Prijs van een waterverzachter

Prijs van een waterverzachter

Bent u op zoek naar de beste waterverzachter? Of zoek u informatie over de prijs van een waterverzachter?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Prijs van een waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Prijs van een waterverzachter

Prijs van een waterverzachter

 

Wat is de prijs van een waterverzachter?

Een waterontharder is een apparaat dat hard water kan ontkalken, waardoor het water in zacht water verandert. Gebruikt u op dit moment water met een hoog hardheidsgehalte in uw huishouden, dan kunt u hier verandering in brengen door een waterontharder aan te schaffen. Hierdoor gaan uw apparaten niet alleen langer mee, maar hoeft u ook minder energie te gebruiken en hoeft u bovendien minder kalkaanslag te verwijderen in uw badkamer, keuken en toilet. Een waterontharder heeft dan ook vele voordelen.

Om een waterontharder te kunnen gebruiken in uw woning, moet u dit apparaat eerst aanschaffen. Hier moet u een bepaalde investering voor doen. Welke investering dit is en hoe u deze investering terugverdient, leest u in dit artikel. Ook leest u waarom een investering in een goede waterontharder zeker de moeite waard is.

Info: de prijs van een waterverzachter 


prijs van een waterverzachter

prijs van een waterverzachter


De gemiddelde prijs van een waterverzachter

Iedere waterontharder heeft een andere prijs. De prijs van een waterverzachter wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van het apparaat, het merk dat het apparaat geproduceerd heeft, de capaciteit van het apparaat en de gebruiksvriendelijkheid van de ontharder. Wij raden u altijd aan om een professionele waterontharder aan te schaffen, simpelweg omdat dit apparaat het beste functioneert en bovendien de langste levensduur heeft.

Een professionele waterontharder kost tussen de 1500 euro en de 2500 euro. Dit lijkt een flinke investering, maar hier krijgt u wel een professioneel en kwalitatief hoogwaardig apparaat voor terug waar u vele jaren plezier van heeft.

Bijkomende kosten

Om een waterontharder te gebruiken, betaalt u niet alleen de aankoopprijs van het apparaat zelf. U heeft namelijk ook onthardingszout nodig voor de ontharder, die u regelmatig aan moet schaffen. Het zout moet namelijk regelmatig vervangen worden en dit betekent dat de prijs van onthardingszout een terugkerende kostenpost is waar u altijd rekening mee moet blijven houden.

Ook moet u regelmatig investeren in het onderhoud van uw waterontharder. Het zout in de ontharder kan namelijk voor een aanslag zorgen, die op professionele wijze verwijderd moet worden. Hier hoeft u niet veel voor te betalen, maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden. Naast de ontharder zelf, betaalt u dus ook de kosten van het onthardingszout en het onderhoud van het apparaat.


waterverzachters prijzen offerte


De waterontharder: een investering die u terugverdient

Een investering van 1500 tot 2500 euro voor een waterontharder is een flinke investering, maar u moet weten dat u deze investering op de lange termijn terugverdient. Met een waterontharder gaan uw apparaten namelijk langer mee, waardoor u geld bespaart op de aanschafkosten van nieuwe apparaten in huis. Ook bespaart u energie, aangezien uw apparaten en geiser en/of boiler minder hard hoeven te werken. Door deze besparingen hoeft u op de lange termijn minder geld uit te geven, wat betekent dat u de investering in een goede waterontharder in een mum van tijd terugverdient.

Hoe lang het duurt om uw investering terug te verdienen, is afhankelijk van de totale kosten van het apparaat en uw totale besparing door het aanschaffen van een waterontharder. Op de lange termijn verdient u in ieder geval altijd de aanschafprijs van de ontharder terug, ook met een kleine besparing.

De andere voordelen van een waterontharder

Met een waterontharder bespaart u niet alleen geld, maar profiteert u ook van andere voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen nog even kort voor u op een rijtje. U zult zien dat veel voordelen van het aanschaffen van een waterontharder, nog een extra geldbesparing met zich meebrengen.

Een waterontharder vermindert de kalkaanslag

Moet u regelmatig aan de slag met anti-kalkmiddelen om die vervelende kalkaanslag in het bad, in de douche, in de wasbak en in het toilet te verwijderen? Dan heeft u hier geen last meer van als u een waterontharder heeft, want dit apparaat vermindert de kalkaanslag. Dit betekent dat u ook een klein bedrag bespaart op dure schoonmaakmiddelen.

Uw haar glanst nog meer

Wast u uw haar met zacht water, dan blijft er geen doffe glans op uw haar achter. U hoeft geen glansshampoo te gebruiken of andere haarproducten te kopen, maar uw haar glanst wel overduidelijk veel meer. Het levert slechts een kleine geldbesparing op, maar u ziet er wel nog beter uit zonder hier enige moeite voor te doen.

Een waterontharder beschermt uw leidingen.

Het kalk in hard water kan ook in uw leidingen gaan zitten en dit betekent dat uw leidingen gemakkelijker en sneller verstopt kunnen raken. Door een waterontharder aan te schaffen, kunt u uw leidingen beschermen. U heeft minder last van verstoppingen en hoeft dus minder vaak een loodgieter in te schakelen. Ook gaan uw leidingen langer mee.

Info: de prijs van een waterverzachter 


prijs van een waterverzachter

prijs van een waterverzachter


U hoeft minder intensief te wassen

Tot slot hoeft u minder intensief te wassen met de wasmachine als u een waterontharder heeft. Omdat het apparaat beter functioneert, heeft u minder zeep nodig bij het wassen en hoeft u de wasmachine bovendien niet zo heet te zetten en lang te laten draaien. Ook dit zorgt voor een geldbesparing, ook omdat uw kleding hierdoor langer mee gaat. Met een waterontharder blijven de kleuren van uw kledingstuk niet alleen mooier, maar blijft het materiaal ook mooier. Dit betekent dat u er altijd goed uit ziet, zonder regelmatig nieuwe kleding aan te moeten schaffen.

Tip: bezuinig liever niet op uw waterontharder

Zoals u ziet, brengt het aanschaffen van een professionele waterontharder vele voordelen met zich mee. Hoe beter de kwaliteit van het apparaat dat u aanschaft, des te meer u van de voordelen profiteert. Dit betekent simpelweg dat de geldbesparing van een duurder apparaat groter is dan de geldbesparing van een goedkoper apparaat, aangezien een duurder apparaat beter functioneert. Wij raden u dan ook aan om niet te bezuinigen op de aanschaf van een waterontharder. U kunt beter wat meer geld uitgeven aan dit apparaat, zodat u nog meer van de voordelen van de ontharder kunt profiteren. Hoe duurder het apparaat, des te sneller u uw investering terugverdient.

Info: de prijs van een waterverzachter 


Wat is de gemiddelde prijs van een waterverzachter?

Een waterontharder

Een waterontharder in huis halen is de beste manier om de woning van zacht water te voorzien. Hard water is immers niet enkele een bedreiging voor de waterleidingen en uw textiel, het is ook ongezonder.

Een waterontharder maakt korte metten met de problemen die door hard water worden veroorzaakt, en het is dan ook een goede investering. Maar voor iedereen die ene dergelijk systeem in huis wil halen is het natuurlijk ook van belang een goed beeld te hebben op de kostprijs. Hoewel een ontharder zijn prijs hoe dan ook meer dan waard is, kan het geen kwaad wat meer informatie te verkrijgen prijsbepalende factoren.


waterverzachters prijzen offerte


De prijs

Een waterontharder komt in verschillende vormen, formaten, types en dus ook prijzen. De voordelen van zacht water zijn uitgebreid, en een dergelijk systeem kan dan ook heel wat kosten. Maar dankzij de energiebesparende effecten van het apparaat (dankzij bijvoorbeeld een betere werking van de verwarmingselementen in huis) kunt u die prijs over ene paar jaar weer gedeeltelijk terugverdienen. Factoren die de prijs bepalen zijn onder andere:

1. Het formaat en de capaciteit

Het formaat van de ontharder speelt een grote rol bij de prijs. Zo kan een te grote waterontharder ervoor zorgen dat er onnodig veel onthard wordt, en ook dat er teveel zout wordt verbruikt volgens de behoefte. Als de capaciteit echter te klein is, dan geraakt het regeneratiezout veel te snel verzadigd waardoor het systeem te vaak gespoeld moet worden. het is belangrijk hier rekening mee te houden bij aankoop!

2. Het type waterontharder

Er kunnen over het algemeen twee types ontharders onderscheiden worden: mechanische en elektronische. Het type dat u kiest bepaalt ook in grote mate de prijs die u ervoor betaalt.

  • Een mechanische ontharder

Dergelijke systemen werken heel eenvoudig met behulp van een tijdschakelaar, waardoor de spoeling met zou op vaste momenten doorgaat. De hoeveelheid gebruikt water speelt hierbij geen rol, met als gevolg dat er natuurlijk soms te veel gespoeld wordt. Deze apparaten zijn dan wel heel wat goedkoper dan de elektronische variant en komen vanaf ongeveer 700 euro.

  • Een elektronische ontharder

Deze soorten zijn voorzien van een besturingssysteem dat u de mogelijkheid geeft om volgens bepaalde spoelprogramma’s te werken. Zo kunnen de spoelingen afgestemd worden op uw specifieke waterverbruik. Dergelijke systemen zijn iets duurder maar u kunt er alsnog mee besparen doordat ze minder onnodig zout verbruiken. Er vindt dus geen verspilling plaats. Het prijskaartje van een elektronische waterontharder gaat over het algemeen niet lager dan 900 euro.

2. Het onderhoud speelt ook een rol

Naast de initiële kostprijs van een waterontharder spelen ook andere factoren een rol, zoals het onderhoud. Heel vaak hebben systemen een aantrekkelijke prijs maar kosten ze uiteindelijk toch meer omdat het onderhoud u heel wat kan kosten. Daarbij kost de aankoop van regeneratiezout ook wat. Het is dan ook belangrijk om u te informeren over bijkomende kosten en op basis daarvan een weloverwogen keuze te maken.

Opgelet: onderhoudscontracten

Verkopers en installateurs van waterontharders zullen u vaak ook een onderhoudscontract aanbieden, waarbij het zout regelmatig wordt aangevuld en er check-ups worden uitgevoerd. Hierbij worden onder andere de zachtheid van het water en de aanwezigheid van bacteriën gecontroleerd.

Hoewel dit natuurlijk mooi meegenomen is, is het wel aangeraden om aandacht te besteden aan de voorwaarden van dergelijke contracten zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een dergelijk contract maakte het natuurlijk veel gemakkelijker: u hoeft immers zelf niet meer naar het onderhoud en het zout om te kijken. Niettemin is duidelijkheid verkrijgen aangewezen om onaangename (factuur)verrassingen te vermijden.

3. Zout en reinigingsmiddel apart kopen?

Meestal zijn de aanvulling van regeneratiezout en het onderhouden van de ontharder in dergelijke contracten inbegrepen, maar kijkt u goed uit naar de prijs. Vaak kunt u zout veel goedkoper krijgen op bijvoorbeeld online winkels of in eenvoudige doe-het-zelf winkels, waardoor u dan weer heel wat geld kunt besparen.

Hou echter ook rekening met de kwaliteit van het zout en reinigingsmiddelen. Goedkoop materiaal klinkt dan wel aantrekkelijk, als de kwaliteit te wensen overlaat dan zullen er veel meer problemen voorkomen, waardoor het u uiteindelijk toch (letterlijk) duur te staan kan komen. Goedkoop zout zal bijvoorbeeld snel smelten, en vormt een harde substantie in het zoutreservoir waardoor het de werking van uw ontharder alleen meer negatief beïnvloedt.

Info: de prijs van een waterverzachter 


prijs van een waterverzachter

prijs van een waterverzachter


De prijs van een waterverzachter

Het belangrijkste om te onthouden bij aankoop van een waterontharder is dat er heel wat verschillende factoren zijn om rekening mee te houden. Informeer u dus goed over welke aspecten allemaal een invloed hebben op de kostprijs, en bereken daarin zowel de kosten op de korte termijn als die op de lange termijn. Enkel zo kunt u een goed beeld krijgen van een gemiddelde prijs, en ondertussen kunt u ook zeker zijn dat het apparaat dat u koopt van goede kwaliteit is. Capaciteit, werkwijze en bijkomende Osten zijn slechts enkele factoren die de prijs beïnvloeden, en dienen dan ook grondig onderzocht te worden voor u een beslissing maakt.

Is uw waterverbruik constant en regelmatig? Dan is een mechanisch systeem de beste optie. Gebruikt u water eerder op een onregelmatige manier omdat u bijvoorbeeld vaak op reis bent of veel bezoek ontvangt? Dan is een elektronische waterontharder de oplossing. Hoe dan ook is onderzoek doen naar het beste systeem belangrijker dan de prijs. Een goede waterontharder is verkrijgbaar vanaf 1200 euro, maar als u voor het beste van het beste gaat, waarbij kwaliteit en duurzaamheid nog beter voldoen aan de verwachtingen, dan kan de prijs oplopen tot wel 2500 euro.

Een waterontharder bij een professioneel bedrijf

Het kan zijn dat u voor een goedkope waterontharder wil kiezen, enkel en alleen omdat de startprijs aantrekkelijk lijkt. Laat u zich hierdoor echter niet vangen: vaak zijn de goedkoopste apparaten ook de minst betrouwbare, gaan ze veel minder lang mee en heeft u er heel wat problemen mee. Het is dus beter om iets meer te betalen voor een waterontharder, maar er wel gerust op te kunnen zijn dat het goed functioneert en lang meegaat.

Info: de prijs van een waterverzachter 


De beste manier om prijzen en merken van waterontharders te vergelijken

Ben je al overtuigd over de vele voordelen die een waterontharder biedt?

Stop met twijfelen en start je zoektocht vandaag om de beste waterontharder voor je woning te vinden.

Het internet heeft onze levens zoveel gemakkelijker gemaakt.

We moeten onze huizen niet meer uit om de informatie te vinden die we nodig hebben, we moeten enkel maar aanloggen en zoeken op het internet.

Dit is zeker het geval als je meer informatie wil vinden over waterontharders.

Kiezen welke waterontharder je wil kopen is geen kleine beslissing, het zal de invloed van je huishoudwater op je toestellen en leidingen veranderen.

Beschouw het als een investering voor de toekomst.

Er bestaan veel mogelijkheden, dus zorg ervoor dat je de juiste waterontharder voor je gezin koopt.

Vergelijk merken van waterontharders

Elk merk zal verschillende modellen van waterontharders hebben, allemaal met licht verschillende kenmerken.

Eens je hebt beslist welke waterontharder je graag zou willen, kan je beginnen met de verschillende merken van waterontharders te vergelijken.

Hoe meer informatie je hebt, hoe gemakkelijker het zal zijn om je uiteindelijke beslissing te nemen.

Maar waar moet je precies op letten als je online aan het zoeken bent naar een waterontharder?

Afmetingen en kenmerken van de waterontharder

Zorg ervoor dat je waterontharder de juiste grootte heeft zodat die past bij je huis.

Je hebt een waterontharder nodig die je waterverbruik aankan maar tegelijkertijd wil je geen waterontharder die te groot is.

Natuurlijk zijn de grotere modellen ook duurder.

Je kan heel wat geld uitsparen als je op voorhand de tijd neemt om te bepalen welke grootte je nodig hebt.

Overweeg eerder om een waterontharder te kiezen die een grote hoeveelheid water kan verwerken voordat die het regeneratieproces moet uitvoeren.

Idealiter wil je een waterontharder die meerdere dagen kan werken voordat herladen nodig is.

Je hebt ook een waterontharder nodig die in staat is om de keren aan te kunnen dat je huishouden meer water dan gebruikelijk verbruikt, wat af en toe gebeurt.

De waterontharder gebruiken

Wanneer je de verschillende merken van waterontharders online aan het vergelijken bent moet je nadenken over de verschillende eigenschappen die ze allemaal hebben.

De details over hoe gemakkelijk elk toestel te bedienen is, zullen beschreven staan in de omschrijving van de waterontharder. Je zal er ook in vinden hoe de regeneratiecyclus werkt, hoe lang de cyclus duurt en hoeveel zout en water er worden verbruikt in de cyclus.

Verschillende types bedieningssystemen: hoe een waterontharder kiezen die aan je behoeften voldoet


waterverzachters prijzen offerte


1. Een waterontharder met een timer

Dit type waterontharder kan worden ingesteld om op een bepaald tijdstip of op een bepaalde dag te herladen.

Als je een regelmatig waterverbruik hebt zou dit voor jou geschikt kunnen zijn.

Varieert je waterverbruik van dag tot dag?

Dan is dit type misschien niet geschikt voor jou.

De regeneratie zal worden uitgevoerd op een regelmatige basis, ook als het misschien niet nodig is.

Normaal worden ze ingesteld om het proces ‘s nachts uit te voeren wanneer het huishouden veel minder water verbruikt.

2. Een waterontharder met een meter die de hardheid van het water meet

Dit type waterontharder detecteert wanneer regeneratie nodig is.

De werking kan elektronisch zijn of met een meter die meet hoeveel water er gebruikt is en/of hoe hard het water is op dat moment.

Op dit manier worden water en zout bespaard want het proces begint enkel wanneer het nodig is.


prijs van een waterverzachter

prijs van een waterverzachter


Certificatie

Kies zeker voor een erkend merk met een certificatie.

Dit zijn organisaties die onafhankelijke testen uitvoeren om te controleren of waterontharders efficiënt en naar behoren werken.

Certificatie betekent dat de waterontharder werd getest en in overeenstemming is met industriestandaarden.

Waterontharders hebben een levensduur die kan oplopen tot 25 jaar; veel bedrijven geven lange garanties dus verzeker je van de beste deal voor je waterontharder.

Gezien de lange levensduur is het van belang om het juiste toestel te kiezen.

Online research is een goede start maar overweeg ook om je te laten adviseren door een professional.