes achter op borden en kranen, die een broeiplek vormen voor bacteriën. Vervolgens moet u gebruik gaan maken van speciale schoonmaakmiddelen om de vlekken en vieze oppervlaktes uit te schakelen. Een waterverzachter filtert de inhoud van water wat zorgt voor deze plekken en spoelt ze weg in de gootsteen. Dit houdt in dat u een zachtere watervoorraad krijgt die het opbouwen van vlekken voorkomt.

3. Uw kleding zal er beter dan ooit uitzien

Momenteel is de markt gevuld met zepen en wasmiddelen die speciaal zijn ontworpen om met hard water te gebruiken tijdens het schoonmaken van uw kleding. Desondanks kunt u tegen moeilijkheden aanlopen als u uw kleding schoon en fris wilt maken, zelfs nadat u de speciale middelen hebt gebruikt. Ook is het zo dat stoffen gewassen met hard water heel stijf worden en er nooit zo goed uitzien als kleding die gewassen wordt met zacht en schoon water.

Koop een waterontharder om een mooi uitzicht van uw favoriete kleding en andere was te garanderen. Zorg er altijd voor dat u uw research doet over de prijzen van waterontharders zodat uw geld niet wordt weggegooid.

4. U zult er gezonder en frisser uitzien dan ooit tevoren

Hard water verpest niet alleen de kwaliteit van kleding, het verpest ook de kwaliteit van uw huid. De kwaliteit van uw haar, de zachtheid van uw gezicht en het vochtgehalte in uw huid worden erg beïnvloed als u hard water begint te gebruiken voor in bad gaan en uzelf wassen.

Omgekeerd is het zo dat mensen die zacht water hebben een veel gezondere huid en veel glanzender haar hebben; het zachte water zorgt ervoor dat deze kenmerken niet worden verpest. U kunt wel crèmes en shampoos gebruiken die u er gezonder uit laten zien, maar desondanks zult u niet de natuurlijke aantrekkelijkheid krijgen die u wel krijgt als u zacht water gebruikt in plaats van hard water.

Voordat u een prijs betaalt voor uw waterontharder, moet u zeker weten dat ze langdurig goed blijven werken, omdat veel waterontharders langer dan 10 jaar goed blijven werken.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


waterverzachters prijzen offerte


Drie manieren waarop waterontkalkers uw leven kunnen vereenvoudigen

Waterontkalkers zijn de perfecte oplossing voor problemen met kalkaanslag in uw huis. Kalkaanslag is calciumcarbonaat dat wordt gevormd wanneer verschillende zouten en ionen van calcium en magnesium met water in contact komen. Het is een wit bestanddeel met een krijtachtig uiterlijk en wordt ook wel “metaalschuim” genoemd. Kalkaanslag presenteert tal van problemen voor u die alleen verholpen kunnen worden met behulp van een water ontkalker.

Hieronder volgen drie geweldige manieren waarop water ontkalkers je leven veel gemakkelijker kunnen maken.

Nooit meer hard water

Het eerste grote probleem dat door kalkaanslag wordt veroorzaakt, is dat het het water hard en onaantrekkelijk maakt. De calcium- en magnesiumresten in het harde water geven het een zeer vieze smaak en geur. Bovendien maken ze het water ook ongezond maken. Hard water kan slecht zijn voor uw maag en het spijsvertering proces verstoren. Het kan ook invloed hebben op uw darmen en blaas. Aan de andere kant kunnen waterontkalkers dit probleem oplossen als ze het kalk uit het water halen, waardoor dit schoon en geschikt voor gebruik wordt.

Schone en perfect werkende leidingen en vaatwassers

Een ander groot voordeel van de waterontkalker is dat ze helpen om de goede conditie van de leidingen en het afvoersysteem en de afwasmachine die in uw huis geïnstalleerd is onderhouden. Kalkaanslag die in hard water aanwezig is heeft de neiging zich af te zetten op alles. Uiteindelijk veroorzaakt het roest. Als de afvoerbuizen en vaatwasmachines roesten, zullen ze problemen krijgen en kunnen niet meer op juiste wijze functioneren.

Daarom moeten ze geheel vervangen worden met nieuwe leidingen en nieuwe vaatwassers, of u moet veel geld uitgeven om ze te laten repareren. Hoe dan ook, het zal veel geld kosten. Een waterontkalker echter zorgt ervoor dat u niet met een van deze problemen geconfronteerd wordt, aangezien ze de kalkaanslag uit het water halen en zo houden ze de leidingen en vaatwassers in uw huis veilig.

Gemakkelijk kleren wassen en afwassen

Hard water levert u ook grote problemen op als het gaat om het wassen van kleren en het afwassen. De kalkaanslag maakt grote gele permanente vlekken op alles wat het aanraakt; of het nu uw kleding, uw borden, de vloer of uw auto is. Als u een van deze dingen met hard water wast, dan is er een goede kans dat er geelachtig vlekken zullen verschijnen. Dit hangt ook aaf van de “hardheid” van het harde water. Als uw kleding en borden vies zijn en permanente vlekken hebben, is het waarschijnlijk dat u er nieuwe bij krijgt, wat ook weer tot onkosten zal leiden.

Toch, met de hulp van een waterontkalker, kan dit probleem opgelost worden. Als de kalkaanslag uit hard water wordt verwijderd, zullen uw kleding en andere dingen schoon en zonder vlekken blijven.

Met al deze voordelen zou u vandaag nog op zoek moeten gaan naar een waterontkalker. Heeft u problemen hebt met hard water en kalkaanslag, dan kunt u niet zonder een waterontkalker.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


redenen om een waterverzachter te kopen
redenen om een waterverzachter te kopen

Een waterontharder zodat je onthard water in je huis hebt

3 redenen waarom een waterontharder essentieel is voor in je huis

Geven je kranen je stromen van hard water?

Ben je erg gefrustreerd door het probleem van hard water?

Wil je voor altijd een eind maken aan dit probleem?

Als je al deze vragen met een duidelijke “Ja!” hebt beantwoord, dan wordt het tijd om een waterontharder in huis te halen.

Bedenk op basis van de volgende redenen waarom het voor jou noodzakelijk is om een waterontharder in huis te hebben en waarom het belangrijk is om vandaag nog naar 1 op zoek te gaan.

1. Waterontharders beschermen de gezondheid van je gezin

1 van de meest belangrijke redenen waarom je serieus moet overwegen om een waterontharder aan te schaffen voor zacht water in je huis is omdat het er voor kan zorgen dat jij en je gezin gezond blijven.

De gezondheid van je gezin zou je eerste prioriteit moeten zijn en om er voor te zorgen dat niks je kan beschadigen, heb je een waterontharder nodig.

Je gezondheid wordt aangetast als er hard water in je huis is, vanwege de onzuiverheden die in hard water zitten.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


redenen om een waterverzachter te kopen
redenen om een waterverzachter te kopen

2. Waterontharders zorgen er voor dat huidinfecties weg blijven

Nog een reden waarom het noodzakelijk is om een waterontharder aan te schaffen in je huis is omdat het je huid beschermt en er voor zorgt dat je altijd schoon blijft.

Hard water kan je huid beschadigen.

Wanneer je doucht met hard water vormt er zich een laagje aanslag op je huid.

Deze laag zorgt er voor dat zeep en reinigingsmiddelen niet in contact kunnen komen met je huid, waardoor het dus onmogelijk wordt om van extra oliën en andere onzuiverheden af te komen.

Wanneer er een plakkerig laagje van vuil en bacteriën op je huid zit, wordt de kans op infecties groter.

Om te voorkomen dat dit gebeurt zou je een waterontharder moeten nemen.

3. Waterontharders verlagen je financiële uitgaven

Als je hard water in je huis hebt, word je vaker ziek; je kleren, borden, afvoerpijpen en douche systeem zijn onbeschermd omdat het harde water hun kwaliteit en functionaliteit aantast.

Al deze problemen leggen meer financiële druk op je schouders.

Deze zware financiële lasten op je schouders kun je verlichten met behulp van een waterontharder.

Als je van deze voordelen wilt genieten dan zou je een waterontharder van goede kwaliteit voor in je huis moeten kopen.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


Ontkalk water met een waterverzachter

Drie voordelen van waterontkalking met een waterverzachter

Waterontkalking is het proces waarbij kalkaanslag, ook wel “kalk” of “aanslag”, verwijderd wordt van hard water om zacht water te maken.

Dit proces wordt mogelijk gemaakt door een waterverzachter.

Het ontkalken van water is een gunstig proces dat je gezondheid (zowel intern als extern) en dat van je huishouden kan verbeteren.

Kijk even naar deze drie voordelen van waterontkalking met een waterverzachter, wat ervoor kan zorgen dat je een beter en veiliger leven gaat leiden.

1. Een waterverzachter houdt het afwateringssysteem van je huis in goede staat.

Één van de grootste voordelen van waterontharding is dat het alle waterleidingen, kranen, douches, vaatwassers en wasmachines in je huis schoon en veilig houdt.

Wanneer er hard water door je leidingen stroomt, werkt dit in op alle soorten metaal in je huis.

De kalkaanslag die gevonden wordt in hard water, hecht zich vast in de buizen, aan het metaal in de vaatwasser, de wasmachine en de kranen en douches in je huis.

Wanneer deze items gaan roesten, zijn ze niet meer in staat om op de juiste manier te werken en gaat hun gemiddelde levensduur achteruit.

De waterleidingen gaan lekken, kranen raken misschien verstopt, uit de douche komt vies water, de vaatwasser en de wasmachine werken niet meer goed enzovoorts.

Met hulp van een waterverzachter zullen al deze problemen opgelost worden omdat zacht water alle bovengenoemde items niet schaadt.

Info: redenen om een waterverzachter te kopen


redenen om een waterverzachter te kopen
redenen om een waterverzachter te kopen

2. Een waterverzachter verwijdert kalkaanslag.

Mensen die geen waterverzachter in hun huis hebben geïnstalleerd, moeten zelf aan slag gaan met de kalkaanslag.

Dit doen ze door zo nu en dan water te koken en dan een vergiet te gebruiken om de aanslag te verwijderen.

Dit is een effectieve methode om aanslag te verwijderen, maar het kost enorm veel moeite en het is moeilijk en inefficiënt.

Een waterverzachter daarentegen heeft een veel makkelijkere en effectievere oplossing voor dit probleem.

Het zal de aanslag van je harde water efficiënt verwijderen, zonder dat jij daar iets voor moet doen.


waterverzachters prijzen offerte


3. Krijg meer geld voor je huis dankzij de waterverzachter.

Een waterverzachter kan je helpen om een betere prijs voor je huis te krijgen.

Wanneer het afwateringssysteem van je huis in goede staat is, en wanneer de kranen, douches en ingebouwde vaatwassers perfect werken, zal de marktwaarde van je huis stijgen.

Dit kan je helpen een goede prijs voor je huis te krijgen als je ooit van plan bent het te verkopen.

Al deze redenen laten zien dat een waterverzachter een wijze keuze is, zelfs op lange termijn, omdat het je kan helpen je huis voor een betere prijs te verkopen.

Om van de voordelen van waterontkalking te profiteren, moet je wel een betaalbare waterverzachter kopen van een betrouwbaar bedrijf.