Waterontkalkers: 3 redenen waarom u een waterontkalker nodig heeft


Waterontkalkers: inzicht in verschillende soorten waterontkalkers

Waterontkalkers zijn apparaten die worden gebruikt om kalkaanslag uit water te halen. Met kalkaanslag wordt de ongewenste opbouw bedoeld van verschillende mineralen die in hard water gevonden kunnen worden.

WaterontkalkersAls calcium- of magnesiumbicarbonaten, -sulfaten of -chloriden, of positief geladen ionen van deze twee mineralen, aanwezig zijn in water, dan staat dat water bekend als hard water.

Hieronder geven we uitleg over de verschillende soorten waterontkalkers die op de markt verkrijgbaar zijn.

Waterontkalkers: veel voorkomende soorten 

WaterontkalkersDe meest gebruikte waterontkalkers zijn elektronische ontkalkers.

Een elektronische waterontkalker helpt om de opbouw van kalkaanslag in waterleidingen tegen te gaan.

Als kalkaanslag opbouwt in leidingen in fabrieken, dan kunnen verschillende gereedschappen en apparaten in de fabriek beschadigd raken, zoals warmtewisselaars, boilers en andere apparaten die met behulp van water worden bediend.

Als deze apparaten beginnen te rotten of als ze worden verstopt door de kalkaanslag, dan zijn ze niet meer geschikt om te gebruiken bij industriële handelingen. Dit heeft weer tot gevolg dat de werkzaamheden in de fabriek minder soepel zullen verlopen.

Een elektronische waterontkalker helpt echter om dit probleem te bestrijden door de opbouw van kalkaanslag tegen te gaan.

Ze veranderen de algehele structuur van de deeltjes die ervoor zorgen dat kalkaanslag zich opbouwt in pijpleidingen. Als de structuur van deze deeltjes verandert, zijn ze niet meer in staat om zich aan leidingen of apparaten te hechten.

Elektronische WaterontkalkersEen andere veelgebruikte soort waterontkalker is de elektromagnetische ontkalker.

Elektromagnetische waterontkalkers hebben hetzelfde effect als elektronische waterontkalkers, maar ze werken anders.

Elektronische waterontkalkers maken alleen gebruik van elektriciteit, terwijl elektromagnetische waterontkalkers gebruikmaken van elektromagneten om de moleculaire structuur van de harde calcium- en magnesiumionen in hard water aan te passen.

Drie redenen waarom u een waterontkalker zou moeten kopen

Waterontkalkers voordelenAan waterontkalkers zijn verschillende voordelen verbonden. Het installeren van een waterontkalker in uw huis of bedrijf zorgt ervoor dat uw leven makkelijker wordt.

Hieronder geven we een aantal redenen waarom u een waterontkalker zou moeten hebben.

Waterontkalkers zorgen voor:

#1. Een comfortabel leven in huis

Als u een waterontkalker heeft, dan hoeft u er niet bang voor te zijn dat u te maken kunt krijgen met hard water. U kunt schoon water drinken, uzelf met zacht water wassen en gemakkelijk al uw routineklusjes kunnen uitvoeren, zoals koken, schoonmaken, de afwas en de was.

#2. Soepel lopende handelingen

Als u een waterontkalker installeert in uw bedrijf, zullen de boilers en afvoerpijpen niet beschadigd worden door hard water. Al uw industriële handelingen zullen dus soepel blijven verlopen.

Waterontkalkers en uw gezondheid#3. De algemene gezondheid

U kan ook een waterontkalker kopen om uw algemene gezondheid en dat van uw gezinsleden te garanderen, zodat ze bijvoorbeeld niet blootgesteld worden aan huidziektes.

Waterontkalkers kopen aan een betaalbare prijs?

Beste waterontkalkers prijzen vergelijkenDoor de stijgende inflatie is alles duurder geworden, zo ook waterontkalkers.

Toch zijn er manieren waarop u voordelig een waterontkalker kunt kopen.

Om dit te kunnen doen, dient u eerst uitgebreid online onderzoek te doen en te zoeken naar redelijk geprijsde waterontkalkers.

 

Tags: , , ,