Prijzen van waterverzachters

Prijzen van waterverzachters

U wilt prijzen vergelijken van waterverzachters?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterverzachter installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Prijzen van waterverzachters

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Prijzen van waterverzachters

Prijzen van waterverzachters

Wat zijn de prijzen van waterverzachters? 5 nuttige tips

In dit artikel vindt u info over de prijzen van waterverzachters. We kennen allemaal wel die vervelende kalkaanslag. Helaas ontstaat die snel, komt dit voor op veel plekken en is het niet altijd even makkelijk te verwijderen. Deze kalkaanslag wordt veroorzaakt door zogenaamd ‘hard water’. Natuurlijk ziet hard water er net zo zacht uit als zacht water. Hard water betekent enkel dat er relatief veel kalk in het water zit. Gelukkig is dit niet schadelijk om te drinken, echter, het heeft wel veel andere nadelen. Zacht water is over het algemeen beter en kan zelfs veel kosten besparen!

Maar wat als u nu toevallig net in een gebied woont waar er hard water voorkomt? Dan is er natuurlijk weinig aan te doen, zou u zeggen. Niet helemaal waar! Gelukkig valt er van hard water gewoon zacht water te maken met een waterontharder. Een waterontharder zet uw harde water, wat normaal uit de kraan komt, gewoon om in zacht water. Dit zacht water heeft veel voordelen ten opzichte van hard water. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van een waterontharder. Ook zullen we meer vertellen over de kosten. Kortom, 5 dingen die u moet weten over een waterontharder!


waterverzachters prijzen offerte


1. Geld besparen: Kleding en apparatuur gaat langer mee, energierekening daalt

In dit artikel vindt u info over de prijzen van waterverzachters. U zou het misschien niet meteen verwachten, maar ook kleding lijdt onder hard water. De kalkdeeltjes die in het water zitten tasten kleding snel. Hierdoor beschadigt kleding sneller en blijft ook de kleur minder lang mooi. Super zonde natuurlijk, waar dat mooie zwarte jurkje nog zo mooi zwart was bij de aankoop, is het na twee keer wassen al niet meer zo zwart meer. Na een paar maanden lijkt het zelfs meer op grijs dan op zwart. Natuurlijk kun je weer een nieuw zwart jurkje kopen maar dit is niet echt de oplossing. Naast dat het veel geld kost zal ook dit jurkje hoogst waarschijnlijk niet lang mooi blijven.

Naast dat hard water niet goed is voor kleding tast het ook apparatuur aan. Kalk blijft achter in het apparaat, ook als het water al is weggespoeld. Apparatuur zoals waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines, drogers maar ook vaatwassers leven een stuk langer als hier zacht water voor wordt gebruikt. Dit scheelt aanschaf- en reparatiekosten.

Met een waterontharder zorgt u dat uw kleding en huishoudelijke apparatuur langer mee gaan. Daarnaast bespaart u ook nog eens op de energierekening. Kalk isoleert en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de warmte niet goed doordringt in uw huis. Hierdoor kunnen de stookkosten in de winter behoorlijk oplopen. Doordat er met zacht water minder kalk aanslag ontstaat verbruikt u minder energie. Dit scheelt uiteindelijk ook veel in de kosten. Hoewel de aanschaf van een waterontharder wel wat kost, zijn dit enkele redenen waardoor u flinke kosten gaat besparen.


prijzen van waterverzachters

prijzen van waterverzachters


2. Een indicatie van de kosten van een waterontharder

In dit artikel vindt u info over de prijzen van waterverzachters.  “Maar wat kost een waterontharder dan precies?”. Deze vraag wordt vaak gesteld. Wat een waterontharder kost hangt van verschillende factoren af. Uiteraard hangt het af van het soort waterontharder waar u in geïnteresseerd bent. Over het algemeen moet u rekenen op een prijs tussen de 1250 en 1600 euro.

Dit is erg ruim genomen, we snappen dat u liever een exacte prijs zou horen. Echter, de prijs varieert flink. De prijs hangt onder andere af van het type besturingssysteem, de grootte, de installatiekosten, het jaarlijks onderhoud en de zoutkeuze.

3. Goedkoop is duurkoop

Uiteraard snappen wij dat u het liefst niet voor een te duur model gaat. Echter, vaak zijn de duurdere modellen van een waterontharder wel van betere kwaliteit. Bij de aanschaf kost zo’n apparaat wel wat, maar op lange termijn zijn de duurdere waterontharders juist goedkoper. Dit komt omdat ze in de meeste gevallen ook duurzamer zijn.

U verbruikt dus bijvoorbeeld minder water. Dit scheelt op lange termijn dus in de kosten. Ook zijn ze van betere kwaliteit waardoor er kosten worden bespaard op onderhoud en reparatie. Uiteraard heeft u ook graag een waterontharder die lang mee gaat en goed blijft werken.

Bij een goedkoop apparaat is de kans groter dat deze snel kapot gaat waardoor u met de kosten blijft zitten.
Uiteraard is de prijs een factor die zwaar mee weegt. We willen vooral meegeven dat dit niet de enige factor is die mee gewogen moet worden! Er zijn belangrijke factoren die op de lange termijn zorgen dat u een goede koop heeft gedaan. Ten alle tijden is het aan te raden om professioneel advies in te winnen. Een professional kan u namelijk goed adviseren. Verder zullen zij rekening houden met uw situatie.

4. Tweedehands toestellen en de nadelen

Soms wordt er nog wel eens gekozen voor een tweedehands waterontharder. Natuurlijk begrijpen wij dat dit een aantrekkelijke keuze lijkt. De een doet er niets meer mee en de ander koopt hem goedkoop over! Echter, vaak is het niet duidelijk wat de staat is van een tweedehands waterontharder. Daarnaast zit er ook meestal geen garantie meer op. Als laatst is de installatie van een waterontharder beter om uit te besteden.

Vaak gebeurt dit bij de aankoop van een nieuwe waterontharder wel en bij een tweedehands versie niet.
De prijs van een waterontharder is natuurlijk een belangrijke factor bij de aanschaf van een waterontharder. Echter, hou er rekening mee dat goedkoop duurkoop kan zijn!


waterverzachters prijzen offerte


5. Vergelijken levert veel op

Een laatste nuttige tip is dat vergelijken van apparaten veel op kan leveren. Door goed na te gaan welk apparaat welke functies heeft kunt u makkelijker een keuze maken. Zet zaken zoals prijs, soort zout en kwaliteit naast elkaar op een rij.

Ook kunt u zich laten adviseren door een professional. Deze zal u kunnen helpen met een keuze.
Ga dus niet zomaar met de eerste de beste waterontharder naar huis. Ook is het af te raden om puur op de prijs af te gaan zonder verdere functionaliteiten te hebben vergeleken. Een waterontharder is een investering die veel kan opleveren. Het is dus zeker aan te raden om goed na te denken over welke waterontharder het meest geschikt is voor uw situatie!

De prijzen van waterverzachters

In dit artikel vindt u info over de prijzen van waterverzachters. Een waterontharder heeft veel voordelen. Doordat het hard water omzet naar zacht water kunt u veel kosten besparen. Niet alleen gaat uw kleding langer mee, ook de levensduur van uw apparatuur wordt flink verlengd. Dit scheelt zowel in de onderhouds- als aanschafkosten. Verder kunt u met een waterontharder ook nog eens flink besparen op de energierekening. Kortom, een waterontharder kost wel iets, maar levert ook veel op.

Waar moet u op letten bij de aanschaf? Allereerst is het belangrijk om niet direct op de prijs af te gaan. Het is aan te raden om samen met een professional te kijken naar de mogelijkheden. Samen kunt u tot een goede keuze komen. Wat af te raden is, is om voor een tweedehands model te gaan. Deze beschikken vaak niet meer over garantie.

Daarnaast weet u niet zeker wat de staat van een tweedehands apparaat is. Als laatst is het verstandig om verschillende waterontharders met elkaar te vergelijken en de tijd te nemen voor uw keuze. Zet goed op een rijtje wat u zoekt en welke waterontharders hier bij passen. Zo komt u efficiënt tot een goede en betrouwbare keuze.

Info: de prijzen van waterverzachters


7 tips: wat is een gemiddelde prijs van een waterontharder?

De prijzen van waterverzachters

Hard water vormt en bedreiging voor heel wat huishoudens, en men gaat dan ook op zoek naar de meest efficiënte manieren om problemen te voorkomen. Als u in ene gebied woont met hard water, dan is een waterontharder misschien wel dé oplossing. Een waterontharder is een systeem dat hard leidingwater zachter maakt door de kalk eruit te verwijderen.

Hierdoor gaan waterleidingen onder snel dichtslibben en komt er geen kalklaag op de douchevloer terecht. Een dergelijk systeem biedt heel wat voordelen voor uw gezondheid, het huishouden én het milieu, en is dan ook de investering waard.

De prijzen van waterverzachters, de 7 belangrijkste factoren

Als u overweegt om een waterontharder te laten plaatsen, dan is het natuurlijk belangrijk dat u waarde krijgt voor uw geld. Dergelijke systemen komen in verschillende vormen, formaten en soorten, en daar hangt logischerwijs ook altijd een andere prijs aan vast. De volgende 7 factoren geven u een beeld van wat u van de prijs kunt verwachten, afhankelijk van uw keuze. Op die manier bent u zeker dat u precies in handen krijg wat u verwacht, zodat u op de lange termijn kunt genieten van de voordelen van een dergelijke installatie! De prijsbepalende factoren zijn:

1. De capaciteit van de ontharder speelt een rol

Zoals reeds vermeld komen waterontharders in diverse formaten, en dat bepaalt ook grotendeels de prijs die u ervoor betaalt. Het juiste formaat ontharder kiezen is van essentieel belang om de uiteindelijke kostprijs van het systeem lager te houden. Als u bijvoorbeeld een té grote ontharder laat installeren voor uw situatie, dan zal er teveel water onthard worden en ook teveel zout gebruikt worden voor de regeneratie.

Is de ontharder dan weer te klein, dan geraakt het regeneratiezout veel te snel verzadigd en moet de filter om de haverklap gespoeld worden. Het is ten eerste aan de verkoper om u hierover goed te informeren zodat u de juiste keuze kunt maken!

2. Het formaat van de ontharder heeft ook een invloed

Ook de grootte van het systeem speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Zo zijn kleinere systemen over het algemeen iets goedkoper, maar dat is ook lang niet altijd het geval. Een kleiner systeem is echter wel aangeraden als u bijvoorbeeld slechts over weinig ruimte beschikt, en de waterontharder in een hoekje wil kunnen plaatsen (bijvoorbeeld in de kelder). Een groot systeem is dan weer ideaal voor grotere huishoudens die genoeg plaats hebben.

Info: de prijzen van waterverzachters


3. Het soort waterontharder beïnvloedt de prijs

Over het algemeen kunnen waterontharders onderverdeeld worden in twee soorten: elektronische en mechanische types. De keuze die u maakt bepaalt grotendeels de prijs die u ervoor zal betalen.

– Een mechanische ontharder

Dergelijke systemen werken heel erg eenvoudig. Door middel van een tijdsschakeling wordt bepaald wanneer de filter gespoeld wordt met zout. Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met hoeveel water gebruikt wordt. Mechanische ontharders zijn doorgaans 20 % goedkoper dan een elektronische variant.

– Een elektronische ontharder

Een elektronische of digitaal gestuurde waterontharder geeft u de mogelijkheid om de spoelingen van het systeem volgens bepaalde programma’s te regelen. Zo kunnen deze afgestemd worden op het waterverbruik, waardoor ze veel zuiniger te werk gaan dan een mechanische ontharder. De systemen op zich zijn echter wel iets duurder, en zijn te koop vanaf 1250 euro.

4. De kostprijs voor het onderhoud van de waterontharder

Net zoals dat bij alle toestellen het geval is, speelt onderhoud een belangrijk rol. Zowel bij het bepalen van de prijs als de levensduur ervan! De prijs van het onderhoud wordt vaak onderschat, en daarom is het beter dat u kiest voor ene systeem dat langer meegaat en waar minder onderhoud voor gedaan moet worden. Een goedkoop systeem klinkt dan wel interessant, uiteindelijk kan het zijn dat u er veel meer voor betaalt omdat onderdelen sneller kapot gaan.

5. De aankoop van regeneratiezout voor de spoeling van de ontharder

Regeneratiezout is essentieel om een goede werking van de waterontharder te verzekeren, en vaak vergeet men dat dit ook ene investering is. Zonder zout kan de ontharder niet gespoeld worden, waardoor het systeem al snel niet langer zal functioneren. Gaat u dus op zoek naar kwalitatief, maar niet al te duur regeneratiezout die de werking van de ontharder verzekert zodat u er nog lang gebruik van kunt maken.

Zout aanvullen maakt eigenlijk dele uit van het onderhoud, en valt bij veel aanbieders onder het onderhoudscontract. Soms is het echter voordeliger als u het zout zelf aankoopt. Hierbij is het echter wel van belang dat de kwaliteit van het zout goed is en de prijs niet te hoog ligt! Zo smelt te goedkoop zout veel sneller, waardoor de filter verstopt kan komen te zitten.

Info: de prijzen van waterverzachters


prijzen van waterverzachters

prijzen van waterverzachters


6. De BTW op de prijs van een waterontharder heeft ook een invloed

Een niet onbelangrijk aspect bij de kostprijs van een waterontharder is de BTW die erbij komt kijken. Zo is het interessant om te weten dat u slechts 6 % BTW betaalt als u het systeem laat installeren in een woning die ouder is dan tien jaar (vermits u dit overlaat aan een specialist). Is de woning echter jonger dan 10 jaar, dan betaalt u het standaardtarief van 6 %. Op een waterontharder kan dit dus al een hele besparing betekenen.

7. Een onderhoudscontract voor voordeliger onderhoud op de lange termijn

Installateurs en verkopers van waterontharders geven u vaak de mogelijkheid om goedkoper een systeem te kopen als u daarbij een onderhoudscontract afsluit. Onder het onderhoud vallen onder andere het aanvullen van het zout en het reinigen van de filter, zoals al vermeld werd.

Dit is natuurlijk erg handig, aangezien u dan daar zelf niet meer bezig mee moet zijn. Ook dergelijke contracten hebben echter een invloed op de uiteindelijke kostprijs van een ontharder, en u goed informeren is dan ook aangeraden om onaangename kosten te vermijden op de lange termijn! Duidelijke informatie verkrijgen van de installateur is van essentieel belang zodat er geen misverstand ontstaan.

Info: de prijzen van waterverzachters


5 nuttige tips bij het vergelijken van prijzen voor een waterontharder

De prijzen van waterontharders

Een waterontharder is hoe dan ook een goede investering als u te maken heeft met hard water in uw huishouden. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar een systeem dat perfect aansluit op hun behoeftes en situatie.

Water ontharden zorgt ervoor dat huishoudelijke toestellen langer meegaan, dat uw bad en douche gespaard blijven van kalk, en daarbij bespaart u ermee op de energiefactuur. Natuurlijk moet u voor een dergelijke ontharder een zekere prijs bepalen, en daar meer informatie over krijgen is belangrijk om goed te kunnen kiezen.


waterverzachters prijzen offerte


5 factoren die de prijzen van waterontharders bepalen

Bij de prijzen van waterontharders komt meer kijken dan enkel de aankoopprijs. Er zijn nog enkele andere belangrijk factoren waar u best rekening mee houdt, als u duidelijkheid wil scheppen over hoeveel u nu precies moet betalen. Een overzicht:

1. Het type waterontharder speelt een rol

Ten eerste speelt natuurlijk het soort waterontharder een rol bij de prijzen. Hiermee wordt de werkwijze en sturing van het systeem bedoeld, waarbij een onderscheid kan gemaakt worden tussen twee soorten: elektronische en mechanische waterontharders.

Mechanische ontharders werken met behulp van een soort tijdschakelaar die bepaalt op welke tijdstippen het systeem wordt gespoeld. Dit gebeurt hoe dan ook, ongeacht hoeveel water u verbruikt. Dit systeem werkt erg eenvoudig, en de prijs ervan ligt dan ook ongeveer 20 % lager dan bij de elektronische modellen.

Een elektronische ontharder werkt, zoals de naam zelf zegt, elektronisch aangedreven en stelt u in staat verschillende tijdprogramma’s te gebruiken om spoelingen uit te voeren. Daarbij kunt u ook bijvoorbeeld het waterverbruik opvolgen, enzovoort.

Het grote voordeel van een dergelijk systeem is dat u minder water en zout verbruikt, doordat er niet onnodig gespoeld wordt. Op jaarbasis kunt u zo tot wel 100 euro besparen. De aankoopprijs van een elektronische ontharder ligt wel iets hoger, vanaf 1250 euro.

Welk type kiest u nu het beste? Als u vaak op reis gaat en veel bezoek krijgt, dan is uw waterverbruik natuurlijk anders. Ook afhankelijk van het seizoen kan hier een verschil in ontstaan. Een elektronische ontharder is in dit geval de beste keuze. U betaalt dan wel iets meer, maar op de lange termijn kunt u heel wat besparen door de lagere water- en zoutverspilling.

Als u echter een vaste routine heeft en uw waterverbruik iedere dag ongeveer gelijk is, dan is een mechanische ontharder de beste optie. Hierdoor kunt u er altijd zeker van zijn dat er op vaste tijdstippen geregenereerd wordt.

Info: de prijzen van waterverzachters


prijzen van waterverzachters

prijzen van waterverzachters


2. De prijzen van het onderhoud van de waterontharder

Ten tweede speelt ook het onderhoud een grote rol bij de prijs. Vaak verkopen aanbieders een waterontharder tegen een aangename prijs, maar de kosten van het onderhoud liggen dan wel dubbel zo hoog. Het is dus aan u om te beslissen hoeveel u over heeft voor dat onderhoud en of u bereid bent op de lange termijn meer te betalen. Hoe dan ook is het aangeraden op zoek te gaan naar de aanbieder die op de lange termijn het meeste voordeel biedt!

Vaak geven aanbieders u ook de mogelijkheid om een onderhoudscontract aan te gaan, waarbij de kosten van de installatie heel wat lager liggen. Duidelijkheid bij het contract is hier echter belangrijk, zodat u toekomstige ongewenste verrassingen kunt vermijden. Zo weet u precies welke zaken onder het onderhoud gerekend worden en heeft u een beter beeld van hoeveel het u gaat kosten.

Bij onderhoud zijn zaken zoals regeneratiezout en reinigingsmiddel erg belangrijk. De waarden van het systeem worden bij een onderhoudsbeurt gecontroleerd op de eventuele aanwezigheid van bacteriën, en ook de waterzachtheid wordt gecontroleerd. Vaak krijgt u daarbij regeneratiezout en speciale reinigingsmiddelen aangeboden – maar soms is het beter als u die koopt bij ene gewone doe-het-zelfzaak om geld te besparen!

3. Het volume van de waterontharder is ook belangrijk

Het volume van de ontharder is afhankelijk van hoeveel water u verbruikt. Dit kan over het algemeen ingesteld worden. Het is echter belangrijk de juiste grootte te kiezen: bij een te klein systeem zal de ontharder overbodige spoelingen doen, waardoor veel te veel zout gebruikt zal worden. Een te groot systeem zal er dan weer oor zorgen dat zich meer bacteriën ophopen in de ontharder, waardoor de hygiëne bedreigd wordt. U goed informeren over welk formaat u nodig heeft is belangrijk om op de lange termijn geld te besparen! Een specialist kan u hier meer informatie over geven.

4. De BTW op de waterontharder

Een niet onbelangrijk aspect bij het bepalen van de prijs is de BTW. Zo kunt u, als uw woning ouder is dan tien jaar, de waterontharder door een specialist laten installeren tegen een verlaagd BTW tarief van slechts 6 %. Als uw woning echter jonger is dan tien jaar zal het standaard tarief gelden van 21 %. Als u in ene iets oudere woning woont, dan kunt u op die manier op een waterontharder van bijvoorbeeld 1500 euro al gauw rond de 200 euro aan BTW besparen.

5. De installatie van de waterontharder

Een waterontharder moet niet enkel gekocht, maar ook geïnstalleerd worden. Voor de installatie van een dergelijke systeem wordt doorgaans gekeken naar de grootte ervan. Hoe groter de ontharder, hoe meer de installatie zal kosten. Daarbij is het ook belangrijk te beseffen dat er een verschil is tussen simplex ontharders (die over één filter beschikken), en duplex ontharders (die twee filters hebben). Dit zal hoe dan ook een verschil uitmaken in het formaat van de ontharder, en dus ook de prijs.


prijzen van waterverzachters

prijzen van waterverzachters


De beste waterontharder kopen voor een goede prijs

Het is dus duidelijk dat de prijzen van waterontharders van erg veel factoren afhangen, waarvan de bovenstaande zeker de belangrijkste zijn. Als u op zoek gaat naar de beste ontharder voor uw huishouden, dan informeert u zich best zo goed mogelijk over de verschillende opties om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken. Een waterontharder biedt u ongetwijfeld heel wat voordelen, en dat is een investering dan ook zeker meer dan waard.

Info: de prijzen van waterverzachters