Meteen naar de inhoud

Beste waterverzachter – vergelijk prijzen en merken van waterontharders in de buurt

Beste waterverzachter

Bent u op zoek naar de beste waterverzachter? Ontdek hier ons aanbod, vraag nu uw offerte aan!

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterverzachter installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Beste waterverzachter 2021

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Waterverzachters - Beste waterverzachter 2021

Waterverzachters – Beste waterverzachters

Hoe koop ik de beste waterverzachter? We helpen u graag verder.

Maar u kan ook hier snel prijzen vergelijken en opvragen van de beste waterverzachters direct in uw buurt:


Waterverzachters : Merken & Prijzen Vergelijken ? Klik Hier >

Beste waterverzachter

Beste waterverzachter kopen


Wat is de beste waterverzachter?

Lees de 7 tips voor de aankoop van de beste waterverzachter: merken en prijzen vergelijken.

Hebt u thuis last van kalkaanslag op waterkranen, aan de badrand, in uw waterkoker, enz. De oorzaak daarvan is hard leidingwater. Het leidingwater bevat een bepaalde hoeveelheid calcium en magnesium. In sommige regio’s is deze concentratie hoger dan in andere regio’s.

De watermaatschappijen pompen het water op uit de grond. Dat gebeurt op verschillende plaatsen in het land. Daarom is de samenstelling niet overal gelijk.

Water dat veel calcium en magnesium bevat, wordt hard water genoemd. Dit harde water veroorzaakt hardnekkige kalkaanslag. Het is niet alleen moeilijk te verwijderen. Het leidt ook tot een hoger energieverbruik. Ook apparaten slijten sneller, kledij ziet af, enz. U hoeft dit niet zomaar te ondergaan. Om uw harde water zachter te maken kan u een waterverzachter installeren. In dit artikel bespreken we de werking van een waterverzachter. We geven u ook nog enkele tips mee zodat u de beste waterverzachter voor uw woning kan kopen.


Beste waterontharder

Beste waterverzachter


Hard water jaagt u op kosten

Hard water heeft nadelige gevolgen voor alles wat ermee in aanraking komt. Waterbuizen, kranen, douchekoppen, elektrische boilers, stoomstrijkijzers, uw eigen huid en haar, enz.

 • De was doen kost meer geld, want u hebt meer wasmiddel nodig. Hard water werkt het effect van wasmiddelen tegen. Daardoor moet u een grotere hoeveelheid wasproduct moet toevoegen.
 • De kalkaanslag op alles waarmee hard water in aanraking komt, is niet gemakkelijk te verwijderen. U moet dure antikalk-middelen in huis halen om van de kalkaanslag af te geraken.
 • Hard water heeft ook gevolgen voor uw energiefactuur. Omdat de kalkaanslag de warmteafgifte van verwarmingselementen tegenwerkt, verbruiken elektrische boilers, koffiezetapparaten, stoomstrijkijzers e.d. meer elektriciteit dan normaal.
 • In alle apparaten waarin hard water wordt gebruikt, zet kalk zich af op de inwendige onderdelen. Deze apparaten gaan sneller defect. Reparaties en vervangingen van huishoudapparaten kosten u jaarlijks handenvol geld.
 • Omdat kalksteen zich opstapelt in waterbuizen en afvoeren, geraken deze leidingen sneller verstopt. Een verstopping laten verwijderen door een ontstoppingsfirma is niet goedkoop.

waterverzachters prijzen offerte


Zacht water in uw woning

Met een waterverzachter kan u uw volledige huis voorzien van zacht water. Er bestaan meerdere types waterverzachters. Elk met hun eigen specifieke werking. Hoewel de toestellen voor de particuliere allemaal zout gebruiken, zijn er verschillende manieren om ze aan te sturen. (Er bestaan ook magneetontharders, al is de werking daarvan niet bewezen.) Voor particulier gebruik is een toestel met regeneratiezout de beste waterverzachter. Deze toestellen werken als volgt:

 • Om de hardheid van water te verminderen, moeten de calcium – en magnesiumdeeltjes zoveel mogelijk uit het water gehaald worden. Daarvoor zorgen speciale bolletjes van kunsthars.
 • De kunstharskorrels zijn geplaatst in een cilinder, waaraan hard water wordt toegevoerd. Als het harde water langs de korrels loopt, nemen de korrels magnesium – en calciumdeeltjes op. De korrels geven in ruil onschadelijke natriumdeeltjes af aan het water.
 • Regelmatig moeten de kunstharskorrels gespoeld worden met zout water. Omdat de korrels op de duur verzadigd geraken met calcium en magnesium. Het toestel maakt deze zoutoplossing zelf aan met regeneratiezout. Daarvoor is er een zoutreservoir ingebouwd in de waterverzachter.

Geen kalkaanslag met beste waterverzachter

Geen kalkaanslag met beste waterverzachter


7 tips voor de aankoop van de beste waterverzachter

Deze tips kunnen u helpen om de beste waterverzachter voor uw woning aan te kopen.

1. Koop een nieuw toestel dat werkt op basis van regeneratiezout. Andere types waterverzachters werken veel minder efficiënt. Schaf u vooral geen onbetrouwbaar tweedehands toestel aan.

2. Laat een ervaren installateur het gemiddelde dagelijks verbruik van water in uw woning bepalen. Deze bepaling is erg belangrijk. De capaciteit van uw waterverzachter moet afgestemd zijn op uw eigen waterverbruik.

3. Maak een keuze tussen een mechanisch toestel, dat uitsluitend op waterdruk werkt. Of een toestel dat elektronisch wordt aangestuurd. Mechanische waterverzachters zijn goedkoper en eenvoudiger. Bij de duurdere elektronische toestellen is het echter mogelijk om het ontharding – en regeneratieproces heel precies te regelen. Op termijn spaart u dankzij deze instellingsmogelijkheden heel wat geld. Want u gaat dan efficiënt om met water en regeneratiezout.

4. Het regeneratieproces kan op twee manieren gestart worden. Op basis van tijd of op basis van het volume aan onthard water. De tijd-gestuurde waterverzachter zijn meestal goedkoper, maar houden geen rekening met de werkelijke hoeveelheid water die reeds werd onthard. Deze manier van aansturen kan voldoende zijn als u elke dag dezelfde hoeveelheid zacht water nodig hebt. Als het waterverbruik in uw woning sterk schommelt, bent u beter af met een volume-gestuurde waterverzachter. Het regeneratieproces vindt dan alleen plaats op het ogenblik dat het echt nodig is.

5. Ga na welke soort onthardingszout uw toestel nodig heeft. Er bestaan verschillende varianten van regeneratiezout. In de vorm van tabletten, kristallen en korrels. Regeneratiezout is rotszout, ingedampt zout of zeezout. Onderling verschillen deze zoutsoorten in zuiverheid en in hoe snel of hoe traag ze smelten.

6. Laat de installatie en het afregelen van het toestel over aan een ervaren vakman. Een goede waterverzachter is niet goedkoop maar zal u wel veel opbrengen. De plaatsing ervan is het werk van specialisten.

7. Vergeet niet om uw waterverzachter regelmatig preventief te onderhouden. Ga op voorhand na wat de prijs is van dit preventief onderhoud.

Laat u goed informeren bij de aankoop van uw waterverzachter. Zo maak je de juiste keuze. Met een betrouwbaar toestel beschikt u voor heel wat jaren over zacht water in uw woning.


waterverzachters prijzen offerte


Bijkomende tips om de beste waterverzachter te kopen

Waterverzachters zijn een populaire methode om water te verzachten en de kwaliteit van water in het huishouden te verbeteren. Als u last heeft van vlekken op glas, douchewanden en badkamer-vloeren en merkt dat gewassen kleding wat stug en niet helemaal schoon lijkt, is het zeker tijd om een waterverzachter in uw huis te installeren.

Aangezien in veel huishoudens de oorsprong van het water een gegraven of geboorde bron is, is het water dat afkomstig is van deze bron vaak rijk aan mineralen en moet het behandeld worden om de kwaliteit te verbeteren. Hard water kan het afvoersysteem verstoppen en zorgt ervoor dat zeep en wasmiddelen niet goed oplossen in water. De beste waterverzachters richten zich op het mineraal-bezinksel in water en het verwijderen ervan, zodat het water zachter is voor huishoudelijk gebruik.


Beste waterverzachter

Beste waterverzachter


Tips om de Beste Waterverzachter te krijgen

Een waterverzachter kan inderdaad een waardevol hulpmiddel in de huishouding zijn door de voordelen en kostenbesparingen die het oplevert. De beste waterverzachter kiezen is geen simpele opgave, hierbij een paar instructies om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

 • Het eerste wat u moet doen, is kijken of u een waterverzachter nodig heeft, door te checken of uw water überhaupt hard is. De behandeling van het water aan de bron en de geografische ligging van uw huis spelen daarbij een rol. De gemakkelijkste manier is kijken of er kalkaanslag zit op apparaten die water gebruiken. Als daarbij ook uw gewassen kleren ruw op uw huid vindt aanvoelen, dan weet u dat het water verzacht moet worden.
 • De volgende stap is de grootte van uw waterverzachter bepalen, zodat deze in uw huishoudelijke behoefte kan voldoen. Om dit te doen, bepaalt u eerst de hoeveelheid water, die u per dag gebruikt en zoekt de beste waterverzachter, die aan uw waterverbruik tegemoet kan komen.
 • Bepaal nu welk type apparatuur u nodig heeft; moet het automatisch, handmatig of halfautomatisch zijn? Geheel automatisch is de populairste huishoudelijke keuze, omdat het dan niet nodig is om de kranen regelmatig met de hand open en dicht te draaien, zoals bij de handmatige optie. In plaats daarvan is het enige wat moet gebeuren het bijvullen van de zouttabletten in de apparatuur.
 • Het volgende wat u moet controleren is of het nodig is om het water van te voren te behandelen om ijzer en mangaan uit het water te verwijderen. Ook moet u bij de waterverzachter een aparte kraan voor drinkwater installeren, aangezien verzacht water niet goed voor consumptie is.
 • Andere factoren, die belangrijk zijn om te overwegen zijn de loodgieter kosten, installatiekosten en onderhoudskosten en de kosten van het vullen van de zoutcontainer. Bovendien is het een goed idee om uw wensen naast de lijst met mogelijkheden die de fabrikant verstrekt te leggen, om er zeker van te zijn dat u krijgt wat u nodig heeft en niet te veel betaald.

De tip om de beste waterverzachter te krijgen is alle bovenstaande factoren te overwegen en te kopen bij een gevestigd, goed aangeschreven bedrijf in waterverzachters.


waterverzachters prijzen offerte


De beste waterverzachter

Hebt u thuis last van kalk in uw leidingwater? Zoekt u naar een manier om uw harde water om te zetten in zacht water? Dan is een waterverzachter op basis van regeneratiezout dé oplossing voor al uw problemen en ongemakken. Deze waterverzachters zijn heel efficiënt. Ze filteren de overtollige kalk uit uw leidingwater. Uw huishoudtoestellen worden dan niet langer geteisterd door kalkaanslag. Uw energiefactuur daalt want de verwarmingselementen van toestellen werken optimaler, enz.

Wil u ook een waterverzachter installeren? Er is veel om rekening mee te houden. De zoektocht naar een waterverzachter kan ingewikkeld zijn. Zeker als u niet weet waar u moet beginnen. Lees daarom onderstaand overzicht. We sommen de belangrijkste factoren op. Voor elke situatie is de beste optie anders. Informeer u en investeer verstandig.

1. Een waterverzachter met de geschikte capaciteit

waterverzachters bestaan in ontelbare soorten en formaten. De capaciteit van uw waterverzachter is één van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Deels wordt die bepaald door de grootte van de waterverzachter zelf. Maar ook door het volume water dat onthard kan worden vooraleer de filter gespoeld moet worden.

U kan het vergelijken met een stofzuiger. Hoe kleiner de zak, hoe rapper hij vol zit. Geen probleem als je weinig stofzuigt. Stofzuig je veel? Dan koopt u beter een stofzuiger met grotere zakken. Bij een waterverzachter is het zo, dat de filter gespoeld moet worden wanneer ze verzadigd is. Daarbij wordt zout gebruikt. Om die spoelingen zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren, kiest u beter meteen voor de juiste capaciteit. Een die perfect aansluit op uw waterverbruik.

Die spoelingen of ‘regeneraties worden bepaald door de waterhardheid en uw dagelijks verbruik. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Informeer u goed en breng uw verbruik gedetailleerd in kaart. Dan bent u al goed op weg om de juiste waterverzachter te kiezen.

2. Een elektrische waterverzachter of een op waterdruk?

De beste waterverzachter voor uw situatie is ook afhankelijk van hoe de waterverzachter aangestuurd wordt. Zowel de elektrische als de mechanische waterverzachters hebben elk hun eigen voordelen en nadelen.

Mechanische waterverzachters hebben een ingebouwde klok. De spoelingen gebeuren op vooraf vastgelegde tijdstippen. Dus ongeacht het verbruik. Dit systeem is goed voor wie een heel regelmatig verbruik heeft. Anders dreigt u water en regeneratiezout te verspillen. Op termijn kan dit u veel kosten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Er kan ook geregenereerd worden op basis van een bepaald verbruikt volume. Dat is een stuk voordeliger. Het grootste voordeel van de mechanische waterverzachters? Ze verbruiken geen elektriciteit. Ze werken volledig op waterdruk. Ze zijn ook goedkoper in aankoop.

• Elektronische waterverzachters zijn een stuk flexibeler. Zo zijn er meerdere instellingsmogelijkheden. Dat maakt dat deze waterverzachters efficiënter omgaan met water en zout. Dit is erg handig als u bijvoorbeeld vaak op reis bent of vaak gasten hebt. Dan hebt u tijdelijk geen of net meer zacht water nodig. De spoelingen kunnen daarop afgestemd worden.


Beste waterverzachter

Beste waterverzachter


3. Een tijd gestuurde of volume gestuurde waterverzachter?

• Er kan dus een onderscheid gemaakt worden tussen tijd gestuurde en volume gestuurde waterverzachters. Bij de volume gestuurde systemen wordt bepaald of de filter vol is, afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid water. Dat wordt bepaald door de geschatte hoeveelheid verbruikt water tot de filter vol is. Dit systeem kost over het algemeen iets meer.

• waterverzachters die op basis van tijd functioneren, kosten doorgaans minder. De regeneratie gebeurt hoe dan ook. Of het nu noodzakelijk is, of niet. Nadeel van deze waterverzachters? Op lange termijn verbruiken ze meer water en zout. Tenzij het verbruik heel constant is.

4. Een apart zoutreservoir bij de waterverzachter

Over het algemeen bestaat een waterverzachter uit twee delen: de ionenwisselaar (dit is een soort cilinder waarin zich kunststof korrels bevinden die het water vrijmaken van calcium en magnesium) en een reservoir voor de opslag van het regeneratiezout. De meeste systemen hebben slechts één behuizing voor beide onderdelen. Dit zijn de compacte waterverzachter.

Er bestaan ook duo-modellen. waterverzachters met losse onderdelen. Dit is vooral handig in kleine ruimtes. Zo kan het zoutreservoir onder een trap geplaatst worden en de waterverzachter in de meterkast. Bijvoorbeeld. De aparte onderdelen worden dan met elkaar verbonden via een slang.

Zo kan u ook wanneer u weinig plaats hebt, toch genieten van de voordelen van zacht water. Zowel voor uw huishouden, als voor uw gezondheid.


waterverzachters prijzen offerte


5. De regeneratietijd van de waterverzachter speelt een belangrijke rol

Het harde water kalkvrij maken is een proces dat tijd vraagt. Natuurlijk wil u zoveel en zo lang mogelijk kunnen genieten van zacht water.

Bij een goede waterverzachter is de regeneratietijd niet te kort maar ook niet te lang. Doorgaans kan u dit regeneratieproces ’s nachts laten doorgaan. Zo ondervindt u geen hinder. ’s Nachts gebruikt u meestal toch geen water. De volgende dag hebt u dan zacht water in overvloed.

Een simplex waterverzachter kan niet tegelijkertijd regenereren én zacht water blijven aanvoeren.

Dit is wel mogelijk bij een duplex-ontharder. Die bestaat eigenlijk uit twee cilinders. Terwijl de ene cilinder het systeem regenereert, kan de andere blijven zorgen voor zacht water. Dan kan u op elk moment van de dag genieten van kwalitatief, zacht water.

Aan u de keuze dus. Er bestaat niet zoiets als de ‘beste’ waterverzachter. Kies in elk geval kwaliteit en breng uw verbruik vooraf goed in kaart. Dan bent u al goed op weg om in het juiste toestel te investeren.


Beste waterverzachter


Info: beste waterverzachter | waterverzachter prijs | infraroodcabine | elektronische waterontharder | waterverzachters