Merken Waterontharders – prijzen en modellen van waterverzachter merken vergelijken

Merken waterontharders vergelijken : prijzen en modellen

U bent op zoek naar merken van waterontharders? Te hard water en teveel kalk in uw leidingwater? De aanschaf van een waterontharder kan dit probleem verhelpen.

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Merken waterontharders

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Merken waterontharders
Merken waterontharders

Merken Waterontharders


Drie zaken die u moet overwegen tijdens het selecteren van waterontharder merken.

Merken Waterontharders
Merken Waterontharders

Waterontharders zijn enorme zegens, aangezien ze u een veel veiliger en gezonder alternatief bieden tegenover hard water en daarom is het essentieel voor iedereen om een waterontharder te kopen voor hun huis of kantoor. Bij het halen van een waterontharder, zorg ervoor dat het gemaakt is door een goed merk, aangezien het waarschijnlijk langer meegaat. Er zijn ook andere belangrijke zaken die u in gedachten moet houden bij het zoeken naar merken van waterontharders.

Waterontharder: is dit een authentiek merk?

Het allereerste dat u moet overwegen tijdens het kiezen van een bepaalde waterontharder van verschillende merken waterontharders is of dat bepaald merk authentiek is of niet. De authenticiteit en geloofwaardigheid van het merk is een significante kwestie, want het kan de garantie betekenen dat de waterontharder van goede kwaliteit zal zijn.

Bovendien, als een merk niet authentiek is, zullen zijn waterontharders niet in staat zijn alle functies te leveren die het merk beweerde. Dit zal resulteren in twee grote problemen. Ten eerste, al het geld dat in die waterontharder geïnvesteerd werd, zal verloren gaan. Ten tweede, de problemen van hard water van uw huis zullen niet aangepakt of opgelost zijn.

Om deze redenen, wees er altijd zeker van dat u een waterontharder koopt van een echt en betrouwbaar merk bij het selecteren van één van de verschillende merken waterontharders die op de markt beschikbaar zijn.Maakt dit merk efficiënte waterontharders?

Het tweede waar u moet naar kijken, is of een merk waar u een waterontharder van wilt kopen ook efficiënt draaiende installaties maakt. Een efficiënte waterontharder is in staat om hard water snel te verzachten. Ook zorgt het ervoor dat elke druppel water die uw kranen en douchekoppen bereiken volledig veilig en hygiënisch voor u te gebruiken zijn.

Om verschillen in de bekwaamheid van waterontharders aangeboden door de verschillende merken na te gaan, moet u de feedback van klanten van al deze merken proberen op te zoeken. Dit zal u een beter idee geven voor welk merk te opteren, gebaseerd op de tevredenheid van vorige klanten.


waterverzachters prijzen offerte


Is dit merk van waterontharder betaalbaar?

Naast de twee aspecten die hierboven besproken zijn, moet u ook de factor betaalbaarheid van een bepaald merk overwegen. Wanneer u een waterontharder plant te kopen, legt u hier waarschijnlijk een bepaald bedrag voor opzij. Dit bedrag is uw budget en u moet zich hier aan houden. U moet een merk zoeken tussen de talrijke merken waterontharders op de markt en u moet een merk selecteren dat gekend is voor het bieden van uitstekende en betaalbare waterontharders.

Na het grondig uitvoeren van marktonderzoek, zult u zeker ten minste twee of drie van zulke merken waterontharders tegenkomen. U moet dan de waterontharders aangeboden door die merken beoordelen en één kiezen die efficiënt, authentiek, betrouwbaar, effectief en niet duur is.

Zorg er dus voor om altijd de prijzen van merk waterontharders te bekijken die beschikbaar zijn.

Hou deze drie zaken in gedachten wanneer u beslist een waterontharder te halen, zodat u bekwaam bent om een ontharder van topkwaliteit te bemachtigen die u goede waarde aanbiedt voor het geld dat u geïnvesteerd hebt.De Juiste Merken Waterontharders Kiezen

Water wordt hard genoemd wanneer het een hoog gehalte aan mineralen bevat, zoals calcium en magnesium. Deze opgeloste mineralen creëren een neerslag uit het water in de vorm van een witte kalkachtige stof die aan leidingen, glazen oppervlakken en andere apparatuur en toestellen kleeft. Deze witte kalkachtige stof heet kalkaanslag.

Hoewel het nooit medisch is bewezen dat hard water slecht is voor de gezondheid, kan het gebruik van hard water vervelend zijn. Kalkaanslag kan behandeld worden met behulp van ontkalkingsmiddelen die deze witte stof verwijderen. Het gebruik van waterontharders is echter een betere oplossing voor dit probleem.

Waterontharders

Waterontharders verminderen de hardheid van het grondwater. Waterontharding kan bereikt worden door het gebruik van verschillende technieken, zoals het toevoegen van kalkhoudend water aan hard water; dit reageert dan met calcium en magnesium en voert deze af uit het water als calcium- en magnesiumcarbonaten.

Een andere methode is het gebruik van een ionenwisselaar. Deze vervangt calcium- en magnesiumionen met positieve natriumionen, waardoor het water minder snel kalkaanslag veroorzaakt.


waterverzachters prijzen offerte


Merken waterontharders

Er zijn tal van merken op de markt die waterontharders aanbieden. Sommige merken van waterontharders zijn reeds meer dan vijftig jaar op de markt. Hun ervaring in onthardende behandelingen is ongeëvenaard. Mechanische, elektrische en magnetische waterontharders zijn verkrijgbaar in uiteenlopende vormen.

Een reeks commerciële merken betekent dat consumenten kunnen kiezen voor een waterontharder dat aan hun behoeften voldoet zonder te zwaar op de portemonnee te wegen.

Verschillende bedrijven vervaardigen waterontharders die zich toespitsen op verschillende doelgroepen. Een verscheidenheid aan systemen voor waterontharding is beschikbaar, van huishoudelijke behoeften tot commercieel gebruik.

Wanneer u besluit om een waterontharder aan te schaffen, onderzoek dan alle merken van waterontharders grondig, en maak een zorgvuldige beslissing bij de keuze van het systeem dat u zal kopen.Soorten waterontharders en de verschillende merken

Een waterontharder is een apparaat dat u gebruikt om kalk uit leidingwater te halen. Leidingwater met een grote hoeveelheid kalk wordt ook wel hard water genoemd. Gebruikt u hard water in huis, dan gaan uw apparaten sneller kapot, heeft u een hogere energierekening en heeft u bovendien meer last van kalkaanslag. Door een waterontharder te kopen, kunt u hard water ‘verzachten’ en deze problemen oplossen.

Op deze pagina leest u meer over het gebruik van een waterontharder. Zo leest u niet alleen hoe dit apparaat werkt, maar ook welke beschikbare waterontharding systemen er precies zijn. Door deze informatie in te winnen, weet u precies welke waterontharder u voor uw woning moet aanschaffen.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder werkt met onthardingszout. Dit is geen standaard keukenzout, maar zout dat optimaal geschikt is voor het filteren van kalk uit leidingwater. Dit werkt als volgt. De besturingscomputer van de waterontharder opent bepaalde kleppen op het juiste moment, om leidingwater naar een vat met zoutkorrels te sturen.

Hier blijft het leidingwater vervolgens even in staan. Is het zout opgelost in het leidingwater, dan wordt het leidingwater weer opgezogen. Vervolgens gaat het water door een ionenwisselaar heen. Deze ionenwisselaar zorgt ervoor dat de kalk en andere ongewenste stoffen uit het water worden gefilterd, zodat u schoon en zacht water kunt gebruiken.

Een waterontharder werkt in feite als een filter, maar is niet hetzelfde als een standaard waterfilter. Dit komt omdat een filter verstopt kan raken door gebruik, terwijl dit bij een waterontharder niet het geval is. Verder kan een filter slijten, terwijl waterontharders gemiddeld vele jaren mee gaan. Ook de waterontharder moet u onderhouden, maar dan wel op een andere manier als een standaard waterfilter.

In het artikel “Merken waterontharders” Leest u over de verschillende merken waterontharders die wij verkopen.


waterverzachters prijzen offerte


Wat zijn de beschikbare systemen voor de waterontharder?

Er worden vele verschillende soorten professionele waterontharders aangeboden. Welke ontharder het beste bij u past, is afhankelijk van uw verbruik en de eisen die u aan uw waterontharder stelt. In onderstaande alinea’s beschrijven we kort de beschikbare systemen voor waterontharders, zodat u hier meer inzicht in heeft.

Een waterontharder met elektronische besturing

Ten eerste zijn er de waterontharders met elektronische besturing. Deze ontharders werken niet mechanisch, maar doen hun klus naar aanleiding van een bepaald elektronisch signaal. Dit betekent bijvoorbeeld dat de besturingscomputer van de waterontharder elektronisch werkt en de ontharder elektronisch aanstuurt.

Een waterontharder met mechanische besturing

Een waterontharder met mechanische besturing krijgt geen elektronisch signaal om in- of uitgeschakeld te worden, maar werkt volledig mechanisch. Dit betekent dat de besturingscomputer van de ontharder niet met een elektrisch signaal wordt aangevoerd, maar met een mechanisch systeem.

Een tijdsgestuurde waterontharder

Een tijdsgestuurde waterontharder werkt op basis van een bepaald verbruik. Er wordt berekend wat het gemiddelde verbruik van het huishouden ongeveer is, om de waterontharder hier specifiek op in te stellen. Door van het gemiddelde verbruik uit te gaan en de waterontharder vervolgens tijdsgestuurd in te stellen, werkt dit apparaat optimaal. Als gebruiker hoeft u hier verder niets voor te doen.Een volume gestuurde waterontharder

Een volume gestuurde waterontharder gaat niet eens in de zoveel tijd werken (zoals de tijdsgestuurde waterontharder), maar schakelt in als er een bepaalde capaciteit bereikt is. Dit betekent dat deze waterontharder niet van het gemiddelde verbruik van een huishouden uit gaat, maar de capaciteit zelf in de gaten houdt en hier direct op inspeelt.

Op welke capaciteit de volume gestuurde ontharder gaat werken, verschilt per apparaat. Het is belangrijk goed op de capaciteit van een ontharder te letten.

De waterontharder met enkele cilinder

De waterontharder met enkele cilinder wordt ook wel de waterontharder met enkele tank genoemd. De meeste waterontharders die in woningen geïnstalleerd worden, hebben een enkele cilinder. Dit betekent dat de waterontharder niet gebruikt kan worden als de cilinder van het apparaat gereinigd wordt. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak, wat betekent dat u verder geen beperkingen ervaart als u een ontharder met enkele cilinder gebruikt.

De waterontharder met dubbele cilinder

Tot slot zijn er ook nog waterontharders met dubbele cilinders. Wordt de ene cilinder van dit apparaat gereinigd, dan kan de ontharder uw leidingwater toch nog verzachten. Dit komt omdat het apparaat een extra cilinder heeft, die naast de eerste cilinder werkt.

Een waterontharder met dubbele cilinder is altijd prijziger dan een ontharder met enkele cilinder. Dit komt simpelweg omdat u er een cilinder bij krijgt en u de ontharder daarom vaker kunt gebruiken.

De meeste mensen hebben voldoende aan een ontharder met een enkele cilinder, maar bij een hoog verbruik van water kunt u ook een ontharder met dubbele cilinder aanschaffen. Met deze ontharder weet u, ondanks uw hoge verbruik, zeker dat u uw ontharder altijd kunt gebruiken en dus altijd zacht leidingwater krijgt.


waterverzachters prijzen offerte


De beste merken waterontharders kiezen: zo doet u dat

U heeft besloten dat u een waterontharder wil gaan kopen, maar u heeft geen idee welke apparaat u aan moet schaffen. Het is in ieder geval goed om te weten dat er geen perfecte ontharder bestaat. Er is namelijk geen waterontharder die in ieder huishouden en in ieder pand het beste presteert.

Dit komt simpelweg omdat ieder huishouden weer een andere ontharder nodig heeft en iedere pand weer een andere perfecte waterontharder heeft. Wat voor u de perfecte waterontharder is, is afhankelijk van uw verbruik.

Uw verbruik is weer afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden, het oppervlak van uw woning en de hoeveelheid water die u per persoon gebruikt. De waterontharder die voor u perfect is, hoeft voor uw buurman dus niet perfect te zijn.

De beste manier om uw perfecte ontharder te vinden, is door een expert te raadplegen in uw zoektocht. Een expert kan de beste ontharder vinden op basis van uw verbruik, zodat u echt de beste ontharder in uw woning kunt gebruiken. Schaf daarom nooit zomaar een ontharder aan en ga ook niet alleen op zoek naar de perfecte waterontharder, maar doe dit samen met een specialist.


Merken waterverzachters
Merken waterverzachters

Merken waterontharders vergelijken

Niet alle waterontharders zijn gelijk.

Hard water is een veel voorkomend probleem in huishoudens. Een waterontharder kan deze problemen doen verdwijnen. Waterontharders verwijderen onzuiverheden en mineralen zoals calcium en magnesium uit de watertoevoer. Het ontharden van water verlengt de levensduur van apparaten en vermindert het onderhoud. Het maakt ook het wassen van kleding en afwas gemakkelijker, en bespaart geld.

Met talloze opties voor waterontharders is het moeilijk een keuze te maken zonder te weten waar je op moet letten. Niet alle waterontharders zijn gelijk en om de juiste te vinden moeten huiseigenaren een beetje onderzoek doen.

Eigenschappen, prijzen en garantie niveaus kunnen nogal verschillen van systeem tot systeem. Het is belangrijk om de verschillende mogelijkheden te kennen zodat een optimale waterbehandeling kan bereikt worden voor de specifieke noden van elk huishouden.

Er zijn verschillende vragen die elke huiseigenaar moet stellen alvorens een waterontharder aan te kopen.

– Wat is de grootte en filter capaciteit?
– Hoe werkt het systeem?
– Wat zijn de onderhoudskosten en is het systeem getest en gecertificeerd?

De beste waterontharder werkt zeer efficiënt en verwijdert hardheid met zo weinig mogelijk verspilling.

In dit artikel kan u lezen over de verschillende merken waterontharders


waterverzachters prijzen offerte


Waterontharder afmetingen

Bij het bepalen van de juiste grootte waterontharder, zijn er twee factoren te overwegen.

De hardheid (bij bronwater moet ijzer meegerekend worden in de hardheid) en het aantal mensen dat in het huis woont zijn de twee bepalende factoren. De werkelijke kubieke meter van het systeem is de manier om de capaciteit te meten. De filtercapaciteit is het vermogen van het toestel om de mineralen die het harde water veroorzaken te verwijderen.

Waterontharders werken volgens het principe dat groter niet beter is. Het bepalen van de juiste maat voor een systeem wordt gedaan door het water te testen en het gemiddelde waterverbruik van zacht water per maand te berekenen.

Het verschil tussen de afmetingen van waterontharders is de capaciteit, die bepaald wordt door het maximum aantal hardheidskorrels (GPG, ppm, mg/L) dat het toestel uit het water kan verwijderen per cyclus of regeneratie.

Alle waterontharders gebruiken water en zout (de meeste kunnen kalium gebruiken) om hardheid te verwijderen. Het verschil zit hem in de efficiëntie van een systeem.

Gebaseerd op het zoutverbruik per regeneratie, kunnen huishoudens geld besparen door een hoger rendement waterontharder te gebruiken, die aanzienlijk minder zout, en veel minder liters water nodig heeft. Het minimaliseren van afval en waterverbruik vermindert de werkingskosten en bespaart huiseigenaars honderden euro’s per jaar.


Merken waterverzachters
Merken waterverzachters

Upflow vs. Downflow waterontharder

Hoewel waterontharders er ongeveer hetzelfde uitzien, is de technologie die gebruikt wordt om hard water te behandelen vaak heel verschillend. Een systeem met een capaciteit van 48.000 korrels en een oudere downflow technologie kan bijvoorbeeld dubbel zoveel zout en water gebruiken dan een ontharder met een capaciteit van 48.000 korrels en een moderne upflow technologie.

Sommige waterontharders gebruiken downflow technologie. Hierbij komt het water van boven binnen en stroomt het naar beneden door de hars. Het probleem met deze oudere technologie is dat het systeem bij elke regeneratie volledig gespoeld moet worden, waardoor de reservecapaciteit verloren gaat indien deze niet wordt gebruikt.

Bij downflow systemen moet ook elke regeneratie worden teruggespoeld, of het nu om gemeentelijk of particulier bronwater gaat. Het resultaat is een veel hoger waterverbruik dat onnodig door de afvoer of in septische systemen gaat. Downflow pekelt ook voor de volledige capaciteit, dus het spoelt de reserve elke regeneratie door of het nu gebruikt werd of niet.

Andere waterontharders gebruiken een nieuwere upflow pekel technologie, waarbij het water in een opwaartse stroomrichting wordt geleid. Upflow technologie vermindert zout- en waterverbruik door precies de benodigde hoeveelheid te regenereren en de reservecapaciteit te behouden indien ongebruikt. Bij gebruik van gemeentelijke watervoorziening (u betaalt voor water), hoeft de upflow slechts om de 10 regeneraties te worden teruggespoeld. Deze voordelen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de verspilling.

Dit artikel gaat over de verschillende merken waterontharders


waterverzachters prijzen offerte


Tijdgestuurd, op aanvraag, garanties en certificaten

Sommige ontharders werken op basis van het aantal dagen versus het aantal gebruikte liters. Deze manuele werking dwingt tot regeneratie of de capaciteit nu volledig benut wordt of niet. Deze ontharders zijn inefficiënt omdat ze regenereren op basis van het aantal dagen in plaats van de gebruikte capaciteit. Het resultaat kan zijn dat er geen zacht water meer is of dat de capaciteit wordt weggespoeld.

Een waterontharder die regenereert op basis van de vraag is veel efficiënter omdat hij werkt op basis van het waterverbruik en ervoor zorgt dat alle capaciteit wordt gebruikt. Een waterontharder die de gebruikte liters water telt is nauwkeurig en efficiënt.

Garanties zijn een ander gebied waar kopers selectief moeten zijn. Een betrouwbaar systeem met een goede garantie kan huiseigenaars besparen op toekomstige reparaties of vervanging. Het is altijd goed om de kleine lettertjes te lezen en te zoeken naar de langste garanties die worden aangeboden.

Productcertificatie door de NSF garandeert dat de beweringen van de fabrikant zijn geverifieerd. De NSF test door derden de veiligheid, kwaliteit en prestaties van waterverzachters. Waterontharders met het NSF zegel tonen aan dat ze een uitgebreid evaluatieproces hebben doorlopen. Het is nooit een slecht idee om de kwaliteit van het product te controleren alvorens een dergelijke investering te doen; zoek naar het NSF zegel op de verpakking of direct op een waterontharder.

Vergelijk de eigenschappen en prijzen van waterontharders voor u ze koopt

Prijs alleen mag niet de laatste overweging zijn bij het kiezen van een waterontharder. Veel geld uitgeven is geen garantie voor efficiëntie. Door de juiste stappen te nemen voor de aankoop, kunnen kopers de juiste oplossing kiezen voor het omgaan met hard water en voldoen aan de budgetvereisten.

De installatie van het juiste systeem voor uw huis is belangrijk. Gelukkig wordt de keuze een stuk eenvoudiger als je op de hoogte bent van de feiten. Door de waterkwaliteit en het waterverbruik van een woning af te stemmen op de grootte van de waterontharder, zal het zout- en waterverbruik geminimaliseerd worden en de efficiëntie gemaximaliseerd.

Hard water is een realiteit voor 85% van alle woningen, maar het probleem kan gemakkelijk verholpen worden met de juiste aanpak. Om de eigenschappen van waterontharders te vergelijken, moeten kopers de specifieke vereisten van hun huishouden kennen en in gedachten houden dat niet alle waterontharders gelijk zijn. Het elimineren van hard water is zo simpel als het installeren van de juiste waterontharder.