Lees de 7 tips voor de aankoop van de beste waterverzachter in 2021: merken en prijzen vergelijken

Hoe koop ik de beste waterverzachter? We helpen u graag verder.

Maar u kan ook hier snel prijzen vergelijken en opvragen van de beste waterverzachters direct in uw buurt:


Waterverzachters 2021 : Merken & Prijzen Vergelijken ? Klik Hier >

Beste waterverzachter
Beste waterverzachter kopen

Wat is de beste waterverzachter?

Hebt u thuis last van kalkaanslag op waterkranen, aan de badrand, in uw waterkoker, enz. De oorzaak daarvan is hard leidingwater. Het leidingwater bevat een bepaalde hoeveelheid calcium en magnesium. In sommige regio’s is deze concentratie hoger dan in andere regio’s.

De watermaatschappijen pompen het water op uit de grond. Dat gebeurt op verschillende plaatsen in het land. Daarom is de samenstelling niet overal gelijk.

Water dat veel calcium en magnesium bevat, wordt hard water genoemd. Dit harde water veroorzaakt hardnekkige kalkaanslag. Het is niet alleen moeilijk te verwijderen. Het leidt ook tot een hoger energieverbruik. Ook apparaten slijten sneller, kledij ziet af, enz. U hoeft dit niet zomaar te ondergaan. Om uw harde water zachter te maken kan u een waterverzachter installeren. In dit artikel bespreken we de werking van een waterverzachter. We geven u ook nog enkele tips mee zodat u de beste waterverzachter voor uw woning kan kopen.

Beste waterontharder
Beste waterontharder

Hard water jaagt u op kosten

Hard water heeft nadelige gevolgen voor alles wat ermee in aanraking komt. Waterbuizen, kranen, douchekoppen, elektrische boilers, stoomstrijkijzers, uw eigen huid en haar, enz.

 • Uw was doen in hard water leidt tot snelle slijtage van uw kledij. De textielvezels kunnen niet goed tegen het calcium en magnesium in het water. Na een wasbeurt voelt uw kledij bovendien schurend en hard aan.
 • De was doen kost meer geld, want u hebt meer wasmiddel nodig. Hard water werkt het effect van wasmiddelen tegen. Daardoor moet u een grotere hoeveelheid wasproduct moet toevoegen.
 • De kalkaanslag op alles waarmee hard water in aanraking komt, is niet gemakkelijk te verwijderen. U moet dure antikalk-middelen in huis halen om van de kalkaanslag af te geraken.
 • Hard water heeft ook gevolgen voor uw energiefactuur. Omdat de kalkaanslag de warmteafgifte van verwarmingselementen tegenwerkt, verbruiken elektrische boilers, koffiezetapparaten, stoomstrijkijzers e.d. meer elektriciteit dan normaal.
 • In alle apparaten waarin hard water wordt gebruikt, zet kalk zich af op de inwendige onderdelen. Deze apparaten gaan sneller defect. Reparaties en vervangingen van huishoudapparaten kosten u jaarlijks handenvol geld.
 • Omdat kalksteen zich opstapelt in waterbuizen en afvoeren, geraken deze leidingen sneller verstopt. Een verstopping laten verwijderen door een ontstoppingsfirma is niet goedkoop.
 • Voor uw eigen lichaam heeft hard water ook nadelige gevolgen. De poriën van uw huid geraken gemakkelijker verstopt door de aanwezige calcium en magnesium. Een droge en geïrriteerde huid is het gevolg. Uw haar wassen in hard water leidt tot dof haar. Daar is geen enkele shampoo tegen opgewassen.

Zacht water in uw woning

Met een waterverzachter kan u uw volledige huis voorzien van zacht water. Er bestaan meerdere types waterverzachters. Elk met hun eigen specifieke werking. Hoewel de toestellen voor de particuliere allemaal zout gebruiken, zijn er verschillende manieren om ze aan te sturen. (Er bestaan ook magneetontharders, al is de werking daarvan niet bewezen.) Voor particulier gebruik is een toestel met regeneratiezout de beste waterverzachter. Deze toestellen werken als volgt:

 • Om de hardheid van water te verminderen, moeten de calcium – en magnesiumdeeltjes zoveel mogelijk uit het water gehaald worden. Daarvoor zorgen speciale bolletjes van kunsthars.
 • De kunstharskorrels zijn geplaatst in een cilinder, waaraan hard water wordt toegevoerd. Als het harde water langs de korrels loopt, nemen de korrels magnesium – en calciumdeeltjes op. De korrels geven in ruil onschadelijke natriumdeeltjes af aan het water.
 • Het water dat uit de cilinder loopt, is zacht water dat u in heel uw woning kan gebruiken.
 • Regelmatig moeten de kunstharskorrels gespoeld worden met zout water. Omdat de korrels op de duur verzadigd geraken met calcium en magnesium. Het toestel maakt deze zoutoplossing zelf aan met regeneratiezout. Daarvoor is er een zoutreservoir ingebouwd in de waterverzachter.
 • Tijdens het spoelen geven de korrels het opgenomen magnesium en calcium af aan het zoute water. Dat geeft op zijn beurt natrium af aan de korrels. Het spoelwater loopt weg in het riool. De eigenaar moet het regeneratiezout regelmatig bijvullen.

Geen kalkaanslag met beste waterverzachter
Geen kalkaanslag met beste waterverzachter

7 tips voor de aankoop van de beste waterverzachter

Deze tips kunnen u helpen om de beste waterverzachter voor uw woning aan te kopen.

waterontharders offertes


1. Koop een nieuw toestel dat werkt op basis van regeneratiezout. Andere types waterverzachters werken veel minder efficiënt. Schaf u vooral geen onbetrouwbaar tweedehands toestel aan.

2. Laat een ervaren installateur het gemiddelde dagelijks verbruik van water in uw woning bepalen. Deze bepaling is erg belangrijk. De capaciteit van uw waterverzachter moet afgestemd zijn op uw eigen waterverbruik.

3. Maak een keuze tussen een mechanisch toestel, dat uitsluitend op waterdruk werkt. Of een toestel dat elektronisch wordt aangestuurd. Mechanische waterverzachters zijn goedkoper en eenvoudiger. Bij de duurdere elektronische toestellen is het echter mogelijk om het ontharding – en regeneratieproces heel precies te regelen. Op termijn spaart u dankzij deze instellingsmogelijkheden heel wat geld. Want u gaat dan efficiënt om met water en regeneratiezout.

4. Het regeneratieproces kan op twee manieren gestart worden. Op basis van tijd of op basis van het volume aan onthard water. De tijd-gestuurde waterverzachter zijn meestal goedkoper, maar houden geen rekening met de werkelijke hoeveelheid water die reeds werd onthard. Deze manier van aansturen kan voldoende zijn als u elke dag dezelfde hoeveelheid zacht water nodig hebt. Als het waterverbruik in uw woning sterk schommelt, bent u beter af met een volume-gestuurde waterverzachter. Het regeneratieproces vindt dan alleen plaats op het ogenblik dat het echt nodig is.

5. Ga na welke soort onthardingszout uw toestel nodig heeft. Er bestaan verschillende varianten van regeneratiezout. In de vorm van tabletten, kristallen en korrels. Regeneratiezout is rotszout, ingedampt zout of zeezout. Onderling verschillen deze zoutsoorten in zuiverheid en in hoe snel of hoe traag ze smelten.

6. Laat de installatie en het afregelen van het toestel over aan een ervaren vakman. Een goede waterverzachter is niet goedkoop maar zal u wel veel opbrengen. De plaatsing ervan is het werk van specialisten.

7. Vergeet niet om uw waterverzachter regelmatig preventief te onderhouden. Ga op voorhand na wat de prijs is van dit preventief onderhoud.

Laat u goed informeren bij de aankoop van uw waterverzachter. Zo maak je de juiste keuze. Met een betrouwbaar toestel beschikt u voor heel wat jaren over zacht water in uw woning.


Bijkomende tips om de beste waterverzachter te kopen

Waterverzachters zijn een populaire methode om water te verzachten en de kwaliteit van water in het huishouden te verbeteren. Als u last heeft van vlekken op glas, douchewanden en badkamer-vloeren en merkt dat gewassen kleding wat stug en niet helemaal schoon lijkt, is het zeker tijd om een waterverzachter in uw huis te installeren.

Aangezien in veel huishoudens de oorsprong van het water een gegraven of geboorde bron is, is het water dat afkomstig is van deze bron vaak rijk aan mineralen en moet het behandeld worden om de kwaliteit te verbeteren. Hard water kan het afvoersysteem verstoppen en zorgt ervoor dat zeep en wasmiddelen niet goed oplossen in water. De beste waterverzachters richten zich op het mineraal-bezinksel in water en het verwijderen ervan, zodat het water zachter is voor huishoudelijk gebruik.

Tips om de Beste Waterverzachter te krijgen

Een waterverzachter kan inderdaad een waardevol hulpmiddel in de huishouding zijn door de voordelen en kostenbesparingen die het oplevert. De beste waterverzachter kiezen is geen simpele opgave, hierbij een paar instructies om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

 • Het eerste wat u moet doen, is kijken of u een waterverzachter nodig heeft, door te checken of uw water überhaupt hard is. De behandeling van het water aan de bron en de geografische ligging van uw huis spelen daarbij een rol. De gemakkelijkste manier is kijken of er kalkaanslag zit op apparaten die water gebruiken. Als daarbij ook uw gewassen kleren ruw op uw huid vindt aanvoelen, dan weet u dat het water verzacht moet worden.
 • De volgende stap is de grootte van uw waterverzachter bepalen, zodat deze in uw huishoudelijke behoefte kan voldoen. Om dit te doen, bepaalt u eerst de hoeveelheid water, die u per dag gebruikt en zoekt de beste waterverzachter, die aan uw waterverbruik tegemoet kan komen.
 • Bepaal nu welk type apparatuur u nodig heeft; moet het automatisch, handmatig of halfautomatisch zijn? Geheel automatisch is de populairste huishoudelijke keuze, omdat het dan niet nodig is om de kranen regelmatig met de hand open en dicht te draaien, zoals bij de handmatige optie. In plaats daarvan is het enige wat moet gebeuren het bijvullen van de zouttabletten in de apparatuur.
 • Het volgende wat u moet controleren is of het nodig is om het water van te voren te behandelen om ijzer en mangaan uit het water te verwijderen. Ook moet u bij de waterverzachter een aparte kraan voor drinkwater installeren, aangezien verzacht water niet goed voor consumptie is.
 • Andere factoren, die belangrijk zijn om te overwegen zijn de loodgieter kosten, installatiekosten en onderhoudskosten en de kosten van het vullen van de zoutcontainer. Bovendien is het een goed idee om uw wensen naast de lijst met mogelijkheden die de fabrikant verstrekt te leggen, om er zeker van te zijn dat u krijgt wat u nodig heeft en niet te veel betaald.

De tip om de beste waterverzachter te krijgen is alle bovenstaande factoren te overwegen en te kopen bij een gevestigd, goed aangeschreven bedrijf in waterverzachters.


beste waterverzachter prijs


Beste waterverzachter

Info: beste waterverzachter 2021 | beste waterverzachter 2021 | waterverzachter prijs | infraroodcabine | elektronische waterontharder | waterverzachters