Beste waterontharder kopen | beste waterontharders met zout : vergelijk prijzen en merken

Beste waterontharder kopen

U wilt graag de beste waterontharder kopen? Te hard water en teveel kalk in uw leidingwater?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - beste waterontharder kopen

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

beste waterontharder kopen
beste waterontharder kopen

De Beste Waterontharder Kopen? Vergelijk hier de prijzen en modellen van de beste waterontharders.

10 Redenen waarom een waterontharder een goed idee is

Zeg niet zomaar water tegen water. De kans is groot dat u ooit al eens gehoord hebt over hard en zacht water. Maar wat is dat nu precies? Met hard water wordt bedoeld, water waar veel kalk in zit. De hoeveelheid kalk in het water kan de smaak beïnvloeden maar is verder niet schadelijk voor de gezondheid. Hard water heeft wel enkele nadelen tegenover zacht water, dat dus kalkvrij is. Het zijn nadelen waar u zelf al ongetwijfeld mee te maken hebt gehad. Kalkaanslag die zich vastzet op kranen, tegels, boilers, waterkokers enz. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing.


Beste waterontharder kopen
Beste waterontharder kopen

Door de installatie van een waterontharder maakt u van hard water, zacht water. Hier zijn 10 redenen waarom dat het overwegen waard is.

Waarom een waterontharder een goed idee is

1. Kalkaanslag voorkomen met een waterontharder

Kalkaanslag is een direct gevolg van hard water en kan heel wat problemen veroorzaken. Het kan de werking van heel wat apparaten negatief beïnvloeden en het ontsiert ook tal van zaken in de woning. Door het gebruik van een waterontharder voorkomt u dergelijke problemen. Nooit meer verkalkte kranen of douchekoppen, geen verstopte leidingen, enz.

2. Geen energieverlies meer met een waterontharder

Wist u dat kalk ook een isolerend materiaal is? Dat betekent dat, wanneer er kalksteen ontstaat op verwarmingselementen in toestellen, de toestellen de warmte niet meer kunnen afgeven zoals het hoort. Het logische gevolg daarvan is dat het opwarmen van deze elementen veel langer zal duren. Dat leidt dan weer tot het nodeloos energieverbruik. Het resulteert ook in een hogere energierekening. Door een waterontharder te gebruiken zal uw boiler, koffiezet of wasmachine een veel hoger rendement halen en dat bespaart u op termijn heel wat kosten.

3. De beste waterontharder is gezond voor huid en haar

Veel mensen hechten groot belang aan een mooie huid en aan glanzend haar. Met hard water zal je eigenlijk nooit het gewenste resultaat bereiken. De ruwe kalkdeeltjes zullen de natuurlijke beschermingslaag van de huid aantasten. Bovendien lost zeep niet helemaal op in kalk waardoor er altijd een onzichtbare laag achterblijft. Die laag verstopt de poriën waardoor de huid minder goed in staat is om voedingsstoffen op te nemen. Niet voor niets wordt onthard water aangeraden voor mensen met eczeem en psoriasis.


waterverzachters prijzen offerte


4. Minder schoonmaken met een waterontharder

Volstaan bovenstaande redenen niet voor u? Dan kan deze u misschien helemaal overtuigen. Schoonmaken blijkt ook veel efficiënter te gaan met zacht water. Een waterontharder zal u heel wat werk besparen. Druppels hard water die opdrogen zullen immers heel wat kalksporen nalaten. Dan heb je gekuist maar er blijven overal kleine vlekjes kalk achter. Bij zacht water heb je dit probleem niet. Dan zijn schoongemaakte oppervlaktes ook echt proper. Tip: Beste Waterontharder Kopen doe je hier, door prijzen en modellen te vergelijken.

5. Kledij slijt minder snel

Kalk is eigenlijk een steensoort, in hard water zit dus opgeloste kalksteen. Die kleine kalkdeeltjes hebben een ruwe structuur en kunnen de vezel van uw kledij aantasten bij het wassen. Elke keer dat u de was doet, brengt u uw kledij eigenlijk schade toe. Zo zal uw kledij dus sneller verslijten en zullen de kleuren dof worden. Door te wassen met kalkvrij water, blijven er geen kalkresten achter in het wasgoed en verlengt u de levensduur van uw kleding. Ook uw kleuren zullen een stuk langer stralend blijven.

6. Minder onderhoudsproducten

Een detergent zal heel wat van zijn actieve bestanddelen moeten gebruiken om kalk in het water te neutraliseren. Pas nadat dit is kunnen gebeuren zal een detergent echt beginnen reinigen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u bij zacht water minder onderhoudsproduct nodig zult hebben om hetzelfde effect te bereiken. Bovendien hebt u veel minder agressieve detergenten nodig om te kuisen.

Tip: Beste Waterontharder Kopen? Vergelijk prijzen, merken en modellen.

7. Goed voor het milieu: Beste Waterontharder Kopen

Door dat u dankzij het gebruik van zacht water heel wat minder producten nodig hebt,
draagt u ook uw steentje bij aan het milieu. Schoonmaakproducten en detergenten zijn vaak agressieve producten die het milieu schaden. Wie zacht water heeft verbruikt aanzienlijk minder van die producten. Daarnaast gaan bepaalde toestellen ook langer mee waardoor je de afvalberg help verkleinen.


waterverzachters prijzen offerte


8. Toestellen gaan langer mee

Een waterontkalker gebruiken heeft als één van de grootste voordelen dat toestellen langer meegaan. Een wasmachine, afwasmachine, boiler, waterkoker, enz. die dagelijks in contact komt met hard water zal een stuk sneller verslijten door kalksteen. Door dit harde water naar zacht water om te zetten kan u vermijden dat dit zal gebeuren. Zo verlengt u de levensduur van uw toestellen en spaart u ook nodeloze kosten uit.

9. Geen verstopte waterleidingen met een waterontharder

Overmatige kalkaanslag zal vroeg of laat leiden tot verstopte waterleidingen. Niet alleen is dit erg vervelend, het is ook een dure aangelegenheid om de waterleidingen terug vrij te maken. Met zacht water is er geen risico op verstopte leidingen.

10. Beste Waterontharder Kopen? Het is een slimme investering

De aankoop van een waterontharder is een investering die je relatief snel kan terug verdienen. Je kan er heel wat energie mee besparen en je voorkomt dure kosten om kapotte toestellen te vervangen. Bovendien zal je meer tijd overhebben want je moet minder tijd spenderen aan de schoonmaak.


waterverzachters prijzen offerte


Zacht water met de beste waterontharder

Er zijn dus tal van redenen om te opteren voor een waterontharder die u in staat stelt om heel wat problemen de wereld uit te helpen.

Het belangrijkste argument dat er te geven valt voor zacht water? Waarom zou u het niet doen? Er zijn immers heel wat nadelen verbonden aan het gebruik van hard water maar geen enkel aan het gebruik van zacht water.

Ook interessant:

beste waterontharders
beste waterontharder met zout
welke waterontharder kiezen
waterontharder prijs
waterontharder zonder zout
waterverzachter merken

De beste waterontharder kopen

Enkele belangrijke tips voor het kopen van de beste waterontharder

Afhankelijk van hoe hard het water in uw streek is, kan het zinvol zijn een waterontharder aan te schaffen. De waterontharder zet hard water dat normaal door uw waterleidingen stroomt om in zacht water. Maar als je je afvraagt of een waterontharder echt nodig is, denk dan eens terug aan al die keren dat je bezig was je kranen te schrobben om van kalkaanslag af te komen, of toen je waterkoker voor de zoveelste keer ontkalkt moest worden.

Met zacht water heb je geen last meer van kalkaanslag. De kalkaanslag wordt uit het water verwijderd en het zachte water stoomt door uw kranen, waardoor er geen kalkaanslag op uw kranen en tegels achterblijft. Wanneer u uw waterkoker opent, ziet u daar vaak het verwarmingselement. Bij veelvuldig gebruik van de waterkoker zult u merken dat het verwarmingselement volledig door kalkaanslag is aangetast. En dat geldt niet alleen voor uw waterkoker, maar ook voor alle andere huishoudelijke apparaten die water gebruiken. Huishoudelijke apparaten zijn veel moeilijker op te warmen en verbruiken dus meer energie. Uw huishoudelijke apparaten zullen ook veel sneller stuk gaan.

Een andere belangrijke reden om een waterontharder te installeren is dat het veel gezonder is. Als je voortdurend hard water drinkt, loop je het risico op verkalking van je nieren en aderen. Er is ook een verhoogd risico op nierstenen. En zacht water is niet alleen beter voor de inwendige organen, hard water heeft ook een negatief effect op de huid en het haar. Calciumdeeltjes kunnen de poriën verstoppen, en de huid voelt ruw aan en is minder stralend. Dit geldt ook voor je haar. Een waterontharder heeft dus vele voordelen, maar hoe vind je de beste waterontharder?