Hard water problemen

Hard water problemen

Heeft u last van hard water en teveel kalk in uw leidingwater? Weet u dat hard water problemen kan veroorzaken? Dan is een waterverzachter iets voor u.

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Hard water problemen

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterverzachters - Hard water problemen

Waterverzachters – Hard water problemen

8 belangrijke tekenen dat u hard water problemen heeft

Hard water problemen kunnen een heel gedoe zijn, vooral voor huiseigenaren die misschien niet bekend zijn met de problemen die het veroorzaakt.

Het oplossen van deze problemen kan de levenskwaliteit van uw gezin aanzienlijk verbeteren en alles weer normaal maken.

Als uw huis water uit een bron krijgt, hebt u waarschijnlijk te maken met hard water. Maar het is niet alleen een landelijk probleem. Het Belgische Geologische Onderzoek zegt dat 85% van de huizen in het land hard water heeft.

Hard water problemen aanpakken met een waterontharder of waterverzachter.


hard water problemen

hard water problemen


Hier zijn acht mogelijke problemen die hard water veroorzaakt.

1. Uw water smaakt of ruikt vreemd

Een vreemde geur of smaak aan het drinkwater is vaak een van de eerste aanwijzingen dat je een probleem hebt met de waterbehandeling. Het is een duidelijk teken dat er sprake is van hard water of een bacteriële verontreiniging.

Bijvoorbeeld, als uw water een onaangename metaalsmaak heeft. Dat is waarschijnlijk te veel ijzer.

Als je water naar rotte eieren ruikt, kan dat natuurlijk voorkomend waterstofsulfide gas zijn of bepaalde bacteriën die met magnesium reageren om sulfaten te vormen.

Sommige mensen zeggen dat hun water smaakt naar vuil.

Dat kan sediment zijn (echt vuil), oude leidingen of algen. Algenbloei kan leidingwater ook een beschimmelde nasmaak geven.

Niemand drinkt graag water met een vieze geur of smaak. Maar dat is nog maar het begin van uw problemen.

Ook last van hard water problemen? Kies voor een ontkalker.

2. U krijgt vreemde vlekken

Lelijke bruine of roodachtige vlekken op het porselein zijn een grote schande.

Ook daar kunt u hard water de schuld van geven – met name ijzer.

Het is geen toeval dat die vlekken veel op roestvlekken lijken. Het ijzer in uw water kan afkomstig zijn van roestige leidingen.

Je zult veel ellebogen vet moeten gebruiken om van die vlekken af te komen.

Sommige mensen stellen voor om azijn te gebruiken om ze schoon te maken en te verwijderen. Helaas zullen de vlekken blijven terugkomen totdat je het hard water probleem hebt opgelost.

Hard water problemen? Dat is door de waterhardheid van uw leidingwater.

3. U bent voortdurend bezig met het opruimen van zeepresten

Een ander lelijk probleem is het verschijnen van die witte, hard water vlekken.

Dat krijg je als water verdampt en kalkafzetting achterlaat.

Als je hard water hebt, zal je merken dat er zich overal vervelend zeepuitschot lijkt op te hopen. Dat komt omdat zeep en de mineralen in hard water niet goed samen gaan.

Als je vaat altijd vlekkerig is, ligt het misschien niet aan je vaatwasser, maar aan je water. Erger nog – zeepresten op douchegordijnen kunnen leiden tot de ontwikkeling van een microbiële biofilm die ziekte verspreidende bacteriën kan bevatten.

Met hard water kan het zijn dat u de badkamer en keuken vaker moet schoonmaken en meer schoonmaakmiddelen moet gebruiken om de klus te klaren. Wie wil dat?

Hard water aanpakken met een waterverzachter, zo je heb je dagelijks zacht water in je woning.

4. Uw douche-ervaring lijdt eronder

Douchen is voor jou het moment om even tien minuten aan de wereld te ontsnappen en het vuil en de zorgen van je af te spoelen. Maar als je hard water hebt, kan het douchen verpest worden.

Zoals we al zeiden, zorgen mineralen ervoor dat hard water niet goed reageert met zeep.

Dit maakt het moeilijker om een goed schuim te krijgen wanneer je een bad neemt. Het maakt het ook moeilijker om alle zeep van je lichaam te wassen, waardoor er een zeeplaagje op je huid achterblijft.

Afzetting van hard water kan ook uw douchekop verstoppen. Dat betekent een zwakkere waterdruk.

Met hard water wordt je misschien niet zo schoon en merk je dat je haar moeilijk handelbaar is. Ja, hard water kan zelfs verantwoordelijk zijn voor je slechte haardagen.

Hard water problemen: kies voor zacht water.

5. Je leidingen raken steeds verstopt

Douchekoppen zijn niet de enige dingen die verstopt kunnen raken door hard water.

Het kan ook grote problemen met het sanitair veroorzaken.

De kalkaanslag bouwt zich op in je leidingen, net als plaque in een slagader, waardoor de waterstroom wordt belemmerd, wat uiteindelijk leidt tot een verstopping en de noodzaak om een loodgieter te bellen voor hulp.

Als u PVC of koperen leidingen heeft, is dit waarschijnlijk geen probleem. Het is het meest voorkomend bij oudere, stalen leidingen.

Hard water? Zacht water met een waterontharder.

6. Uw kleren krijgen geen schone was

Hard water kan een negatieve invloed hebben op de was – en nogmaals – het is allemaal te wijten aan de rotsachtige relatie mineralen zoals calcium en magnesium hebben met zeep en wasmiddel.

Zeep wordt gebruikt om vuil en viezigheid weg te wassen, maar als zeep niet wordt afgespoeld, kan het ervoor zorgen dat er zich nog meer vuil op uw kleding opbouwt.

Kleren die in hard water zijn gewassen, zien er vaak groezelig uit en slijten sneller. Het kan zelfs uw handdoeken krassend en ruw maken.

Als je hard water hebt, kan het zijn dat je een wasmiddel moet kopen om het water zachter te maken. Waarschijnlijk moet je dan echter meer wasmiddel gebruiken (en heter water) om je kleren schoon te krijgen. Er wordt zelfs geadviseerd dat mensen met hard water vier keer zoveel wasmiddel gebruiken.

En net zoals ijzer vlekken maakt op je badkamer inrichting, kan het ook vlekken maken op je kleren. Voortijdige vergeling van uw witte was kan worden veroorzaakt door het ijzergehalte in het water. In combinatie met bleekmiddel oxideert ijzer, en ijzeroxide is gewoon een andere naam voor roest.

Hulp bij hard water problemen


waterverzachters prijzen offerte


7. Uw gezin heeft last van huidirritatie

Omdat er bij het wassen in hard water zeep achterblijft, raakt de huid van mensen uitgedroogd en gaat jeuken.

Mineraal afzettingen op het lichaam kunnen ook vocht uit de huid zuigen.

De huidaandoening eczeem komt vrij vaak voor, vooral bij jongere kinderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat baden in hard water de symptomen van eczeem kan verergeren.

Een andere studie concludeerde dat blootstelling aan hard water het risico op het ontwikkelen van eczeem bij kinderen in de basisschoolleeftijd kan verhogen.

Hulp bij hard water problemen

8. Uw apparaten verslijten snel

Dit is misschien wel het duurste hard water probleem van allemaal. De kalkaanslag kan een ravage aanrichten in veel apparaten in uw huis, van de vaatwasser tot de warmwaterboiler.

Een opeenhoping van bezinksel in uw boiler kan deze veel minder efficiënt maken. Hetzelfde geldt voor andere apparaten. Een slechte efficiëntie betekent een hogere energierekening.

De ijsmaker in uw koelkast kan stoppen met werken als kalkaanslag de kleppen verstopt. De American Water Works Association zegt dat hard water ervoor kan zorgen dat een wasmachine 30% sneller verslijt dan normaal.

Het is niet moeilijk te zien hoe hard water u op de lange termijn geld kan kosten. Er wordt zelfs geschat dat de kosten van hard water u elk jaar €800 of meer kunnen kosten.

Hulp bij hard water problemen


Het nadelig effect van hard water

Wanneer hard water opwarmt of verdampt, vormen zich kalkafzettingen en dat kan kalkaanslag veroorzaken op warmwatertoestellen en leidingen. In het geval van een wasmachine, bijvoorbeeld, betekent de opeenhoping van kalk en afzettingen dat de binnenkant van het apparaat vaak ontkalkt moet worden. Hard water leidt ook tot een lager energierendement van sommige toestellen. Het effect van kalk zorgt er ook voor dat mensen meer wasmiddel gaan gebruiken, wat zeer nadelig is voor het milieu. Tenslotte heeft ook uw lichaam te lijden onder de nadelige gevolgen van kalk: u krijgt keelpijn en een zere keel.

Lees in dit artikel hoe je hard water problemen kan oplossen.


Waarom is kalkaanslag een probleem?

Kalkaanslag is een probleem omdat het een aantal problemen voor u kan veroorzaken. Zo kan kalkaanslag de werking van uw afwasmachine aantasten, de levensduur van uw apparaten verkorten, in wasmiddel een zeepuitstoot veroorzaken die moeilijk van kleding en andere stoffen te verwijderen is, en kalkaanslag kan ook uw elektriciteitsrekening doen stijgen. Daarom is het zo belangrijk om rekening te houden met de kalkaanslag in uw water. Als u een kalkaanslag probleem hebt, zijn er dingen die er aan gedaan kunnen worden, en ook stappen ter preventie.

Om te voorkomen dat u hard water krijgt om te voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat, moet u de volgende maatregelen nemen

– Gebruik kalk verminderende afwasmiddelen en wasmiddelen

– Installeer een waterontharder of waterontkalker in uw huis. Dit soort systeem wordt op uw hoofdwaterleiding geïnstalleerd om kalkaanslag te helpen voorkomen voordat het gebeurt. Deze systemen zijn gemakkelijk door een loodgieter te installeren, afhankelijk van het aantal mensen in het huishouden en hoeveel badkamers er in uw huis zijn.

– U kunt kalkaanslag ook behandelen door kleding of drinkglazen een paar minuten met azijn te weken, voordat u ze weer wast. Azijn is een zuur dat helpt om kalkaanslag af te breken.

Er zijn nog andere manieren waarop u kalkaanslag kunt helpen voorkomen, zoals het gebruik van waterfilters die kalkaanslag uit uw water te houden. Deze filters kunnen zowel op de koude als op de warme leiding worden aangesloten, wat betekent dat ze voortdurend kalkaanslag verwijderen uit het water dat u gebruikt om te koken of te drinken.


Is hard water schadelijk?

Veroorzaakt hard water gezondheidsproblemen?

Het antwoord op deze vraag is niet gemakkelijk en er is geen eenduidig antwoord. Het is moeilijk om een verband te leggen tussen hard water en de menselijke gezondheid. Er zijn veel factoren die hard water beïnvloeden, sommige mensen zijn misschien vatbaarder voor problemen in verband met hard water. De kwaliteit van het harde water verschilt per regio.

Er zijn enkele studies die hebben aangetoond dat hard water tot gezondheidsproblemen kan leiden, maar die zijn vrij zeldzaam. Het drinken van hard water kan leiden tot nierstenen of nierziekten verergeren, maar het schijnt geen hartfalen te veroorzaken zoals men vroeger dacht.


Wat is beter hard of zacht water?

Veel mensen drinken liever hard water, vanwege alle de mineralen die het bevat. De smaak is ook een belangrijk verschil tussen de twee soorten water. Aangezien zacht water de neiging heeft een beetje zout te smaken, geven velen de voorkeur aan hard water. Zacht water is beter voor het wassen van kleding, want hard water kan resten achterlaten in de vezels van uw kleding. Het is ook beter voor het schoonmaken van oppervlakken in uw huis, zoals porseleinen toiletten en badkuipen, want het ontdoet ze niet van hun beschermlaag zoals harder water dat doet.


hard water problemen

hard water problemen


Hoe waterbehandeling kan helpen

Hard water is gevaarlijk voor uw gezondheid en uw watertoestellen. Hard water kan leiden tot kalkafzetting, kalkaanslag en afzettingen, wat veel problemen kan veroorzaken, zoals het moeten ontkalken van de binnenkant van een wasmachine. Hard water is ook slecht voor het milieu, want het leidt tot een hoog wasmiddelen verbruik en vermindert het energierendement van sommige toestellen

Er zijn veel symptomen die u kunt ondervinden van hard water: een zere keel, een droge mond en irritaties waar hard water uw huid raakt.

Om de nadelige gevolgen van hard water te helpen verminderen, kunt u overwegen een waterontharder te kopen.

Er zijn verschillende oplossingen voor verschillende problemen, maar er is maar één perfecte oplossing voor al je problemen met hard water. Dat is dus het installeren van een waterontharder in je huis.

Waterontharders verwijderen zaken als calcium, magnesium en ijzer uit uw water als het van de bron komt. Het is een investering die je zowel kopzorgen als geld kan besparen.

Er zijn ook andere soorten waterbehandeling producten, zoals een omgekeerd osmose systeem, die kunnen helpen om mogelijk schadelijke verontreinigingen te verwijderen.

Hulp bij hard water problemen


waterverzachters prijzen offerte


Hoe test u de waterkwaliteit in uw huis op de juiste manier?

Het is normaal dat ons lichaam elke dag vocht verliest. Drinken en het eten van voedsel dat water bevat, compenseren dit verlies. Maar niet genoeg drinken kan leiden tot ernstige complicaties. Een tekort aan vocht – door uitdroging, ziekte, hitte of inspanning – kan ons lichaam doen stilvallen. Het kan beginnen met dorst, vermoeidheid of hoofdpijn, en uiteindelijk leiden tot lichamelijke en/of geestelijke aftakeling.

Hoe kan ik hard water problemen oplossen, en hoe test ik het best de waterkwaliteit in huis?

De meeste gezonde mensen kunnen hun waterinname reguleren op basis van dorst of eetlust. Een koud glas water drinken als we dorst hebben is voor de meesten van ons vanzelfsprekend. Hoewel je veel water drinkt, is het net zo belangrijk wat er in het water zit dat je drinkt. Als het water uit uw kraan verborgen verontreinigingen bevat, kunt u uw gezondheid in gevaar brengen. Als het er goed uitziet, ruikt en smaakt, denk je er misschien niet eens over na om het te drinken. De realiteit is dat de meeste chemicaliën of microben die je ziek kunnen maken, niet te zien, te proeven of te ruiken zijn.

Hulp bij hard water problemen

Normen voor openbaar drinkwater

Als het water in uw huis wordt geleverd door een openbaar waterleidingnet, stelt de Environmental Protection Agency (EPA) grenswaarden vast voor het aantal verontreinigende stoffen in uw drinkwater.

Als de openbare watervoorziening gereguleerd is, lijkt het redelijk om aan te nemen dat het water in uw huis een veilige, betrouwbare bron is om te drinken, te koken en te baden.

Maar kunt u op de openbare normen vertrouwen voor uw eigen gezondheid? Het antwoord is dat de meeste waterbedrijven voldoen aan de EPA-normen, maar in veel gevallen zijn de niveaus van verontreinigende stoffen die volgens de overheidsvoorschriften zijn toegestaan hoger dan wat volgens recent onderzoek veilig is. Voor bepaalde verontreinigingen bestaan helemaal geen specifieke normen.

Chroom-6 bijvoorbeeld, een vorm van het element chroom, is in verband gebracht met tumoren in dier studies, en een verhoogd risico op maagkanker. Overheidsvoorschriften gelden alleen voor het algemene chroomgehalte (bepaalde typen zijn meestal ongevaarlijk) en niet voor specifieke typen die ziekte kunnen veroorzaken. De limiet van de EPA voor arsenicum, een ander gevaarlijk chemisch element, is ook lager dan wat volgens studies veilig is voor consumptie.

Uit een studie van de EPA is gebleken dat de beschermende coating aan de binnenkant van loden leidingen van gemeentelijke watervoorzieningen kan afbreken, waardoor lood of microscopisch kleine deeltjes van het giftige metaal in het leidingwater kunnen lekken. Het loodgehalte kan maanden of zelfs jaren stijgen als de leidingen worden verstoord door bouwwerkzaamheden of de installatie van watermeters. Volgens de EPA is lood op elk niveau onveilig voor consumptie, en er is geen federale norm voor de hoeveelheid lood in leidingwater van individuele woningen.

Welke filtratie methode nodig is, hangt af van de specifieke waterbehoeften van uw huis. Er bestaan uitzonderlijke filtratie systemen voor alle soorten water; door op de hoogte te blijven van de toestand van uw watervoorziening hebt u controle over de gezondheid van uw drinkwater.

Dit artikel gaat over hard water problemen.

Is mijn bronwater veilig om te drinken?

De EPA reguleert geen particuliere waterputten of de aan- of verkoop van huizen, dus er zijn geen EPA-testvoorschriften. Dit is een beangstigend feit, omdat huiseigenaren die hun eigen water niet testen zich mogelijk niet bewust zijn van wat ze binnenkrijgen. Kredietverstrekkers eisen vaak dat putwater een kwaliteitstest moet doorstaan voordat een lening wordt goedgekeurd. Veel kredietverstrekkers leggen het testen op bacteriën, nitraten en lood op, maar uiteindelijk is het aan de huiseigenaar om de veiligheid van zijn putwater te beschermen.

De EPA beveelt aan dat eigenaars van een waterput hun water jaarlijks testen op nitraten, totale colibacteriën, pH en totale opgeloste vaste stoffen. Eigenaars van waterputten moeten ook jaarlijks bij een plaatselijke instantie, zoals een gezondheids- of landbouwdienst, navragen of er in hun omgeving specifieke verontreinigende stoffen van belang zijn (bijvoorbeeld pesticiden of meststoffen).

Het water van particuliere putten kan sterk variëren, afhankelijk van de diepte van de structuur en de omringende grond. Putten kunnen zowel door natuurlijke bronnen als door menselijke activiteiten worden verontreinigd. Menselijk rioolwater, dierlijk afval, meststoffen en andere chemicaliën kunnen in een put infiltreren via grondwater bewegingen, doorsijpelend oppervlaktewater en afvloeiend water. Eigenaars van een waterput moeten zich bewust zijn van de mogelijke besmetting van hun put en de mogelijke gevolgen daarvan voor de gezondheid.

Hoe kan ik de waterkwaliteit thuis testen?

Watertest kits zijn te koop bij uw plaatselijke bouwmarkt of online. Deze kits bevatten meestal een pakje strips met reagentia die van kleur veranderen om de aanwezigheid van verschillende verontreinigingen in uw water aan te geven. De kits testen op een aantal verontreinigingen zoals bacteriën, lood, pesticiden, nitrieten/nitraten, chloor, hardheid, en pH. Als uw water een hoog gehalte aan deze verontreinigende stoffen bevat, is een watertest voor thuisgebruik een goede methode om dit op te sporen.

Voor een meer gedetailleerd rapport kunt u ook contact opnemen met een gerenommeerd, onafhankelijk laboratorium dat nauwkeurige resultaten kan leveren, zonder gevestigde belangen bij het promoten van een bepaald filtratie systeem. De meeste laboratoria sturen de resultaten binnen een week of twee per post, en als er giftige stoffen zijn aangetroffen, wordt in de resultaten aangegeven of het gehalte hoger is dan een voor drinkwater geldende gezondheidsnorm.

Hoe je je water ook wilt testen, als je iets hebt gevonden dat er niet hoort te zijn, op een niveau dat de gezondheidsnormen overschrijdt, test dan onmiddellijk je watervoorziening opnieuw en neem contact op met je volksgezondheidsdienst voor assistentie. Sommige problemen, zoals een hoge concentratie bacteriën in een put, kunnen snel worden aangepakt door de put te desinfecteren of een filtratie-apparaat te installeren. Bij ernstiger problemen kan het nodig zijn een nieuwe waterbron aan te leggen of de put te verdiepen. Wanneer bij eerdere tests toxines worden aangetroffen, moeten regelmatig tests worden uitgevoerd.

Het is een beangstigende gedachte water te consumeren dat gevuld is met potentieel gevaarlijke chemicaliën of bacteriën. Water, vooral goed en schoon water, is belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Het identificeren van de onzuiverheden is de eerste stap om het water in uw huis op orde te krijgen. Zodra u de verontreinigingen hebt gevonden die u moet verwijderen, is het kiezen van het ideale filtratie systeem eenvoudig. Waterfilters voor het hele huis zorgen ervoor dat uw hele huis, en iedereen daarbinnen, te allen tijde van veilig, schoon water wordt voorzien.

Hulp bij hard water problemen


hard water problemen

hard water problemen


Heeft u hard water?

Ontdek de waarheid over wat er in je water zit

Hoe het een negatieve invloed heeft op je huis, levensstijl en portemonnee

Zacht water is als zuurstof. Je realiseert je niet hoe hard je het nodig hebt totdat het op is. De meeste mensen hebben geen idee of ze hard of zacht water hebben.

Mensen met hard water weten misschien niet wat de oorzaak is van hun droge huid en kalkaanslag op apparaten, maar ze zoeken een oplossing voor de lange termijn die niet duur is. Door de vele voordelen van een waterontharder te leren kennen, kun je de harde effecten van hard water op je lichaam bestrijden en tegelijkertijd geld besparen.

Hulp bij hard water problemen

Hoe weet je of je hard water hebt?

De meeste gemeenten geven de hardheid van het water aan in GPG (grains per gallon) of ppm (parts per million). Putwater of stadswater kan getest worden om de hardheid te bepalen met test strips of druppels.

Een eenvoudige manier om te bepalen of je hard water hebt is door naar de drinkglazen in je keuken te kijken en te zien of ze er wazig uitzien. Als dat zo is, dan heeft u waarschijnlijk hard water. Andere tekenen van hard water zijn mineraal afzettingen en kalkaanslag op uw glazen, serviesgoed, armaturen en apparatuur.

Hulp bij hard water problemen

HARD WATER RICHT EEN RAVAGE AAN OP APPARATEN

Een andere plek waar je hard water kunt aantreffen is in je wasmachine. Mensen met hard water melden dat de wasmachine hun kleren niet goed schoon krijgt en dat ze stugger uit de droger komen.

Vaatwassers, wasmachines, ijsmakers en boilers raken verstopt door te veel calcium, magnesium en ijzer. Ze raken overbelast en veroorzaken dure reparaties en vroegtijdige vervanging. Waterontharders lossen deze problemen op door de hardheid te verwijderen en te vervangen door een ionen uitwisselingsproces met behulp van zout of kalium.

Hulp bij hard water problemen

Hard water en huidaandoeningen

Als je lijdt aan huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis, kan hard water de aandoening verergeren. Omdat hard water het moeilijker maakt om zeep te laten schuimen, moeten mensen er meer van gebruiken, waardoor de hoeveelheid chemicaliën die in contact komen met de huid toeneemt.

Beide effecten kunnen de toch al gevoelige huid ernstig verergeren. Met een waterontharder kunt u genieten van zacht water dat zacht is voor huid, kleding en afwas.

Hulp bij hard water problemen

HOE WERKEN WATERONTHARDERS?

Water ontharders werken door het verwijderen van harde, opgeloste vaste stoffen zoals calcium, magnesium en ijzer, terwijl zout of kalium miljoenen hars korrels omhult. Dit ionen uitwisselingsproces werkt één-op-één, en de hardheid-voor-natrium-uitwisseling zorgt voor zacht water.

Als je hard water hebt, kun je witte schilfers en zeepresten zien in je douche, op je potten en rond de randen van je badkuip. Hard water kan ook uw leidingen eroderen, waardoor ze minder lang meegaan. Neem contact op met uw gemeente of vraag ons om een gratis testkit om de hardheid van uw water te bepalen.

Hulp bij hard water problemen


hard water problemen

hard water problemen


Glanzender haar, zachtere handdoeken en helderder wasgoed

Hard water beschadigt haar en stoffen. Het is een uitdaging om je haar te wassen, omdat je geen goed schuim kunt maken om het brandschoon te krijgen. Het haar blijft slap, droog en futloos. Een waterontharder vervangt de chemicaliën die je haar, lakens en handdoeken vernielen door ze zachter en voller te maken.

DE JUISTE WATERONTHARDER KIEZEN

De eerste stap om te bepalen welke waterontharder je nodig hebt is het bepalen van de hardheidsgraad van je water. Neem contact op met uw gemeentelijk waterbedrijf voor uw hardheid in GPG of ppm en bel ons voor hulp bij de dimensionering. Groter is niet beter als het op de aankoop van de juiste waterontharder aankomt.

De waterontharder die u kiest zal uiteindelijk afhangen van het aantal mensen dat in het huis woont en de hardheid van het water. Waterontharders zijn ontworpen en gedimensioneerd voor eengezinswoningen, koppels, gezinnen, bedrijven en appartementen of flatgebouwen.


waterverzachters prijzen offerte


Ervaring en professionalisme zijn belangrijk

Wanneer het aankomt op het kiezen van de juiste waterontharder, is het belangrijk om een professioneel en betrouwbaar bedrijf te kiezen die de juiste pasvorm voor uw huis kan garanderen. Wij zijn de eerste keuze voor waterontharders, ijzerfilters, omgekeerde osmose, water behandelingsapparatuur en meer.

Ons team van vriendelijke en deskundige service medewerkers staat klaar om uw water schoon en veilig te maken. Wij bieden een uitgebreid advies om er zeker van te zijn dat u het juiste systeem krijgt voor uw unieke waterconditie.

Wanneer u in uw huis investeert met onze waterontharders, bent u zeker dat u enkel efficiënte systemen van hoge kwaliteit krijgt, die streng getest werden om de kwaliteit te garanderen.