Anti Kalk | anti kalk waterleiding, waterontharder

Anti kalk

Bent u op zoek naar een waterverzachter die helpt om kalk te voorkomen?

Vergelijk en vraag vrijblijvend prijzen, modellen en advies aan bij waterontharder installateurs in uw buurt:

waterverzachters - Anti kalk

Stap 1 van 2 - Waterverzachters

Anti kalk

Anti kalk

Bent u op zoek naar een anti kalk apparaat zoals een Waterontharder?


Prijzen van de beste Waterontkalkers vergelijken >

Anti kalk water ontkalkers

Anti kalk water ontkalkers


Kalkaanslag voorkomen met anti kalk waterontharder

Anti Kalk nodig? Kies voor een ontkalker of waterverzachter om kalkaanslag te verwijderen.

Gouden tip om kalkaanslag te voorkomen: koop een anti kalk ontkalker.

Waarom zit er zoveel kalk in ons water?

Kalkaanslag, de meeste mensen kennen dit probleem helaas allemaal maar al te goed. Onze Belgische bodem is tamelijk kalkrijk. Daar kunnen we niks aan doen. De watermaatschappijen zijn niet verplicht om het water te ontharden. Want er moet altijd een wettelijk vastgelegd minimum aan kalk in het water blijven. Omdat het geen kwaad kan voor onze gezondheid, kiezen de meeste watermaatschappijen ervoor om het water niet te ontharden.

Kalkaanslag is hardnekkig. Het verpest uw prachtige nieuwe wijnglazen en zorgt voor aanslag in uw douche. Om de kalk te verwijderen moet u extra inspanningen doen. Frustrerend want binnen de kortste keren duikt de kalkaanslag weer overal op.

Als er veel kalk in het water zit, wordt dit water ‘hard water’ genoemd. Hard water brengt heel wat nadelen met zich mee. Het is niet alleen vervelend omdat het u extra werk bezorgt. Maar door kalk stijgt ook het energieverbruik in uw huis.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Een ontkalker zet hard water om in zacht water. Zo kan er toch zuiverder water, zonder kalk door uw leidingen stromen. Dit levert u veel voordelen op. Lees snel verder om erachter te komen hoe zacht water het verschil maakt.


waterverzachters prijzen offerte


Kosten besparen met anti kalk ontharder

Een ontkalker is een langetermijninvestering. Hoewel aankoopbedrag toegankelijk is, moet je er toch iets voor over hebben. U moet het echter zien als een levensverzekering voor de infrastructuur van uw huis en voor uw toestellen. Een nieuwe wasmachine is bijna even duur als een ontkalker. Een ontkalker zal u ook iets opleveren. U zal er net door kunnen besparen, op verschillende manieren.


Anti kalk

Anti kalk


Uw energierekening daalt met een anti kalk ontharder

U zal merken dat u dankzij zacht water kan besparen op uw energierekening. Kalk heeft een isolerende werking. Daardoor gaat er veel warmte verloren. Dit is natuurlijk zonde van de energie die er wordt verbruikt. Dit komt eigenlijk neer op verspilling. Deze energie kost extra geld. U betaalt zo dus eigenlijk voor energie die verloren gaat. Met zacht water blijft er geen kalkaanslag achter in uw leidingen. De energierekening valt hierdoor dus lager uit. Een ontkalker past ook perfect in ons huidig klimaat van energiezuinig wonen.

Uw apparatuur gaat langer mee

Kalk is schadelijk voor uw huishoudelijke apparatuur. Het zet zich bijvoorbeeld af in waterkokers, wasmachines, vaatwassers en boilers. Dit tast de apparatuur aan waardoor er meer onderhoud nodig is. Daarnaast verkort kalk ook daadwerkelijk de totale levensduur van dit deze huishoudelijke apparatuur. Niet alleen zal u dus besparen op onderhoudskosten. Maar een ontkalker zal u ook de kosten van nieuwe aankoop besparen. Boilers zijn bijvoorbeeld heel duur. Ze zijn bedoeld om lang mee te gaan. Een boiler moeten vervangen omdat hij zodanig veel kalksteen heeft, dat zijn pijnlijke kosten. Ook in dit geval draagt een ontkalker dus bij aan kostenbesparing.

Alles in uw huis is langer mooi

Met een ontkalker in huis zal u al snel merken dat veel zaken in huis langer mooi blijven. Gebruikt u zacht water, dan zal u zich verbazen over het verschil met hard water. Van kledij is het bijvoorbeeld bekend ze lijdt onder hard water. Kalk tast de kledij aan waardoor kleuren minder lang mooi blijven. Daarnaast slijt de stof ook sneller wanneer deze wordt gewassen met hard water.

Een ander voorbeeld van de gunstige effecten van zacht water, is wat het met uw glaswerk doet. Uw mooie wijnglazen en uw waterglazen behouden hun glans en worden niet dof. Door kalkaanslag verdwijnt de mooie glans op uw glazen. Ze ogen dof en zijn niet aangenaam om vast te houden.

Ook ruiten zijn vaak moeilijker om schoon te maken wanneer u hard water hebt. Het is moeilijk om ramen te zemen en streeploos achter te laten als er veel kalk in het water zit. Wil je opgedroogde kalkdruppels vermijden? Dan is hard wrijven de enige manier om een mooi resultaat te bekomen. Dit zal een stuk makkelijker gaan met zacht water. Het resultaat zal u verbazen. Meer nog, u zal zich afvragen hoe u dat harde water al die jaren hebt kunnen tolereren.


waterverzachters prijzen offerte


Zacht water

Veel water drinken is gezond. Hoewel veel kalk in het water niet schadelijk is voor onze gezondheid kan het wel onaangenaam zijn om te drinken. Veel mensen vinden dat zacht water lekkerder en puurder smaakt. Zacht water is dan ook helderder dan hard water. Het is ook geurloos en kleurloos. Ook bereide dranken zoals thee en koffie smaken beter met zacht water. Ook ijsklontjes hebben een betere smaak. Met hard water hebben ze vaak een vreemde nasmaak.

Minder poetsen met een anti kalk ontkalker

Kalk is hardnekkig, het is niet zomaar weg te krijgen met water ne klassieke reinigingsmiddelen. Wil je die hardnekkige kalkaanslag in de badkamer wegkrijgen? Dan moet je antikalkmiddel gebruiken. Anders lost de kalk niet op. Het kost u dus een hoop moeite en helaas blijft het resultaat niet lang. Verder zijn deze schoonmaakmiddel ook duur en slecht voor het milieu. En voor onze gezondheid wanneer we ze inademen.

Met een ontkalker bespaart u uzelf dus behoorlijk wat schoonmaakwerk.

Niks dan voordelen met een anti kalk ontharder

Een ontkalker kent veel voordelen. Als u te kampen heeft met hard water zal het verschil met zacht water u verbazen. Denk o.a. maar aan het effect op uw energierekening, de extra inspanningen om schoon te maken, reparatie- en aankoopkosten van huishoudelijke apparatuur, enz. Daarnaast is ook wassen met zacht water zoveel aangenamer. Met een ontkalker draagt u ook bij aan een beter milieu.

Een aangenaam neveneffect. Zeker in deze tijden van energiezuinig leven. Woont u in een gebied met hard water? Wilt u kalkaanslag voorkomen en geld besparen? Dan is een ontkalker de gouden tip om uw leven aangenamer te maken.


De Beste Anti Kalker of Ontkalker voor Thuis

Eindelijk genoeg van de problemen die hard water veroorzaakt in uw huis? Genoeg van kalkaanslag en minder schuimende zeep? Dan is het tijd dat u een ontkalker installeert in uw huis. Bij het kiezen van de beste ontkalker voor uw huis, is het belangrijk om er een te selecteren die zal zorgen voor de beste waterkwaliteit en een blijvende oplossing voor uw ellende.

Water, rijk aan verschillende mineralen zoals magnesium en calcium, is bekend als hard water. Normaal gesproken wordt het opgepompt uit de diepe ondergrond. Het is hier dat vele mineralen en bacteriën uiteindelijk in de watertoevoer doorsijpelen. Dit soort water brengt met zich twee belangrijke problemen mee, zoals hierboven vermeld: kalkaanslag en het voorkomen dat zepen en wasmiddelen goed schuimen.

Kalkaanslag gaat in wezen over de opbouw van afzettingen op de zijkanten van pijpen en andere machines, waardoor de doorstroming van het water vermindert en ze later verstopt. Het feit dat zepen minder schuimen, kan een groot probleem worden omdat er hogere hoeveelheden wasmiddel en zeep worden gebruikt. Verder wordt er altijd een dun laagje zeep gevoeld op de handen, op het haar bij het wassen en op het keukengerei wanneer u probeert de vaat te doen.

Wat Is Waterontharding En Hoe Wordt Het Bereikt?

Waterontharding is het proces dat het verwijderen van de hardheid-ionen uit het water omvat. De hardheid-ionen kunnen verwijderd worden door een verplaatsing of door een volledige waterzuivering. Het kiezen van de beste ontkalker kan een moeilijke taak zijn, maar sommige zijn meer geschikt voor een bepaald soort gebruik dan andere.

Het eerste mechanisme om water zachter te maken, is het ionen hars-uitwisseling mechanisme. Het is het meest voorkomende voor thuisgebruik. Het mechanisme omvat voornamelijk het gebruik van twee reservoirs en een regelklep. In een van de reservoirs vind de reactie plaats. Het bevat een aantal harsen die opgeladen worden met de pekel oplossing uit het andere reservoir. Het controle-reservoir houdt de instroom en afvoer van het water in de gaten en spoelt later de bak uit om eventuele resterende ionen uit te wassen.

De pekel oplossing is normaal gezien natriumhydroxide. Het verdringt de calcium-en magnesium-ionen uit het water en verzacht het voor gebruik thuis. Dit kan problematisch zijn omdat de hoge inname van natrium schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Een andere manier om water te ontharden, is distillatie. Het verzacht niet alleen het water, maar het zuivert het ook door de verwijdering van alle andere onzuiverheden. Er wordt een grote tank gebruikt waar het water wordt verwarmd. Bij het langzaam bereiken van het kookpunt, verdampt het water en wordt gecondenseerd in een aparte scheiding met behulp van een spoel. Het afgescheiden water is volledig zuiver. Deze methode heeft een hoge energiebehoefte en kan duur zijn om het thuis dagelijks uit te voeren.

Een andere werkwijze die kan gebruikt worden om water te verzachten, is Omgekeerde Osmose. Het gaat vooral om het gebruik van een selectief doordringbaar membraan waar een hoge druk wordt uitgevoerd aan één zijde om water te zuiveren. Het probleem met deze techniek is dat het een aanzienlijke verspilling van water inhoudt en de vereiste druk normaliter thuis niet kan bereikt worden.

Het kiezen van de beste ontkalker voor gebruik thuis kan dus moeilijk zijn. Alle methoden hebben hun specifieke voor-en nadelen. Destillatie heeft een hoge energiebehoefte, terwijl de omgekeerde osmose een aanzienlijk verlies van water inhoudt. Niet te vergeten, ze verwijderen beiden alle mineralen uit het water zodat het plat proeft. Het ionen-hars uitwisselingsmechanisme is de beste ontkalker om te gebruiken, maar de hoge inname van natrium brengt met zich tal van gevaren voor de gezondheid mee. Om dit te voorkomen, kan natrium in de pekel oplossing vervangen worden door kalium en de beste ontkalker is klaar om thuis gebruikt te worden.


waterverzachters prijzen offerte


5 redenen om een anti kalk filter te kopen

Hoe vormt Kalk zich?

Kalk ontstaat door gebruik van hard water. Hard water is water met een hoge concentratie aan mineralen, zoals calcium, magnesium, aluminium, zink en ijzer. Wanneer het water met energie in aanraking komt, bezinken deze mineralen en ontstaat kalk. Deze kalk hecht zich aan de oppervlakte van waterleidingen, douchecabines, ketels, vaatwasmachines en toiletpotten.

Waar vormt Kalk zich?

– Kalk ontstaat het meest waar hard water wordt gebruikt.

– Het vormt zich ook waar de pH-waarde van het water neutraal of meer alkalisch is en het de diverse mineralen ionen niet oplost.

– Het ontstaat waar sprake is van het genereren van warmte of koeling; de hitte of koude dient als katalysator waardoor het ontstaan van kalk sneller plaatsvindt.

Anti Kalkfilters

Kalkfilters zijn in feite waterfilters, die kalkaanslag voorkomen. Kalkfilters kunnen thuis of op kantoor gebruikt worden om schade door kalk tegen te gaan.

Waarom een anyi kalk filter gebruiken?

Het gebruik van een anti kalk filter is beter voor de gezondheid en op de lange duur kostenbesparend. Door een kalkfilter te gebruiken die kalkaanslag tegengaat, blijven ook huishoudelijke apparaten in betere conditie. Het gebruik van een kalkfilter zorgt er niet alleen voor dat het drinkwater beter smaakt, maar ook dat alle verontreiniging eruit wordt gefilterd. Niet alleen het drinkwater, maar thee, koffie en alle water gebaseerde drankjes smaken beter, doordat de kalkaanslag verwijderd wordt. Kalkfilters en ontkalkers zijn gemakkelijk verkrijgbaar en eenvoudig te installeren en te onderhouden.


Anti kalk kalkaanslag

Anti kalk kalkaanslag


Voordelen van aanpakken van Kalkaanslag met een anti kalk filter

Anti Kalkfilters voorkomen kalkaanslag. Dit geldt niet alleen voor uw drinkwater, maar voor al het water dat door uw huis stroomt. De voordelen zijn legio:

1. Ze zijn energiekosten besparend: Door het voorkomen van kalkaanslag in waterleidingen, ketels, vaatwassers, watertanks en andere apparatuur, zorgt een kalkfilter voor minder energieverbruik. Als er geen kalkaanslag is, wordt het water sneller warm. Er wordt geen energie verspild, er zijn geen lekkende kranen en er is geen vermindering in de doorstroming,

2. Kalkfilters verlengen de levensduur van apparaten: als er veel kalkaanslag op een apparaat zit, werkt het minder goed en gaat haperen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar verbruikt ook nog eens meer elektriciteit.

3. Anti Kalk filters zorgen voor minder storingen en lagere onderhoudskosten: watertanks werken beter en hoeven minder vaak schoongemaakt te worden als er een kalkfilter gebruikt wordt. Kalkfilters voorkomen ook dat kranen gaan lekken en dat de waterstroom niet vermindert.

4. Betere smaak: Het gebruik van een kalkfilter in combinatie met koffiezetapparaten of ijsmachines zal resulteren in een beter smaak, omdat de afwezigheid van kalkaanslag ervoor zorgt dat de bestanddelen van het water constant blijven.

5. Betere reiniging: omdat zeep beter oplost in zacht water zorgen kalkfilters, doordat er meer schuim ontstaat, dat kleding schoonmaken of de vaat reinigen makkelijker wordt. Bovendien voorkomen kalkfilters dat er zeepresten achterblijven in kleding.

Hard water veroorzaakt kalkaanslag op glas- en vaatwerk. Met het gebruik van een anti kalk filter of anti kalker zal dit niet langer gebeuren.


Anti Kalk Oplossing? Koop een Waterontkalker >


Info: kalkaanslag | anti kalk producten | anti kalk wasmachine | waterontkalkers

Andere zoekopdrachten:

waterontharder test
ontkalker waterleiding ervaringen
beste ontkalker waterleiding
ontkalker waterleiding
ontkalker waterleiding prijs
waterontharder zin of onzin
waterleiding doorspoelen kalk