Meteen naar de inhoud

Prijzen vergelijken van de beste waterontharders – waterverzachter merken en prijzen

Prijs vergelijken van de beste waterontharders in de buurt

Bent u op zoek naar bedrijven in uw buurt die goede waterverzachters installeren?

Hier kan u prijzen, merken en modellen vergelijken van de beste waterontharders in uw buurt.

waterverzachter prijzen vergelijken

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterverzachter prijs

Waterverzachters Prijzen

4 tips waarom het belangrijk is om de prijzen van waterontharders te vergelijken

Elektronische apparaten zijn dure aankopen en kunnen niet zoals consumptiegoederen gelijk worden gekocht.

Slimme consumenten vergelijken altijd eerst merken en prijzen van waterverzachters voordat ze hun uiteindelijke keuze maken.

Sommige consumenten nemen echter de vergelijking van merken niet in overweging en volgen hun instinct, wat soms kan leiden tot een onwenselijke aankoop.

Dit artikel gaat in op de 4 redenen waarom het belangrijk is om de prijzen van een waterontharder te vergelijken.


waterverzachters prijzen offerte


1. Merken van waterontharders

De betrouwbaarheid van een bepaald merk kan gemeten worden door middel van merkvergelijking.

De manier waarop waterontharder bedrijven hun merk prijzen zegt veel over de kwaliteit van hun product.

Veel betrouwbare merken laten klanten de prijzen van waterontharders vergelijken zodat ze kunnen begrijpen waarom een bepaald merk hoog of laag geprijsd is.

Meestal betekent een laaggeprijsd merk dat het bedrijf probeert een plaats op de markt te veroveren door middel van de penetratie strategie.

Een hoge prijs, daarentegen, betekent dat het bedrijf een exclusief merk aanbiedt met functies die waarschijnlijk nergens anders verkrijgbaar zijn.

2. De beste prijs van waterontharders

Veel consumenten vergelijken de prijzen van een waterontharder merk om te zien welke merk een prijs aanbiedt die ze kunnen betalen.

Een grondige prijsvergelijking is een goede manier om een betaalbaar en betrouwbaar merk te vinden.

Niet alle goede merken zijn hoger geprijsd; veel redelijk geprijsde producenten van waterontharders bieden dezelfde kwaliteit en functies als dure merken van waterontharders.


prijzen waterontharders

prijzen waterontharders


3. De beste voordelen en kenmerken van waterontharders

Vergelijk de prijzen van een waterontharder om ervoor te zorgen dat je de voordelen die het merk biedt niet vergeet.

4. Prijs Kwaliteit verhouding van een waterverzachter

De meest voorkomende reden voor de prijsvergelijking van een waterontharder is om de beste prijs kwaliteit verhouding te vinden.

Is een bepaald merk van waterontharders het geld waard?

Bied het alles wat je nodig hebt tegen een redelijke prijs?

Is het bedrijf en merk betrouwbaar genoeg?

Heeft het bedrijf voldoende personeel?

Bestaat het waterontharder bedrijf al meerdere jaren?


waterverzachters prijzen offerte


Vergelijk prijzen van waterontharders in de buurt

Een goede vergelijking helpt je om de bovenstaande vragen te beantwoorden en uiteindelijk te helpen beslissen bij de aankoop van het merk waterontharder.

Leg de focus op de meest belangrijke aspecten bij de prijsvergelijking van waterontharders: de functies van het merk bij een bepaalde prijs, de betrouwbaarheid van het merk bij een bepaalde prijs en de voordelen die door het merk worden aangeboden bij een bepaalde prijs.

De vergelijking zal je helpen om dieper in te gaan op de merken van waterontharders en de algehele waarde die ze bieden.

Waterverzachter prijs

Prijs waterverzachterMechanische waterverzachterElektronische waterverzachter
WerkingVolume gestuurdElekticiteit, spoelingen
Installatie€ 150 tot € 200€ 150 tot € 200
Waterverzachter€ 800 tot € 1200€ 1200 tot € 1800
Zout€ 0,50 of meer per kilo€ 0,50 of meer per kilo
OnderhoudOptioneelrond de € 120
De gemiddelde prijs van een waterverzachter in België.

prijzen waterontharders

prijzen waterontharders


Waterontharder prijzen: hoeveel kost een waterontharder?

De prijs van een waterontharder

Net zoals bij elke investering is het belangrijk om bij de aankoop van een waterontharder rekening te houden met één van de belangrijkste factoren, namelijk de kostprijs. Hoewel een waterontharder een duurzame investering is, en u op termijn dus eigenlijk geld kan opleveren, is er natuurlijk ook een initiële kostprijs aan verbonden.

Bovendien verschillen waterontharder prijzen onderling. Daarom is het nuttig om de werking van een waterontharder te begrijpen. Zo weet u wat een dergelijk systeem precies inhoudt, en wat de voordelen ervan zijn. Op die manier krijgt u een beter zicht op wat u voor uw geld krijgt.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder is een systeem dat leidingwater ‘zachter’ maakt, door er de aanwezige mineralen (zoals kalk en magnesium) eruit te filteren. Hierdoor wordt het water zachter en laat het geen kalk achter op bijvoorbeeld potten en pannen. Gewassen kledij gaat dan bijvoorbeeld ook zachter aanvoelen. Daarbij is het water minder schadelijk voor waterleidingen, aangezien het ontdaan werd van kalk.


waterverzachters prijzen offerte


Een waterontharder maakt het gebruik van schadelijke en agressieve detergenten overbodig, waardoor u ook nog eens geld kunt besparen. De afwezigheid van dergelijke producten is ook nog eens voordelig voor het milieu. Een win-win situatie dus als u een waterontharder koopt.

Waterontharder prijzen: bepalende factoren

Nu de voordelen van een waterontharder duidelijk zijn, is het de bedoeling inzicht te krijgen in de prijs van een dergelijk systeem. Waterontharder prijzen kunnen in sommige gevallen hoog lijken, hoewel de voordelen overduidelijk zijn.

Een waterontharder zorgt er o.a. voor dat kookgerei zoals potten en pannen, waterleidingen, wasmachines en dergelijke veel langer meegaan wanneer ze zacht water gebruiken. In die zin biedt het dus eigenlijk eerder financiële voordelen dan nadelen. Natuurlijk moet ook rekening gehouden met eventuele reparaties en onderhoud, factoren die de kosten in zekere mate kunnen beïnvloeden. Andere factoren die de waterontharder prijzen beïnvloeden, zijn voorbeeld:


prijzen waterontharders

prijzen waterontharders


1. Het type waterontharder

De manier waarop de waterontharder functioneert bepaalt grotendeels de prijs ervan. Zo zijn er bijvoorbeeld mechanische en elektronische waterontharders. Het verschil ligt dan in het besturingssysteem.

Mechanische ontharders werken met een tijdschakelaar die op vooraf vastgestelde tijdstippen een spoeling uitvoert. Dit is het meest eenvoudige systeem en dus ook het goedkoopste systeem.

Elektronische waterontharders worden op een elektronische manier aangestuurd. Er is keuze tussen diverse programma’s, er is controle over het waterverbruik, enzovoort. Dit systeem heeft als voordeel dat er over het algemeen minder water en zout verbruikt wordt, wat natuurlijk goedkoper uitkomt op lange termijn. De kostprijs ligt dan wel iets hoger.

De keuze die u maakt hangt af van uw noden: als u vaak op reis bent of wanneer uw waterverbruik afhangt van het seizoen, dan is een elektronische ontharder ideaal. Is uw verbruik eerder constant, dan is een mechanische ontharder misschien een betere optie.

De waterontharder prijzen gaan dus hand in hand met uw verbruik.

2. Het onderhoud

Waterverzachters moeten natuurlijk goed onderhouden worden. Ook dat heeft een impact op de waterontharder prijzen en op de kosten. Het is eigenlijk beter om een duurder systeem te kopen waar u naderhand minder werk aan heeft, dan een spotgoedkope variant die regelmatig hersteld moet worden. Op lange termijn denken is de beste manier om overbodige kosten te voorkomen!

Vaak bieden firma’s u de mogelijkheid om een onderhoudscontract te nemen, waardoor de initiële prijs van de waterontharder lager zal liggen. Het is in dit geval aangeraden om duidelijke informatie te vragen over de prijs van eventueel het onderhoud. Zo weet u steeds wat u kan verwachten.


waterverzachters prijzen offerte


Onmisbaar bij een waterontharder is het regeneratiezout. Vaak biedt men bij zo’n onderhoudscontract ook de levering van zout aan. Aangezien het systeem niet zonder kan, is het zeker aangeraden om hier ook gebruik van te maken. Dan bent u zeker dat u kwaliteit in huis haalt en zal u nooit zonder vallen.

3. Het volume

Het volume water dat de waterontharder zal verbruiken is ook van belang. Als uw waterontharder te klein is zal deze te vaak spoelen. Een te groot systeem verbruikt dan weer meer zout dan nodig. Bij de keuze van uw waterontharder dient u hoe dan ook rekening te houden met hoeveel personen er gebruik van zullen maken en hoeveel water ze samen gemiddeld verbruiken. Het antwoord op deze vragen is bepalend voor de aankoop en dus voor de waterontharder prijzen.

4. De BTW

Ook bij waterontharders komt BTW kijken: als uw huis ouder is dan 10 jaar, dan kunt u profiteren van een verlaagde BTW van 6 % wanneer u een waterontharder laat installeren door een specialist. Is dit echter niet het geval, dan bedraagt de BTW 21 %. Bij een ontharder van pakweg 1000 euro betekent dit al een besparing van 150 euro!


prijzen waterontharders

prijzen waterontharders


De gemiddelde waterontharder prijzen

Waterontharder prijzen starten over het algemeen ongeveer vanaf 700 à 800 EUR. Voor de particuliere mark kan de prijs tot zo’n 2500 EUR oplopen maar dat is natuurlijk volledig zelf te kiezen. Een waterontharder is zijn geld meer dan waard, ongeacht het systeem dat u kiest. Er zijn geen betere of slechtere, elk systeem heeft zijn eigen nut.

Het systeem dat overeen komt met uw verbruik is voor u het meest geschikt. Hoewel dergelijke prijzen voor veel mensen veel te hoog lijken te liggen, is het belangrijk rekening te houden met het rendement van de investering. De nadelen van een waterontharder kunnen hoe dan ook niet op tegen de voordelen die u ervan zult ondervinden. Laat u dus niet afschrikken door waterontharder prijzen, denk op lange termijn!

Bij de aankoop van een waterontharder is het aangeraden om u goed te informeren over de mogelijkheden, de variaties, bijkomstigheden, voordelen en nadelen. Alleen zo kan u een bewuste en rendabele keuze maken. De prijs van een waterontharder is de voordelen die het biedt voor het milieu, het wooncomfort en uw gezondheid immers meer dan waard.

Hoeveel betaal ik voor een goede waterontharder?

Hard water heeft veel nadelen en kan u veel geld kosten. In dit artikel kunt u meer lezen over de nadelen van hard water, wat u kunt doen om dit tegen te gaan en wat de kosten van een waterontharder zijn.

Op het einde geven we nog enkele tips om u te helpen bij de aankoop van een waterontharder. Wat zijn de do’s en dont’s? Waar moet u op letten? Lees snel verder!

Hard water en de nadelen

Hard water is water waar relatief veel kalk in zit. Bij zacht water is deze concentratie kalk veel lager. De meeste mensen hebben thuis last van hard water. De bodem in dit deel van de wereld bevat relatief veel kalk. Gelukkig is er geen risico op gezondheidsproblemen bij hard water. Toch kan hard water heel wat schade berokkenen. Hieronder enkele nadelen:


waterverzachters prijzen offerte


Schade aan apparatuur

Apparatuur zoals vaatwassers, wasmachines, koffiezetapparaten en waterkokers lijden onder hard water. Dit zijn allemaal toestellen die met warm water werken. Kalksteen ontstaat wanneer hard water verwarmd wordt. Het is behoorlijk hardnekkig. Eens het gevormd is, is het moeilijk te verwijderen.

Daarbij komt dat het een isolerende werking heeft. De toestellen zijn na verloop van tijd dus niet meer in staat om de gecreëerde warmte af te geven en moeten steeds harder werken om hetzelfde resultaat te bereiken. Zo gaat er heel wat energie verloren en kunnen de toestellen oververhit geraken.

Het is dan ook zo dat de levensduur van deze apparaten flink achteruit gaat bij gebruik van hard water.

Schade aan kleding

Het schrikbeeld van een volledig verkalkte wasmachine is ons allen bekend. Maar wist u dat ook uw kledij serieus kan afzien door kalk? Kalk lost niet op in water. In combinatie met zeep vormt het zelfs een nieuwe chemische verbinding.

Dat verklaart waarom uw was snel grauw wordt en uw kleuren vervagen. Zeker bij witte kledij valt dit op. Bovendien moet je in hard water ook dubbel zoveel, of meer zeep gebruiken. Daarnaast geraakt ook de vezel beschadigd. De kalkdeeltjes hebben een ruwe structuur. Tijdens het wassen en zwieren brengen die deeltjes de vezels schade toe.


prijzen waterontharders

prijzen waterontharders


Kalkaanslag op sanitair, glaswerk en porselein

Kalk is ook de boosdoener in uw interieur. Een nieuwe badkamer wordt heel snel lelijk door de gevolgen van kalk. Er blijven vieze resten achter in de douche. De voegen kleuren geelbruin. Kranen worden lelijk. Er ontstaan bruine vlekken in het toilet, enz. Ook de vaat wordt ontsierd door opgedroogde kalkdruppels. Zacht water hebben maakt echt een groot verschil. Alles blijft veel langer mooi en fris. Schoonmaken met zacht water geeft de voldoening die je verwacht na al dat harde werk.

Hogere energierekening

Misschien wel het belangrijkste nadeel van hard water wel uw stijgende energierekening.

Zoals eerder vermeld heeft kalk een isolerende werking. Bij kalkaanslag kan kalk dus de warmte vasthouden, waardoor die warmte verloren gaat. Dit doet uw energierekening oplopen! Dit is niet alleen het geval in toestellen. Dit gebeurt ook in uw centrale verwarming. Je mag er niet aan denken hoeveel nodeloze euro’s er zo verloren gaan.


waterverzachters prijzen offerte


Gelukkig bestaan er waterontharders

Dat hard water veel nadelen heeft, daar bestaat geen twijfel over. Omdat kalk niet schadelijk is voor de gezondheid, filteren watermaatschappijen dit er meestal niet uit.

Vandaar dat u zelf naar een oplossing moet zoeken. Gelukkig bestaan er waterontharders. Met een waterontharder profiteert u toch van zacht water in een gebied waar normaal gesproken hard water uit de kraan komt! Op lange termijn kan u zo veel geld besparen. U moet minder antikalkmiddelen kopen, uw kleding blijft langer mooi, toestellen gaat langer mee én uw energierekening zal dalen.

Een waterontharder kopen

U hebt besloten om een waterontharder te kopen. Waar moet u op letten bij de aankoop?

Wij geven u enkele tips zodat u de juiste keuze kan maken.


prijzen waterontharders

prijzen waterontharders


Een investering met maximaal rendement

Een goede waterontharder kost u ongeveer 1200 tot 1600 euro. Dit lijkt misschien veel. U moet het echter zien als een investering. U zal de aankoopsom dan ook op relatief korte tijd terugverdienen. Deze toestellen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Een goed onderhoud is dan wel noodzakelijk. Gelukkig houdt dit niet veel in. Waterontharders zijn duurzaam ontworpen. Het zijn ook gebruiksvriendelijke toestellen. Het enige wat u moet doen is het zoutreservoir regelmatig aanvullen.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn uiteraard ook goedkopere waterontharders op de markt. Of je kan ze tweedehands kopen via het internet. Zoals zo vaak is goedkoop echter duurkoop. Het is namelijk zo dat goedkopere toestellen vaker moeten gespoeld moeten worden. Hierdoor verbruik je een stuk meer water dan bij een goede waterontharder. Ze zijn ook minder duurzaam. Bij een defect zal u niet dezelfde service krijgen als bij een erkend leverancier. Voor de installatie en het onderhoud staat u er dan ook alleen voor.

Als er dan iets fout gaat, zal u toch een expert moeten raadplegen en dan kost het u toch meer. Denk dus goed na voor u uw aankoop doet.


waterverzachters prijzen offerte


Kies voor een erkend installateur en geniet van een verlaagd btw-tarief

Een erkend installateur zal uw waterverbruik eerst volledig analyseren. Op basis daarvan zal hij u het juiste toestel aanraden. Zo bent u er ook zeker van dat uw toestel op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Wist je dat woningen ouder dan 10 jaar van een verlaagd btw-tarief kunnen genieten? De installatiekost bedraagt dan slechts 6 % i.p.v. 21 %!

Met een waterontharder maakt u van uw harde water zacht water. Dit biedt u vele voordelen. U kan zo veel geld uitsparen. Een goede waterontharder kost tussen de 1.200 en 1.600 euro. Kies voor kwaliteit en laat u niet verleiden door goedkope alternatieven. Persoonlijk advies is belangrijk. Zo bent u er zeker van dat uw waterontharder aangepast is aan uw verbruik. Laat uw toestel ook zeker installeren door een professional. Zo vermijd je extra kosten en hebt je een aanspreekpunt voor het onderhoud of bij een defect.